fbpx

Visoka zabilježena smrtnost u zemljama kategorisanim kao „Šampioni vakcine protiv Covid-19“. Vakcinisani imaju povećan rizik od smrtnosti u odnosu na nevakcinisane

Smrtnost od vakcina

Od početka zdravstvene krize, francuska vlada tvrdi da je rano liječenje bilo neučinkovito. Nametnulo je velika ograničenja našim slobodama, posebno na recepte ljekara.

Takođe je obećano da će se vakcinacijom postići kolektivni imunitet, kraj krize i povratak normalnom životu.

Ali 18-mjesečni neuspjeh ove takozvane „zdravstvene strategije“ zasnovane na lažnim simulacijama, bezbrojnim lažima, obećanjima koja nikada nisu ispunjena, kao i kampanja propagande i straha, postao je nepodnošljiv.

Zauzvrat, ovo je praćeno iznuđivanjem pristanka za vakcinaciju, direktnom ucjenom, uz ograničavanje naše slobode kretanja i druženja, našeg prava na rad i bavljenje slobodnim aktivnostima.

Da li su sadašnje vakcine koje žele da nam nametnu efikasne?

Mogu li one dovesti do kolektivnog imuniteta ili je to samo mit? Da bismo odgovorili na ovo pitanje, napravit ćemo trenutnu sanitarnu procjenu najvakcinisanijih zemalja prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije i krivuljama Our Worldin Data. (Od početka vakcinacije u decembru 2020. do 15. septembra 2021.)

Rekordna smrtnost u Gibraltaru, šampionu u vakcinama Astra Zeneca

Gibraltar (34.000 stanovnika) počeo je vakcinaciju u decembru 2020. godine kada je zdravstvena agencija u ovoj zemlji izbrojala samo 1040 potvrđenih slučajeva i 5 smrtnih slučajeva pripisanih Covidu-19. Nakon vrlo opsežne vakcinacije, koja je postigla obuhvat od 115 % (vakcinisanje je prošireno na mnoge španske posjetioce), broj novih infekcija se povećao pet puta (na 5314), a broj umrlih 19 puta. Broj umrlih porastao je 19 puta, dostigavši ​​97, odnosno 2853 umrlih na milion stanovnika, što je jedan od evropskih rekorda mortaliteta. Ali oni koji su odgovorni za vakcinaciju poriču bilo kakvu uzročnu vezu ne predlažući bilo kakvu drugu vjerodostojnu etiologiju. I nakon nekoliko mjeseci zatišja, epidemija se nastavila, potvrđujući da 115 % pokrivenosti vakcinacijom ne štiti od bolesti.

Visoka zabilježena smrtnost u zemljama kategorisanim kao „Šampioni vakcine protiv Covid-19“. Vakcinisani imaju povećan rizik od smrtnosti u odnosu na nevakcinisane 1

Malta: 84 % pokrivenosti vakcinom, ali jednako neefikasno

Malta je jedan od evropskih šampiona pseudo-vakcina: na ovom ostrvu od 500.000 stanovnika dato je skoro 800.000 doza, što obezbjeđuje pokrivenost vakcinom od skoro 84 % sa zakašnjenjem od oko 6 mjeseci.

Ali od početka jula 2021. epidemija je ponovo počela i ozbiljni (fatalni) oblici su u porastu, primoravajući vlasti da priznaju da vakcinacija ne štiti stanovništvo i da uvedu ograničenja.

Visoka zabilježena smrtnost u zemljama kategorisanim kao „Šampioni vakcine protiv Covid-19“. Vakcinisani imaju povećan rizik od smrtnosti u odnosu na nevakcinisane 2

I ovdje ponavljanje epidemije u smislu slučajeva i mortaliteta dokazuje da visoka stopa vakcinacije ne štiti stanovništvo.

Na Islandu ljudi više ne vjeruju u imunitet stada

U ovoj maloj zemlji od 360.000 stanovnika, više od 80 % je prvovakcinisano, a 75 % ima kompletan ciklus vakcinacije. Ali do sredine jula 2021. godine, broj novih dnevnih infekcija porastao je sa oko 10 na oko 120, prije nego što se stabilizovalo na stopi većoj od perioda prije vakcinacije. Ovaj iznenadni recidiv uvjerio je glavnog epidemiologa u nemogućnost dobijanja kolektivnog imuniteta vakcinacijom. „To je mit“, javno je izjavio.

Visoka zabilježena smrtnost u zemljama kategorisanim kao „Šampioni vakcine protiv Covid-19“. Vakcinisani imaju povećan rizik od smrtnosti u odnosu na nevakcinisane 3

Belgija: recidiv bolesti uprkos vakcinaciji

U Belgiji je skoro 75 % stanovništva primarno vakcinisano. A 65 % stanovništva ima kompletan ciklus vakcinacije. Međutim, od kraja juna 2021. broj novih dnevnih infekcija porastao je sa manje od 500 na skoro 2000. Kako RTBF priznaje, u odnosu na Delta varijantu, trenutna vakcinacija je daleko od dovoljne za zaštitu stanovništva.

Singapur napušta nadu za „Nulti Covid“ kroz vakcine

Ova mala zemlja je takođe visoko vakcinisana i skoro 80 % stanovništva primilo je barem jednu dozu. Ali od 20. avgusta 2021. morala je da se suoči sa eksponencijalnim nastavkom epidemije sa porastom slučajeva sa oko deset u junu na više od 150 na kraju jula i 1246 slučajeva 24. septembra.

Visoka zabilježena smrtnost u zemljama kategorisanim kao „Šampioni vakcine protiv Covid-19“. Vakcinisani imaju povećan rizik od smrtnosti u odnosu na nevakcinisane 4

Ovo nekontrolisano ponavljanje bolesti uprkos vakcinaciji dovelo je do napuštanja strategije iskorjenjivanja virusa za model „života sa virusom“ pokušavajući da se bolest liječi „kao grip “.

U UK: zabrinjavajući porast infekcija

Velika Britanija je evropski šampion u vakcinaciji Astra Zeneca vakcinom, sa više od 70 % stanovništva koje je vakcinisano prvi put, a 59 % sa kompletnim rasporedom vakcinacije. Ova visoka stopa “vakcinisanosti” nije spriječila eksploziju zaraženih početkom ljeta, sa do 60.000 novih slučajeva dnevno do sredine jula.

Suočen sa ovim značajnim obnavljanjem epidemije uprkos vakcinaciji, Andrew Pollard, predstavnik Oxfordske grupe za vakcine, priznao je pred parlamentom: „Kolektivni imunitet putem vakcinacije je mit“.

Visoka zabilježena smrtnost u zemljama kategorisanim kao „Šampioni vakcine protiv Covid-19“. Vakcinisani imaju povećan rizik od smrtnosti u odnosu na nevakcinisane 5

Ovaj nastavak zaraze praćen je nastavkom hospitalizacija, teških slučajeva i smrti. Prema zvaničnom izvještaju iz avgusta, smrtni slučajevi su bili češći među potpuno vakcinisanim pacijentima (679) nego među nevakcinisanim pacijentima (390), čime su surovo pokopane nade o zaštitnom efektu vakcine na smrtnost.

Nakon ukidanja zadnjih sanitarnih ograničenja, epidemija se smanjila na nivo od manje od 30.000 slučajeva dnevno, dok su početkom jula simulacije kovid specijalista predviđale i do 100.000 novih slučajeva dnevno ako se ukinu sanitarne mjere.

Izrael: zvaničnici negiraju očiglednu katastrofu nakon vakcinacije

Izrael, šampion Pfizer vakcine, nekada svuda navođen kao primjer efikasnosti, sada se oštro podsjeća na stvarnost i sada je model neuspjeha vakcine.

70 % populacije je prvovakcinisano, a gotovo 90 % onih koji su u riziku ima kompletan ciklus vakcinacije. No, epidemija se pojavila snažnije nego ikad od kraja juna, a više od 11.000 novih slučajeva zabilježeno je u jednom danu (14. septembar 2021.) što je za skoro 50 % premašilo vrhunce zabilježene u januaru 2021. tokom izbijanja nakon primanja prvih Pfizer vakcina.

Visoka zabilježena smrtnost u zemljama kategorisanim kao „Šampioni vakcine protiv Covid-19“. Vakcinisani imaju povećan rizik od smrtnosti u odnosu na nevakcinisane 6

Ovaj nastavak epidemije, uprkos Pfizer vakcinama, praćen je porastom hospitalizacija gdje vakcinisani predstavljaju većinu hospitalizovanih.

Visoka zabilježena smrtnost u zemljama kategorisanim kao „Šampioni vakcine protiv Covid-19“. Vakcinisani imaju povećan rizik od smrtnosti u odnosu na nevakcinisane 7

Vakcinacija ne štiti od teških oblika bolesti niti od smrti.

Visoka zabilježena smrtnost u zemljama kategorisanim kao „Šampioni vakcine protiv Covid-19“. Vakcinisani imaju povećan rizik od smrtnosti u odnosu na nevakcinisane 8

Kraj jula: 71 % od 118 teško bolesnih Izraelaca (ozbiljno, kritično) je potpuno vakcinisano!

Ovaj udio ozbiljno bolesnih vakcinisanih je mnogo veći od udjela potpuno vakcinisanih: 61 %. Tvrditi da vakcina štiti od ozbiljnih oblika bolesti, kako je neoprezno izjavio izraelski ministar zdravlja, greška je (ili dezinformacija?).

Kako ne bi priznala svoje greške, izraelska vlada i dalje negira ovaj očiti neuspjeh i nastavlja da predlaže samo vakcinaciju kao rješenje. Koliko će još smrti trebati prije nego što slijedi primjer Indije ili Japana i konačno usvoji rano liječenje?

Zaključci

Sadašnje pseudo vakcine nisu dovoljno efikasne. Ne sprječavaju ni ponavljanje epidemije, ni hospitalizacije, ni teške oblike, ni smrt. U Izraelu i Velikoj Britaniji, koji preciziraju vakcinalni status žrtava, vakcinisani pate od povećanog rizika od smrtnosti u odnosu na nevakcinisane.

Sprovođenje politike samo vakcine dovodi do smrtonosnog ćorsokaka, dok zemlje koje zvanično savjetuju rano liječenje (Indija) ili dozvoljavaju svojim ljekarima da ga prepišu (Japan, Koreja) prolaze mnogo bolje.

Visoka zabilježena smrtnost u zemljama kategorisanim kao „Šampioni vakcine protiv Covid-19“. Vakcinisani imaju povećan rizik od smrtnosti u odnosu na nevakcinisane 9

Šta trebaju naše zdravstvene vlasti da bi prestale vjerovati u lažne simulacije koje sprovode epidemiolozi koji su suviše blisko povezani s kompanijama za proizvodnju vakcina, da  bi sagledali dokazane činjenice i prekinu svoju varljivu i štetnu kampanju provakcinacije i preporuče rano liječenje?

Nastavak zabrane ranog liječenja od strane liječnika dovodi do gubitka šansi za mnoge pacijente i direktno uključuje odgovornost Vlade, a posebno ministra zdravlja.

Autor: Gerard Delepine

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
55 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Otpornik
Gost
Otpornik
7 mjeseci prije

Ok, cijepljenje ne štiti od zaraze. Niti od teških oblika bolesti i hospitalizacije. Niti od smrti, ali će cijepljeni bar imati lijepu smrt.

burt
Member
burt
7 mjeseci prije

nije to nikakva novost jer podaci o cijepljenju protiv gripe pokazuju da je svake godine najveći postotak cijepljenih u EU bio u UK a UK je imala veći postotak smrtnosti nego države EU koje su imale tri puta manje cijepljenih u populaciji, tako je i sad SAD-om, imali su svake… Pročitaj više »

Greven
Gost
Greven
7 mjeseci prije

Ne dobijaju pelcovani “koronu”, vec su im to konsekvence pelcovanja. Poremetili imunoloski sistem s tim đubretom direktno u krvotok, pa sada dobijaju sve moguce i nemoguce bolescure.

Miro
Gost
Miro
7 mjeseci prije

Zasto to ? Ima li ko objasnjenje?

Jomla
Gost
Jomla
7 mjeseci prije

Prevencija i rano liječenje su dugo bili osnove zdravlja / ozdravljenja.
A danas…

Гавран
Gost
Гавран
7 mjeseci prije

Безначајни подаци о микро државама.
У Израелу је боље, али не и у Британији.
tps://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/
tps://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

Max
Member
Max
7 mjeseci prije

To i jest bio plan

davor
Gost
davor
7 mjeseci prije

Fascinantno mi je da ste preskočili Kubu, apsolutne prvake vakcinacije

Zagten
Gost
Zagten
7 mjeseci prije

Apropo ovih budalastina, prosli tjedan noc pon/uto vidim hvata me groznica, probudim se ujutro temperatura 37.8, bole zglobovi, suhi nos, svrbi grlo, malo caja, mirovanje, navecer temperatura 37,3, dobro odspavao ujutro nista. Reda radi ostanem doma jos jedan dan.(u firmi me zezaju da sam primio Booster🙃)..Par dana kasnije opet reda… Pročitaj više »

Greven
Gost
Greven
7 mjeseci prije

Titat’ pionirske riječi?

gigi pinna
Gost
gigi pinna
7 mjeseci prije

U Africi (za siromašne dijelove Azije i za Latinsku Ameriku vrijedi isto) se cijepilo 10% medicinara i 5% stanovništva – čovjek bi očekivao da leševe tamo po ulicama kupe bageri.

Brutalist
Gost
Brutalist
7 mjeseci prije

Meni je iskreno jako ne žao cjepitih, zamisli kako je njima sad kad znaju da su sjebani , bas bi vilio da pocrkaju bas svi koji su se prodali

Scorpiorex
Gost
Scorpiorex
7 mjeseci prije

Jesnostavna objasnjenja na složena pitanja= psijolohija stada

POVEZANE VIJESTI

Izbornik