Čelni ekonomist tvrdi da digitalna rublja može pomoći Rusiji u umanjivanju štete uzrokovane sankcijama

Digitalna rublja
30 komentara

Nacionalnu elektroničku valutu predstavila je središnja banka krajem 2020., a puštena je u opticaj početkom ovog mjeseca

Novopostavljena ruska digitalna rublja mogla bi pomoći Moskvi u vođenju vanjske trgovine usprkos zapadnim sankcijama, sugerirao je ruski ekonomist visokog profila. Elektronička valuta službeno je postala operativna 01. kolovoza. “Napominjem da je članstvo Rusije u Banci za međunarodna poravnanja (BIS) trenutačno suspendirano”, rekao je Telegram kanal BRIEF Vladislav Ginko, koji predaje na Ruskoj predsjedničkoj akademiji za nacionalno gospodarstvo i javnu upravu (RANEPA). Objasnio je da se digitalna rublja ne temelji na jednom protokolu i stoga ne može biti vidljiva BIS-u sa sjedištem u Baselu. “Upravo suprotno, uz pomoć digitalne rublje u vanjskoj trgovini moguće je učinkovito zaobići financijske sankcije zapadnih zemalja”, tvrdi Ginko.

Zamisao o uvođenju nacionalne digitalne valute predstavila je Banka Rusije krajem 2020. Za razliku od virtualnih valuta kao što je Bitcoin, smatra se da digitalna rublja predstavlja minimalan rizik ,jer će je izdati državni monetarni regulator i imat će temelj u konvencionalnoj valuti. Propisi propisuju da se digitalna rublja može koristiti za prijenose i plaćanja, dok se valuta čuva u digitalnim novčanicima na platformi kojom upravlja središnja banka. Neće biti moguće otvoriti depozit, podići kredit ili primiti kamatu na digitalnu valutu.

Središnja banka planira pokrenuti pilot transakcije s digitalnim rubljama koje uključuju ograničeni broj klijenata iz 13 banaka.

digitalna rubljaKriptovaluterusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Miro
3 mjeseci prije

Svi oni rade na uvođenju globalne digitalne valute a mi ljudi smo samo potrošna roba.

C.F.
3 mjeseci prije

Inace nebi ali su primorani radi sankcija i rata..
Niti cjepljenje nebi ali su morali zbog korone..
Niti 15 minutne nebi ali ce morati zbog klimatskih.

Kad te uvjere da je okruglo ono sto vidis da je ravno…onda mogu sve.

Starlight
3 mjeseci prije

Evo sta se moze naci kratkim pretrazivanjem o Vladislavu Glinku

Poseduje kompetencije u oblasti obuke, finansija, kopirajta (Finbold, Forbes), bivši prorektor židovskog univerziteta, bivši predavač na NI Touro koledžu. Bivši stručnjak je bio povezan sa najvećim ruskim državnim trustom mozgova.

Finbold autor, predavač korporativnih finansija i bivši stručnjak u RANEPA, bivši predavač na NI Touro // Chabad zemlja.

Ukratko jos jedno Chabad zidovsko momce koje laze da je (digitalna) rublja nacionalna ruska valuta, a on vrlo dobro zna da je rublja “nacionalna”, tj. cionisticka valuta koju izdaje privatna cionisticka banka “Rusije”.

hiber
3 mjeseci prije

🤣🤣🤣Živjela redakcija.Živio novi svjetski poredak.🤣🤣🤣Kako sada stojima sa cjepljenjima i pandemijama s obzirom da je Kepec od 5-6 doza porastao najmanje 5 cm.🤣🤣🤣

RoPe
3 mjeseci prije

Dakle prvi je sklepao vakcinu i CBDC. Zanimljivo.

Max
3 mjeseci prije

Navlakuša.

Digitala
3 mjeseci prije

Ček malo, jesmo li svi uvijek bili protiv ovih digitalnih gluposti?
Wtf?🤔
Kako je rublja toliko pala? Šta se dešava u Rusiji?

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

A što ako Zapad zabrani kripto mjenjačnicama zamjenu digitalne rublje u neku fiat valutu?

Oli
3 mjeseci prije

Digitalna robija???

Swanson mcnear
3 mjeseci prije

Na ovakvim clancima,koji ce se brzo izgubiti u bespucima internetske zbiljnosti,se vidi idiotizam navijacke populacije.posebno geopolitickih idiota.4.industrijska revolucija ne postavlja pitanja eliti.ona ih postavlja srednjem sloju!bio on u new orleansu,frankfurtu ili sankt petersburgu.srednji sloj mora nestati jer vise nema svoju svrhu.a izmisljene krize,bilo koje vrste,su tu da ovcama stave mrenu preko ociju.dok se donose odluke iza zastora..hvala.

Swanson mcnear
3 mjeseci prije

Zanimljiva je tisina vjerskih fanatika u rusku oslobodjavajucu ulogu potlacenih,na ovom clanku.ili mozda nije zanimljivo..nema dovoljno prebrojavanja mrtvih i kvadratnih metara osvojenih.stagnacija interesa 1+1.pucanje u nogu sebi samome.hvala.

Bosanac
3 mjeseci prije

Najkonvertibilnija valuta je “štoljpi i čarapa”. Prihvataju je u svim dijelovima svijeta.

Zimek
3 mjeseci prije

I anemija je tvrdila da ce uvodjenjem eura roba poskupit 0.2%.
Ko vjeruje drzavnim sluzbenicima nije blizak inteligenciji.

Toni
3 mjeseci prije

Samo malo, kakva sad šteta od sankcija? Nikad čuo.

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Nevjerojatno.
Zbilja je vrijeme da počnete čitati članke.

“…ČLANSTVO RUSIJE U BANCI ZA MEĐUNARODNA PORAVNANJA (BIS) TRENUTAČNO SUSPENDIRANO””.

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

Nigel Farage upozorava da bi ‘društvo bez gotovine’ moglo dovesti do ‘sustava društvenog kreditiranja’ u kineskom stilu. ‘Od 11. rujna NatWestGroup će ograničiti iznos gotovine koji možete položiti i podići’, istaknuo je Farage. Nigel Farage upozorio je na prijeteće “društvo bez gotovine” i sustav socijalnog kreditiranja jer velike britanske i australske banke ograničavaju podizanje gotovine. Farage, bivši engleski političar koji je britanska privatna banka Coutts nedavno “ izbacila iz banke ”, rekao je u video poruci da se ubrzano krećemo “prema društvu bez gotovine” koje bi moglo dovesti do “socijalnog kreditnog sustava u kojem samo ako se pridržavate Prevladavajuća ortodoksija dana možete sudjelovati u životu.” “Dolazi društvo bez gotovine. Velike banke to žele, a time će postojati i kontrola nad time kako možete trošiti svoj novac”, rekao je Farage. “Već imamo pravno obvezujuće ciljeve za emisije ugljika za zemlje, tvrtke, sheme trgovanja ugljikom. Neće proći dugo prije nego što budete… Čitaj više »

Zoro
3 mjeseci prije

da ne ispadne da san bezobrazan reču samo da sam razočaran komentarima na ovi članak, očekivano prizemni već san pisa ali ponoviću, borba dobra i zla, svjetlo tama, je svojstvo kozmosa, ne može se poništit, mi smo dio toga, zdrav razum ako se koristi nas vodi na stranu Istoka Rusije protiv zapada, čovik pripozna zlo, kada bi svi bili u istom timu i Rusija i zapad zlo bi odnjelo konačnu pobjedu a to nije moguće po prirodi kozmosa, dakle odgovor je Rusija igra svoju igru i da bi se suprostavila zapadu mora poznavati sve tehnike manipulacije i napada, oružje, biološko kemijske stvari, informacione financijske propagandne tehnologije, ne možeš se borit protiv tenka kopljem, ne možeš protiv digitalnog informatičkog napada računovodstvenim servisom, moraš imat i poznavat sve šta i neprijatelj drugo pitanje koji su krajnji ciljevi drugi mogući odgovor je šta većina komentatora sugerira da su svi u istom timu, naveo… Čitaj više »

šlampavi
3 mjeseci prije

Da nisu sankcije smislili bi neki drugi razlog.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI