fbpx

Život u koroni straha od nevidljive opasnosti za život

Korona strah

Strah je imanentan svemu što je živo i život. Strah je do jedne mjere za sve što je živo i život poželjan jer ga štiti od objektivne opasnosti. Život u permanentnom strahu ubija život, blokira život, paralizira život i život dovodi u stanje protrahiranog (kontinuiranog) stresa.

U momentu kada obrambeni mehanizam života od straha popusti,događa se stres kada imunitet slabi, nastaju žeđ i glad, neke druge biološke bolesti pa i depresija, pa i duži život u neobazrivosti. Strah je emocionalni doživljaj i izražava najdublju i najjaču ljudsku emociju, ali ne i samo ljudsku. Stres je uvijek bio posljedica nepoznatih oblika ugroze (H.P. Lovecraft). Permanentan strah izazivaju sve češće prirodne i socijalne kataklizme (rat, potres, bolest, epidemije, koronavirus, sve što prijeti ugrozi života). Prirodne  kataklizme su sve češće i traže od ljudske vrste napetost u dimenziji biologije, psihologije i sociologije, integrumu ljudskog bića zbog prijetnje životu s naslova neizvjesnosti, opstajanja u životu. I životinje žive u strahu. Ljudska vrsta se brani u strahu pomoću  povjerenja u druge ljude, a životinje kroz čin udruženosti u stado, po instinktu. To je blisko i ljudima, ljudskoj vrsti kada je život u opasnosti. Život u koroni i sa koronavirusom traži suradnju po principu evolucije umjesto sukoba. Možda svijet nešto nauči, možda doživi neki pomak u svijesti, možda osvijesti svoje mogućnosti spram budućnosti kroz suradnju kao temeljem više razine života u civilizacijskoj stvarnosti. Narodi svih zemalja svijeta danas žive u skloništima, zatvoreni u stanove i kuće, od 228 država život je  blokiran u 204 države svijeta. Brane se na isti način od koronavirusa, tj. ugroze života.

Vrlo je mali broj ljudi u svijetu, danas, hrabar iako je strah realan i predstavlja objektivnu prijetnju i ugrozu životu. Oni koji su hrabri i prkose tom tipu ugroze i opasnosti to ne mogu smatrati nikakvom poželjnom vrlinom jer hrabrost nije vrlina nego stav i odluka  pojedinca ili socijalne grupe. Pred svakim strahom rezultat je objektivna, moguća opasnost za život. Pojedinac ili socijalna grupa odlučuju, prosuđuju, procjenjuju da se bude hrabar, da se ne boje ili će se prepustiti potonuću kroz potiskivanje straha pred objektivnom opasnošću. Dobro je bojati se svih oblika ugroze, bilo da ugroza dolazi od prijetnje s naslova prirodnih ili socijalnih kataklizmi (koronavirus) – i jedan i drugi izvor ugroze je nevidljiv (potresi, vulkani, oluje, suše, poplave, tsunami, itd.). Za taj stupanj neizvjesnosti života ljudska vrsta mora biti spremna, pripremljena za otklanjanje posljedica ugroze života u smislu čina udruženosti (zajedničkim naporom i svim znanjima) u smislu svih mogućnosti i ograničenja pa i ograničene svijesti o tim oblicima ugroze, bez progona onih koji drukčije misle u smislu vjerske, političke i scijentističke inkvizicije.

Protiv toga straha, nevidljive ugroze, ljudska se vrsta može braniti pomoću više razine spoznaje o sebi i svijetu, a ne pomoću neznanja, još manje jačom prijetnjom strahom (mediji). Pretjerana prijetnja strahom od koronavirusa je blokirala život u svijetu, gotovo paralizirala život suvremene civilizacije (automobili na parkiralištima, avioni na stajankama na aerodromima, brodovi u lukama, kruzeri na sidrištima i vezovima), stala je proizvodnja i promet svega osim prometovanja oružja i medicinske opreme.

Posljedice korone straha upozoravaju da će biti dugoročne po život ljudske vrste u smislu dugoročne depresije, a za međunarodne razmjenske odnose i pogubne. Što nas očekuje nakon deblokade života od koronavirusa, još ne slutimo. Vjerojatno će moćni opet uvjetovati neki drugi oblik povezanosti pod prisilom, a međuovisnost sasvim sigurno će biti uvjetovana bilateralnom suradnjom u smislu nekog boljeg, poželjnog civilizacijskog ustroja koji će se temeljiti na suradnji kao temeljnom principu evolucije umjesto na sukobu.

Geobiopolitički tip razumijevanja opstanka na Zemlji traži zamjenu s geobiosocijalnim tipom razumijevanja temeljen na suradnji, zajedništvu ljudske vrste bez obzira od kuda je ljudska vrsta došla i kojoj kulturi pripada. Svi smo mi proizvod nekih linearnih važećih mišljenja koja proizvode ograničenu svijest svih nas, svijest koja je blokirala razvojne potencijale mentalne strukture ljudske vrste koja pripada prošlim stoljećima. Središnji živčani sustav je ograničenog dometa u razumijevanju pojava i promjena koja se događaju s nama, oko nas, s nama i bez nas. Središnji živčani sustav je stup komuniciranja sa stvarnošću (EQ, IQ, SQ), u smislu poimanja pojava i promjena u stvarnosti u smislu kvalitete uvorišta (receptora), procesora i efektora, sposobnost uvida u stvarnost određuje zdravstveno stanje središnjeg živčanog sustava. To moramo nepodmitljivo razumjeti.

Izvor: Slavko Kulić | IOWP

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
78 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
crna guja
Gost
crna guja
1 godina prije

bravo logo dosli ste do sredisnjice zivcanog sustava bravo to je to i zmija otrovnica kad ugrize ljudski rod ostecuje centralni zivcani sustav a zmijski otrov se isto koristi u ljekovite svrhe medicinske nemoj te mi zamjeriti sto pisem ovo ok

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  crna guja

U strahu ima trte .

🇺🇸69
Gost
🇺🇸69
1 godina prije
Reply to  crna guja

Koga je ovde strah nek udari minus. Hrabri krstic

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije
Reply to  🇺🇸69

69 strah od virusa ili prisilnog cjepljenja? Strah da nece biti respiratora ili da ce me ubit vojska na kontrolnoj tocki jer nisam imao mascu i samim tim sam bioterorist?

guzičetinica
Gost
guzičetinica
1 godina prije
Reply to  crna guja

“When people are afraid of their government, there is Tyranny
When Government is afraid of their people, there is Liberty…..Thomas Jefferson

Skriveno
Gost
Skriveno
1 godina prije
Reply to  crna guja

Hah…
Dosadno!

CAN
Gost
CAN
1 godina prije

Strah(od nepoznatog) i sestra mu Panika je oružije,samo je pitanje tko će postati serijski/masovni ubojica ,tko samoubojica,tko oboje od navedenog,a tko će prevazići strah u narednih par mijeseci .
Ogromna je uloga straha u ovom trenutku,glavna uloga mu pripada u ovom maratonskom filmu.
Tema bi trebala biti tematizirana dublje.
Tko će sve svoje strahove,za sebe ,dijecu ,bližnje otresti u zamijenu za što i po kojoj cijeni,to je stanje kada se masa najlakše pod kontrolom drži.
Protumijere? ?

Patriot
Gost
Patriot
1 godina prije
Reply to  CAN

Nedavno je jednog Rusa napao medvjed. Čovjek je počeo vikati iz petnih žila i krenuo na medvjeda. Medvjed se PRESTRAŠIO i pobjegao.

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Patriot

To je jedan slučaj od hiljadu…ali i promil mogućnosti je šansa. Pa čak i ako nema šanse uradi sve što možeš u datoj situaciji. To mora da je bio Medo Brundo a on, poznato je, nije baš mnogo hrabar 🙂

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  Patriot

Nekidan je moj komšija napao medvjeda,medo je počeo vikati iz šapnih žila

estargnserngaserganesrgnaewrgf
Gost
estargnserngaserganesrgnaewrgf
1 godina prije
Reply to  Patriot

Ima na jubito scena od prije par godina tip se vozi na biciklu i medo od jedno tristotinjak kila juriša na njega, tip se izdera na medu ko da je mačka a ovaj se okrenu za 180 stupnjeva i noga. Sve je u frekvenciji. Tko je doživio jači potres zna da prvo dolazi tutnjava i ona onim hrabrijima stvara nelagodu, jer oni mogu kontrolirati strah, a večina to doživljava panično jer nisu u stanju kontrolirati strah, tako i medo.

Miha
Gost
Miha
1 godina prije

Subaru, odlična priča i pouka!

Patriot
Gost
Patriot
1 godina prije

Gdje strah useli, razum se iseli.

Skriveno
Gost
Skriveno
1 godina prije
Reply to  Patriot

😍

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije

Strah je inače potrebna hrana za anorganska bića. Strah je ono što im treba i strah je ono što izazivaju medju humanoidima. A humanoidi ni svesni nisu te potrebe anorganskih bića. Nisu svesni ni anorganskih bića. I onda anorganska biča imaju mogućnost da nesmetano deluju. Svesnost humanoida o njima bi ih umnogome onemogućila. Ali najjače oružje je kad uveriš svoju žrtvu da ti kao tiranin ne postojiš. Onda anorganska bića imaju široko polje delovanja.

Kihot
Gost
Kihot
1 godina prije
Reply to  Dejan

Divlji Bill Hejts i staro Sorošće bi rado prešli u anorgance, tj u sintetički oblik. O tome se radi u ovoj cijeloj baladi. Treba im dovoljno kolektivne svijesti da pređu određenu prijelomnu točku za sljedeći korak ka besmrtnom singularitetu, postorganskom životu koji je obećan još tamo od davnina egipatskim lađarima i babilonskim svečenicima Bel Marduka. No ti čini mi se, ipak pričaš o Casperu…

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Kihot

Loše ti se čini… pričam o arkonima

Kihot
Gost
Kihot
1 godina prije
Reply to  Dejan

Možda je i virus samo podivljali arkon kojega ljudska vrsta jednostavno treba izignorirati, pa će mu dosaditi i bude otišao u neki drugi svijet.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
1 godina prije
Reply to  Dejan

Na čemu baziraš tu teoriju o anorganskim bićima? Čuo sam svakakvih teorija o svemu i svačemu, ali ovu još nisam. Nemoj me krivo shvatiti, ne kažem da nisi u pravu samo sam znatiželjan gdje si to čuo.

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Mölltaler

Molltaler Nemoj krivo da me shvatiš ali ako ti ne veruješ u to ja ti to nikako ne mogu dokazati. Šta god da ti kažem biće samo neka informacija u koju nisi spreman da poveruješ a to je zato što te nisu učili o tim stvarima. Mogao si i sam da se edukuješ o tome ali nisi imao motiv. To je kao i priča o životu posle smrti, ako ti ne veruješ onda ti nikakva priča o tome neće izgledati verodostojno. Dokaz ne možeš dobiti jer ti niko neće doneti kao dokaz ugovor sa onoga sveta. Na kraju krajeva sam… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Dejan

Dejan

Mölltaler te pristojno zamolio da mu nešto kažeš o tim ‘ bićima’… A ti si to odbio u duuugačkom komentaru…?
Od 20- ak redova? A nisi mogao ništa napisati o entitetima?
Ali si za to pretpostavio, – i to, kao nešto pogrdno (?!) da dotični voli Liverpul i pivu….?😊

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija a jel ti da voliš Liverpul i pivu? Ako nisi shvatila da je to bila metafora, onda šta da ti radim. I pusti entitete. Ja kad sam pisao o 12 dnk lanaca ti si se malo zezala sa tim a i ja sam mogao tu tvoju zajebanciju da shvatim i kao čisto podjebavanje.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Dejan

Dejan
??
Priča o 12 dnk lanaca koju si ti ovdje plasirao…i još toga…je naravno stvar za zajebanciju.
Pa slobodno shvati kao ” čisto zajebavanje”. Ili “podjebavanje”.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
1 godina prije
Reply to  Dejan

Dejan, pristojno sam pitao, a ti ništa nisi odgovorio osim što si vrijeđao. Već u prvoj rečenici si napisao: Ako ti ne vjeruješ. Ja nigdje nisam napisao da ne vjerujem nego sam samo tražio objašnjenje. Zatim pišeš mogao si sam da se edukuješ. Gdje da se edukujem o anorganskim bićima? Tu informaciju sam te i tražio u gornjem komentaru. Zatim na kraju pišeš o nogometnim klubovima iako ja uopće ne pratim nogomet i o ispijanju pive, a ja ne pijem nikakav alkohol. Neki komentatori ovdje su te ismijavali (poput shumadinca) kad si pisao o anorganskim bićima, a ja sam te… Pročitaj više »

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Mölltaler

Molltair nikakva uvreda nije bila. Ti to možeš tako da shvatiš a možeš i da moj post shvatiš kao preispitivanje sebe o tim metafizičkim stvarima. Ja sam ovde pričao najotvorenije kad me neko pita i dobio sam hrpu uvreda od strane drugih koji ne veruju u te stvari. A pivo i fudbal sam metaforički pomenuo. Valjda si to shvatio. Ja sam pisao i na raznim drugim forumima i bilo je svugde zadovoljstvo pisati jer sam imao uvek i ja šta da naučim i šta da podelim, ali ovde su komentatori skloniji izrugivanju, zayebanciji i podsmevanju. Malo se ovde vodi kvalitetnih… Pročitaj više »

Mölltaler
Gost
Mölltaler
1 godina prije
Reply to  Dejan

Ok, mogao si odmah reći demoni.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Mölltaler

Mölltaler Ukratko, Arconi su po gnostičkim učenjima demoni.
Ako te interesira imaš knjige;
Boris Mouravieff, Gnosis 1 – 3

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  Dejan

naša duša je anorganska

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije
Reply to  Dejan

Ajd bar se sad ne moraju bojat ovog Covid-a ovi sto ga se boje …on je organski …nece se hranit njihovim strahom

Helena
Gost
Helena
1 godina prije

Naučila sam da se izborim sa strahovima. Oslanjam se na svoje snage i meni najbliže ljude (što čini poveliki broj), kao i oni na mene. Prema spoljašnjem svetu nisam zla, kome mogu i koliko mogu pomognem, ali se ne upuštam previše, jer smatram da energiju treba pametno kanalisati. Zdrava sam, pokretna, okretna, prilagodljiva, svestrana. Bušim, testerim, cepam, kosim, kopam, krečim, kuvam, šijem, pletem, učim… Znam i da pijem. Samoodrživa sam. Ako pretekne radujem se i delim. Kad nemam, ne tugujem i ne otimam. Jedem hleba i zelja, jačam strpljenje i čekam da svane nova zora. Ne kmečim, ne kukam. Sve… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  Helena

Slobodna?;)

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije
Reply to  Helena

Kolko si imala godina kad si izbacila TV?

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Helena

Još samo svoju sliku da objaviš ali u nekoj lepoj beloj haljini 🙂

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Helena

@guest_401353 …i svesna svoje prolaznosti – tako da iznenađenja nema. Posmatrao sam neke babe od preko 80 godina koje su toliko prestravljene za svoj život da bi pustile sve oko njih da pomre ako bi one ostale bar još par dana žive. Kao da život nisu ni živele a i da dobiju tih par dana poklona provele bi ih pred televizorom. Samoodrživost je uslov svih uslova. U normalnom vremenu, posebno u globalizaciji ta se vrednost ne vidi u pravom svetlu ali u vremenu krize svima bude jasno (sa tim da ovo danas ne računam u neku krizu, novca još ima,… Pročitaj više »

opet ja iz Kine
Gost
opet ja iz Kine
1 godina prije
Reply to  Helena

respect postovana Helena !
* alo decki, nije ovo rubrika “usamljena srca ne svojom krivicom” ……… :-)))

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  Helena

pa može

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Helena

Helena Sve si izvrsno napisala osim onoga da sve promatraš ka “izazov” . . . to mi pari ka obavezna rečenica u CV-ju pri molbi za posal u korporaciji ☺

estargnserngaserganesrgnaewrgf
Gost
estargnserngaserganesrgnaewrgf
1 godina prije
Reply to  Moreno

Meni rat bio najljepši period života, sve mi prošlo kao neka igra. Bio sam mlađi i luđi i pun testosterona koji me animalno vodio kroz to vrijeme. Bio mi je izazov da dokažem sebi da to mogu, kasnije nisam imao potrebu sebi dokazivati da nešto mogu jer sam test položio. Vidim mnogo sličnosti sa sobom u Heleninom izlaganju.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

Ako ti je rat bio najljepsi period zivota…a nekad dodje nuklearni rat…tebi ce to bit ‘vrhunac’ 🙂

estargnserngaserganesrgnaewrgf
Gost
estargnserngaserganesrgnaewrgf
1 godina prije
Reply to  Helena

Klap klap klap Helena, ovo sam memorirao kao Helenina filozofija.

So baby talk to me like lovers do
Gost
So baby talk to me like lovers do
1 godina prije
Reply to  Helena

Ni ja ne gledam TV od 2010.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Meni se svida ovo stanje.
Ljudi osecaju ponovo strah. Jer su se raspojasali kao telad na proletnoj pasi. “Ne moze nam niko nista“. Ne strah od Boga, ne od Partije, ali ipak, strah.
Ljudima treba da osecaju strah. Strah od Revolucije je vodio do reformi svuda po svetu, i na Zapadu.
Korona je nasa 🙂

opet ja iz Kine
Gost
opet ja iz Kine
1 godina prije
Reply to  Red Dog

I meni se na neki nacin svidja . ako nista drugo ova situacija nam pokazuje kakvi smo kao ljudi.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

…treba izmislit kakve rucne mjerace virusa i opasnih materija u zraku……da budu oko 10-12 dolara….to bi sad pucalo ko halva na ebay-u

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije

“…jer hrabrost nije vrlina”.
Ako to nije vrlina što jeste? Teško da čovjek može da se izdigne iz prosjeka bez hrabrosti. Tada je spreman žrtvovati sve pa i život.
Neki dan sam napisao da ne prepoznajem ljude koje znam desetljećima. Bili su odvažni i hrabri kada je neprijatelj bio vidljiv i opasan, sada kad ga ne vide skupili su se u sebe, ne izlaze, u panici su. Netko ih je zastrašio i sada su zbunjeni i nisu u stanju racionalno misliti. A i ne moraju, drugi misle umjesto njih.

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Piretis

Piretis
potpuno te razumem. Isto i ja vidim. Na kraju, šta te ljude plasi? Strah od smrti? Kolektivna panika što vlada može dobro protresti čoveka i tada će čovek da se ponese za masom.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  Dejan

@Dejan Ž.
Najviše strah da svojom glupošću ne ubiju nekog dragog.

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije
Reply to  shumadinac

@shumadinac- Ima i toga ali nije pravilo. Naravno da se ljudi boje za svoje bolesne i stare roditelje ali svjedoci smo da i ti stari i bolesni drhte od straha što pokazuje da je na prvom mjestu strah za sebe tj. svoj život. Već jako dugo ne vjerujem u altruizam kao pravilo. Ako ga ima to je samo izuzetak. Ali sebičnost vidim svugdje, ona je pravilo. U konkretnom slučaju korone većina se panično boji za svoj život. Onima koji vole promatrati ljude ovo je izvrsna prilika kakva se rijetko viđa. Nitko mi više ne može pričati o hrabrim i nesebičnim… Pročitaj više »

pera lozac
Gost
pera lozac
1 godina prije
Reply to  Piretis

Kao prvo da kazem da sam jedan od onih sto je siguran da je u pitanju samo planetarni Psy-op i da je ta korona najobicnija sprdnja a ne tamo neka pandemija.Kad je pocelo sranje bio sam u Italiji, posle par dana bez kafica prebacim se u Sloveniju a reko super kad ono mauna kako sam se prebacio dva dana posle pozatvarase i ovde, e sad jbg gde sam tu sam. Moja prebacivanja su nevazna ali hteo sam da kazem sta sam primetio i tamo i ovamo, jako puno ljudi obilaze u velikom luku boje se cak i sami sebe, stanu… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  Piretis

Korona je nastala,jer je nedostatak Hrabrih izračunat unaprijed. Kad se kukavice “ohrabre”nastaje kanibalizam…ili rehnokracija?;)

estargnserngaserganesrgnaewrgf
Gost
estargnserngaserganesrgnaewrgf
1 godina prije
Reply to  Piretis

Ti koji se danas boje a prije tri dekade junački ratovali nisu evoluirali Piretis. Dozvoliti ponovo da ti mozak jaše na elektromagetnom smogu od medija je zombizam.

Ive
Gost
Ive
1 godina prije

Ma dosta sa tim virusom, kada dodje do vas zgrabite ga za gusu i ubijte ga, zgazite, ugusite, , ugusite ga u vodi, poduzmite sami nesto nemojte samo cekati da problem drugi rijese.

Patriot
Gost
Patriot
1 godina prije
Reply to  Ive

Nemožeš zgaziti nešto što ne postoji

opet ja iz Kine
Gost
opet ja iz Kine
1 godina prije
Reply to  Ive

da, dosta s tim virusom. I tako vecina tvrdi da je to obicna prehlada …..:-)))

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  Ive

Ako vidiš Bika Koji Sijedi,a pored tebe protrči Ludi Konj,nisi u diznilendu?!

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije

“Vrlo je mali broj ljudi u svijetu, danas, hrabar iako je strah realan i predstavlja objektivnu prijetnju i ugrozu životu. Oni koji su hrabri i prkose tom tipu ugroze i opasnosti to ne mogu smatrati nikakvom poželjnom vrlinom jer hrabrost nije vrlina nego stav i odluka pojedinca ili socijalne grupe.”

…eh, gdje bi mu bio kraj (i svima nama sa njime) da je imao više hrabrosti u svom životu… (mislim na izvor iz ovog članka)

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  otpisani

Ti si izvor,a ne članak ,otpisani!!
“Hrabrost nije žena, pa da ti je neko da…”

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije
Reply to  CAN

CAN
Pročitaj ispod članka tko je izvor…

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  otpisani

@otpisani Isti izvor ali informacija,Koje koristimo kako?
“Na tuđoj moći se ne može opstati već na moći iz sebe pomoću sebe. Inteligentna bića i kralježnjaci svoj život osiguravaju na samo-kretanju, na moći iz sebe.”(owp)
Izvor je samo ono što na površinu izbije, “Tajna su vrata podzemnih voda”,a Izvor će završit u muzeju za nekih 100,tinjak godinica..nažalost..
.zato kažem ne možeš nekome platiti da se boji za tebe,ili da bude hrabar za tebe…?;) ili pak možeš?

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije
Reply to  CAN

CAN Ja drumom a ti šumom… govorim o čovjeku koji nam već preko 20 godina docira i “otkriva istine” te govori kako bi trebalo,… očekujući od svojih učenika da učine ono što on sam nije imao hrabrosti učiniti, vjerojatno, vjerujući da svojim djelovanjem čini dovoljno. Moram priznati da sam u početku slušajući ga uvijek bio fasciniran njegovom elokventnošću i britkošću uma ali sam s vremenom shvatio da od priče i filozofiranja nema za mene kruha (vjerojatno je to i njemu jasno ali .ebiga on ipak od svoje pameti i filozofije živi… a eto ako neko baš ima hrabrosti on će… Pročitaj više »

estargnserngaserganesrgnaewrgf
Gost
estargnserngaserganesrgnaewrgf
1 godina prije
Reply to  otpisani

Otpisani, svjestan je Slavko da protiv sile koja vlada milenijima nema nitko šanse. On je prvi koji je govorio istinu u Hrvatskoj, za to treba hrabrosti al i svjesnosti da promjene donose oni koje on kritizira a ne “vođe”.

otpisani
Famed Member
otpisani
1 godina prije

srgnaewrgf
Da, biti će tako nekako …ali govornica ili papir trpe sve i za to ne treba neka velika hrabrost, naročito ako si u sustavu i ne zagovaraš silu i nasilje protiv silnika. Na kraju krajeva, uvijek je govorio samo ono što je mnogima ionako bilo jasno, samo što je izrečeno uvijek izgledalo jako umno i hrabro pa je plijenio (i plijeni) pažnju.

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  otpisani

@otpisani
Slažem se s tobom(cijelo vrijeme u svezi gore navedenog), ali nisam nažalost jedini koji,je stvari tako posložio da se do daljnjeg samo slažemo. Taj drumom…;)
Tamo gdje su putovi asfaltirani lako se izgubit.
Danas Sam proveo dobroviljni radni dan u staračkom domu,80.90.godišnjaci ko u slowmotion…meni došlo ko meditacija…
Pade mi ma pamet,da ih netko trgne sa korona urlikom iz polusna i strah u hitnu,umrli bi od korone(šoka) do prve krivine.
Problem svijesti je vidjeti i znati,biti svijedok,a ne (moći ) promijeniti Laž u Istinu.

Alfred Hitchcock
Gost
Alfred Hitchcock
1 godina prije

Strahova ima raznih. Najgori je strah od nepoznatoga. Taj je strah tajanstven, vreba sa svih strana, opasan je, mutira. I kad takav strah koji je inače subjektivni doživljaj, postane rasprostranjen, mi dobivamo masovnu psihozu. Tada se strahovi mase umnažaju, povećavaju se i šire. Trenutno se nalazimo na pragu ovoga stanja u kojemu je masa prestrašena i izbačena iz ravnoteže. Sad je pravo vrijeme za manipulaciju, za ucjene i prisilu. Masa pristaje na sve samo da se vrati u ono prijašnje stanje ugodne ravnodušnosti. Ali tko nam garantira da se poslije Covid 1.0 neće pojaviti Covid 2.0, Covid 3.0? Što ako… Pročitaj više »

Patriot
Gost
Patriot
1 godina prije

Mogu oni sve ako im MI dopustimo. Ako vec u startu kreces u STRAHU, kako ce tek biti kad pukne prva puska?

Piretis
Member
Piretis
1 godina prije
Reply to  Patriot

@Patriot- U vezi ovog “ako im mi dopustimo”. Upravo sam pogledao na You Tube ID2020/ Novi ustav globalnog sveta. Vidjet ćeš da to MI ne znači baš svi mi, prije rijetke koji su spremni žrtvovati gotovo sve da obrane svoje pravo na izbor. Bojim se jako da će takvih biti šačica i to u cijelom svijetu. Što je najgora sve to je već počelo i teško da će netko da ih spriječi.

estargnserngaserganesrgnaewrgf
Gost
estargnserngaserganesrgnaewrgf
1 godina prije
Reply to  Piretis

Piretis, NWO je rođen, nemaju zamljani sa time ništa nit to mogu spriječiti.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije
Reply to  Piretis

Mi smo mali i beznacajni i u nas se sigurno nece dogoditi nikakav”gradjanski neposluh”.
Mi cemo samo gledat i slusat sta se dogadja kod velikih(u GB po Ickeu ruse se i pale odasiljaci 5G) i u trenutku kad pobjednik bude izvjestan,razdragana masa kod nas ce istrcati vani da pozdravi pobjednika,tko god da to bude.

estargnserngaserganesrgnaewrgf
Gost
estargnserngaserganesrgnaewrgf
1 godina prije
Reply to  Mucke

Razdragana gomila od sedam milijardi zemljana će istrčati da ih cijepe i čipiraju da bi bili “slobodni”.

estargnserngaserganesrgnaewrgf
Gost
estargnserngaserganesrgnaewrgf
1 godina prije
Reply to  Mucke

U Lisicama sa Ademom Čejvanom je najbolje objašnjen instikt gomile.

mislim
Gost
mislim
1 godina prije

da i to je opet strah .

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  mislim

lesli eldriđ onaj bijeli ninđa iz romana.kaže bojim se samo straha.

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  mislim

A Tabasko Pir pije forster pivo I mijeri Sumiko?

CAN
Gost
CAN
1 godina prije

Šef je već najavio 2.turu…kad rasproda ovu…

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Napokon ste poceli slusati na sto David Icke upozorava zadnjih 30godina…

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

..a mozda nas covjek ‘lozi’ sve vrijeme..pa za jedno 10 god kaze da se salio

Skriveno
Gost
Skriveno
1 godina prije

I love you!❤️

👼anđeo
Gost
👼anđeo
1 godina prije

Jeli vjerujete u Boga ili ne?
Odgovorite mi iskreno!😉👍🏼

POVEZANE VIJESTI

Izbornik