fbpx

Zdravstveni stručnjaci priznaju da je nošenje maski na otvorenom smiješno

Nosenje maski na otvorenom je smijesno

Prema stručnjaku za mehaniku virusnog prenosa, kratki susreti na otvorenom predstavljaju „vrlo mali rizik“ za prenos COVIDA-19. Virusne čestice se brzo šire u spoljnom vazduhu, pa je rizik od udisanja aerosolizovanog virusa od prolaznika zanemarljiv.

Koristeći matematičke modele, italijanski istraživači izračunali su koliko vam vremena treba da se zarazite virusom SARS-CoV-2 na otvorenom u Milanu. Ako je 10 % populacije zaraženo, biće vam potrebno 31,5 dan neprekidnog izlaganja na otvorenom da biste udahnuli dozu virusa dovoljnu za prenos infekcije

Druga istraživanja su pokazala da su vaše šanse za prenos COVIDA-19 18,7 puta veće u zatvorenom nego u otvorenom okruženju. Nekoliko ispitivanja koncentracije SARS-CoV-2 RNK u vazduhu nije dalo rezultate. Tokom uzorkovanja vazduha sa različitih lokacija u Vuhanu, Kini, Veneciji na sjeveru Italije ili Lecceu na jugu Italije tokom pandemije nije pronađena takva RNK.

Njemački prvi registar za neželjene efekte nošenja maski na djeci identifikovao je 24 fizička, psihološka i zdravstvena problema u ponašanju, uključujući razdražljivost (60 %), glavobolju (53 %), poteškoće sa koncentracijom (50 %), smanjen osjećaj sreće (49 %), nevoljnost da idu u školu / vrtić (44 %), malaksalost (42 %), otežano učenje (38 %) i pospanost ili umor (37 %)

Godinu dana sumnjivih savjeta o nošenju maski, rezultiralo je upitnim češkanjem po glavi i blago zabavnim ili iskrenim podsmjehom – recimo zbog Španije koja nalaže upotrebu maski za lice tokom kupanja u okeanu – a zdravstveni stručnjaci koji se suprotstavljaju prevladavajućem narativu o univerzalnom nošenju maski napokon dobijaju malo vremena u glavnim medijima.

U članku The New York Timesa od 22. aprila 2021. godine, Tara Parker-Pope citira nekoliko ljekara i virusologa koji savjetuju da se maska ne nosi na otvorenom.

Zdravstveni stručnjaci preispituju nošenje maski na otvorenom

Među njima je i Linsey Marr, profesor građevinarstva i inženjerstva zaštite životne sredine u kompaniji Virginia Tech i stručnjak za mehaniku virusnih prenosnika, koja primjećuje da kratki susreti na otvorenom, poput prolaska pored nekoga na trotoaru ili na pješačkoj stazi, predstavljaju „vrlo nizak rizik“ za prenos.

„Virusne čestice se brzo raspršuju u spoljnom vazduhu, a rizik od udisanja aerosolizovanog virusa iz džogera ili prolaznika je zanemarljiv“, rekla je Marr. „Čak i ako osoba kašlje ili kihne napolju dok prolazite, šanse da dobijete dovoljno veliku dozu virusa da biste se zarazili i dalje su male.“

Slično tome, citira se dr Muge Cevic, klinički predavač zaraznih bolesti i medicinske virologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta St. Andrews u Škotskoj, koji kaže:

„Mislim da je malo previše tražiti od ljudi da stave masku kada izlaze u šetnju ili trče ili voze bicikl. U drugoj smo fazi pandemije. Mislim da maske na otvorenom uopšte nisu trebale biti propisane. Ne dolazi do zaraze i prenosa.“

Parker-Pope takođe citira doktora Nahida Bhadelia, ljekara zaraznih bolesti i medicinskog direktora specijalne jedinice za patogene u Bostonskom medicinskom centru:

„Pustite me da trčim, bez maske. S obzirom na to koliko sam konzervativan prema svojim mišljenjima tokom cijele godine, ovo bi vam trebalo reći koliko je, uopšte, mali rizik od prenosa na otvorenom za kontakt tokom kratkih perioda.“

Vakcinisani ili ne, maske ne djeluju

Naravno, većina ljekara citiranih u članku The New York Timesa tvrdi da vakcinacija smanjuje rizik od COVIDA-19, tako da možete biti mirniji kada se nalazite u blizini drugih vakcinisanih osoba. Napisao sam mnogo članaka objašnjavajući zašto je ovaj narativ besmislen i jednostavno je pogrešan.

Ukratko, nema smisla jer su sve COVID-19 „vakcine“ namijenjene smanjenju simptoma ako ili kada se zarazite. Nisu stvorene da sprječavaju infekciju, ne daju vam imunitet protiv SARS-CoV-2 i ne sprječavaju prenos, tako da i dalje možete da širite virus drugima ako se zarazite.

Sve ovo znači da predstavljate isti „rizik“ drugima bez obzira da li ste vakcinisani ili ne. I, da budemo jasni, ako nemate simptome respiratorne infekcije, zdravstveni rizik koji predstavljate drugima praktično ne postoji. Jednostavno ne možete širiti infekciju koju nemate.

Minusni komadići virusne RNK koje PCR test može pokupiti ako prođu kroz previše ciklusa povećanja – što rezultira lažno pozitivnim rezultatom – nisu zarazni. Za to vam treba cijeli i živi virus.

CDC daje posebnu dozvolu za potpuno vakcinisane

Iako je nauka prilično jasna u ovom pogledu, krajem aprila 2021. godine, američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti ublažili su svoje smjernice za maske na otvorenom samo za vakcinisane.

Ako ste dobili sve potrebne doze COVID-19 „vakcine“, više ne morate da nosite masku na otvorenom kada ste u malim grupama ili kada vježbate. Maske se ipak preporučuju na prepunim otvorenim mjestima, poput sportskih stadiona. Prema drugom članku New York Timesa:

„Predsjednik Biden pozdravio je ovo kao značajan trenutak u pandemiji, noseći masku dok se približavao govornici tokom toplog proljećnog dana na teritoriji Bijele kuće – naglašavajući da je nije imao dok se vraćao u Bijelu kuću kada je završio. ‘Idite po vakcinu. Nikada nije bilo lakše’,” rekao je gospodin Biden. „A kada se potpuno vakcinišete, možete biti bez maske kada ste vani i izvan velike gužve.“

Istraživači su predstavili prave podatke

Prekidajući tipičnu propagandu The New York Timesa, Parker-Pope zapravo navodi istraživanje objavljeno u februaru 2021. u časopisu Environmental Research:

„Da bismo razumjeli koliko je nizak rizik od prenosa spolja, istraživači u Italiji su matematičkim modelima izračunali količinu vremena koje je potrebno da se osoba zarazi na otvorenom u Milanu.

Zamišljali su mračan scenario u kojem je 10 % populacije zaraženo koronavirusom. Njihove kalkulacije su pokazale da bi, ako bi čovjek izbjegavao gužvu, trebalo prosječno 31,5 dan neprekidnog izlaganja na otvorenom da udahne dozu virusa dovoljnu za prenos infekcije.

„Rezultati su ti da je ovaj rizik zanemarljiv u vazduhu na otvorenom ako se izbjegava gužva i direktan kontakt među ljudima“, rekao je Daniele Contini, viši autor studije i naučnik za aerosol iz Instituta za atmosferske nauke i klimu u Lecceu, Italija.

Čak i dok infektivnije varijante virusa kruže, fizika prenosa virusa na otvorenom nije se promijenila, a rizik od zaraze na otvorenom je i dalje nizak, kažu stručnjaci za viruse.”

Druga istraživanja pokazala su da su vaše šanse za prenos COVIDA-19 18,7 puta veće u zatvorenom nego u otvorenom okruženju. Nekoliko istraga o koncentracijama SARS-CoV-2 RNK u vazduhu takođe nije dalo rezultate, uključujući uzorkovanje vazduha obavljeno na različitim lokacijama u Vuhanu u Kini, Veneciji na sjeveru Italije i Lecceu na jugu Italije.

Problemi koje zanemarujemo prilikom mandata maski

Pored svih istraživanja koja pokazuju da je nošenje maski neefikasna i uglavnom besmislena strategija protiv respiratornih virusa – koju sam detaljno opisao u nekoliko članaka, uključujući „više dokaza da maske ne deluju na sprječavanju COVIDA-19“, „Besmisleni mandati maske vjerovatno čine više štete nego koristi“ i „Landmark studija utvrdila da su maske neefikasne“ – postoji i pitanje potencijalnih štetnih efekata.

Ovaj dio jednačine je ignorisan od samog početka, iako postoje i ekološki nedostaci kod univerzalne upotrebe maski i pojedinačne opasnosti po zdravlje, uključujući sljedeće:

Nošenje maske za lice povećava otpor disanja, a s obzirom na to da otežava udisanje i izdisanje, osobe sa već postojećim zdravstvenim stanjem mogu doći u situaciju da trebaju medicinsku pomoć ako nose masku za lice.

To uključuje osobe sa otežanim disanjem, plućnim bolestima, napadima panike, poteškoćama sa disanjem, bolovima u grudima pri naporu, kardiovaskularnim bolestima, nesvjesticama, klaustrofobijom, hroničnim bronhitisom, srčanim problemima, astmom, alergijama, dijabetesom, napadima, visokim krvnim pritiskom i one sa pejsmejkerom. Uticaj nošenja maske za lice tokom trudnoće takođe je potpuno nepoznat.

Maske za lice mogu smanjiti unos kiseonika, što dovodi do potencijalno opasnog nedostatka kiseonika (hipoksije).

Takođe uzrokuju brzo nagomilavanje štetnog ugljen-dioksida, koji može imati značajne kognitivne i fizičke uticaje. Prvi njemački registar koji bilježi efekte nošenja maski na djecu identifikovao je 24 fizička, psihološka i zdravstvena problema u ponašanju povezana sa nošenjem maski. Zabilježeni simptomi uključuju:

„… Razdražljivost (60 %), glavobolja (53 %), poteškoće u koncentraciji (50 %), smanjen osjećaj sreće (49 %), oklijevanje da idu u školu / vrtić (44 %), malaksalost (42 %), otežano učenje (38 %) i pospanost ili umor (37 %). “

Od 25.930 djece koja su uključena u registar, 29,7 % je prijavilo da im nedostaje vazduha, 26,4 % da im se zavrtjelo u glavi i 17,9 % nije bilo spremno da se kreće ili igra. Stotine drugih doživjelo je „ubrzano disanje, stezanje u grudima, slabost i kratkotrajno oštećenje svjesti“.

Nošenje maske za lice povećava tjelesnu temperaturu i fizički stres, što može rezultirati očitanjem povišene temperature koje nije povezano sa infekcijom.

Sve maske za lice mogu izazvati bakterijske i gljivične infekcije kod korisnika jer se u njima zadržava topli, vlažni vazduh. Ovo je savršeno uzgajalište patogena. Zbog toga su medicinske maske za jednokratnu upotrebu dizajnirane samo za kratko nošenje, za specifične zadatke, nakon čega bi trebalo da se bace.

Ljekari su upozorili da su bakterijska upala pluća, osip na licu, gljivične infekcije na licu,  „maska na ustima“ (čiji simptomi uključuju loš zadah, propadanje zuba i upale desni) i infekcije kandide sve češće.

Studija objavljena u izdanju časopisa Cancer Discovery iz februara 2021. takođe je otkrila da prisustvo mikroba u vašim plućima može pogoršati patogenezu raka pluća i može doprinijeti raku pluća u poodmakloj fazi. Iste vrste bakterija, prije svega bakterije Veillonella, Prevotella i Streptococcus, takođe se mogu pojaviti dugotrajnim nošenjem maski.

Produženom upotrebom, medicinske maske će početi da se raspadaju i oslobađaju hemikalije koje se zatim udišu. Takođe se oslobađaju sitna mikrovlakna, koja mogu da izazovu zdravstvene probleme prilikom udisanja. Ova opasnost je istaknuta u studiji učinka koja je objavljena u izdanju Journal of Hazardous Materials iz juna 2021. godine.

Mandati za maske takođe predstavljaju još jednu eroziju slobode i normalizuju lažnu predstavu da su ljudi bolesni ako se ne dokaže da su zdravi i da je prihvatljivo biti prisiljen da pokrijete lice samo da biste se bavili svakodnevnim životom, čak i kada ste na otvorenom.

Javni narativ gradi predrasude prema ljudima koji odbijaju da nose maske ili da prime eksperimentalnu vakcinu, tako da se neki sada plaše ljudi koji ne nose maske ili onih koji odluče da se ne vakcinišu. Kako se društvene norme brzo mijenjaju i kako se pojavljuje sve autoritativnije okruženje, postavlja se pitanje da li će se javnost i dalje slijepo pokoravati, bez obzira na posljedice.

Jedina vrsta maske koja je sigurna i efikasna

Da bi se pružila bilo kakva korist, korisnici moraju biti opremljeni odgovarajućim tipom i veličinom respiratora i moraju biti podvrgnuti testiranju od strane obučenog stručnjaka. Međutim, N95 respiratori, čak i ako su pravilno postavljeni, neće zaštititi od izlaganja virusima, ali mogu adekvatno zaštititi od većih čestica.

Hirurške maske, koje se ne zaptivaju na vašem licu, ne filtriraju ništa. Dizajnirane su da spriječe ulazak bakterija iz usta, nosa i lica u pacijenta tokom hirurških zahvata, a istraživači su upozorili da kontaminirane hirurške maske zapravo predstavljaju rizik od infekcije. Poslije samo dva sata, značajno povećanje bakterijskog opterećenja je primjećeno na maskama.

Nemedicinske platnene maske su ne samo neefikasne, već i posebno opasne, jer nisu projektovane za efikasno pročišćavanje izdahnutog ugljen-dioksida, što ih čini potpuno neprikladnim za upotrebu.

Jedina vrsta maske koja je u stvari sigurna i efikasna za nošenje je ona respiratorna maska sa gasnim filterom kojom biste se zaštitili od isparenja, organskih para, dima i prašine. Ovi respiratori su napravljeni za filtriranje vazduha koji udišete i uklanjanje ugljen-dioksida i vlage iz vazduha koji izdišete, čime se osigurava da u maski nema opasnih nakupina ugljen-dioksida ili smanjenja kiseonika.

Gdje su podaci koji podržavaju nošenje maske?

Iako postoji mnogo podataka i nauka koji pokazuju da su maske neefikasne protiv virusnog prenosa i da mandati ne čine ništa da zaštite javno zdravlje, vladini glasnogovornici jednostavno nastavljaju da iznose propagandni narativ da nošenje maske spašava živote. „Slušajte stručnjake; slijedite nauku“, kažu oni. Ipak, oni još uvijek nisu pružili jedan vjerodostojan naučni dokaz za univerzalno nošenje maski.

Gdje su podaci koji pokazuju da maske djeluju? Gdje su podaci koji pokazuju da smanjuju stope infekcije i hospitalizacije? Gdje su dokazi da su mandati za maske uopšte imali pozitivnog uticaja na pandemiju COVID-19 tokom proteklih 14 mjeseci? Do sada bismo trebali imati gomilu podataka koji će to podržati.

„Maska je dio većeg aparata pokreta neizabranih, bogatih birokrata, koji kradu naše slobode i nastavljaju laži.“ Predstavnik Doma Sjeverne Dakote Jeff Hoverson

Pretpostavljam da razlog zbog kojeg nemamo masovne studije ispunjene globalnim podacima koji pokazuju da su mandati maski bili revolucionarni uspjeh jeste taj što ili nisu imali uticaja ili su stvar pogoršali. Zaključak: „Teksas i Mississippi, bilježe najmanje COVID slučajeva u skoro godinu dana mjesec dana nakon ukidanja mandata za nošenje maske“, objavio je Newsweek u članku od 6. aprila 2021. godine.

Da, ironično, uprkos strahu da će ukidanje mandata za maske dovesti do preplavljenja bolnica slučajevima COVID-19, zapravo se dogodilo upravo suprotno. I Teksas i Mississippi sada, četiri nedjelje kasnije, prijavljuju svoj najmanji broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVIDOM-19 od maja 2020. godine.

Sjeverna Dakota teži da obezbjedi slobodu od mandata maski

Poseban tračak nade pojavio se u Sjevernoj Dakoti, gdje je Predstavnički dom odobrio zakon (H.B.1323) kojim bi se zapravo zabranilo školama, preduzećima i lokalnim samoupravama da maske za lice postanu uslov za uslugu. Nacrt zakona, koji je krajem februara 2021. prošao sa 50 naprema 44, sada pregleda Senat.

Sponzor zakona, zastupnik Jeff Hoverson, okarakterisao je državni mandat za maske, nametnut u novembru 2020. godine, kao „đavolsku glupost“. Rekao je za Prairie Public Press da je dobio „puno e-poruka“ od birača koji se protive mandatu maski, dodajući:

„Oni ne žele da se Sjeverna Dakota uvuče u ono što postaje očigledno. Maska je dio većeg aparata pokreta neizabranih, bogatih birokrata, koji kradu naše slobode i nastavljaju laži“.

Da. To otprilike sumira sve.

Autor: dr Joseph Mercola

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
182 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
AJeTo
Gost
AJeTo
4 mjeseci prije

Bilo je smiješno dok nije bilo obavezno.

molod
Gost
molod
4 mjeseci prije
Reply to  AJeTo

mali rizik je ipak rizik, zašto riskirati kad možeš biti zdrav

pera lozac
Gost
pera lozac
4 mjeseci prije
Reply to  molod

Zatvori se u kucu navuci tri maske i ne lomi racku.
Popisam se na zdravlje ako sam zatvoren ko kuce u kavezu,
ZAPAMTI, SAMO SLOBODA NEMA CENU:

molod
Gost
molod
4 mjeseci prije
Reply to  AJeTo

Engleska bez mrtvih od covida prvi put u 14 mjeseci.

tuf
Member
Famed Member
tuf
4 mjeseci prije
Reply to  AJeTo

Kad smo kod obaveznoga – evo, krenulo testiranje “Zelenih Covid potvrda” u RH. Za razliku od najavljenog (kada je Božinović ISKLJUČIVO spominjao granične prijelaze) – u stvarnosti se ide s testiranjem u klubu, vjenčanju i – restoranu! Da, da. Restoranu. Čisto ako ste mislili da ćemo proći drukčije nego Izraelci… Pročitaj više »

Mizuno
Gost
Mizuno
4 mjeseci prije

Zamsilite trebali bi se cijepiti s proizvodom pfizera koja je 2009 morao platati 2.3 milijarde dolara za varanje u reklamama https://www.businessinsider.com/pfizer-to-pay-23-billion-in-biggest-fine-every-for-deceitful-advertising-2009-9?international=true&r=US&IR=T Some neke kazne za farmaceutske kuce https://www.propublica.org/article/big-pharmas-big-fines#depakote-correction Ili bi trebali slusati zdrasvene savjete lijecnika, pa oni su 3 uzrok smrtnosti u Svijetu , a jos su i svi korumpirani… Pročitaj više »

Mr.T
Gost
Mr.T
4 mjeseci prije
Reply to  Mizuno

+……….

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  Mizuno

Valter gigant,bio na godisnjem odmoru u BiH nekad 94.god.
Kaze nije neka ponuda bila.
I sad pobjegao u Njemacku???

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Ja glavu na panj stavljam da si ti dobro ruke isprljao u toj turistickoj posjeti 94.god.
Zato si i pobjegao u Njemacku.
Idi radi nocnu,valjda ti nece doci zeni prijatelj u slucajnu posjetu,jugosajze,dodji u tu prljavu zemlju da vidis kako begovi beguju.
Haj zdravo
Jugosajze

Pingvin
Gost
Pingvin
4 mjeseci prije
Reply to  Mizuno

Na cemu? Pretpostavljam da znas mehaniku i kako se dobija tzv ” CO2″ na mjerenju motora? Objasni mi, ako nije problem.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Mizuno

Koga je to Volkswagen varao i kako ?
Jedino varanje je loša kvaliteta ugrađenih komponenti u vozilima, sve drugo je slikovnica za malu djecu.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

varsli su…. tu nema debate… zato i plačaju kazne😒

Piretis
Member
Famed Member
Piretis
4 mjeseci prije
Reply to  Mizuno

Ako ćeš imati mirniju savjest a ti vozi Daciu. Oni sigurno nisu varali. U međuvremenu mene moj, treći po redu, VW savršeno služi bez obzira na silno varanje na testovima u SAD-u.

Mladen
Gost
Mladen
4 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Hrvati odsad tribaju vozit Rimac automobile.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  Mladen

Ludilo auta,samo ga hebe zvuk,isto trolejbus😄

Tuga s juga
Gost
Tuga s juga
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Golf dvojka, unutra 1.9 iz trojke. 20 godina. u garaži čeka još 1.9 motor i nikako da dočeka. Dvojka se ne može uništit, ako ne računamo neodgovorne vlasnike, samo zabranit.

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Tuga s juga

+………………..

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Skoda,to sad furamo.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Slazem se,ali je Skoda Octavia kao golf 2 u svoje vrijeme.

Mladen
Gost
Mladen
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Znaš li sta Njemci kažu za golfove ? Za sirotinju skup a bogati ga ne vole Golf je seljačko auto.

Mladen
Gost
Mladen
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Ja sam se ugledao na ISIL-ovce pa kupio Mitsubishija terenca pa kad valja njima valjda će valjat i meni ,Đuro ,Tojote voze bombaši samoubojice .

slobodan
Gost
slobodan
4 mjeseci prije
Reply to  Mladen

toyote su teroristička avta!!

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

a daj……… samo za 2 tipa vozila možeš reci da je avto…..

a to je glanz nov ili polovan marcedez…
ostalo je šrot😎

Piretis
Member
Famed Member
Piretis
4 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Ima ljepših, ima i udobnijih ali fućkaj ga, jeftin za održavati, uglavnom se ne kvari i troši kao upaljač (naravno diesela). Na kraju krajeva koliko znam to je jedini auto na svijetu koji ima svoj spomenik.

slobodan
Gost
slobodan
4 mjeseci prije
Reply to  Piretis

…a bogme nemoj dirati ni audia, ni bmw-a itd. jer, kad ne dolazi nam goethe od švaba, barem ima “narodnih kola” (vw)! 🙂

Stock
Member
Famed Member
Stock
4 mjeseci prije
Reply to  Mizuno

Jebo te…kako vas covjek iztrola ko mlade majmune.
Izvinite, ali tako je.
Cestitam Valtere!
Hajde sad na trecu…

ZriBra
Gost
ZriBra
4 mjeseci prije

Zdravstvenim ,znanstvenim stručnjacima treba pola godine da nakon napornih istraživanja zaključe ono za što zdravom razumu treba pola sekunde.Samim življenjem smo okruženi životnim rizicima, a ovim budalastim maskiranjem vani pa uglavnom i unutra ponajmanje.
Eto pusti znanstvenici širom planete(barem 90 posto)moraju nekako opravdati svoj raison d’etre.

Lopata
Gost
Lopata
4 mjeseci prije
Reply to  ZriBra

znanstvenici i doktori ne trebaju više ništa opravdavati. Da ima pravde i Boga oni sada samo mogu po brzom postupku odgovarati za svoje zločine! kazna mora biti proporcionalna onome što su napravili svim onim onkološkim, srčanim i drugim pacijentima koji zbog PRC testa, gušenja pod maskama i ubijanja krivim terapijama… Pročitaj više »

ZriBra
Gost
ZriBra
4 mjeseci prije
Reply to  Lopata

U svakom slučaju u ovom vremenu su znanost i znanstvenici moralno kolaborirali kao nikad do sad.Jednostavno dijele sudbinu suvremene dekadentne civilizacije koja proizvodi 90 posto smeća bilo materijalnog bilo duhovnog(moralnog).Ove potonje doživljavamo tim bolnije jer smo prema njima gajili nekakvo povjerenje
koje nam je uništeno.

Mr.T
Gost
Mr.T
4 mjeseci prije
Reply to  ZriBra

+……….

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  ZriBra

+……………….

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije
Reply to  Lopata

Evo me nazad u miru:;
Mokro opet:’-)
Čovifd 19….21…22ptebolio?
A ostale “bolesti” ko yebe!? Dobro ti to.

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  KISIK

+……………..

Mladen
Gost
Mladen
4 mjeseci prije
Reply to  Lopata

Lipo ti Đuro u izborno Nedjeljno jutro stavi masku i glasaj za onog “našeg “.

Mr.T
Gost
Mr.T
4 mjeseci prije
Reply to  Lopata

+……….

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Lopata

+…………………

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
4 mjeseci prije
Reply to  ZriBra

Dobar komentar Brane!
Lp!

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije
Reply to  ZriBra

Chili soj? Grize brate…gledao sam na tv.

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  KISIK

+………………..

ZriBra
Gost
ZriBra
4 mjeseci prije
Reply to  ZriBra

Ali zar ne vidiš da je 90 posto znanstvenih tj zdravstvenih istraživanja posvećeno proučavanju novog kulta,njegova božanstva kuronja virusa Vrla Sanja Musić nam je nakon polugodišnjeg napornog i dobro naplačenog istraživanja otkrila kako DEBELE ĐURE nakon zaraze imaju preko 2o posto veći rizik da razviju “ozbiljniji oblik”bolesti nego MRŠAVE ĐURE.Nakon… Pročitaj više »

Mr.T
Gost
Mr.T
4 mjeseci prije
Reply to  ZriBra

+…………

otpisani
Famed Member
otpisani
4 mjeseci prije

“vakcinacija SMANJUJE (!?) rizik od COVIDA-19, tako da možete biti mirniji kada se nalazite u blizini drugih vakcinisanih osoba.” …ovo nije samo smiješno, ovo je tragikomično i perverzno! …ako “cijepljenje” samo smanjuje rizik od “zaraze”, koliko ga smanjuje (od 0-100%)? Za koji se qraz ljudi cijepe ako ih to cjepivo… Pročitaj više »

ledeno doba
Gost
ledeno doba
4 mjeseci prije
Reply to  otpisani

mantra zadebiliziranih idiota, kao onog ravnatelja varaždinske bolnice,- čiju sam mega-debilnu izjavu jučer prenio, je da, oni doduše čak i priznaju, da cjepivo ne štiti od zaraze– ali da štiti od toga, da teže obolite. tako je taj pseudo doktor komentiravši to što su u toj bolnici više liječnika dobili… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

kako ledeni…… zar nisi rekao da kovid ne postoji?
😒

a ima doktor prawo…. recimo za astru, tek po 2 dozi, čez kakih 10 dana si zaščiten i ne 100%…kakih 80 do 90%…….i ak dobiješ, simptomi su blagi…..
tako kaže struka i ne mi laici…. 😒

Tuga s juga
Gost
Tuga s juga
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Ima tu nešto. Recimo jučer dok sam rezo luk za salatu, oči su me pekle i suzile, a kad mi je žena za ručkom izjavila da moramo promijenit zavjese mozak me zabolio.

pera lozac
Gost
pera lozac
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Ma bravo ti ga, i tebi i struci.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
4 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

hvala…… 😎

pera lozac
Gost
pera lozac
4 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Debeli ne rise, kojih yebenih 10 vakcina. Ja sam vakcinisan 2 puta (i ti isto) i jos jednom u JNA i jos jednom kasnije. u totali 4 puta, a hvala ti na kurtona vakcini, ja nebi. A posto se pravis pametan, potrazi malo (nemam volje da trazima za blesomire), medicinari… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 mjeseci prije

Slazem se, SMJESNO JE! Jos je smjesnije spricat alkohol na ruke a zabranjivat ga piti (slucaj u nekim zemljama kao kovid mjera) a najsmjesnije je sto ispada da visrus na ruci nosi sat pa napada u doba policijskog sata (koji je takodjer u nekim zemljama)… Medutim sta s time? Mozete… Pročitaj više »

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije

Juče u Banja Luci….pokušajte naći masku!? comment image

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Mislio sam da će biti članak o tom dešavanju…
Elem…u organizaciji grada Banja Luka desio se piknik na mjestu gde je planiran veliki zeleni park. Mislim da niko nije nosio masku a bilo je baš dosta naroda.

L. R.
Admin
Famed Member
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Poštovani Siniša,

Što mi više pišemo o nepostojanju mjera u Bosni i Hercegovini, to poslušnici organizatora Plandemije više stišću. Tko do sada nije progledao, neće nikad.

Neka Bosna i Hercegovina mirno živi i što dalje od očiju psihopata.

Lp

Redakcija

PS Redakcija posjeduje puno sličnih snimaka. 😉

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Bitno je da vam ne mogu prilepiti da je nešto vaš zvaničan stav.
Elem…može li jedno skidanje odobravanje komentara sa ovog naloga.

Jomla
Gost
Jomla
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

E pa moram se složiti s time. Jer je tačno.

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

Da…svugdje se “fušeri” danas…ne treba lokacije reklamirati

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  L. R.

+………………..

Mladen
Gost
Mladen
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Još bi se Čovik ovdje moga i oženit ,aaa.Ima materijala.

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Mladen

Xahaxa…od srca preporučujem, Banja Luka je prepuna lijepih devojaka 👍

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Ne zezaj…našlo bi se štogod i za tvoj zubić 😀

Davor drugi
Gost
Davor drugi
4 mjeseci prije
Reply to  Mladen

Zovi ako kreneš, ne smijem te ni kojem slučaju sama pustit.

Vladimir
Gost
Vladimir
4 mjeseci prije

Pored svih ociglednih dokaza o potrebi ispravnog nosenja maski vi reklamirate ovaj clanak. Osudio bih vas na dozivotni respirator….

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Vladimir

Lijepo se kaže na otvorenom.
Elem…iako se Vladimire slažem sa tobom o ispravnosti nošenja maski ali je apsolutno potrebno revidirati tu potrebu na nužno i manje nužno;generalno sve mjere treba temeljno preispitati i dovezti ih u red jer su se pogotovo oni vezani za Zapad apsolutno razišli sa razumom.

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

“Preispitati”?
Ne!
Preispitivanje je bilo potrebno prije donošenja mjera.
Sada je sve poznato, nažalost temeljem štete nanesene ljudima, a posebno djeci! Sada se mjere moraju ukinuti!
Nikakva rasprava!

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Gaga

S jedne strane si veoma u pravu a sa druge malo grešiš. Imalo se par mjeseci ofena od pojave u Kini pa do dolazka kod nas da se spremimo i proučimo sva dešavanja da nam se ne desi onakav zatvor. Opet kada je došlo i zateklo nas nespremne i pod… Pročitaj više »

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Jedina mjera koja je po meni bila potrebna…napraviti krvnu analizu svima, s prvenstvom starih i bolesnih ljudi (za njih smo znali još iz Kine), dati ljudima podatke o razini imuno-odgovora i naravno, popis kako i sa čime da svoj organizam dovedu u stanje spremno za obranu – ne od ove,… Pročitaj više »

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Gaga

Hm, tako jednostavno zar ne.

NeBudiOvca
Gost
NeBudiOvca
4 mjeseci prije
Reply to  Gaga

+…………………..

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Gaga

A, e. Da se to napravi…do sada sasvim sigurno više od 50% ima antitijela na koronu. Kome bi onda uvalili cjepiva? ZARADA.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije
Reply to  Gaga

Prije par mjeseci sam to rekla. Na osnovu kojih istraživanja su državna tijela donijela odluke o maskama? Je li to netko tužio Ustavnom sudu? U ranu jesen (prije 2. lockdowna) izašla su dva istraživanja, dansko (6000 ljudi), i japansko, o beskorisnosti nošenja maski. E, sad treba vidit tko je sve… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Samo pogledati tko je glavni uvoznik

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Gaga

+……………..

Mr.T
Gost
Mr.T
4 mjeseci prije
Reply to  Vladimir

Srecom, tebe se Vladimire nista ne pita, apsolutno si nevazan. Tako da, jedi govna

ZriBra
Gost
ZriBra
4 mjeseci prije
Reply to  Vladimir

Ako vi to ozbiljno onda ste za pregled .
Ako vi to preozbiljno onda ste za hospitalizaciju,naravno na PSIKOVIDIJATRIJSKI odjel.
Ako vi to neozbiljno onda hvala na sarkazmu.

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  ZriBra

+…………………

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
4 mjeseci prije
Reply to  Vladimir

Daj mi molim te još par dokaza kako bih se napokon odlučio i donio najvažniju odluku u mome životu 🙃🙃🙃

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

+………………..

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Vladimir

Ne osvrći se na uvrede dole, mislim da ne znaju šta pričaju i nadam se da nikada neće doživeti ni na svojoj koži ni na koži svojih bližih.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Pusti vodu.

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Moraću dva puta, preveliki ste zalogaj i za poljski wc a kamo li za šolju.

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

+…………………

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

I maska te nije spasila, hoće li te vakcina spasiti, nemoj plakati da ništa od toge ne dejstvuje i ti si oboleo i prošao teške muke. Žao mi je ali msiliš li da je to naš problem?

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Nisam ja Mikojan oboleo i ne planiram da obolim a ne bih ti znao reći zašto je to tako.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
4 mjeseci prije
Reply to  Vladimir

Ako vec trolas, bar napisi nesto sto ekipi dize tlak, ali da bar imalo drzi vodu,tako da se svi pokolju. Ovako je jadno

pera lozac
Gost
pera lozac
4 mjeseci prije
Reply to  Vladimir

A ja tebe na dozivotno nosenje gas maske.

pera lozac
Gost
pera lozac
4 mjeseci prije
Reply to  Vladimir

E bas me zabole za njihove sokove.
I ja sam sokiran gomilom dalabu oko mene i sta onda?

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

+………………….

Slonica
Gost
Slonica
4 mjeseci prije

Presmiješne su i u zatvorenom
Nošenje maske na otvorenom je ugroza za zdrav razum.
Hvala Bogu na stručnjacima što su nam otvorili oči, a zatvorili usta…

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  Slonica

“Hvala Bogu na stručnjacima što su nam otvorili oči, a zatvorili usta”

Kamo srece da je tako, da, za pocetak bi to bilo vise nego dovoljno;)

Slonica
Gost
Slonica
4 mjeseci prije

Oo @pesimista
Jel znaš onu

Ugasi svetla da se gledamo u oči.,
Kao u staroj dečjoj igri
Ko će duže moći….

A ima i ona- samo se srcem dobro vidi 😉

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  Slonica

ma, vraze jedan, mogu protiv svih al’ protiv tebe ne;)
https://www.youtube.com/watch?v=ua2k52n_Bvw

dundo
Gost
dundo
4 mjeseci prije
Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije

Dokaz da su metalni nano-čipovi u “cjepivima protiv korone” Netko se sjetio postaviti neodimijski magnet na mjesto uboda injekcije Pfizer cjepiva protiv „korone“ – vrlo zanimljivo, magnet je ostao „zalijepljen“ na lijevoj cijepljenoj ruci, na metalne nano-čipove koji su ubačeni s injekcijom, a na desnoj ruci magnet pada, jer tamo… Pročitaj više »

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

+…………………

NeBudiOvca
Gost
NeBudiOvca
4 mjeseci prije

I na ovom portalu je već sto u člancima, sto u komentarima dan veliki broj poveznica na istraživanja i mišljenja stručnjaka koja potvrđuju da maske uopće ne pomažu. Pa da ne duljim oko toga ajmo maksimalno sve pojednostavniti. – maske postoje već jako dugo – WHO i slična tijela takodjer… Pročitaj više »

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije
Reply to  NeBudiOvca

Ovo što si ti ovdje napisao 90% ljudi ne može shvatiti iako je potpuno logično.

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Znači…ako se ti o d 10 ljudi slažeš samo sa jednim tih 9 nije normalno!?

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Ako tih 9 vjeruje bankarima, političarima, CNN-u, BBC-u, farmaceutskoj industriji onda reci ti meni.

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  NeBudiOvca

Maske pomažu, naravno da pomažu samo je vama brabonjcima to teško objasniti jer ste se safatali da ne pomažu 100% i odmah bi ste kao neslani ovnovi brabonjali gde vam je volja….e pa nemože tako, prvo što ste u ogromnoj manjini i drugo što niste u pravu. O svemu ostalom… Pročitaj više »

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

://www.klix.ba/vijesti/regija/svicarski-list-jugoistocna-evropa-je-leglo-antivaksera-postoje-i-historijski-razlozi/210510115

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Ljudi se sa pravom boje vakcinisanja,niti jedna nije pouzdana u smislu da neće nanijeti štetu zdravlju a pogotovo sve te vakcine koje nam dolaze sa zapada. To nema veze sa tim da li je neko ubijeđen u to hoće li se ili neće vakcinisati već sa strahom….i sam nikada ne… Pročitaj više »

NeBudiOvca
Gost
NeBudiOvca
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Naravno da ne pomažu. Pa samo na logičnom su dane poveznice na čitav niz znanstvenih radova koji to potvrđuju.Da li su oni koji misle da maske ne pomažu u manjini i to je upitno. Većina ih nosi jer su legalisti i ne žele kršiti propise i izlagati se neugodnostima i… Pročitaj više »

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  NeBudiOvca

Pa ovakvi su palili zene zato sto su “vjestice”,
i tad je vecina sa ushicenjem to odobravala.Jbg,vecina je uvijek u pravu.

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  NeBudiOvca

Naravno da pomaže, apsolutno nošenje maske pomaže i značajno smanjuje mogućnost transfera ali naravno ne 100% što je nemoguće postići;druga stvar koliko je svrsishodno i opasno jednu masku nositi duže od par sati i naravno treba izbaciti suludu mjeru konstantnog nošenja maske.

NeBudiOvca
Gost
NeBudiOvca
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

A sto da Vam kažem. Naravno da ste u krivu, ali imate pravo na svoje mišljenje. Nisam shvatio jedino na čemu ga temeljite, obzirom na veliki broj znanstvenih radova koji dokazuju suprotno. Da li na mišljenju WHO i njihovih lokalnih “ispostava” centara za javno zdravstvo, ili na mišljenju onih znanstvenika… Pročitaj više »

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  NeBudiOvca

Da budemo jasno rekao sam da ne pomažu 100%. Elem..obično iskustvo što na poslu što na seoskom imanju i naravno praćenje iskustva radnih kolega. Maske pomažu, ne 100% ali pomažu s tim da je jasno da preterivanje u korištenju maski nanosi štetu zdravlju kao i sama korona. PS…LP neka mi… Pročitaj više »

NeBudiOvca
Gost
NeBudiOvca
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

O.K. Znaci “ obično iskustvo što na poslu što na seoskom imanju i naravno praćenje iskustva radnih kolega.” Pa evo, moje je primjerice potpuno drugačije, ako ćemo o osobnim iskustvima. Naravno temeljem samo osobnog iskustva je tesko donositi zaključke. Ako uzmemo u Razmatranje jednu od većih gluposti koja nam se… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Pomažu maske za prašinu li ni ti nisu 100% djelotvorne a prašina je koliko puta veća od virusa?

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Gledam neke ljude koji rade u ARI/COVID ambulantama, nose po dvije maske….

pera lozac
Gost
pera lozac
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

I ja danas u kaficu sreo debilcinu sa dve maske, i sta onda trebam li i ja stavit duplu brnjicu?

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

+………………

pera lozac
Gost
pera lozac
4 mjeseci prije
Reply to  NeBudiOvca

Ma pusti ga u qurac, vidis da je trolcina samo takva.

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

+……………….

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  NeBudiOvca

+………………..

Pingvin
Gost
Pingvin
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Moguce je majstore 100%! Uzmi vojnu masku sa filterom od aktivnog ugljena ( trebas ga mjenjati nakon sat- dva, zavisi koji te Covid napao), pa si siguran. Jest da je malo nezgodno povazdan je nositi na + 25, ali za izbjeci zarazu, sta je to za takvog Deliju! Pi..in dim!

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Pingvin

Xahaxa….ABHO nije za svakoga.

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Pingvin

+……………..

Žilevski
Gost
Žilevski
4 mjeseci prije
Reply to  NeBudiOvca

Sjetimo se prije samo par sto godina spaljivali jer su govorili da se Zemlja vrti oko Sunca i ti su bili velika većina , Tesla i struja , struja je opasna , velika većina . Zašto bi bilo drukčije sa narativnom maski . Opet većina tlači pametne . Pa zato… Pročitaj više »

Žilevski
Gost
Žilevski
4 mjeseci prije
Reply to  Žilevski

*narativom

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Koliko li je neobjašnjivog….
+ kao kuća.

Žilevski
Gost
Žilevski
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Siniša , sereš . Već dugo . Pusti vodu , isperi se niz školjku , učini uslugu svijetu i svojoj obitelji .

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Žilevski

+………………..

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Kurtona hajde odipr……….

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  NeBudiOvca

+……………………

Muppet shou
Gost
Muppet shou
4 mjeseci prije

JEBLI VAS CORONASKI STRUCNJACI I RAZNI DEGENERICI. TESTOVI STAPOM U MOZAK I PELENE NA NJUSKAMA.

hogar strašni
Gost
hogar strašni
4 mjeseci prije

Zahvaljujem se autoru teksta kao i svima koji koriste mozak te shvaćaju svo zlo plandemije, maski, cjepiva, mjera…Ali kad vidim ljude u autu s maskom ili na biciklu. Pa tom na biciklu kad vozi uzbrdo pluća pucaju po šavovima, ali on VJERUJE. E dok je takvih planovi idu dalje. Jednostavno… Pročitaj više »

Abe 04
Gost
Abe 04
4 mjeseci prije
Reply to  hogar strašni

Neka vjeruju sta hoće samo neka mi ne vrše agresivno nametanje. A izabrani dužnosnici neka mi ne prijete zabranama, ograničenjima. Covidasi ispoljavaju te ispade, napade, a koliko vidim protivnici ovih opasnih besmislica služe se argumentima i logikom. Međutim, ovi prvi su od znanosti napravili religiju. Prejadno je čuti kad kažu… Pročitaj više »

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Abe 04

Ne tjeraju oni tebe da nosiš masku ili šta već već ti brane da kao jedan neslan ovan uletiš među njih 99.

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Abe 04

+…………………

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  hogar strašni

+……………………

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
4 mjeseci prije

Maske su od svega imale najveći efekt u koroni, i kad bi sutra bile ukinute unuta i vani šteta na mentalno zdravlje je nepopravljiva. I kad bi sutra trebalo nositi aluminijsku foliju na glavi prvi bi je stavili oni koji su prvi počeli pisati o aluminijskoj foliji kao pokrivalu glave,… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Ludilo se vidi na svakom koraku, Talijanku je uspjelo cijepiti 6 puta s Pfizer cijepivom. Maashallah.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

To je već 5-6 put u zadnjih nekoliko mjeseci da je neko dobio višestruku dozu. Radi se o propagandi.
Žele ti poručiti: ako je ona preživjela 6 budeš i ti jednu.
Mada mi nije jasno kako se to u praksi uopće može dogoditi.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Sretno joj bilo, trebat će joj.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Sto sretno???
Ko joj hebe mater,treba je baciti krokodilima da ne truje zdrave i djecu.

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Šteta kroksija, hebe mi se za ovih sedam milijardi hibrida borgova, bit će dobar sojlent grin………….

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

+, tako je, ne trebaju mi dokazi ni od koga da je sve ovo u zadnjih godinu dana laž, SVE……….

tesla tj ašeta
Gost
tesla tj ašeta
4 mjeseci prije

super dođe ako nemaš zubi 🙂

Abe 04
Gost
Abe 04
4 mjeseci prije

Da se i bezubi odsrca smiju👍

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Abe 04

+……………

Trooba
Member
Active Member
Trooba
4 mjeseci prije

Brnja, brnja, brnjica.. to nosi samo ovčica 🐑🐑🐑

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Trooba

Reci da je nikada nisi stavio!?

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Hahaha, nedaš mu mira………..

teks
Gost
teks
4 mjeseci prije

pa ne moras da nosis. ko se boji taj nosi.

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  teks

Ko je odgovoran taj je nosi tamo hde treba da je nosi.

mengele
Gost
mengele
4 mjeseci prije

danas sam skinuo masku na pet minuta i odmah božja kazna ….susjed sa frezom zabrusio kamen ko da me nanišanio u usta i nos 5 minuta sam kašlljao i pljuvao dobro me nisu uhapsili zbog širenja kovida

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  mengele

Jel freza u redu?

Muppet shou
Gost
Muppet shou
4 mjeseci prije

PCR JE NAJVECA PREVARA NA SVIJETU IKAD NAPRAVLJENA.
ZAGORCALA ZIVOTE MNOGIMA.
OLOS SOTONSKA U BIJELIM MANTILIMA.

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
4 mjeseci prije
Reply to  Muppet shou

Moraš j…… idiotu reci da ga vrati na 25 ciklusa ako ces putovati vani inace si najebao.On ga stalno drzi na 50 i ne spusta jer mu je šef tako rekao,treba im pozitivnih.

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Hattori Hanzo

+, kako ono sad govore 25 ciklusa da smanje broj ovih zaraženih cjepljenjem a kad im zatreba više istih samo skoći na 40 ciklusa……………

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Muppet shou

+, ima još večih prevara, novac, religija, znanost………..

Max
Member
Famed Member
Max
4 mjeseci prije

Ovo s maskama nije zbog zdravlja nego zbog planskog uništavanja i mporobbljavanja ljudi. Ne mogu disati betvoljni su smućeni i pristaju na sve.

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Max

+………………..

Karma
Gost
Karma
4 mjeseci prije

MASONSKA PROKLETA OLOS. ZGADIJA SOTONSKA. GADOVI IZ PALKA

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Karma

Ooet dobro po vas, mi ćemo nestati i ostaviti vama životni prostor.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Sto brze iskreno se nadamo.

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Vjerujem da nisi ozbiljan 😀

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

Najozbiljnije zelim da pocrkaju,ili vi od vakcina ili mi od kurone.Jel posteno tako?

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Ma ne misliš ti tako, samo si podlegao uticaju.

Siniša
Member
Siniša
4 mjeseci prije
Reply to  Siniša

De bolan ne bio, mani se gluposti.

ratm
Gost
ratm
4 mjeseci prije
Reply to  Karma

Lakše malo…Ako postoji Sotona postoji i Bog.

Pingvin
Gost
Pingvin
4 mjeseci prije
Reply to  ratm

To ti je isti lik samo sa dva imene, kako mu dodje trenutno vec! Nadam se da se najexponiranija pripadnica satanistickog kulta na ovom portalu , tzv Kora, nece previse uvrijediti, inace sam naj…ao!

ratm
Gost
ratm
4 mjeseci prije
Reply to  Pingvin

Jbg.Nisam znao. 😕

Slow motion
Gost
Slow motion
4 mjeseci prije

Neki dan idem sa svojima u ducan, i stane lik sa svojom kcerkicom 5m od ducana u navlaci maloj masku na lice. Curica po mojoj procjeni nema ni 3god. I usetali oni tako lijepo u ducan. A mene nervoza u zelucu oprala da nije normalno…

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Slow motion

+……………

Slo
Gost
Slo
4 mjeseci prije

25 procenata ljudi su isli za zeceve pustite ostale normalne da zive

Stara kuka
Gost
Stara kuka
4 mjeseci prije

Ma kakvi su to zdravstveni stručnjaci? Maska vani je smiješna? Gluposti. Nošenje maski na otvorenom se više od 150 godina koristi kao preventivna mjera. Evo na ovoj barem 150 godina staroj fotografiji iz SAD vidimo propisno maskirane kovid redare kako naplaćuju globu grupi neodgovornih putnika koji ne poštuju mjere i… Pročitaj više »

Tuga s juga
Gost
Tuga s juga
4 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

E jebiga..treci put danas…:)))))))))

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Hehehe…………….

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije

://www.klix.ba/vijesti/regija/svicarski-list-jugoistocna-evropa-je-leglo-antivaksera-postoje-i-historijski-razlozi/210510115

Novi kolac
Gost
Novi kolac
4 mjeseci prije

Posto nemam sta napisati na ovu temu,a da vec nije napisano,evo od mene prikladna muzicka numera.
https://m.youtube.com/watch?v=MHWMo52Xfk8

lear ZI
Gost
lear ZI
4 mjeseci prije

Pod hitno, odbacite šampone znamke Johnson&Johnson.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
4 mjeseci prije

Ovo je sve što treba znati. Nije novo. “Sve ovo znači da predstavljate isti „rizik“ drugima bez obzira da li ste vakcinisani ili ne. I, da budemo jasni, ako nemate simptome respiratorne infekcije, zdravstveni rizik koji predstavljate drugima praktično NE POSTOJI. ” Rađena su dva velika istraživanja u Engleskoj i… Pročitaj više »

KISIK
Gost
KISIK
4 mjeseci prije

CrkliDabogdaCrkli

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  KISIK

Sa asteridom hoće ali 500 km……………

ledeno doba
Gost
ledeno doba
4 mjeseci prije

mene, posebno one maske FFP2 uvijek podsjećaju na likove iz (stare verzije) filma Planeta majmuna

comment image

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Hahaha……………..

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
4 mjeseci prije

Maske nisu tu da štite ili štete,one su tu da budu podsjetnik na nekakav virus i opasnost,da stvore podjelu.Maske su ključ uspjeha psihopata,sredstvo kojim dominiraju i drze ovu priču u zivotu. Brnjicari su religija,poznajem masu tih robota koji mjesecno kupuju ffp2 paketima. Ja sam teoreticar zavjera a glupson vjeruje da… Pročitaj više »

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Hattori Hanzo

Mediji, testovi i hrpa psihologa koji nalažu narativ da izbezume resurs su ključ svega a glavna ruka drži taj ključ i gura ga u bravu digitalnog zatvora.

slobodan
Gost
slobodan
4 mjeseci prije

Maska je dio protokola (naredba) ponižavanje osobe, te slamanje slobodne volje … za dalje, iako se zna da bacili nisu uzročnici, već su pratioci (postejećih) bolesti…

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
4 mjeseci prije

Počeo je fašizam s restoranima: https://www.index.hr/vijesti/clanak/doznajemo-kad-se-popustaju-mjere-i-u-restorane-cemo-ulaziti-s-covidputovnicama/2275133.aspx Ako će otrovani cjepivom biti u restoranima i bacati okolo prione i druge otrove iz cjepiva, ne pada mi na kraj pameti biti u istoj prostoriji s takvim ljudima. Bolje je to riješiti preko dostave, kako se i do sada radilo i tako zaobići… Pročitaj više »

dfhbvzaebvesrzbfzues
Gost
dfhbvzaebvesrzbfzues
4 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

Jedini izlaz je bijeg od civilizacije (trubim to od početka), pa koliko poživiš poživiš bar slobodan. Cjepanice će širiti “zarazu” i uskoro čemo svi biti pravi zombiji hibridi bioborg gmo kukuruz……………..

POVEZANE VIJESTI

Izbornik