fbpx

Vrhunski eksperiment

CJepivo

Ako ne mislite da su cjepiva jedno od velikih dostignuća zapadne civilizacije, samo se prošećite grobljem iz 19. stoljeća i svjedočite stvarnosti čovječanstva prije osmišljavanja istih. Međutim, cjepivo protiv COVID-a nije tradicionalno cjepivo. Točnije, to je veliki eksperiment koji može imati velike negativne posljedice i koje naše institucije ipak pokušavaju učiniti obveznim.

U pred-etičkim danima 1796. Edwin Jenner je 8-godišnjeg Jamesa Phippsa cijepio protiv kravlje boginje, naslutivši da su krave rijetko patile od pošasti velikih boginja koje su mučile čovjeka još od antike. Kasnije je dječaka cijepio velikim boginjama, a njegova slutnja je potvrđena. Od tada, cijepljenje je bilo nešto itekako poželjno, mada ne bez značajnih iznimaka, uključujući Incident s Cutterom, gdje je 200.000 djece primilo živi poliovirus. Nažalost, nova mRNK cjepiva mogla bi se pokazati još jednom značajnom iznimkom.

Nije da su mRNK cjepiva inherentno loša. Nisu. Zapravo, ona su izvanredno postignuće u molekularnoj biologiji. Međutim, da nema masovne cenzure, bilo bi zapanjujuće jasno da su cjepiva protiv COVID-a uzrokovala neprihvatljivu razinu nuspojava, što je pogotovo primjetno kod virusa koji ima postotak smrtnosti od samo 0,5 %.

Postoji razlog zašto odobrenje novog cjepiva obično traje desetljeće ili više. Imunološki sustav je kompliciran, vrlo različit među pojedincima i u osjetljivoj ravnoteži. Pojedinci s oslabljenim imunološkim sustavom mogu podleći bilo kojem mikrobu, ali jednako je poražavajući i preaktivan imunološki sustav koji može uzrokovati autoimune bolesti, uključujući smrtonosni Guillain-Barréov sindrom, koji je FDA tiho objavila na svojoj web stranici povezan s cjepivom Janssen. Ne treba čuditi da cjepiva mogu izazvati nuspojave, jer svojim dizajnom mijenjaju tu osjetljivu ravnotežu.

Zato je rigorozno ispitivanje ključno za svako cjepivo, pa čak i tada svaki pojedinac mora odmjeriti rizike u odnosu na koristi, baš kao što bi to učinio za bilo koji odobreni medicinski tretman. No, cjepiva protiv COVID-a nisu odobrena, a postoje posebni zakoni koji reguliraju neodobrena cjepiva, koji zahtijevaju:

Argument koji kaže da ne može postojati zakonski temelj za prisilno cijepljenje. Mogućnost odbijanja nije takva mogućnost ako “posljedica” zahtijeva žrtvu vašeg prvorođenca. Kad god se ovakva pitanja nađu u kontradikciji, sudovi su dužni „tumačiti na način koji ih čini kompatibilnima, a ne kontradiktornima“. Ovdje se “posljedice” moraju čitati kao medicinske “posljedice” neuzimanja eksperimentalnog liječenja, a ne proizvoljne “posljedice”, koje javni ili privatni akteri nameću i potkopavaju vaše pravo na odbijanje.

Fauci je bio zauzet neobavještavanjem Amerikanaca o njihovim mogućnostima. Umjesto toga, on navodi da bi „trebalo biti više“ nametanja obaveznog cijepljenja, a da su svi koji se usprotive „opasni i ekstremni“. Dok svijet izvješćuje o zapanjujućim koristima od Ivermektina, “Ivermektin uništava 97 posto slučajeva u Delhiju”, svako njegovo spominjanje u Americi označeno je kao pogrešna informacija.

Jen Psaki, koja ne zna ništa o saveznom zakonu ili Prvom amandmanu, priznaje da se vlada udružila s društvenim medijima kako bi cenzurirala govor: “Označavamo problematične objave na Facebook koje šire dezinformacije”. Uz to, “Bijela kuća je predložila robusne strategije provedbe.” Rade prilično dobar posao jer je Satoshi Omura, dobitnik Nobelove nagrade za svoj rad na Ivermektinu, cenzuriran s YouTubea, jer se usudio govoriti o svome radu.

Što je još gore, ta cjepiva nisu samo eksperimentalna; mRNK cjepiva radikalni su odmak od tradicionalnih cjepiva. Svako cjepivo koje je stiglo na tržište s odobrenjem za hitnu uporabu nazvalo bi se eksperimentalno; je li cjepivima protiv COVID-a uistinu potrebna alarmantnija oznaka, recimo, da su “super” eksperimentalna?

Mehanizmi običnog cjepiva relativno su jednostavni. Virus je oslabljen pa više ne može uzrokovati bolest, ali vaš imunološki sustav i dalje reagira. Nakon injekcije, tjelesne stanice koje prezentiraju antigene (APC-ovi) zahvaćaju oslabljeni virus, apsorbiraju ga i predstavljaju fragmente (antigene) na kompleksu MHCII na staničnoj membrani. Ne radi se o običnom tkivu, samo o AP-ovima. Kad pomoćne T-stanice vašeg tijela prepoznaju antigen, složena kaskada imunoloških interakcija aktivira B-stanice da neutralizirajuća antitijela učine vrlo specifičnim za antigen. Neke od B i T-stanica pretvaraju se u memorijske stanice, pa sljedeći put kad se nađe isti virus, odgovor može biti mnogo snažniji i brži.

Nasuprot tome, nema ništa jednostavno u vezi sa “super” eksperimentalnim mRNK cjepivima. Umjesto oslabljenog virusa, nova cjepiva omotavaju mRNK-1273 (modificiranu verziju vlastitih genetskih uputa virusa za proizvodnju šiljastog proteina, proteina odgovornog za ulazak virusa u stanicu) s fosfolipidima, koji se sami sastavljaju u nanočestice (mRNK) -LNP) s mogućnošću ulaska u stanice. Važno je napomenuti da je mRNK-LNP dizajnirana tako da prvenstveno cilja APC-ove. Kad uđe, mRNK koristi vlastite strojeve stanica za proizvodnju šiljastih bjelančevina. APC upija šiljaste bjelančevine i predstavlja ga onakvog kakav je i bio. Što bi moglo poći po zlu?

Ciljanje mRNK-LNP na APC je u povojima. Većina ispitivanja obavljena je in vitro, ali studije su otkrile malu korelaciju s in vivo rezultatima. In vivo studija pokazala je da je ovo ciljanje samo 66 % učinkovito, pa se puna trećina mRNK-LNP završava u običnom tkivu. Posljedice su vrlo značajne, jer se imunološki odgovor u običnoj stanici potpuno razlikuje od APC -a.

Kad je obična stanica zaražena, ona na sličan način prevodi mRNK u šiljastu bjelančevinu, usitni je, ali prikazuje na MHCI-kompleksu. MHCI, za razliku od MHCII, veže i aktivira citotoksične T-stanice (TC) koje oslobađaju kemikalije za uništavanje stanice. Nadalje, antigen na MHCI veže se na antitijela, koja cirkuliraju nakon prvog snimanja, što pokreće sustav komplementa za destabilizaciju stanične membrane sve dok osmoski tlak ne izazove njezino pucanje. Rezultat je da se tisuće šiljastih bjelančevina proizvedenih iznutra izlijevaju i slobodno mogu ući u druge stanice. Kad uđu, stanica će učiniti isto, usitniti je, prezentirati i čekati smrt uzrokovanu TC-om i komplementom, što znači dodatno oštećenje stanica.

Studije su pokazale da same šiljaste bjelančevine sadrže neurotoksične učinke izvan stanice, kao i to da izazivaju zgrušavanje u krvotoku. Upotreba takvih bjelančevina za antigen je ono što jedan istraživač naziva “velikom grješkom”. Postoje dokazi da šiljaste bjelančevine ne samo da prelaze krvno-moždanu barijeru, već ju također preferirano apsorbira ACE2 tkivo uključujući srce, bubrege, jajnike i arterije.

U tradicionalnom cjepivu doza je doza, ali ovdje doza ovisi o visoko promjenjivom staničnom preuzimanju mRNK-LNP, mehanizmima translacije iz mRNK u šiljastu bjelančevinu i trajanju mRNK-LNP. Obična mRNK ima poluživot od samo nekoliko minuta u stanici, a za to vrijeme mRNK može napraviti 10 do 100 šiljastih bjelančevina. No, mRNK-1273 je značajno izmijenjena kako bi opstala u tijelu 8-10 sati i imala 10 puta povećanje translatabilnosti. Ovisno o pojedincu, doza proizvedenih šiljastih bjelančevina može biti iznimno visoka.

Ne bi trebalo biti čudo što CDC-ova stranica VAERS izvješćuje o preko 1000 slučajeva miokarditisa, 600 pobačaja, 15.000 alergijskih reakcija i 5.000 smrtnih slučajeva. Čudo je zašto se vlade ilegalno dogovaraju s velikim tehnoloških kompanijama kako bi spriječile iznošenje vijesti o tome.

Ti problemi nisu nepremostivi i bez sumnje će se poboljšati. Jednostavna promjena poput modificiranja mRNK tako da izrazi samo dio šiljastih bjelančevina mogla bi dramatično smanjiti nuspojave. Ipak, čak i sada, za starije dobne skupine u kojima je bolest daleko smrtonosnija, još uvijek nude prednosti koje mogu nadmašiti rizike.

Međutim, za zdravu djecu i mlade odrasle osobe, kao i oporavak od COVID-a, gdje nema gotovo nikakvog rizika od smrti i samo je mala šansa za hospitalizaciju, promicanje ovih “super” eksperimentalnih i potencijalno smrtonosnih cjepiva u njihovom sadašnjem obliku sve je samo ne pozitivno.

Autor: Huck Davenport

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
96 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
jendva
Gost
jendva
2 mjeseci prije

pa zar nisu rizicne za starije od 65?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  jendva

Rizične su za – sve. Prvo i osnovno što NIJE točno: “Nije da su mRNK cjepiva inherentno loša”. – Jesu. A što se potvrđuje dalje u tekstu. Osnovno je mogao svaki čovjek sam zaključiti kada je prvi puta pročitao kako ta cjepiva djeluju odnosno kako bi trebala djelovati. – samo… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

“…studija pokazala je da je ovo ciljanje samo 66 % učinkovito, pa se puna trećina mRNK-LNP završava u običnom tkivu.” To je potvrda ovog zadnjeg. Meni se čini da je i 66% – puno. U nastavku se navodi da ‘Spike’ ide u kojekakve tkiva. Do nedavno se smatralo da samo… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Luce, sama si mi poslala link na Austin Texas i ekipu tamo koja na superračunalu zvanom Frontier već 20 godina radi na atomskom modelu spike proteina. Usavršili su model tako da mogu mijenjati pojedine atome i vidjet što će dobiti. 20 godina tamburaju po tome i nitko mi ne može… Pročitaj više »

Spora
Gost
Spora
2 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Fantastičan odgovor.

Coca Corona
Gost
Coca Corona
2 mjeseci prije
Reply to  Spora

Pera je već dugo fantastičan.

Histrion
Gost
Histrion
2 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Samo ti odulji, Pero, i neka te i dalje nosi u tom pravcu!

Mr.T
Gost
Mr.T
2 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

👍……….

eoivrnseufnviswriuvn
Gost
eoivrnseufnviswriuvn
2 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

+, “pitanje MRC kulture plućnog tkiva abortiranog fetusa iz 60 tih godina koje ima 560 deformiranih gena koji uzrokuju rak. Ni to im nije bilo dovoljno nego su dodatno genski deformirali da se rezultati prije pokažu. Dugo im čekati par desetljeća da dobiju onkološkog pacijenta.”

Jomla
Gost
Jomla
2 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

AFERIM!
……

tihobl
Gost
tihobl
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Prvo i osnovno što NIJE točno: “Nije da su mRNK cjepiva inherentno loša”. To si dobro primjetila. Ali pogrijesila si kad si rekla da znamo premalo. Turcin je u Njemackoj 20 godina eksperimantisao sa mRNA. I svi eksperimenti su mu propali, a eksperimentalne zivotinje poumirale. A onda se pojavio Fajzer… Pročitaj više »

otpisani
Famed Member
otpisani
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

virus zna kuda ide. I gdje će se vezati. Učio milijunima godina. Kakvi sad hebeni milijuni godina škole !? Evo nema ni godina dana a “potomak” onog “šišmišvirusa” više nije ni nalik na svog “pretka” !? (izmutirao… i ako ovako nastavi nestati će slova u grčkom afabetu a roblje će… Pročitaj više »

Yugo 45
Gost
Yugo 45
2 mjeseci prije

Nikad ova civilizacija nije bila gluplja i manje pamtila svoju prošlost što u zadnjih 100 godina ,toliko puno događaja kojima je jedini cilj bio samouništenje. Tzv nauka je usmjerena u totalno krivom pravcu . Mi smo kreacija koju ovakva nauka uništava u svakom pogledu. Ovaj eksperiment je na žalost presudan… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

Kolega dobro ste uočili. Negdje oko 1800 počelo je intenzivno sjebavanje nauke i pravih naučnika. Nije se prezalo ni pred ubojstvima istih. Nikad nisu odgovarali. Sad kreću masivno i ovaj puta bi se trebao desit zaokret jer su se previše osilili do bestijalnosti i brutalnosti.

Yugo 45
Gost
Yugo 45
2 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

oni se osilili a mi siti pa oslabili j.e.b.i. ga ko nam je kriv osim nas imamo sve ko nikad a nemamo nista

Coca Corona
Gost
Coca Corona
2 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

Većina se nije cjepila.

Yugo 45
Gost
Yugo 45
2 mjeseci prije
Reply to  Coca Corona

Tačno u pravu si nije većina ako izuzneš mlade do 30 godina koji ne odlučuji ni o čemu

Coca Corona
Gost
Coca Corona
2 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

Yebiga…(osim političara) ni oni iznad 70 ne odlučuju…

Flint
Gost
Flint
2 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

Ne može se Otac izprovocirat. zna sve, mrtvi su mrtvi a da to i ne kontaju. Kad se napuni broj živih. game over.

Starina
Gost
Starina
2 mjeseci prije

“Od tada, cijepljenje je bilo nešto itekako poželjno, mada ne bez značajnih iznimaka” Cijepljenje je metoda koja je dogmatski uzdignuta na pijedestal slave bez ikakvih matematičkih dokaza. Nije to ni čudo s obzirom da su svećenici u bijelim kutama pod palicom dirigenta Rockefeller instituta promicali tu dogmu preko stotinu godina.… Pročitaj više »

Mladenko
Gost
Mladenko
2 mjeseci prije
Reply to  Starina

Potpisujem sve👍👍☝☝

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 mjeseci prije
Reply to  Mladenko

I ja i onako usput pozdravljam mentalni skop ove trojice s minusima kod starine.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Starina

Matematičkih? Da, baš i postoje matematički. Daleko manji % umrlih od nekih bolesti. Higijena nije nikakav dokaz zašto tih bolesti nema, jer postoje mjesta u Africi ili npr Indija, gdje se ni higijena niti prehrana nisu poboljšali , a , ukoliko je provedeno cjepljenje, nekih bolesti – nema. Bez brige.… Pročitaj više »

Starina
Gost
Starina
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Postotak umrlih je već bio smanjen kad su krenule kampanje cjepljenja, to je odavna dokazano.
A od fanatične sljedbenice dogmi kulta alopatske medicine ne može čovjek ni očekivati priznanje realnih činjenica…tako da i je bolje da šutiš

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Starina

Odgovorite na pitanja.
A o realnim činjenicama – NEMATE POJMA.

“To što pametni misle, počelo je vrijeđati budale”.

Mr.T
Gost
Mr.T
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Naravmo isti ovi koji nas sad zele trovati i osakatiti cijepivom, su do sad desetljecima bili nasi sapasioci i dobrotvori, pa su zabrinuti za nase zdravlje patentirali sve do jedno spasonosno, zdravo cijepivo. Ali evo sad im se slucajno omaklo, slucajno su iscenirali plandemiju, prvi put im se desilo da… Pročitaj više »

Mucke
Gost
Mucke
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

A tu matematiku si sama izracunala nakon godina istrazivanja ili vam ju je neko servirao?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Ja sam gledao te matematičko statističke podatke predočene u dijagramima. Iz njih se vidi da su bolesti imale tendenciju nestajanja. U tom trenutku su uvođene vakcine i po tim dijagramima je izgledno da vakcine nisu dokrajčile tj. iskorijenile bolesti nego baš naprotiv održale su ih na onom niskom nivou prije… Pročitaj više »

Coca Corona
Gost
Coca Corona
2 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Kojeg duha…nema tu duha.
Samo ljuštura i žica između livog i desnog uha.

tedi
Gost
tedi
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

tako je sve si rekao.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Starina

Odkud vam ideja da je procijepljenost za TBC 100% ???
Pa nije obavezno ni svugdje u EU?

SIDS je postojao i prije cijepljenja.

Slow motion
Gost
Slow motion
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Postojao? Da, ali u kojem omjeru?

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Starina

Jest. I živjet ćete – vječno !!! Jbt ma kako je uopće došlo do toga da je medicina izmišljena? I farmacija? Ma sve su to prevaranti, od početka. Sve su izmišljotine: od upaljenih zuba do upaljenog slijepog crijeva. Prvo rješavamo noćurkom. Bolje daturom. A drugo velikim dozama ricinusa. Može i… Pročitaj više »

Yugo 45
Gost
Yugo 45
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Lucija medicina je danas marketing i prodaja te tako u krug,niko ne spori dostignuća u liječenju ,samo ti ne želiš da vidiš da je to danas biznis koji tama koristi za svoje ciljeve koji nisu bliski čovjeku ,bilo bi mi drago da vidis koja marketinska kampanja danas ima npr za… Pročitaj više »

Coca Corona
Gost
Coca Corona
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Vidi Forsterov report oko 1920 g. Po narudžbi rokfelera izvršen.

DobrotaJeIzbor
Gost
DobrotaJeIzbor
2 mjeseci prije
Reply to  Starina

Oduvik san takvog mišljenja, do zadnje riječi, jedini ispravan način. Vidi žalosti; vrtići, škole i ostalo ti uvjetuju da cijepiš dite, i nikome to nije sumnjivo. Meni je to poput noćne more. Cili sustav leži na lažnom dobru, skineš površinu i vidiš svakakve gadosti u svim oblicima, a uvjeravaju te… Pročitaj više »

Histrion
Gost
Histrion
2 mjeseci prije
Reply to  DobrotaJeIzbor

I ovo je odličan komentar!

Flint
Gost
Flint
2 mjeseci prije
Reply to  DobrotaJeIzbor

Nikad takvi neće naprijed jer nikad neće priznat da ne znaju ništa. Još gore potopit će svakog koga mogu a da toga nisu ni svjesni.

Admiral
Gost
Admiral
2 mjeseci prije
Reply to  Starina

Najbolji komentar koji sam do sada pročitao. Moj komentar bi bio gotovo identičan ovome, zato ga pozdravljam i podržavam svim srcem. To je to!

Histrion
Gost
Histrion
2 mjeseci prije
Reply to  Starina

Potpisujem, cijenjeni Starino.
Kad me netko pita za stav o koroni i cijepljenje, ističe da sam 100% antivakser, dakle ne ono – neću se cijepiti jer je eksperimentalno, ali u principu nisam antivax, ne, totalni sam antivax.

eoivrnseufnviswriuvn
Gost
eoivrnseufnviswriuvn
2 mjeseci prije
Reply to  Starina

Bravo Starina!!!

Jomla
Gost
Jomla
2 mjeseci prije
Reply to  Starina

Sve stoji, ali jedna mala dopuna: Ono što se zadnjih 40-tak godina na zapadu naziva cjepivo, to praktično i nije! Italijanski laboratorij (neki…) ja napravio analizu tih cjepiva (ne znam za koje bolesti) i nisu našli nikakve supstance koje bi po definicije morale biti unutra. Osim jednog veterinarskog cjepiva (za… Pročitaj više »

Metabaron
Gost
Metabaron
2 mjeseci prije
Reply to  Starina

Sve pet !!!

Miro
Gost
Miro
2 mjeseci prije

Nemam pojma sta to gore pise, moze neko da objasni normalnim jezikom hvala

AJeTo
Gost
AJeTo
2 mjeseci prije
Reply to  Miro

Nisi jedini,imunitet je kompleksan stvar. Svi smo stručni komentatori bez da znamo osnovne pojmove iz teksta. Ali imamo zdrav razum, bitno je da smo zdravi u praksi a ne u teoriji i znamo kako biti i ostati zdravi.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 mjeseci prije
Reply to  AJeTo

Tako je. Dovoljno nam je da možemo prepoznati navlakušu i navlačenje na tanak led kao i tjeranje vode na nečiji mlin za moju korist.

Mirni Prosvjednik
Gost
Mirni Prosvjednik
2 mjeseci prije
Reply to  Miro

Hahaha! Baš pročitao članak. I joj! Glava me zaboli! 🙉 …Iako su ovakvi članci bitni da se možemo obraniti od “završio sam 3 fakulteta” tzv. doktora.

Yugo 45
Gost
Yugo 45
2 mjeseci prije
Reply to  Miro

Dok si na ovom portalu imas od Boga prirodan kompas da ne prihvatas sve zdravo za gotovo,najvise mudrih stvari sam naučio od ljudi poput tebe . Pokušat ću ti objasniti kako ja vidim ovo u tekstu. Organizam je poluzatvoren sistem sustav koji ima interakciju u sebi i interakciju prema spoljnjem… Pročitaj više »

Flint.
Gost
Flint.
2 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

Ima tu nešto. Njima treba pobjeda.

Yugo 45
Gost
Yugo 45
2 mjeseci prije
Reply to  Flint.

Znaju da ne mogu pobjediti ali mi možemo izgubiti a ne moramo oni su uvjek na gubitku

Flint
Gost
Flint
2 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

Treba se pazit. Posebno pazit na osjećaje. Čuvat svoje stvarne osjećaje a ne dat da te poraze osjećaji koji su proizvedeni vanjskim utjecajem.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

Da sam si 20 sati rezervirao ne bih napisao bolji komentar. Tako smislen, jezgrovit i pogađa bit stvari. Rezonira!

eoivrnseufnviswriuvn
Gost
eoivrnseufnviswriuvn
2 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

Dobarrrr………….

Zagten
Gost
Zagten
2 mjeseci prije

Da dopunimo tekst koji govori da su vakcine zapravo korisne, James Phipps, revakcinisan je nekoliko puta i umro je u 20oj godini. Jennerov sin, koji je takodjer vakcinisan nekoliko puta, umro je u 21oj godini. Oba smrtna slucaja prouzrokovana su tuberkulozom, stanjem koje su neki istrazivaci povezali s valcinom protiv… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
2 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Mislio sam, kako se kaze🙂

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Teško da si ti išta mislio.

Barem bi primijetio da je tuberkuloza opasna bolest.
I koliko se od nje umiralo.

Zagten
Gost
Zagten
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Dobiti ces opsirniji odgovor i o tuberkulozi.

Yugo 45
Gost
Yugo 45
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Lucija ne budi bezobrazna,ovi ljudi sa kojim “bitku”biješ komentarima imaju nešto što si ti kroz nauku izgubila a to je osjećaj i instikt za dobro ili loše koji je sad bitniji i presudniji nego znanje stečeno školovanjem,žao mi je da to ne prihvataš iz sebičnosti

eoivrnseufnviswriuvn
Gost
eoivrnseufnviswriuvn
2 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

Da joj to nacrtaš neće shvatiti, nema čime……………..

Yugo 45
Gost
Yugo 45
2 mjeseci prije

ima ,ima ali narciosodnost blokira empatiju ,zato danas najveći umovi su narcisoidni i bez empatije

Zagten
Gost
Zagten
2 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

To od ljudi rade debilane i babilonski sistem skolovanja. Rijetki su, poput profesora Terzina, koji uspijevaju izaci iz matrice. Ja se sjecam npr prije 20ak g kada sam na fakultetu citao Samuelsona Ekonomija sve teorije su mi se cinile kao gomila gluposti, sto se u ovim vremenima i pokazalo. A… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Fakultet?
To si vidio izvana. Samuelson je bio literatura i u nekim srednjim…

Tebe kao i većinu ovdje j* – osnovna škola.
Kemijski elementi.
Što je stanica? Što je gen?
Kako se utvrđuje starost slojeva u zemlji? Gdje je mjesto dinosaura?

Zagten
Gost
Zagten
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

He he, nemoj se ljutiti, ali ja zbilja vidim da si ti zavrsila debilanu kao ponosni student morti i nesto vise od same debilane. Ja jesam isto, ali trebalo mi je zbog posla. Ne samo da sam zavrsio Ekonomski fakultet, nego i kasnije obrazovanje za ovlastenog revizora, imam firmu sa… Pročitaj više »

Coca Corona
Gost
Coca Corona
2 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

Džaba joj pričaš majstore.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Yugo 45

Hvala.
Sad mi je puno jasnije što se dogodilo ’90. tih i zašto je Yuga propala.

Yugo 45
Gost
Yugo 45
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Mislim da me poznaješ bolje da bi promjenio/la mišljenje

Mölltaler
Gost
Mölltaler
2 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Jenner je u stvari Mengele svog vremena. Radio je eksperimente na ljudima. Po jednom pljuju kao zločincu, a drugog hvale.

Zagten
Gost
Zagten
2 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Po Mengeleu pljuju zato sto je Njemacka izgubila rat. Da su pobijedili bio bi slavljen. Jenner je pokrenuo spiralu zla.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Većina istraživača do 20. st radila je prvo eksperimente na SEBI.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Stari, je si ti LUD?

Kako TBC može biti “stanje”?
Kakve veze to ima s variolom?
Uzročnik tuberkuloze je bakterija.

Ma kako se usuđuješ ovakve gluposti pisati?
Ha, bar si naveo primjer što je TBC nekad radio.

Nema za tebe ni mostova ni ćuprija.

Zagten
Gost
Zagten
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Tuberkuloza je stanje, kao što je svaka bolest stanje (imaš npr upit kakvo vam je zdravstveno stanje). Primarni uzročnik TBCa je bakterija, no postoje istraživači koje smatraju da TBC uzrokuje i vakcina protiv variole. Više ćeš naći u knjizi Vensa Ferela – Vakcine-novi genocid. Ali divno je gledati vas nadobudne… Pročitaj više »

Histrion
Gost
Histrion
2 mjeseci prije
Reply to  Zagten

E dobro si joj reko!

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Vas uopće ne treba ubijati cjepivima.
Sve je jasno…

Coca Corona
Gost
Coca Corona
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Dobro nije virus ..ma tuberkuloza je soj korone…samo nismo imali TV i Internet da to otkrijemo.

AJeTo
Gost
AJeTo
2 mjeseci prije

Autor nije čuo za Andriju Štampara.

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  AJeTo

A ni nas Andrija Stampar nije svetac niti u privatnom zivotu ali ni u znanstvenom koliko dobra toliko zla jer je bio rocefellerov placenik pogotovo u kini. To necu ni govoriti.

tedi
Gost
tedi
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

E ova ti je dobra za Andriju.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Throne

Apsolutno. Javno zdravstvo treba – UKINUTI.

To će vam ionako elite prirediti. Zasluženo.
Pa nema potrebe da ih podržavate, ukoliko , naravno, za to niste plaćeni.

throne
Gost
throne
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Pa prilikom oslobodjenja hrvatske tražilo se je da kopiramo sve blagodati zapadnih demokracija ukljucujuci i zdravstvo, koje polako godinama nestaje iz opceg javnog u privatno i sto je sada tu vazno. Ko ima novaca ljeciti ce se kao i u americi imas bolnice i siromasno opremljene ambulante za 40 miljona… Pročitaj više »

Zagten
Gost
Zagten
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Tocno, staro je pravilo kad doktori strajkaju ukupna smrtnost u populaciji se smanjuje.

grom iz vedra neba
Gost
grom iz vedra neba
2 mjeseci prije

‘Ako ne mislite da su cjepiva jedno od velikih dostignuća zapadne civilizacije, samo se prošećite grobljem iz 19. stoljeća i svjedočite stvarnosti čovječanstva prije osmišljavanja istih.’ Dragi Samire, vrijedi i ova rečenica – Ako ne mislite da su cjepiva jedno od velikih dostignuća zapadne civilizacije, samo se prošećite grobljem od… Pročitaj više »

DobrotaJeIzbor
Gost
DobrotaJeIzbor
2 mjeseci prije

Takozvani autizam je tek jedan u moru poremećaja i bolesti uzrokovanih cijepljenjem. Cjepiva su kolosalno zlo, vjerojatno i najveće.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 mjeseci prije
Reply to  DobrotaJeIzbor

Zato mi para aritmetičko logičku jedinicu svaki vakser koji zanemaruje da su vakcine pune neurotoksina adjuvansa i boostera. Stranih proteina i genoma životinjskog porijekla. Također i ljudskog (fetalnog abortiranog) najčešće malformiranog, ali ipak je to strano tijelo. Sama pomisao da mi takav sadržaj netko injektira, kako bi zaobišao moj imuni… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije

U potpunosti podržavam vašu želju i potrebu za podacima. Jest da je to trebao autor članka. Ali možete i vi. Koliko je umrlo od difterije i tbc-a u 19. st? Lijepo, po dekadama? Podaci postoje. Medicinska povjest. Kreni. Tifus, kuga i kolera sređeni su antibioticima. Koji su VAŠI PODACI I… Pročitaj više »

Miro
Gost
Miro
2 mjeseci prije

Jel moze neko da objasno ovo gore, nismo svi ovde doktori i znanstvenici!

Zagten
Gost
Zagten
2 mjeseci prije
Reply to  Miro

U sustini kazu da, dosta lipidnih nano cestica koje se ubrizgavaju putem mRNA zavrsavaju u raznim organima gdje nema visusa i gdje se ne zna kako ce se ponasati, mogu uzrokovati razne bolesti.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Dali su nam samo trećinu tehnologije. Što je sa magneto dnk, grafen oksidom. Koriste li prekidače za isključivanje npr. VMAT2 gena. Piezzo i ostali nanobotovi. Što je sa mogućnošću pohrane enormne količine podataka u dnk. Da li se i to koristi? Hoće li svaki cjeponoša glumit NAS pored jedinstvenog digital… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Zagten

Ti čak neznaš što je vani, a što unutra!!!

“u raznim organima gdje nema virusa…”

Đisas
Retar d.

Zagten
Gost
Zagten
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

He ti si zbilja pomalo uzjogunjeno celjade koje odmah pali u sestu. Npr, imas jednu japansku studiju koja kaze da je najveca koncentracija nakon cijepljenja lipidnih nano cestica u jajnicima, limfomu i kostanoj srzi. Sta ce tamo gdje nema virusa. Prosudi sama.

radoznalo_mače
Gost
radoznalo_mače
2 mjeseci prije

zna li itko, je li koja cijepljena cura uspjela zatrudnit?

stari macak
Gost
stari macak
2 mjeseci prije

ako nije, samo ju dovedi

Tija
Gost
Tija
2 mjeseci prije
Reply to  stari macak

Razdvojiti u dvije skupine:
-žene koje su preboljele covid i ostale trudne
-žene koje su se cijepile i ostale trudne.
Ima li tko u svojoj okolini nekoga iz gore navedenih skupina?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 mjeseci prije

Ako uspije zatrudnit teško da će iznijeti trudnoću do kraja. Enormna produkcija spike proteina nije besplatna i kod žena ( nezz kako je to kod transrodnih duginih žena) kupi se materijal s maternice što ju čini poroznom. Drugi aspekt je gene drive i pitanje je nakon koliko generacija će se… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
2 mjeseci prije

Ne znam tko je ovaj Huck Davenport ali mi se čini još jedan od onih koji bi htio u isto vrijeme stisnuti i prdnuti. Jasno mu je da sa cjepivima općenito, a pogotovo sa ovim eksperimentalnim tvarima koje i nisu cjepiva mnogo toga ne štima, ali ne usudi se jasno… Pročitaj više »

Max
Member
Max
2 mjeseci prije

Zli pokus.

slobodan
Gost
slobodan
2 mjeseci prije

cjepiva nisu nikakva “dostignuća” zapadne civilizacije — u 19. st. nije bilo masovnih bolesti kao u 20, 21. st… čiji je uzrok strmoglavi pad opšte otpornosti, psiho-fizičke, današnjih biftekoždera, ljubitelja sporta i tipkanja po telefonima, darvinističko-marksističkih materijalista…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik