Njemačka razvojna banka pogriješila u transakciji pet milijardi eura

5 milijardi dolara
2 komentara

Najveća njemačka državna razvojna banka Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), treća po veličini njemačka banka, nakon Deutsche Banke i Commerzbanke, koja je postala poznata i kada je pogrešno prebacila stotine milijuna eura Lehman Brothersu na dan kada je američka tvrtka podnijela zahtjev za stečaj, to je opet učinila prošli mjesec, kada je pogriješila u transakciji 5 milijardi eura ili 5,4 milijarde dolara, prenosi Bloomberg.

Bloomberg napominje da se radilo o transferima u veljači prema četiri različite banke, najvjerojatnije zbog “greške osoblja”. U priopćenju banke stoji da bi uzrok pogreške mogao biti “ljudski faktor”, koji je utjecao na rad sustava.

Tvrtka je pojasnila da se sve brzo otkrilo i ispravilo.

“Sav novac smo uspjeli vratiti”, stoji u priopćenju KfW banke.

Prema izvoru Bloomberga, bankovni sustav Njemačke može griješiti u transferima zbog tehničkih problema, koji mogu dovesti do ponovljenih transakcija novca na temelju iste obveze za isplatu.

Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), koja na svojim stranicama kaže kako joj je od strane časopisa Global Finance dodijeljen naslov najsigurnije svjetske banke, nije jedina koja radi ovakve greške. Deutsche Bank je u lipnju 2015. zabunom poslala 6 milijardi dolara klijentu jednog hedge fonda. Uspjela je vratiti novac dan kasnije, jer je osoba upoznata sa situacijom banku upozorila na vrijeme.

Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) je osnovana 1948. godine, a glavni ured banke se nalazi u Frankfurtu na Majni. Predsjednik Nadzornog odbora je trenutno njemački ministar financija Wolfgang Schäuble.

greškaKreditanstalt für WiederaufbauLehman BrotherstansakcijaWolfgang Schäuble
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zokonja
6 godine prije

Kako se ne zajebu pa da meni prebace koji milioncek?

subaru
6 godine prije

Nije to nikakova pogreška, to je bilo zapovjeđeno sa viših nivoa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI