Kina postaje najveći uvoznik ruskog mesa

Kina - uvoz mesa
22 komentara

Rusija je više nego udvostručila izvoz mesa u prvih šest mjeseci ove godine, objavio je dnevnik RBC pozivajući se na podatke Ruske poljoprivredne banke. Kina je postala najveći kupac ruskog mesa, ispred Ukrajine, pokazali su podaci.

Kopneni dio Kine čini 45 odsto ruske isporuke mesa u fizičkom pogledu, dok u Hong Kong odlazi 54 odsto isporuka.

Analitičari su objasnili da je izvoz iz Rusije rastao uglavnom zbog povećanja ponude mesa peradi. Kina kupuje perad, kao i govedinu. Ruski proizvođač mesa Cherkizovo želi proširiti svoje prisustvo na kineskom tržištu. Kompanija je razgovarala o isporuci svinjskog mesa u Kinu, koja je najveći potrošač svinjskog mesa na svijetu.

Carinski podaci pokazali su da je ruski izvoz hrane i poljoprivrednih proizvoda u Kinu porastao za 25 procenata od januara do maja, dosegavši 1,8 milijardi dolara.

kinarusijauvoz mesa
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Borik
3 godine prije

Po tome ispada da Rusija izveze mesa u Kinu godisnje 4 miljarde dolara.
Jos jedan dokaz da je Rusija agresivna, uzimlje trziste “zapadu” a ovako slobodna trgovina ne funkcionira.

Dokurčilomi
3 godine prije

A što Kina ne kupuje. Sve kupuju od igle do lokomotive, svaki višak.

miki iz USA
3 godine prije

Predsednik Vucic bio 100% u pravu, svinjske nogice ,pileca krilca ,bila bi velika zarada, a to kod nas ionako nitko ne konzumira, kako to da kod niti jedna dobra ideja ne sazivi do kraja.

Stara kuka
3 godine prije

Izgleda da su Kinezi konačno pojeli sve svoje šišmiše, kukce, zmije, gliste, nosoroge, sibirske tigrove i preminule od covida pa se sada moraju okrenuti uvozu ruskog mesa.

Sparkling
3 godine prije

Kako kaže Ad astra, da bi Kinezi možda imali dobar apetit da probaju jesti I – Phone, jer više košta nego Ruska piletina.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI