Facebook će kupiti startup poduzeće, čiji glavni proizvod omogućuje ljudima da upravljaju računalima svojim umom

Žena - društveni mediji
5 komentara

Gigant društvenih medija, Facebook, odlučio je od startupa CTRL-Labs kupiti neuronsko sučelje, za koje će izdvojiti oko milijardu dolara. Tvrtka razvija softver koji će omogućiti svojim korisnicima da mozgom upravljaju računalnim uređajima.

Facebook traži “prirodnije, intuitivnije načine” za rad s različitim uređajima i želi izgraditi “ovakvu tehnologiju prema svom mjerilu”, u ponedjeljak je rekao, u objavi, Andrew Bosworth, potpredsjednik tvrtke za podjele na stvarnu i virtualnu stvarnost. CTRL-Labs pridružit će se tvrtkinom timu Reality Labs, odjelu koji je prije bio poznat pod nazivom Oculus Research, a usredotočen je na umjetnu (AR) i virtualnu (VR) tehnologiju.

Iako financijski uvjeti sporazuma još uvijek nisu otkriveni, medijska izvješća tvrde da će tehnološki startup koštati Facebook između 500 milijuna i 1 milijarde dolara, što bi ga moglo učiniti jednom od najvećih akvizicija koje je Facebook imao u posljednjih 5 godina.

U svojoj objavi Bosworth je spomenuo vodeći proizvod CTRL-Labs-a, narukvicu koja mjeri aktivnost neurona, te je prenosi u računalo. Međutim, uređaj ne čita baš vaše mišljenje, on  dekodira električne impulse, koji dolaze iz mišićnih vlakana, dok se kreću i prevodi ih u digitalni signal kojeg vaš uređaj može razumjeti.

„Ovakva tehnologija ima potencijal za otvaranje novih kreativnih mogućnosti i preispitivanje izuma 19. stoljeća u svijetu 21. stoljeća“, rekao je potpredsjednik. “Ovako mogu izgledati naše interakcije u VR i AR jednog dana. Može promijeniti način na koji smo povezani. ”

CTRL-Labs osnovali su 2015. godine Thomas Reardon i Patrick Kaifosh, obojica doktori znanosti iz područja neuroznanosti. Reardon je za Forbes rekao kako je narukvicu smatrao “univerzalnim upravljačem za sve interakcije s tehnologijom.” U veljači je startup privukao interes drugih tehnoloških divova, jer je prikupio 28 milijuna dolara od Alphabet GV i Amazon Alexa Fonda.

Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Son of Alerik
3 godine prije

Kad bi kineska Partija išla u ovu investiciju, onda bi se moglo sumnjati u njenu isplativost, ali budući da sasvim privatna firma ulaže toliki novac u kupnju, u stvarnosti znanja, onda je vjerojatno riječ o poslu koji će u budućnosti donijeti puno više od milijarde dolara koliko je investicija teška. Naravno da nema garancije za to, uostalom kao ni u bilo čemu drugom što nije oslonjeno na državnu sisu i monopol.
No, upravo se tako čovječanstvo i tehnologije razvijaju. Ne po nalogu Partije, nego po prilici za zaradu pojedinca ili skupine pojedinaca. Takav sustav nad je doveo do ove točke, s takvim sustavom ćemo prebroditi i sve buduće izazove.
Totalitaristi svih zemalja, iako se ujedinjuju na svim mogućim ideološkim osnovama (njima je sasvim svejedno kakav je totalitarizam u pitanju), će vjerujem kao i dosad samo cmoljiti iz prikrajka.

eiofvinqewrbfvqewfuoqrbqezqwe
3 godine prije

Uskoro borg kao što sam i rekao.

eiofvinqewrbfvqewfuoqrbqezqwe
3 godine prije

Kako navlače zemljane kao ljudi će upravljati sa mozgom računalom koje če biti prikljućeno na server koji ima svu pamet ovog svijeta, bit će kao mozak nadređen borgu-borgu, je malo sutra, bit će zemljani ko pćele i mravi, iako su i sada isto.

Crni žutokljunac
3 godine prije

Ovo nije početak totalitarizma,već matrixa!Od ove točke,uz današnji ubrzan razvoj tehnologije,jasno mu se naziru konture.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI