fbpx

Zdravstveni stručnjaci priznaju da je nošenje maski na otvorenom smiješno

Nosenje maski na otvorenom je smijesno

Prema stručnjaku za mehaniku virusnog prenosa, kratki susreti na otvorenom predstavljaju „vrlo mali rizik“ za prenos COVIDA-19. Virusne čestice se brzo šire u spoljnom vazduhu, pa je rizik od udisanja aerosolizovanog virusa od prolaznika zanemarljiv.

Koristeći matematičke modele, italijanski istraživači izračunali su koliko vam vremena treba da se zarazite virusom SARS-CoV-2 na otvorenom u Milanu. Ako je 10 % populacije zaraženo, biće vam potrebno 31,5 dan neprekidnog izlaganja na otvorenom da biste udahnuli dozu virusa dovoljnu za prenos infekcije

Druga istraživanja su pokazala da su vaše šanse za prenos COVIDA-19 18,7 puta veće u zatvorenom nego u otvorenom okruženju. Nekoliko ispitivanja koncentracije SARS-CoV-2 RNK u vazduhu nije dalo rezultate. Tokom uzorkovanja vazduha sa različitih lokacija u Vuhanu, Kini, Veneciji na sjeveru Italije ili Lecceu na jugu Italije tokom pandemije nije pronađena takva RNK.

Njemački prvi registar za neželjene efekte nošenja maski na djeci identifikovao je 24 fizička, psihološka i zdravstvena problema u ponašanju, uključujući razdražljivost (60 %), glavobolju (53 %), poteškoće sa koncentracijom (50 %), smanjen osjećaj sreće (49 %), nevoljnost da idu u školu / vrtić (44 %), malaksalost (42 %), otežano učenje (38 %) i pospanost ili umor (37 %)

Godinu dana sumnjivih savjeta o nošenju maski, rezultiralo je upitnim češkanjem po glavi i blago zabavnim ili iskrenim podsmjehom – recimo zbog Španije koja nalaže upotrebu maski za lice tokom kupanja u okeanu – a zdravstveni stručnjaci koji se suprotstavljaju prevladavajućem narativu o univerzalnom nošenju maski napokon dobijaju malo vremena u glavnim medijima.

U članku The New York Timesa od 22. aprila 2021. godine, Tara Parker-Pope citira nekoliko ljekara i virusologa koji savjetuju da se maska ne nosi na otvorenom.

Zdravstveni stručnjaci preispituju nošenje maski na otvorenom

Među njima je i Linsey Marr, profesor građevinarstva i inženjerstva zaštite životne sredine u kompaniji Virginia Tech i stručnjak za mehaniku virusnih prenosnika, koja primjećuje da kratki susreti na otvorenom, poput prolaska pored nekoga na trotoaru ili na pješačkoj stazi, predstavljaju „vrlo nizak rizik“ za prenos.

„Virusne čestice se brzo raspršuju u spoljnom vazduhu, a rizik od udisanja aerosolizovanog virusa iz džogera ili prolaznika je zanemarljiv“, rekla je Marr. „Čak i ako osoba kašlje ili kihne napolju dok prolazite, šanse da dobijete dovoljno veliku dozu virusa da biste se zarazili i dalje su male.“

Slično tome, citira se dr Muge Cevic, klinički predavač zaraznih bolesti i medicinske virologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta St. Andrews u Škotskoj, koji kaže:

„Mislim da je malo previše tražiti od ljudi da stave masku kada izlaze u šetnju ili trče ili voze bicikl. U drugoj smo fazi pandemije. Mislim da maske na otvorenom uopšte nisu trebale biti propisane. Ne dolazi do zaraze i prenosa.“

Parker-Pope takođe citira doktora Nahida Bhadelia, ljekara zaraznih bolesti i medicinskog direktora specijalne jedinice za patogene u Bostonskom medicinskom centru:

„Pustite me da trčim, bez maske. S obzirom na to koliko sam konzervativan prema svojim mišljenjima tokom cijele godine, ovo bi vam trebalo reći koliko je, uopšte, mali rizik od prenosa na otvorenom za kontakt tokom kratkih perioda.“

Vakcinisani ili ne, maske ne djeluju

Naravno, većina ljekara citiranih u članku The New York Timesa tvrdi da vakcinacija smanjuje rizik od COVIDA-19, tako da možete biti mirniji kada se nalazite u blizini drugih vakcinisanih osoba. Napisao sam mnogo članaka objašnjavajući zašto je ovaj narativ besmislen i jednostavno je pogrešan.

Ukratko, nema smisla jer su sve COVID-19 „vakcine“ namijenjene smanjenju simptoma ako ili kada se zarazite. Nisu stvorene da sprječavaju infekciju, ne daju vam imunitet protiv SARS-CoV-2 i ne sprječavaju prenos, tako da i dalje možete da širite virus drugima ako se zarazite.

Sve ovo znači da predstavljate isti „rizik“ drugima bez obzira da li ste vakcinisani ili ne. I, da budemo jasni, ako nemate simptome respiratorne infekcije, zdravstveni rizik koji predstavljate drugima praktično ne postoji. Jednostavno ne možete širiti infekciju koju nemate.

Minusni komadići virusne RNK koje PCR test može pokupiti ako prođu kroz previše ciklusa povećanja – što rezultira lažno pozitivnim rezultatom – nisu zarazni. Za to vam treba cijeli i živi virus.

CDC daje posebnu dozvolu za potpuno vakcinisane

Iako je nauka prilično jasna u ovom pogledu, krajem aprila 2021. godine, američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti ublažili su svoje smjernice za maske na otvorenom samo za vakcinisane.

Ako ste dobili sve potrebne doze COVID-19 „vakcine“, više ne morate da nosite masku na otvorenom kada ste u malim grupama ili kada vježbate. Maske se ipak preporučuju na prepunim otvorenim mjestima, poput sportskih stadiona. Prema drugom članku New York Timesa:

„Predsjednik Biden pozdravio je ovo kao značajan trenutak u pandemiji, noseći masku dok se približavao govornici tokom toplog proljećnog dana na teritoriji Bijele kuće – naglašavajući da je nije imao dok se vraćao u Bijelu kuću kada je završio. ‘Idite po vakcinu. Nikada nije bilo lakše’,” rekao je gospodin Biden. „A kada se potpuno vakcinišete, možete biti bez maske kada ste vani i izvan velike gužve.“

Istraživači su predstavili prave podatke

Prekidajući tipičnu propagandu The New York Timesa, Parker-Pope zapravo navodi istraživanje objavljeno u februaru 2021. u časopisu Environmental Research:

„Da bismo razumjeli koliko je nizak rizik od prenosa spolja, istraživači u Italiji su matematičkim modelima izračunali količinu vremena koje je potrebno da se osoba zarazi na otvorenom u Milanu.

Zamišljali su mračan scenario u kojem je 10 % populacije zaraženo koronavirusom. Njihove kalkulacije su pokazale da bi, ako bi čovjek izbjegavao gužvu, trebalo prosječno 31,5 dan neprekidnog izlaganja na otvorenom da udahne dozu virusa dovoljnu za prenos infekcije.

„Rezultati su ti da je ovaj rizik zanemarljiv u vazduhu na otvorenom ako se izbjegava gužva i direktan kontakt među ljudima“, rekao je Daniele Contini, viši autor studije i naučnik za aerosol iz Instituta za atmosferske nauke i klimu u Lecceu, Italija.

Čak i dok infektivnije varijante virusa kruže, fizika prenosa virusa na otvorenom nije se promijenila, a rizik od zaraze na otvorenom je i dalje nizak, kažu stručnjaci za viruse.”

Druga istraživanja pokazala su da su vaše šanse za prenos COVIDA-19 18,7 puta veće u zatvorenom nego u otvorenom okruženju. Nekoliko istraga o koncentracijama SARS-CoV-2 RNK u vazduhu takođe nije dalo rezultate, uključujući uzorkovanje vazduha obavljeno na različitim lokacijama u Vuhanu u Kini, Veneciji na sjeveru Italije i Lecceu na jugu Italije.

Problemi koje zanemarujemo prilikom mandata maski

Pored svih istraživanja koja pokazuju da je nošenje maski neefikasna i uglavnom besmislena strategija protiv respiratornih virusa – koju sam detaljno opisao u nekoliko članaka, uključujući „više dokaza da maske ne deluju na sprječavanju COVIDA-19“, „Besmisleni mandati maske vjerovatno čine više štete nego koristi“ i „Landmark studija utvrdila da su maske neefikasne“ – postoji i pitanje potencijalnih štetnih efekata.

Ovaj dio jednačine je ignorisan od samog početka, iako postoje i ekološki nedostaci kod univerzalne upotrebe maski i pojedinačne opasnosti po zdravlje, uključujući sljedeće:

Nošenje maske za lice povećava otpor disanja, a s obzirom na to da otežava udisanje i izdisanje, osobe sa već postojećim zdravstvenim stanjem mogu doći u situaciju da trebaju medicinsku pomoć ako nose masku za lice.

To uključuje osobe sa otežanim disanjem, plućnim bolestima, napadima panike, poteškoćama sa disanjem, bolovima u grudima pri naporu, kardiovaskularnim bolestima, nesvjesticama, klaustrofobijom, hroničnim bronhitisom, srčanim problemima, astmom, alergijama, dijabetesom, napadima, visokim krvnim pritiskom i one sa pejsmejkerom. Uticaj nošenja maske za lice tokom trudnoće takođe je potpuno nepoznat.

Maske za lice mogu smanjiti unos kiseonika, što dovodi do potencijalno opasnog nedostatka kiseonika (hipoksije).

Takođe uzrokuju brzo nagomilavanje štetnog ugljen-dioksida, koji može imati značajne kognitivne i fizičke uticaje. Prvi njemački registar koji bilježi efekte nošenja maski na djecu identifikovao je 24 fizička, psihološka i zdravstvena problema u ponašanju povezana sa nošenjem maski. Zabilježeni simptomi uključuju:

„… Razdražljivost (60 %), glavobolja (53 %), poteškoće u koncentraciji (50 %), smanjen osjećaj sreće (49 %), oklijevanje da idu u školu / vrtić (44 %), malaksalost (42 %), otežano učenje (38 %) i pospanost ili umor (37 %). “

Od 25.930 djece koja su uključena u registar, 29,7 % je prijavilo da im nedostaje vazduha, 26,4 % da im se zavrtjelo u glavi i 17,9 % nije bilo spremno da se kreće ili igra. Stotine drugih doživjelo je „ubrzano disanje, stezanje u grudima, slabost i kratkotrajno oštećenje svjesti“.

Nošenje maske za lice povećava tjelesnu temperaturu i fizički stres, što može rezultirati očitanjem povišene temperature koje nije povezano sa infekcijom.

Sve maske za lice mogu izazvati bakterijske i gljivične infekcije kod korisnika jer se u njima zadržava topli, vlažni vazduh. Ovo je savršeno uzgajalište patogena. Zbog toga su medicinske maske za jednokratnu upotrebu dizajnirane samo za kratko nošenje, za specifične zadatke, nakon čega bi trebalo da se bace.

Ljekari su upozorili da su bakterijska upala pluća, osip na licu, gljivične infekcije na licu,  „maska na ustima“ (čiji simptomi uključuju loš zadah, propadanje zuba i upale desni) i infekcije kandide sve češće.

Studija objavljena u izdanju časopisa Cancer Discovery iz februara 2021. takođe je otkrila da prisustvo mikroba u vašim plućima može pogoršati patogenezu raka pluća i može doprinijeti raku pluća u poodmakloj fazi. Iste vrste bakterija, prije svega bakterije Veillonella, Prevotella i Streptococcus, takođe se mogu pojaviti dugotrajnim nošenjem maski.

Produženom upotrebom, medicinske maske će početi da se raspadaju i oslobađaju hemikalije koje se zatim udišu. Takođe se oslobađaju sitna mikrovlakna, koja mogu da izazovu zdravstvene probleme prilikom udisanja. Ova opasnost je istaknuta u studiji učinka koja je objavljena u izdanju Journal of Hazardous Materials iz juna 2021. godine.

Mandati za maske takođe predstavljaju još jednu eroziju slobode i normalizuju lažnu predstavu da su ljudi bolesni ako se ne dokaže da su zdravi i da je prihvatljivo biti prisiljen da pokrijete lice samo da biste se bavili svakodnevnim životom, čak i kada ste na otvorenom.

Javni narativ gradi predrasude prema ljudima koji odbijaju da nose maske ili da prime eksperimentalnu vakcinu, tako da se neki sada plaše ljudi koji ne nose maske ili onih koji odluče da se ne vakcinišu. Kako se društvene norme brzo mijenjaju i kako se pojavljuje sve autoritativnije okruženje, postavlja se pitanje da li će se javnost i dalje slijepo pokoravati, bez obzira na posljedice.

Jedina vrsta maske koja je sigurna i efikasna

Da bi se pružila bilo kakva korist, korisnici moraju biti opremljeni odgovarajućim tipom i veličinom respiratora i moraju biti podvrgnuti testiranju od strane obučenog stručnjaka. Međutim, N95 respiratori, čak i ako su pravilno postavljeni, neće zaštititi od izlaganja virusima, ali mogu adekvatno zaštititi od većih čestica.

Hirurške maske, koje se ne zaptivaju na vašem licu, ne filtriraju ništa. Dizajnirane su da spriječe ulazak bakterija iz usta, nosa i lica u pacijenta tokom hirurških zahvata, a istraživači su upozorili da kontaminirane hirurške maske zapravo predstavljaju rizik od infekcije. Poslije samo dva sata, značajno povećanje bakterijskog opterećenja je primjećeno na maskama.

Nemedicinske platnene maske su ne samo neefikasne, već i posebno opasne, jer nisu projektovane za efikasno pročišćavanje izdahnutog ugljen-dioksida, što ih čini potpuno neprikladnim za upotrebu.

Jedina vrsta maske koja je u stvari sigurna i efikasna za nošenje je ona respiratorna maska sa gasnim filterom kojom biste se zaštitili od isparenja, organskih para, dima i prašine. Ovi respiratori su napravljeni za filtriranje vazduha koji udišete i uklanjanje ugljen-dioksida i vlage iz vazduha koji izdišete, čime se osigurava da u maski nema opasnih nakupina ugljen-dioksida ili smanjenja kiseonika.

Gdje su podaci koji podržavaju nošenje maske?

Iako postoji mnogo podataka i nauka koji pokazuju da su maske neefikasne protiv virusnog prenosa i da mandati ne čine ništa da zaštite javno zdravlje, vladini glasnogovornici jednostavno nastavljaju da iznose propagandni narativ da nošenje maske spašava živote. „Slušajte stručnjake; slijedite nauku“, kažu oni. Ipak, oni još uvijek nisu pružili jedan vjerodostojan naučni dokaz za univerzalno nošenje maski.

Gdje su podaci koji pokazuju da maske djeluju? Gdje su podaci koji pokazuju da smanjuju stope infekcije i hospitalizacije? Gdje su dokazi da su mandati za maske uopšte imali pozitivnog uticaja na pandemiju COVID-19 tokom proteklih 14 mjeseci? Do sada bismo trebali imati gomilu podataka koji će to podržati.

„Maska je dio većeg aparata pokreta neizabranih, bogatih birokrata, koji kradu naše slobode i nastavljaju laži.“ Predstavnik Doma Sjeverne Dakote Jeff Hoverson

Pretpostavljam da razlog zbog kojeg nemamo masovne studije ispunjene globalnim podacima koji pokazuju da su mandati maski bili revolucionarni uspjeh jeste taj što ili nisu imali uticaja ili su stvar pogoršali. Zaključak: „Teksas i Mississippi, bilježe najmanje COVID slučajeva u skoro godinu dana mjesec dana nakon ukidanja mandata za nošenje maske“, objavio je Newsweek u članku od 6. aprila 2021. godine.

Da, ironično, uprkos strahu da će ukidanje mandata za maske dovesti do preplavljenja bolnica slučajevima COVID-19, zapravo se dogodilo upravo suprotno. I Teksas i Mississippi sada, četiri nedjelje kasnije, prijavljuju svoj najmanji broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVIDOM-19 od maja 2020. godine.

Sjeverna Dakota teži da obezbjedi slobodu od mandata maski

Poseban tračak nade pojavio se u Sjevernoj Dakoti, gdje je Predstavnički dom odobrio zakon (H.B.1323) kojim bi se zapravo zabranilo školama, preduzećima i lokalnim samoupravama da maske za lice postanu uslov za uslugu. Nacrt zakona, koji je krajem februara 2021. prošao sa 50 naprema 44, sada pregleda Senat.

Sponzor zakona, zastupnik Jeff Hoverson, okarakterisao je državni mandat za maske, nametnut u novembru 2020. godine, kao „đavolsku glupost“. Rekao je za Prairie Public Press da je dobio „puno e-poruka“ od birača koji se protive mandatu maski, dodajući:

„Oni ne žele da se Sjeverna Dakota uvuče u ono što postaje očigledno. Maska je dio većeg aparata pokreta neizabranih, bogatih birokrata, koji kradu naše slobode i nastavljaju laži“.

Da. To otprilike sumira sve.

Autor: dr Joseph Mercola

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
182 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
AJeTo
Gost
AJeTo
1 godina prije

Bilo je smiješno dok nije bilo obavezno.

Mizuno
Gost
Mizuno
1 godina prije

Zamsilite trebali bi se cijepiti s proizvodom pfizera koja je 2009 morao platati 2.3 milijarde dolara za varanje u reklamama https://www.businessinsider.com/pfizer-to-pay-23-billion-in-biggest-fine-every-for-deceitful-advertising-2009-9?international=true&r=US&IR=T Some neke kazne za farmaceutske kuce https://www.propublica.org/article/big-pharmas-big-fines#depakote-correction Ili bi trebali slusati zdrasvene savjete lijecnika, pa oni su 3 uzrok smrtnosti u Svijetu , a jos su i svi korumpirani… Pročitaj više »

ZriBra
Gost
ZriBra
1 godina prije

Zdravstvenim ,znanstvenim stručnjacima treba pola godine da nakon napornih istraživanja zaključe ono za što zdravom razumu treba pola sekunde.Samim življenjem smo okruženi životnim rizicima, a ovim budalastim maskiranjem vani pa uglavnom i unutra ponajmanje.
Eto pusti znanstvenici širom planete(barem 90 posto)moraju nekako opravdati svoj raison d’etre.

otpisani
otpisani
1 godina prije

“vakcinacija SMANJUJE (!?) rizik od COVIDA-19, tako da možete biti mirniji kada se nalazite u blizini drugih vakcinisanih osoba.” …ovo nije samo smiješno, ovo je tragikomično i perverzno! …ako “cijepljenje” samo smanjuje rizik od “zaraze”, koliko ga smanjuje (od 0-100%)? Za koji se qraz ljudi cijepe ako ih to cjepivo… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Slazem se, SMJESNO JE! Jos je smjesnije spricat alkohol na ruke a zabranjivat ga piti (slucaj u nekim zemljama kao kovid mjera) a najsmjesnije je sto ispada da visrus na ruci nosi sat pa napada u doba policijskog sata (koji je takodjer u nekim zemljama)… Medutim sta s time? Mozete… Pročitaj više »

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Juče u Banja Luci….pokušajte naći masku!? comment image

Vladimir
Gost
Vladimir
1 godina prije

Pored svih ociglednih dokaza o potrebi ispravnog nosenja maski vi reklamirate ovaj clanak. Osudio bih vas na dozivotni respirator….

Slonica
Gost
Slonica
1 godina prije

Presmiješne su i u zatvorenom
Nošenje maske na otvorenom je ugroza za zdrav razum.
Hvala Bogu na stručnjacima što su nam otvorili oči, a zatvorili usta…

dundo
Gost
dundo
1 godina prije
Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 godina prije

Dokaz da su metalni nano-čipovi u “cjepivima protiv korone” Netko se sjetio postaviti neodimijski magnet na mjesto uboda injekcije Pfizer cjepiva protiv „korone“ – vrlo zanimljivo, magnet je ostao „zalijepljen“ na lijevoj cijepljenoj ruci, na metalne nano-čipove koji su ubačeni s injekcijom, a na desnoj ruci magnet pada, jer tamo… Pročitaj više »

NeBudiOvca
Gost
NeBudiOvca
1 godina prije

I na ovom portalu je već sto u člancima, sto u komentarima dan veliki broj poveznica na istraživanja i mišljenja stručnjaka koja potvrđuju da maske uopće ne pomažu. Pa da ne duljim oko toga ajmo maksimalno sve pojednostavniti. – maske postoje već jako dugo – WHO i slična tijela takodjer… Pročitaj više »

Muppet shou
Gost
Muppet shou
1 godina prije

JEBLI VAS CORONASKI STRUCNJACI I RAZNI DEGENERICI. TESTOVI STAPOM U MOZAK I PELENE NA NJUSKAMA.

hogar strašni
Gost
hogar strašni
1 godina prije

Zahvaljujem se autoru teksta kao i svima koji koriste mozak te shvaćaju svo zlo plandemije, maski, cjepiva, mjera…Ali kad vidim ljude u autu s maskom ili na biciklu. Pa tom na biciklu kad vozi uzbrdo pluća pucaju po šavovima, ali on VJERUJE. E dok je takvih planovi idu dalje. Jednostavno… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

Maske su od svega imale najveći efekt u koroni, i kad bi sutra bile ukinute unuta i vani šteta na mentalno zdravlje je nepopravljiva. I kad bi sutra trebalo nositi aluminijsku foliju na glavi prvi bi je stavili oni koji su prvi počeli pisati o aluminijskoj foliji kao pokrivalu glave,… Pročitaj više »

tesla tj ašeta
Gost
tesla tj ašeta
1 godina prije

super dođe ako nemaš zubi 🙂

Trooba
Member
Trooba
1 godina prije

Brnja, brnja, brnjica.. to nosi samo ovčica 🐑🐑🐑

teks
Gost
teks
1 godina prije

pa ne moras da nosis. ko se boji taj nosi.

mengele
Gost
mengele
1 godina prije

danas sam skinuo masku na pet minuta i odmah božja kazna ….susjed sa frezom zabrusio kamen ko da me nanišanio u usta i nos 5 minuta sam kašlljao i pljuvao dobro me nisu uhapsili zbog širenja kovida

Muppet shou
Gost
Muppet shou
1 godina prije

PCR JE NAJVECA PREVARA NA SVIJETU IKAD NAPRAVLJENA.
ZAGORCALA ZIVOTE MNOGIMA.
OLOS SOTONSKA U BIJELIM MANTILIMA.

Max
Member
Max
1 godina prije

Ovo s maskama nije zbog zdravlja nego zbog planskog uništavanja i mporobbljavanja ljudi. Ne mogu disati betvoljni su smućeni i pristaju na sve.

Karma
Gost
Karma
1 godina prije

MASONSKA PROKLETA OLOS. ZGADIJA SOTONSKA. GADOVI IZ PALKA

Slow motion
Gost
Slow motion
1 godina prije

Neki dan idem sa svojima u ducan, i stane lik sa svojom kcerkicom 5m od ducana u navlaci maloj masku na lice. Curica po mojoj procjeni nema ni 3god. I usetali oni tako lijepo u ducan. A mene nervoza u zelucu oprala da nije normalno…

Slo
Gost
Slo
1 godina prije

25 procenata ljudi su isli za zeceve pustite ostale normalne da zive

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije

Ma kakvi su to zdravstveni stručnjaci? Maska vani je smiješna? Gluposti. Nošenje maski na otvorenom se više od 150 godina koristi kao preventivna mjera. Evo na ovoj barem 150 godina staroj fotografiji iz SAD vidimo propisno maskirane kovid redare kako naplaćuju globu grupi neodgovornih putnika koji ne poštuju mjere i… Pročitaj više »

Novi kolac
Gost
Novi kolac
1 godina prije

://www.klix.ba/vijesti/regija/svicarski-list-jugoistocna-evropa-je-leglo-antivaksera-postoje-i-historijski-razlozi/210510115

Novi kolac
Gost
Novi kolac
1 godina prije

Posto nemam sta napisati na ovu temu,a da vec nije napisano,evo od mene prikladna muzicka numera.
https://m.youtube.com/watch?v=MHWMo52Xfk8

lear ZI
Gost
lear ZI
1 godina prije

Pod hitno, odbacite šampone znamke Johnson&Johnson.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 godina prije

Ovo je sve što treba znati. Nije novo. “Sve ovo znači da predstavljate isti „rizik“ drugima bez obzira da li ste vakcinisani ili ne. I, da budemo jasni, ako nemate simptome respiratorne infekcije, zdravstveni rizik koji predstavljate drugima praktično NE POSTOJI. ” Rađena su dva velika istraživanja u Engleskoj i… Pročitaj više »

KISIK
Gost
KISIK
1 godina prije

CrkliDabogdaCrkli

ledeno doba
Gost
ledeno doba
1 godina prije

mene, posebno one maske FFP2 uvijek podsjećaju na likove iz (stare verzije) filma Planeta majmuna

comment image

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
1 godina prije

Maske nisu tu da štite ili štete,one su tu da budu podsjetnik na nekakav virus i opasnost,da stvore podjelu.Maske su ključ uspjeha psihopata,sredstvo kojim dominiraju i drze ovu priču u zivotu. Brnjicari su religija,poznajem masu tih robota koji mjesecno kupuju ffp2 paketima. Ja sam teoreticar zavjera a glupson vjeruje da… Pročitaj više »

slobodan
Gost
slobodan
1 godina prije

Maska je dio protokola (naredba) ponižavanje osobe, te slamanje slobodne volje … za dalje, iako se zna da bacili nisu uzročnici, već su pratioci (postejećih) bolesti…

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 godina prije

Počeo je fašizam s restoranima: https://www.index.hr/vijesti/clanak/doznajemo-kad-se-popustaju-mjere-i-u-restorane-cemo-ulaziti-s-covidputovnicama/2275133.aspx Ako će otrovani cjepivom biti u restoranima i bacati okolo prione i druge otrove iz cjepiva, ne pada mi na kraj pameti biti u istoj prostoriji s takvim ljudima. Bolje je to riješiti preko dostave, kako se i do sada radilo i tako zaobići… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik