Gazprom postavlja novi dnevni rekord u isporuci plina Kini

Ruski plin
7 komentara

Tvrtka je napomenula da se isporuke obavljaju prema bilateralnom dugoročnom ugovoru o kupnji i prodaji plina između Gazproma i CNPC-a

Gazprom je 16. prosinca postavio novi povijesni rekord u dnevnim isporukama plina Kini putem plinovoda Snaga Sibira, navodi se u priopćenju kompanije.

“Zahtjev Kine za isporuku ruskog plina preko plinovoda Snaga Sibira je 16. prosinca ponovno premašio dnevne ugovorne obveze. Gazprom je isporučio sve tražene količine i postavio novi povijesni rekord u dnevnim isporukama plina Kini”, priopćeno je. rekao je.

Opskrba se vrši prema bilateralnom dugoročnom ugovoru o kupnji i prodaji plina između Gazproma i CNPC-a, dodala je tvrtka.

Ranije je Gazprom istaknuo da je od sredine studenog značajno povećao količinu isporuke plina Kini u skladu s prethodno potpisanim dodatnim sporazumom.

GazpromkinaPlinrusijaSnaga Sibira
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Cijena ruskog plinovoda iz cjevovoda za Kineze je, naravno, nekoliko puta manja nego što Europa sada kupuje LNG.
Izuzetni sada prodaju Europi pet puta više LNG-a nego prije početka rata u Ukrajini.

A i Kinezi i Europljani kupovali su ruski plin po istoj cijeni prije nametnutih energetskih sankcija Rusiji od te iste Europe.

Energenti Kinezima nekoliko puta manje koštaju nego Zapadu, proizvodi su im sada još više konkurentniji na svjetskom tržištu nego europski, jer energenti čine isto dio cijene proizvoda.

Što za posljedicu ima da će Kini ove godine rast BDP-a biti 5%, Indiji 6%, Iranu 3%, a europske države mogu biti sretne ako će biti na “pozitivnoj” nuli.

Zlovenac
3 mjeseci prije

Amerika igrala poker na račun Eu.

Max
3 mjeseci prije

Rusija ima kupce.

Lira
3 mjeseci prije

Već duže vrijeme postoji tehnologija koja možda poslati u povijest naftu plin ugalj to su nekad zabranjene teme

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI