Britanci su upozorili da je pred nama još jedna teška zima

Velika Britanija gas
12 komentara

Britanska domaćinstva mogu očekivati ​​veće račune za električnu energiju od januara jer će državni regulator Ofgem povećati svoju gornju granicu cijena za obične potrošače na 1.931 funtu (2.395 dolara), prema konačnoj prognozi za prvi kvartal konsultantske kuće Cornwall Insight.

Ovo je povećanje od 5% u odnosu na trenutnu gornju cijenu, koja je postavljena na 1.834 funti godišnje za tipičnog potrošača, objavila je konsultantska kuća ove sedmice.

Cijene su mnogo niže od vrhova zabilježenih prošle godine tokom energetske krize u zapadnoj Evropi, međutim, i dalje su znatno iznad istorijskih nivoa.

Granica cijena će se smanjiti od kraja marta 2024., piše Cornwall Insight, “iako je to i dalje podložno stalnoj volatilnosti na veleprodajnim energetskim tržištima”.

Prema konsultantskoj kući, geopolitički problemi, uključujući prekide na finskom plinovodu Balticconnector, sukob Izraela i Hamasa i industrijske akcije u pogonima za proizvodnju plina u Australiji, doprinijeli su višim jediničnim cijenama energije.

“Nestabilno veleprodajno tržište energije, zajedno sa oslanjanjem Ujedinjenog Kraljevstva na uvoz energije, čini neizbježnim da će računi za energiju porasti sa sadašnjih nivoa. Ovo ostavlja domaćinstva da se suočavaju sa još jednom zimom sa računima stotinama funti višim od nivoa prije pandemije, a pristupačnim fiksnim poslovima je malo i daleko”, rekao je Craig Lowrey, glavni konsultant u Cornwall Insightu.

električna energijaRačuniUK
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
20 dana prije

Nije teska zima pred nama vec pred njima.
Kod mene premijer je rekao da nece biti poskupljenja struje do kraja 2024. U britaniji za to vrijeme struja ce poskupiti jos 5 puta.

Max
20 dana prije

Meni je već jebo je karakter.

Bruno
20 dana prije

Sado-mazo sex s Amerima. Sada će da vide kako Amer zigu i diže cijenu plinu i ruskoj nafti.

Dokurčilomi
19 dana prije

Ma zaboli ih za zimu, kupit će od amera ruski plin po skupljoj cijeni. Ima se, može se.

Jomla
19 dana prije

Ako ne možeš da se griješ svaka zima je teška!
(Baba Dalton 😛 )

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI