Studije otkrivaju da šišmiši nisu krivi za prijenos Covida-19

Sismisi-Koronavirus
18 komentara

Za šišmiše se pogrešno tvrdilo da su izvori virusa, tvrde izraelski znanstvenici

Ne postoje uvjerljivi dokazi koji povezuju šišmiše s izbijanjem Covida-19, otkrili su izraelski istraživači sa Sveučilišta u Tel Avivu, nakon proučavanja brojnih znanstvenih radova o zaraznim bolestima.

“Dvije godine nakon prvog izbijanja pandemije, još uvijek ne znamo sa sigurnošću koje je točno podrijetlo varijante COVID-19”, kaže dr. Maya Weinberg, glavna autorica studije, koja je objavljena u izdanju časopisa za kolovoz iScience. Prema Weinbergu, okrivljavanje šišmiša za pandemiju, koja je odnijela živote preko 6,4 milijuna ljudi, je “pogrešna teorija”, koja se “nije temeljila na dovoljno uvjerljivim znanstvenim dokazima i izazvala je nepotreban stres i zbunjenost diljem svijeta”.

Posjedovanje antitijela za novi koronavirus kod šišmiša ne znači nužno da su oni prenijeli bolest na ljude. To samo pokazuje da su životinje uspjele preživjeti bolest i postale otporne na nju, rekao je dr. Weinberg. “Šišmiši imaju vrlo učinkovit imunološki sustav koji im omogućuje da se relativno lako nose s virusima koji se smatraju smrtonosnim za druge sisavce.”

Istraživač je rekao da je njezin tim proučavao dokumente o podrijetlu oko 100 virusa, uključujući Covid-19, SARS i ebolu, otkrivši da je gotovo polovica tvrdnji o šišmišima u njima “temeljena na učestalosti antitijela ili PCR testovima, a ne stvarna izolacija identičnih virusa. Štoviše, mnogi od prijavljenih nalaza nisu uvjerljivi.”

“Općenito, za šišmiše se pogrešno misli da su prenositelji mnogih zaraznih bolesti”, dodala je.

Naprotiv, znanstvenici “moraju temeljito proučavati imunološke antivirusne sposobnosti šišmiša i tako dobiti nova i učinkovita sredstva za suočavanje s čovječanstvom u borbi protiv zaraznih bolesti, starenja i raka”, rekla je dr. Weinberg.

Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
6 mjeseci prije

Treba istražiti šišmiše iz Pentagona, iz CIA i iz Svetske zdravstvene organizacije.

Vojni analitičar
6 mjeseci prije

“Dvije godine nakon prvog izbijanja pandemije, još uvijek koje je točno podrijetlo varijante COVID-19”, kaže dr. Maya Weinberg, glavna autorica studije, koja je objavljena u izdanju časopisa za kolovoz iScience.” Kako sve te puste “znanstvenike” nije sramota. Dvije i pol godineoni “proučavaju” virus koji vjerojatno niti ne postoji i svaka njihova “studija” uglavnom se svodi na “ne znamo sa sigurnošću…”. Pa koju pičku materinu vi onda znate? Zašto se nazivate znanstvenicima kad ništa “sa sigurnošću ne znate”? Zašto vas se uopće plaća i čemu služite bando šarlatanska? “Prema Weinbergu, okrivljavanje šišmiša za pandemiju, koja je odnijela živote preko 6,4 milijuna ljudi, je “pogrešna teorija”, koja se “nije temeljila na dovoljno uvjerljivim znanstvenim dokazima i izazvala je nepotreban stres i zbunjenost diljem svijeta”. Iako “ništa sa sigurnošćui ne znaju” ipak “znaju” da je “pandemija odnijela preko 6,4 milijuna života”. Zanima me samo kad će za te tvrdnje pokazati “dovoljno uvjerljive znanstvene… Čitaj više »

Čudan lik
6 mjeseci prije

Ne postoje dokazi ni da postoji virus covid 19 pa se nitko ne uzbuđuje ali zato postoje tone dokaza da su znanstvenici i doktori ogrezli u korupciju preko glave…

Dokurčilomi
6 mjeseci prije

Normalno da nisu. Kriv je Batman.

Throne
6 mjeseci prije

Ma slobodno kazite, ova bolest nastala je iz vojno tehnoloskih laboratorija a prouzrokuje ga nasa tzv cjepiva za covid.

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

“Posjedovanje antitijela za novi koronavirus kod šišmiša ne znači nužno da su oni prenijeli bolest na ljude. To samo pokazuje da su životinje uspjele preživjeti bolest i postale otporne na nju, rekao je dr. Weinberg. “Šišmiši imaju vrlo učinkovit imunološki sustav koji im omogućuje da se relativno lako nose s virusima koji se smatraju smrtonosnim za druge sisavce.”

I nikome ne pada na pamet napraviti učinkovito, pravo Covid cjepivo temeljem toga.
Jer treba forsirati eksperimentalnu mRNA genetsku terapiju.

Tucker Carlson
6 mjeseci prije

“nazalost,nemamo dovoljno dokaza da voda nije mokra”.znanost.

Max
6 mjeseci prije

To je i bio vic

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI