Cijena Bitcoina mogla bi oboriti rekord

Bitcoin porast
13 komentara

Očekuje se da će kriptovaluta imati koristi od dinamike ponude.

Vodeća svjetska kriptovaluta, Bitcoin, mogla bi dosegnuti novu rekordnu razinu sljedeće godine, predvidio je ovaj tjedan vrhunski analitičar Standard Chartereda u bilješci koju je Reuters imao na uvid.

Prema Geoffu Kendricku, kriptovaluta bi se ove godine mogla popeti na 50.000 dolara, a potencijalno i više jer bi skok cijene potaknuo rudare Bitcoina da gomilaju veći dio ponude. To bi stvorilo neravnotežu ponude i potražnje, potaknuvši daljnji rast.

“Povećana profitabilnost rudara po iskopanom BTC-u znači da mogu prodati manje uz zadržavanje priljeva novca, smanjujući neto ponudu BTC-a i podižući cijene BTC-a više”, rekao je Kendrick.

Britanski bankarski div Standard Chartered prognozirao je ranije ove godine da će Bitcoin skočiti na 100.000 dolara 2024., navodeći da je takozvana “kripto zima” gotova zahvaljujući stresu u tradicionalnom bankarskom sektoru.

Kendrick je, međutim, rekao da sada postoji 20% “poboljšanja” tog poziva, predviđajući da će token dosegnuti 120.000 dolara do kraja sljedeće godine, gotovo udvostručivši najvišu vrijednost svih vremena od oko 69.000 dolara koju je dosegao 2021. godine.

Nakon burzovnog šoka koji je uslijedio nakon bankarske krize u SAD-u početkom ove godine, mnogi su stručnjaci predviđali da će Bitcoin vjerojatno postati sve privlačniji za ulagače. Cijena tokena stalno raste i u lipnju je dosegla najvišu razinu u godinu dana. Porastao je za više od 82% do sada ove godine.

BitcoinKriptovalutePorast
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 mjeseci prije

Tko je sijao neka žanje.

Мргуд
4 mjeseci prije

Неки “Јапанац” “закопао” некакве јединице и нуле а сада то вреди мало богатство. И ту није ништа сумњиво? Лепо опет позивам све заинтересоване да почну да “копају” Мргуд-коин (ћирилицом) и биће богати у будућности. Немојте после да вам нисам рекао.

Ivek
4 mjeseci prije

koga briga za taj balon..umjetno ga održavaju..

NOME
4 mjeseci prije

nema struje, nema bitcoina…..tanak led…..

Toma_HR
4 mjeseci prije

Hvala! Ukoliko mogu dati primjedbu, tehnička analiza itekako nalaže dostizanje većih vrijednosti ove godine (nikako 50k, već, 42k, 48k, 54k, 69k) dok fundamenti to ne podupiru, iako je očekivana recesija propala kao i kontraofanziva.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Svaki novac je roba.
Koja je poprimila posebnu funkciju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI