fbpx

Čudna riječ u Ustavu Republike Hrvatske

Ustav Republike Hrvatske riječ poštivanje

Dok nije bilo interneta i društvenih mreža, nismo ni mogli znati koliko nepismenih ljudi živi oko nas. Facebook je puno toga razotkrio. Lako je zaključiti da oni koji ne znaju pisati imaju istovremeno i problem s razumijevanjem onoga što (tko zna kako i koliko točno) pročitaju. Fejsovi programeri su ipak doskočili i tom jadu, smislili su emotikone i gifove u nadi kako će olakšati komunikaciju znacima, kad već ne ide riječima.

Nepismenost posebno zasmeta pismenima kad se pojavi tamo gdje je ne bi trebalo, niti smjelo biti – u novinama, na TV, na portalima. Ne bi je smjelo biti ni u zakonima koje izglasava Sabor, na službenim stranicama Vlade, njenih ministarstava, zato što kao porezni obveznici izdvajamo ogromne novce za ljude koji tamo rade, za njihove plaće, za sve njihove troškove.

U zakonima su bitni svako slovo, svaka riječ, svaki interpunkcijski znak. Izostavljanje jednog od slova ili znakova ima moć mijenjanja smisla i namjere zakonodavca. Pretpostavit ćemo da zakoni prolaze kroz lektorske ruke i k nama dolaze pročišćeni, uređeni, gramatički i pravopisno u potpunosti ispravni.

U zakonima ne smije biti ni natruha nepismenosti – to bi ozbiljno narušavalo ugled države. Nepismenost u temeljnom državnom aktu Ustavu bi bila blasfemična.

Od onog Božićnog Ustava do ovog zadnjeg kojeg smo kao narod referendumski uredili stavljanjem definicije braka u članak Ustava, jasno nam je kako svaka riječ zapisana u Ustavu ima posebnu težinu.

Što ako u Ustavu otkrijemo riječ koja ne postoji ni u jednom rječniku hrvatskog jezika? Hoćemo li pomisliti da je ta riječ promakla ustavotvorcima, promakla vlasti i oporbi, promakla profesorima ustavnog prava i ustavnim sucima, promakla jezikoslovcima i svim živućim lektorima? Ili ćemo pomisliti da je riječ o namjeri, namjernom zamagljivanju stvari i izvrtanju smisla učinjenom kako nitko od nas običnih ne bi ispravno shvatio napisano?

Što ako se ta riječ nalazi na najbitnijem mjestu u Ustavu, u članku tri koji govori o slobodama, pravima?

Evo članka:

Sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, mirotvorstvo, socijalna pravda, poštivanje prava čovjeka, nepovredivost vlasništva, očuvanje prirode i čovjekova okoliša, vladavina prava i demokratski višestranački sustav najviše su vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava.

Ovaj Ustav je prošao sve moguće provjere, riječ je o pročišćenom tekstu.

Što u tom članku 3 ne valja? Pojam ‘poštivati‘.

Jezikoslovci o glagolu “poštivati” kažu slijedeće (sa stranice lektoriranje.org):

„Poneki jezični stručnjaci reći će da su oba oblika prihvatljiva i praktički jednaka, no rječnici oblik poštivati ni ne spominju. Poštivati je nestandardan oblik, regionalno obojen, no snažno ukorijenjen u narodu, pa ga možemo čuti i u vijestima nacionalne televizije. Osobno, ne preporučujem korištenje oblika poštivati u standardnome govoru odnosno u službenoj i javnoj komunikaciji. Umjesto da nekoga poštivamo, bolje je reći da ga poštujemo.“

Zašto ipak u Ustavu “poštivaju”?

Evo suvislog tumačenja jednog anonimnog komentatora kojeg ćemo lako povezati sa stranicom zivicovjek.org:

„Glagol ‘poštivati’ ne postoji u hrvatskom rječniku, a sama riječ se tvori od prefiksa ‘po-‘ i glagola ‘štivati’. Glagol ‘štivati’ označuje radnju slaganja tereta u štivu broda, a prefiks ‘po-‘ daje tom glagolu približno značenje. Štiva je potpalublje broda. Drugim riječima, kada kome kažemo da ga poštivamo, to znači da ga stavljamo u podređen položaj prema nama (utrobu broda gdje su se u povijesti stavljali robovi). Možda zato i u članku 3. Ustava RH pišu riječi: ‘poštivanje prava čovjeka’.”

Znači li doista “poštivanje prava čovjeka” u Ustavu: „Stavljanje čovjeka u potpalublje broda zvanog Republika Hrvatska, da bude rob i vesla, tj. koristi se kao pogon za taj brod?“

Je li to razlog zbog kojeg je ustavotvorac umjesto poštovanja odlučio “poštivati”? Jesmo li roblje iz potpalublja koje vesla dok se na palubi pleše, pjeva, arči i banči na naš račun?

4.5 71 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
125 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Starina
Gost
Starina
8 dana prije

Svi vladari ukidaju od Boga dobivenu slobodnu volju npr. odabir način liječenja i održavanja zdravlja, spremaju vjerojatno uskoro zakon koji će zabraniti osobni odnos sa samim Bogom, jer sva ova borba i je borba za našu duhovnost i naše pravo da se odlučimo za Boga umjesto da budemo podložni Sotoni i njegovim satrapima.
Vladari moraju izgleda izaći na nos svim podanicima da bi nešto učinili za svoja prava.

A samo trebaju uvidjeti ono što je snimljeno 1976 kao program:
I don’t have to tell you things are bad. Everybody knows things are bad. It’s a depression. Everybody’s out of work or scared of losing their job. The dollar buys a nickel’s worth, banks are going bust, shopkeepers keep a gun under the counter. Punks are running wild in the street and there’s nobody anywhere who seems to know what to do, and there’s no end to it. We know the air is unfit to breathe and our food is unfit to eat, and we sit watching our TV’s while some local newscaster tells us that today we had fifteen homicides and sixty-three violent crimes, as if that’s the way it’s supposed to be. We know things are bad – worse than bad. They’re crazy. It’s like everything everywhere is going crazy, so we don’t go out anymore. We sit in the house, and slowly the world we are living in is getting smaller, and all we say is, ‘Please, at least leave us alone in our living rooms. Let me have my toaster and my TV and my steel-belted radials and I won’t say anything. Just leave us alone.’ Well, I’m not gonna leave you alone. I want you to get mad! I don’t want you to protest. I don’t want you to riot – I don’t want you to write to your congressman because I wouldn’t know what to tell you to write. I don’t know what to do about the depression and the inflation and the Russians and the crime in the street. All I know is that first you’ve got to get mad. You’ve got to say, ‘I’m a HUMAN BEING, God damn it! My life has VALUE!’ So I want you to get up now. I want all of you to get up out of your chairs. I want you to get up right now and go to the window. Open it, and stick your head out, and yell, ‘I’M AS MAD AS HELL, AND I’M NOT GOING TO TAKE THIS ANYMORE!’ I want you to get up right now, sit up, go to your windows, open them and stick your head out and yell – ‘I’m as mad as hell and I’m not going to take this anymore!’ Things have got to change. But first, you’ve gotta get mad!… You’ve got to say, ‘I’m as mad as hell, and I’m not going to take this anymore!’ Then we’ll figure out what to do about the depression and the inflation and the oil crisis. But first get up out of your chairs, open the window, stick your head out, and yell, and say it: “I’M AS MAD AS HELL, AND I’M NOT GOING TO TAKE THIS ANYMORE!”
https://www.youtube.com/watch?v=ZwMVMbmQBug

Last edited 8 dana prije by Starina
okahey
Gost
okahey
8 dana prije
Reply to  Starina

Ja na takve probleme uvijek kažem: “Hokahey!!!” ili pak “Hey Ho Let’s Go!!!” …They’re forming in a straight line
They’re going through a tight wind
The kids are losing their minds
Blitzkrieg Bop
They’re piling in the back seat
They generate steam heat
Pulsatin’ to the back beat
Blitzkrieg Bop

Hey ho, let’s go
Shoot them in the back now
What they want, I don’t know
They’re all revved up and ready to go….

Istražuj
Member
Istražuj
8 dana prije
Reply to  Starina

Starina,

Ovo je takodjer dobar klip – medjutim, poslije slijedi onaj drugi koji sam i juce u diskusiji postavio, a koji u stvari – direktno govori o ovom danasnjem “Velikom resetu”:
https://www.youtube.com/watch?v=35DSdw7dHjs&feature=youtu.be

Cijeli film je izuzetno poucan, jer je to prakticno jedno od najstarijih “programiranja” masa, fenomenom televizija. (alat Korporacije)
Film “Mreza” iz 1976.

Dakle, cijala stvar je prikazana kako velika medijska korporacija – prakticno manipulira sa nama (idiotiziranim) “gojimima”…
(Onaj zlocinac Klaus Schwab je prakticno – jasno prikazan kao milijarderski vlasnik te Mreze – i “vizionar filantrop” koji stoji iza upravo ovoga sto nam kao ljudima spremaju – isti ti “filantropi” milijarderi vec dugi niz godina…)

Dakle, nakon ovog izljeva bijesa (idiotizirani) narod pocinje da otvara oci i da se buni…
“Ludi profet” (ovaj novinar) koji je zvao na vristanje i pobunu – je nakon razgovora sa “filantropom” i milijarderom (Klaus Schwabom) – shvatio da je “bog” nesto drugo nego sto je on zamisljao…

“Filantrop” mu je objasnio da je cijeli Svijet Korporacija – a da je bog (bukvalno) “shekel”…

Dakle, i pored svih tzv valuta (“zivih”) koje je spomenuo taj “filantrop” spominje i kao zadnji valutu koja VLADA Svijetom – “shekel”…!

Dakle – ne onaj Izraelski (beznacajni) tzv “Novi shekel” – nego ocito i jasno onaj “biblijski sveti zlatni shekel“…

Stvar je toliko jasno predstavljena – da je prosto shokantno.

Naravno, “profet” pocinje pricati na novim emisijama o “novom bogu” (shekelu i korporaciji) … postaje izuzetno dosadan … Korporaciji pada profit … i oni odluce da ga “teroristi” roknu pred kamerama
Gadno i istinito…
SVE to gledamo vec decenijama pred nasim ocima!

Gadno i istinito do bola, ali mislim da je osnovana karakteristika filma bila – “programiranje gojima”…
Ipak, ako covjek izvuce neke zakljucke – to programiranje bi se moglo i ponistiti – tj DEporogramirati

Recimo – najvaznije pitanje – i za tebe, ali za svakog vjernika koji se bezrezervno poziva na tzv “sveto pismo” tj tzv “bibliju”:

  • KO je donio/dao ljudima, cak i ideju o “zlatnom shekelu” (koji se kao referenca za sve “shekele” nalazi u tzv “svetom” Satoru od dogovora?
  • Nikakva prica tipa “ljdi su oduvijek trgovali” ili tipa “koristili su skoljke, biber…itd kao novac” – NE dolazi u obzir. Ovdje u tzv “bibljiji” se radi iskljucivo o “svetom zlatnom shekelu” prema kojem se svi ostali shekeli – moraju odnositi kao prema referenci…
  • zasto iskljucivo Mojsije i tzv “svestenici” imaju ekskluzivno pravo da – “broje shekele” koje im “izraeliti” (narod) – MORA donositi…?
  • sta ce “bogu” ti zlatni (ili srebreni) “shekeli”…?

Kad budes posteno (sebi) odgovorio na ova jednostavna pitanja (a nadam se i podijelio sa svima nama tvoje razumijevanje fenomena “zlatni shekel”) – mislim da cemo svi zajedno puno toga nauciti…
I ne samo nauciti – nego otvoriti oci i bolje shvatiti – istinsko Bozansko, kontra onog satanistickog (koje se po mom shvatanju – prodaje kao “bozansko”)

Dakle, da su oni stanovnici gradova – istinski otvorili oci (umjesto da su samo bijesno vristali) – cijela satanisticka Korporacia bazirana na “zlatnom shekelu” bi bila u opsanosti…
Zato je (u filmu) intervenirao “Klaus Schwab” tj vlasnik Mreze – te okrenuo zbunjenog “novinara” na stranu Korporacije (dakle u potpunosti na stranu tzv “Satane”)…

Sa nestrpljenjem ocekujem tvoj odgovor, jer znam da znas puno o tzv “bibljiji”…
Medjutim ne ocekujem da ces mi citirati razlicite stihove iz razlicitih knjiga te “biblije”…
Ako bas budes citirao, molim te drzi se samo jedne knjige – za jednu temu. Ili makar neke cjeline…
Ja najradije citiram Knjigu brojeva (4. Mojsijevu) jer ona toliko – jasno i slikovito – govori upravo o “vladarima” danasnjeg Svijeta – da bole oci…
(Naravno onaj ko ne zeli vidjeti – on ce ih silom drzati zatvorene…)
Pozzz

Last edited 8 dana prije by Istražuj
Pero
Gost
Pero
7 dana prije
Reply to  Istražuj

Nemoj vise o biblijskom sekelu. Izgleda da je jucerasnji komentar ostao neprocitan, pa da ponovim, Trenutni Sistem nije nametnut ljudima, nego su ga sami ljudi u svojoj pohlepi prihvatili. Krivo je tumacenje ‘biblijskog sekela’ jer je to bila zastita od dvostrukih arsina, od prevare – cistoce i tezine novca; pored toga po Bibliji je zabranjeno lihvarenje. Lihvarenje je zabranjeno kod sve tri abrahamske religije, ali problem je kod dvostrukog morala, jer zidovima i muslimanima je dozvoljeno lihvariti inovjerce, cak ih i data rijec prema inovjercima ne obavezuje. Sa pojavom protestantizma kamatarenje se pocinje eufemisticki nazivati i moralno opravdavati i kod krscana. Upravo na dvostrukom moralu i pohlepi su nastali danadnji financijski sistemi

Istražuj
Member
Istražuj
7 dana prije
Reply to  Pero

“…pored toga po Bibliji je zabranjeno lihvarenje…”

Kolega, nisam procitao vasu diskusiju od jucer…
Ipak – mislim da ste totalno u teskoj zabludi (ali bas teskoj…na zalost)

Prije svega o tzv NOVCU (iliti “svetom zlatnom shekelu”) – se mora pricati. To je cak i djetetu od 10 godina jasno.

A sada cu vam (opet) objasniti zasto mislim da je to – izuzetno potrebno i bitno…
Pokusaj ucutkivanja price o tome – shvatam iskljucivo – kao ekstremisticko gusenje svake ljudske spoznaje, te ekstremisticko zahtvijevanje od svih ostalih da – na silu prihvate ta ekstremistica pravila…
(od prilike isto sto i tzv “vahabizam/ salafizam…)

Sto se tice vase (ekstremne) zablude i pogresne tvrdnjepo Bibliji je zabranjeno lihvarenje – uputicu vas samo na jednu knjigu (5.Mojsijvevu – Ponovljeni zakon, a sve su inace olicenje ZLA)…

https://biblija.ks.hr/search.aspx?k=5&p=23&r=19

Ovako kaze taj ZAKON tzv “boga jhvh”:
Ponovljeni zakon 23:2-5
“…»Neka se u Jahvinu zajednicu ne prima onaj komu je stučena mošnjica ili odrezano udo.
Ni mješanac neka se ne prima u Jahvinu zajednicu;
Neka se njegovi ne primaju u zajednicu Jahvinu ni do desetog koljena.
Neka ne ulazi u Jahvinu zajednicu ni Amonac ni Moabac;
nitko od njihovih, čak ni u deseto koljeno, ne smije nikad u zajednicu Jahvinu
…”
Jasno se govori u Zakonu – ko je Jhvh “zajednica” i na koga se Zakon odnosi…
Dakle – cak je i budali jasno da se ovdje radi iskljucivo o tzv “izraelitima”... (djetetu i ne treba objasnjavati)…

Samo par stihova dalje:
Ponovljeni zakon 23:20-22
“…
Ne traži kamata od svoga brata, niti kamata za novac, niti kamata na jestvine, niti kamata na bilo što gdje se obično traže.
Od tuđinca možeš tražiti kamate, ali ih od svoga brata nemoj tražiti, da ti Jahve, Bog tvoj, udijeli blagoslov u svakom pothvatu tvoje ruke u zemlji u koju ideš da je zaposjedneš.
…”

Dakle i ovdje ne bi trebalo nista objasnjavat malom djetetu od 10tak godina, ali na zalsot odraslim ljudima – cak i kada gledaju svojim ocima – NIJE jasno…
Tuzno.
Da ne duzimo – grozomorni zbir (lazno prevedenih, ali to drugi put) spisa – jasno ukazuje da se KAMATARENJE ne samo dozvoljava, nego i podrzava za one koji nisu “izraeliti”…
Ja naravno, znam da ce se sada javiti 300 vjernika koji ce postaviti gomilu nekih poveznica i iskinutih tvrdnji na “zabranu kamate” u recimo Novom Zavjetu.

Medjutim, 5.Mojsijevom (Ponovljenim Zakonim) – jasno je ukazano da se KAMATA moze i treba uzimati od svakoga ko nije u tzv “Jahvinu zajednici”…
I tu je stvarno besmisleno – bilo sta dodavati ili oduzimati.

Ovi sto sebe smatraju “zidovima” te upraznjavaju samo Zakone (jos detaljnije i sa boljim/grozomornijim prevodima) – opisane u “njihovoj originalnoj” Knjizi Torah SAMO se drze Ponovljenog Zakona.

Na zalost, ogroman broj nas (idiotiziranih) “gojima” – ne shvatamo da je tzv “biblija” – podmetnuta knjiga!
Upravo da bi se mi ljudi (idiotizirani) “gojimi” – totalno povinovali ovoj zlocinackoj grupaciji “brojaca shekela”… a glavna joj je zadaca:
SKRIVANJE BOGA…

Zato smatram da su “shekeli” tj NOVAC – najvaznija stvar kojom se ZLO i podrzava i odrzava.
Budalasta prica da je to “oduvijek tako” – pada odmah u vodu kad se pogledaju “divlja plemena” po Africi ili sumama Amazona… Niti imaju novac a niti im treba.

Dakle – sta mislite – KO je nama (idiotiziranim) “gojimima” dao taj novac (“shekele”)?

Last edited 7 dana prije by Istražuj
Jomla
Gost
Jomla
7 dana prije
Reply to  Istražuj

Ima nešto u ovome:
Čini se da je drevnoindijska ekonomija bila zasnovana na sasvim drukčijim principima od ove današnje: Danas je čovjek po sebi nevoljan nešto činiti, ali kad ga se novcem podmiti, on ipak, uglavnom protiv volje, pristane. U drevnoj Indiji, čovjek je bio voljan nešto činiti što je u skladu s njegovim sklonostima i znanjem, za što ga se iz zahvalnosti nagrađivalo.

Pero
Gost
Pero
7 dana prije
Reply to  Istražuj

Postovani, da se razumijemo, drzim da je svaka rasprava dobro dosla. Za Stari Zavjet ste samo potvrdili moj komentar i upustili se u daljnja, pogresna, tumacenja Novog Zavjeta. Isus je u susretu sa Samaricankom (tada najprezrenije pleme medju Izraelcima) i u prispodobi o milosrdnom Samaricaninu rekao ko je blizji – da duhovna dimenzija bratstva ima primat. Pavao u poslanicama to ponovno naglasava kad spomije porijeklo

Starina
Gost
Starina
7 dana prije
Reply to  Istražuj

·       Već ti je Pero odgovorio na većinu pitanja. 
·       Meni je samo ostalo da ti odgovorim na pitanje “sta ce “bogu” ti zlatni (ili srebreni) “shekeli”…?”
Bog je Stvoritelj svega živoga i neživoga. 
Psalmist jasno utvrđuje činjenično stanje u Psalmu 24:1
“Jahvina je zemlja i sve na njoj,
svijet i svi koji na njemu žive.
2 On ga na morima utemelji
i na rijekama učvrsti.”
Dakle, što ima da mu vratimo a da nismo od njega primili ???!!
Već sam ti na jednoj drugoj temi napisao da Bog ima zlata koliko hoće
( bilo bi dobro da se na ovom forumu može klikom na ime komentatora dohvatiti sve njegove komentare, jer ja sam svoje ne mogu naći, a ponekad bih htio copy paste napravit ).
Recimo da Bog ima cca 282 planete samo od čistog 24 karatnog zlata, i svaka je veća minimalno 10 puta od Zemlje. A od srebra ima samo 143, jer mu to nije tolika fora…:-)))
Bog od nas traži da mu dajemo najbolje, i želi da pokazujemo vjeru u Njega kao našeg spasitelja, Zaštitnika i onoga koji se brine ljubazno za sve naše potrebe. 
 “Neka svatko dadne kako je srcem odlučio, a ne sa žalošću i na silu, jer ‘Bog ljubi vesela darivaoca’ ” (2. Korinćanima 9:7, ). Upravo tako piše i Mudra izreka 22:8 iz prijevoda Septuaginta, koji glasi: “Bog blagoslivlja veselog darivaoca; i nadoknadit će oskudicu njegovih djela” 
Eto zato Bog cijeni kad mu ljudi daju ono što oni misle da je najbolje. Inače je vrijednost zlata Njemu potpuno zanemariva, kao i svakom “normalnom” čovjeku koji razumije stvarne životne vrijednosti. 
To ne znači da nemam plan uskoro si nabavit zlata za barem godinu dana života, što bih i tebi a i svima preporučio jer vladari su odlučili ukinuti keš. Može dobro doći u nekim situacijama, i svakako ga je bolje držati nego šarene papiriće.
Upravo sam našao dobar izvor pa ću moći i prodavati ispod tržišne cijene..
Hehe
Javite se..

Last edited 7 dana prije by Starina
Istrazuj
Gost
Istrazuj
7 dana prije
Reply to  Starina

“…Već ti je Pero odgovorio na većinu pitanja…”

Na zalost Pero nista nije “odgovorio”…
Sta vise – pokusao je koristiti obmanu – u svrhu “dokazivanja”. To je, cini mi se i neeticno, a valjda i nije krscanski…?
Uistinu, vrlo je vjerovatno da on nije znao sta pise u tzv bibliji…
Naprosto je vjerovao popu…

Zato sam podijelio sa njim i sa ostalim, i poveznicu i citate knjige Ponovljeni zakon (5. Mojsijeva)…
Svako moze i ima pravo procitati, ako nista, tu prvu stranicu Ponovljenog zakona.

Moje je misljenje – da nakon citiranih stihova te knjige (a i poveznice, za one koji nemaju tzv bibliju pri ruci) – mora biti cisti bezobrazluk ili ekstremisticko “vjerovanje” u ono – sto NE PISE – u toj knjizi, pa da se covjek poziva na tzv “sveto pismo” koje navodno “zabranjuje kamatu”…

U oba slucaja – evo dokumentima – svako je u stanju (pa i oni iz drugih tzv “konfesija”) – provjeriti:
– da li Pero govori istinu…
– ili je istina – drugacija od onog sto on govori – a zapisana je crno na bijelo…
.
Dakle Pero je govorio neistinu (vjerovatno u naivnom i bezpogovornom “vjerovanju”) – ali ipak – NEISTINU.
.
Ti nisi rekao nista, osim po obicaju istrgnutog stiha…
Takodjer si proizvoljno “tumacio” ono sto je napisano – tvrdeci NEISTINITO – da tzv “jhvh” ne treba zlato, a sve plemenske poglavice su bile prinudjene donositi – zlatne shekele u Sator dogovora (Hram).
To je toliko detaljno opisano u – Knjizi brojeva – da licno smatram i bezobrazlukom i sirenjem NEISTINE bilo kakvo “proizvoljno tumacenje” onog sto svi mogu procitati…
Da.
Vjerovatno si u pravu za zlato, medjutim – od kuda da je u “svetoj knjizi” toliko bitno zlato…?
Dakle, koliko vidim – nemas odgovor…
(A jucer sam postavio i clanak o majmunima koji su dobili novac i o njihovom ponasanju…)

Last edited 7 dana prije by Istrazuj
Starina
Gost
Starina
7 dana prije
Reply to  Istrazuj

U pravu si što se tiče kamatarenja neizraelaca, dopustio je Bog njima i druge stvari kao razvod od žene svoje mladosti što su oni poslije zloupotrebljavali. Tako da je sam Isus rekao Židovima da im je Bog to odobrio zbog tvrdoće njihovih srca. Bog je bio jako fleksibilan prema njima.
Ali kad bi prešli granicu onda ih je ostavljamo na milost i nemilost njihovim neprijateljima.

Last edited 7 dana prije by Starina
Starina
Gost
Starina
7 dana prije
Reply to  Istrazuj

Da ti odgovorim i na ovo:
“Takodjer si proizvoljno “tumacio” ono sto je napisano – tvrdeci NEISTINITO – da tzv “jhvh” ne treba zlato, a sve plemenske poglavice su bile prinudjene donositi – zlatne shekele u Sator dogovora (Hram).
To je toliko detaljno opisano u – Knjizi brojeva – da licno smatram i bezobrazlukom i sirenjem NEISTINE bilo kakvo “proizvoljno tumacenje” onog sto svi mogu procitati…”

Kad su Izraelci izlazili iz Egipta sami egipćani su im davali zlata samo da odu, a neki su im se pridružili.. Dakle, Bog je prihvaćao uvijek ljude iz drugih nacija i oni su se nazivali prozeliti. A Moapce i Amonce nije dozvolio jer su bili praktički njihova braća a htjeli su ih zatrti.
Nakon prelaska Crvenog mora Izrael i su napravili zlatno tele koje je poslije rastopljeno i bačeno u prah i pepeo. Ako je taj Bog tako pohlepan na zlato zašto bi bacio čisto zlato?!
Od plemenskih starješina je tražio zlato zato što su ga imali, tražio je to od njih kao od zajednice a ne od pojedinaca. I to što je tražio su bile sitnice u odnosu na ono što je sam taj Bog prouzročio da dobiju samo od Egipćana. Od pojedinaca Bog traži najbolje što imamo a ne ono što nemamo. I to trebamo davati radosna srca. Bilo to naše materijalne stvari, naše sposobnosti i talenti, naše vrijeme i snaga.
Zašto Bog ne bi tražio da mu naprave dostojan Šator sastanka i hram, kakve su hramove sve imali okolini lažni bogovi?!?! Upravo ih je bio oslobodio ropstva, nakitio ih egipatskim zlatom koji je u to doba bio svjetska sila, zaslužio je taj Bog Jhvh i puno puno više od tih tvrdovratih izraelaca.

Last edited 7 dana prije by Starina
Pero
Gost
Pero
7 dana prije
Reply to  Istrazuj

Postovani, koju obmanu sam iznio?

Dalje, Bibliju sam procitao i uz to popratne kriticke osvrte, povjesni, zamljopisni, kulturoloski, politicki kontekst i osnovne karakteristike jezika na kome su pisane Knjige u Bibliji.

Pitam, jeste li Vi procitali Bibliju sa popratnim kontekstom?

Starina
Gost
Starina
7 dana prije
Reply to  Istražuj

A evo zaboravih i na ovo pitanje odgovorit:
“zasto iskljucivo Mojsije i tzv “svestenici” imaju ekskluzivno pravo da – “broje shekele” koje im “izraeliti” (narod) – MORA donositi…?”
Ne mora nitko ništa donositi što je izvan njegovih mogućnosti, tako je siromah mogao donijeti vrijednost jednog vrapca kao npr. siromašna udovica koju je Isus pohvalio zbog ubačenog jednog novčića. Ili jednu efu brašna.
A svećenstvo je određeno zato jer su oni trebali biti moralne vertikale, i dok je bio Mojsije tako je i bilo, a i neko vrijeme nakon njega.
Evo što Bog JHVH odgovara u tvojoj omiljenoj knjizi Brojevima 12:2,3 nakon što su Mojsija htjeli omalovažiti rođena sestra i brat:
2»Zar je samo Mojsiju govorio Jahve?« – rekoše mu. »Zar i nama nije govorio?« Jahve to ču. 3Mojsije je bio veoma skroman čovjek, najskromniji čovjek na zemlji.
Nije problem u odredbi, problem je u ljudima koji se pokvariše, koji su dozvolili da ih vodi pohlepa umjesto poštenje i istina..

Pero
Gost
Pero
7 dana prije
Reply to  Starina

Postovani, svako dobro

Ico
Gost
Ico
8 dana prije
Reply to  Starina

Sotona ne postoji, postoji samo Viša sila ( Bog)!
Sotonu su izmislili Vatikanci, e da bi se naterijalno okoristili: use, nase i podase!

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
8 dana prije
Reply to  Ico

Sorry Ico, cista radoznalost, da li to ujedno znaci da je Sotona mnozina?

Pero
Gost
Pero
7 dana prije
Reply to  Ico

Jesi li siguran da postoji Visa sila (Bog)

CAN
Gost
CAN
7 dana prije
Reply to  Pero

101%!?

Starina
Gost
Starina
7 dana prije
Reply to  Ico

na temelju čega tvrdiš da Sotona ne postoji?!
Koliko ja znam Sotona je stvarna osoba, i trenutni vladar ovog sistema na Zemlji. Pokušava dokazati da je bolji vladar od Svevišnjeg Boga JHVH. Ali nešto mu baš ne ide, pa od gnjeva želi što više ljudi uništiti, i povući ih za sobom u vječno uništenje.
Samom Isusu je nudio da samo za jedan čin obožavanja će prepustiti sva zemaljska kraljevstva. Evo ga piše to u matejevom evanđelju 4:8
“8Đavao ga onda povede na goru vrlo visoku i pokaza mu sva kraljevstva svijeta i slavu njihovu 9pa mu reče: »Sve ću ti to dati ako mi se ničice pokloniš.« 10Tada mu reče Isus: »Odlazi, Sotono! Ta pisano je:
Gospodinu, Bogu svom se klanjaj
i njemu jedinom služi!«
11Tada ga pusti đavao. I gle, anđeli pristupili i služili mu.”
Također ga je Isus imenovao kao Oca laži u Ivanu 8:44
44Vama je otac đavao
i hoće vam se vršiti prohtjeve oca svoga.
On bijaše čovjekoubojica od početka
i ne stajaše u istini
jer nema istine u njemu:
kad govori laž,
od svojega govori
jer je lažac i otac laži.
45A meni, jer istinu govorim,
meni ne vjerujete.”
Dakle, vjerojatno onda misliš da ni Isus nije stvarna osoba, nego ga je izmislio netko ?! A kaže Will Durant: “Taman da ga je netko i izmislio to bi bilo puno veće čudo nego da je stvarno postojao netko sa takvom veličanstvenom osobnošću:”

Starina
Gost
Starina
7 dana prije
Reply to  Ico

na temelju čega tvrdiš da Sotona ne postoji?!
Koliko ja znam Sotona je stvarna osoba, i trenutni vladar ovog sistema na Zemlji. Pokušava dokazati da je bolji vladar od Svevišnjeg Boga JHVH. Ali nešto mu baš ne ide, pa od gnjeva želi što više ljudi uništiti, i povući ih za sobom u vječno uništenje.
Samom Isusu je nudio da samo za jedan čin obožavanja će prepustiti sva zemaljska kraljevstva. Evo ga piše to u matejevom evanđelju 4:8
“8Đavao ga onda povede na goru vrlo visoku i pokaza mu sva kraljevstva svijeta i slavu njihovu 9pa mu reče: »Sve ću ti to dati ako mi se ničice pokloniš.« 10Tada mu reče Isus: »Odlazi, Sotono! Ta pisano je:
Gospodinu, Bogu svom se klanjaj
i njemu jedinom služi!«
11Tada ga pusti đavao. I gle, anđeli pristupili i služili mu.”
Također ga je Isus imenovao kao Oca laži u Ivanu 8:44
44Vama je otac đavao
i hoće vam se vršiti prohtjeve oca svoga.
On bijaše čovjekoubojica od početka
i ne stajaše u istini
jer nema istine u njemu:
kad govori laž,
od svojega govori
jer je lažac i otac laži.
45A meni, jer istinu govorim,
meni ne vjerujete.”
Dakle, vjerojatno onda misliš da ni Isus nije stvarna osoba, nego ga je izmislio netko ?! A kaže Will Durant: “Taman da ga je netko i izmislio to bi bilo puno veće čudo nego da je stvarno postojao netko sa takvom veličanstvenom osobnošću:”

Jomla
Gost
Jomla
7 dana prije
Reply to  Starina

Bog je Istina! I samo je onaj Bog koji je istina, sve drugo su lažnjaci! (A On ima mnoga imena, i namjere su mu samo Njemu znane).

Mara
Gost
Mara
8 dana prije

Trebalo bi obratiti pažnju (ne pozornost, kao što se sve više čuje) i na to da se “ni” koristi ispred imenica, a “niti” ispred glagola, nije “slijedeće” nego “sljedeće”, i nije “sa weba” nego “s weba”. Toliko za sada.

Neznalica
Gost
Neznalica
8 dana prije
Reply to  Mara

Maro hvala za objašnjenje kako i gdje se koristi “ni” i “niti”. Ostalo mi je bilo poznato.

okahey
Gost
okahey
8 dana prije
Reply to  Mara

Da tako je Mara. Predpostavljao sam da i članak vrvi od grešaka. Baš zato je vrlo klizav teren kada netko pokušava pametovati u vezi gramatike. Ja prvi griješim vjerojatno u svakoj drugoj riječi. A da sam autor ovoga članka bar bi dao da ga netko pročita i korigira kada je već tema pravilo korištenje jezika. Ali balkanski mentalitet ne vidi promišljenost kao neku vrlinu. Nazalost SoA zna pisati jako lijepe članke kada opisuje događaje iz života ali mu kritiziranje nikako ne ide. Baš u svakoj u njega ponekada pobjesnoj kritici mu metak izleti “na pogešnu stranu cijevi”. Uvjek nepromišljeno i nedosljedno kritizira (uvjek Hrvatsku naravno iako je drugdje 100x gore) a sam na istoj temi griješi kako već prećesto vidjesmo u njega.

gost1983
Gost
gost1983
7 dana prije
Reply to  okahey

Čak i da ovaj članak vrvi od grešaka, opet je članak u pravu kad ukazuje na stvarnu grešku u Ustavu.

Ive
Gost
Ive
8 dana prije
Reply to  Mara

Dobro a sto ako netko slucajno ili namjerno umjesto  “s weba” napise s jeba??? Jer netko je ociti slucajno ili namjerno s j e b a hrvatski narod.

gost1983
Gost
gost1983
7 dana prije
Reply to  Mara

Na novčanici od 200 kuna piše pogrešno dvjesta kuna (treba pisati dvjesto kuna). Na novčanici od 1000 kuna piše pogrešno tisuću kuna (treba pisati tisuća kuna). Zašto se čudimo?

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
8 dana prije

OPCA DEKLARACIJA O PRAVIMA COVJEKA

Clan 1.

Sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Ona su obdarena razumom i sviješću i treba da jedno prema drugome postupaju u duhu bratstva.

A, problema?

Siniša
Member
Siniša
8 dana prije

Samo neka su slobodnija i jednakija od ostalih jer i “u pasa se zna red”…jbg,tako vele stariji.

Darko
Gost
Darko
8 dana prije

To je vrijedilo do 87,88, 89 do bratstva i srbinstva initko ne sme da nas bije i Slobe velikog srbina. Obratite se braći srbima za jednake i jednakije “rođene slobodne kao braća”. Od kad je Tito umro ugasila su se i pravila bratstva i srbinstva. To danas ne prolazi. Curuk!

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
8 dana prije
Reply to  Darko

eto, problema balkanskih plemena?

Ive
Gost
Ive
8 dana prije

Prijatelju izostavio si: osim onih koji su posebno privilegirani, od koga, zbog koga, radi cega, e to je vec poseban dio price.
Tko misli da je u Hrvatskoj ravnopravan sa samoprozvanim anemicnim i nesposobnim KANCELAROM i njegovim velikim egom bez pokrica, neka to na primjeru idijelu pokaze ako se usudi i moze? On je svoj status zaradio stipanjem za guzicu, e dali je bilo samo stipanje ili je tu bilo i necega vise, o tme necemo raspravljati.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
8 dana prije
Reply to  Ive

prijatelju vjeruj mi ako boga znas, nisam ja pisao ovu deklaraciju;)

Ive
Gost
Ive
7 dana prije

Ma vjerujem ti zasto ti nebih vjerovao? Ali netko je, tko je taj???

Tvrtko
Gost
Tvrtko
8 dana prije

Imali smo bratstvo i jedinstvo pa ste rekli da to ne valja, šta sad bratstvo ?

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
7 dana prije
Reply to  Tvrtko

meni zabavno, a izgleda i vama;)

Pero
Gost
Pero
7 dana prije

Ta deklaracija je prevara, pa tko vjeruje sa su ljuska bica obdarena razumom i svijescu

sleng
Gost
sleng
8 dana prije

Jeli Sone of Alerika ili Son of Aleriče? Jeli staro zahlađenje ili novo zahladNJENJE? Jeli gorjelo ili je gorilo? Jeli orjelo il se orilo? Jeli njonjo ili je šonjo? Jeli govno ili se pas posra? Jeli kočijaš ili je visoko-sjedeći-konju-pod-rep-gledajući? Jeli jezična bravura ili jezična bravarija?

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
7 dana prije
Reply to  sleng

.

Last edited 7 dana prije by VasilisaPremudra
Limač
Gost
Limač
8 dana prije

bosanski izraz

Istražuj
Member
Istražuj
8 dana prije

Bravo.
Ovo je odlican i mozda cak i izuzetno vazan clanak.

Neki dan pogledah ovaj odlican video od David Ickea:
https://www.bitchute.com/video/NqgZI23IWbUD/

Upravo prica o tome.
U istinu, bazira se ne Anglosaksonskom pravu i nekom zakonu poznatijem u tim zemljama kao “Common law” koji je stariji od svih drugih pisanih zakona a validan je u potpunosti.
Takodjer objasnjava upravo ovo sto je SoA gore pisao.
Po tom zakonu – mi smo svi slobodni ljudi – a tzv “drzave” su korporacije, kojima se mi od rodjenja podredjujemo. Te korporacije je upravo napravila ona Standardna banda “kamatara” – koji definitivno imaju korjene u tzv “bibliji” i u “zlatnim shekelima”…

Dakle, po tom Zakonu – covjek kao ljudsko bice ima jedino potrebu da kaze svakom predstavniku “drzave” (kamatarske korporacije) – ja sam “zivi covjek i NE stupam niti u kakve odnose sa vasom korporacijom”…
Ima pregrst primjera, kao i nacin na koji se jedinka deklarise kao “zivi covjek” na sajtu onog gospodina iz intervjua…

Sta vise ta tzv “drzava” (kamatarska korporacija) – ima i svoj specialni jezik… “pravni jezik” koji bukvalno znaci ovo sto SoA opisuje.

Dakle kada te predstavnik zlocinacke korporacije (tzv “drzave”) zvani “sudija” pita na engleskom (nakon sto ti je procitao lzanu “optuznicu”):
“Do you understand”…?
To na “pravnom jeziku ” – ne znaci “Da li razumijes…?”
Znaci upravo ono sto je i SoA nagovijestio – Da li se podcinjavas ? (kamatarskoj korporaciji naravno!)

E sada, nisam upratio da taj Zakon vazi izvan Anglosaksonskog podrucja.
Nemam pojma ima li iko ko se bavi ovim pitanjima izvan Anglosaksonske zone…
Mozda SoA ima?

Last edited 8 dana prije by Istražuj
otpisani
Member
Famed Member
otpisani
8 dana prije
Reply to  Istražuj

Ma sve se može tumačiti i mjeriti osobnim, subjektivnim mjerilima pa se tako laž može prikazati istinom a istina lažju.
Kada uzmeš u obzir da su ljudi stvoreni da služe i u zamjenu za služenje imaju pravo na kompenzaciju na koju dobrovoljno pristaju – U čemu je problem?

Država je krovna institucija (ili pravna osoba) koja ima zadatak da brine o organizaciji života svih slugu (robova) pa su i sami državni službenici – sluge (robovi).(čak su i goniči robova – robovi)
Što je broj ljudi robova veći i tehnologija naprednija sve je više potrebno i moguće ulaziti u njihove živote tj ometati njihovu slobodu. Problem je u tome što svaki čovjek želi veću slobodu nego što je okolnosti dozvoljavaju pa su (i) zato zakoni i pravila sve restriktivniji.

Dakle, zagovaranje smanjenja broja ljudi na Zemlji ima podlogu u težnji za većom slobodom pa će onaj koji je jači, sebi htjeti priuštiti veću slobodu a koja direktno ulazi u područje slobode onih slabijih i ovisno o poziciji moći, imati će više ili manje uspjeha (jer sloboda se brani i oružjem ako treba, zar ne?)
Problem je što zakone i pravila donose oni koji su na višoj poziciji moći pa tako imamo kronični manjak sloboda… ali zar je ikojem tvorcu zakona i pravila pala i jedna vlas sa glave zato što čini štetu i nepravdu roblju ?………..

Last edited 7 dana prije by otpisani
Anonimno
Gost
Anonimno
7 dana prije
Reply to  otpisani

Bravo! Odlicno sroceno.

Last edited 7 dana prije by Anonimno
Ive
Gost
Ive
8 dana prije

“BITI COVIJE KAKO TO GORDO ZVUCI.”
Nije definirano kojeg čovjeka poštivanje prava čovjeka’‘. Zar niste primjetili da smo iz beskalsnoga presli u klasno drustvo. Pa su neki malo vise a druga vecina malo manje čovjek.
Oni cija prava se vise postuju i cijene su u biti malo manje čovjek.
A vicini koju su u stvari čovjek se prava uopce ne postuju.
Ma u stvari mi smo drustvo bez čovjeka, mi smo drustvo stoke sitno i krupnog zuba.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
8 dana prije

E, pa stvarno, sine Alerikov, ti znaš muhu prikazati slonom!

Ovaj put ti je usporedba promašila metu i obojena je subjektivno u (moguće nesvjesnoj) namjeri da potakneš nesuvislu diskusiju a sve kako bi netko “vodu okrenuo na tvoj mlin”

“Poštivati ili poštovati” su uobičajene riječi koje se upotrebljavaju u hrvatskom jeziku (kod “ikavaca i štokavaca” i znače isto i ne vidim razloga zašto bi od toga trebalo praviti dramu samo zato čto je par tzv jezikoslovaca iz prazne slame izmlatilo zrno koje je tebi leglo da složiš konstrukciju : „Stavljanje čovjeka u potpalublje broda zvanog Republika Hrvatska, da bude rob i vesla tj. koristi se kao pogon za taj brod?“
Je li to razlog zbog kojeg je ustavotvorac umjesto poštovanja odlučio “poštivati”? Jesmo li roblje iz potpalublja koje vesla dok se na palubi pleše, pjeva, arči i banči na naš račun?” (siguran sam da ustavotvorcu ni lektorima takve konstreukcije ne bi nikada pale na pamet)
Štiva jest brodsko potpalublje, ali ako si nešto stavio u štivu onda si štivá (sa naglaskom na A) bez prefiksa “po”.

Ovo me neodoljivo podsjeća na jedan vic kada se doselio novi stanar u zgradu i svakog jutra je svog susjeda pozdravljao pozdravom “Dobro jutro mjau mjau!”
Ovaj se susjed nakon nekog vremena zapitao zašto ga ovaj tako pozdravlja pa je počeo razmišljati : Hm, mačka se glasa mjau mjau,… mačka lovi miša,… miš jede sir,… sir se dobiva od krave,… krava ima rogove!… Čekaj!! … pa ovaj novi mene pozdravlja: Dobro jutro rogonjo…on meni govori da sam rogonja!?

Last edited 8 dana prije by otpisani
Istražuj
Member
Istražuj
8 dana prije
Reply to  otpisani

“…„Stavljanje čovjeka u potpalublje broda zvanog Republika Hrvatska, da bude rob i vesla tj. koristi se kao pogon za taj brod?“…”

Kolega, ja nisam bas siguran da si u pravu.
Pogledaj onaj video sa Ickeom i likom koji prica upravo o ovome…
Imas i poveznicu ispod videa – pa mozes vidjeti i poprilican broj slucajeva gdje su ljudi upravo koristeci ovaj “Common law” – izvojevali pobjedu u procesu protiv Korporacije…
(Korporacija je u stvari sve tzv “drzave” Svijeta a neko ko vjeruje u tzv “bibliju” bi ozda rekao tzv “Satana”)

Klasicni zajeb nas “gojima” je da mislimo da je tzv “pravnicki jezik” – isto sto je i nas normalni komunikacijski…
E vidis – nije.
I tu imas masu poveznica, ali u istinu na Anglosaksonsko pravo… (Cisto sumnjam da je bilo gdje drugacije)

Pozz

Last edited 8 dana prije by Istražuj
Tisućljetni Hrvoje
Gost
Tisućljetni Hrvoje
8 dana prije

Poštivanje = pokoravanje npr. zakonu, poštovanje = respekt, priznanje ugleda

Poštivanje je barem jednako ispravno kao i poštovanje ! Radi se o uporabi infinitiva glagola jer označava radnju (završava na -iti, umjesto na -enje), a ne imenice (!!!).

Radi se o nekoliko pravopisnih ekstremista koji zbog osobnih interesa unakazuju cijeli jezik i brišu mu prošlost i kontakt sa izvornim govorom. Niste li primjetili kako su izbacili zahlađenje u korist umjetnog “zahladnjenja” ?

Jomla
Gost
Jomla
7 dana prije

Nitko neće da kupi domaću tastaturu/tipkovnicu, pa sve vrvi od “dj”, “dz”, “ch”…

Zlo
Gost
Zlo
8 dana prije

Poštivati se koristi za neživu prirodu,,npr zakon,,odredba ili osoba…
Poštovati se koristi za živu prirodu,,,npr zemlja,,priroda ili čovjek

ad astra
Gost
ad astra
7 dana prije

Dalo bi se dosta toga kazati o navedenom članku Ustava. Nije samo dvojbena riječ poštivati. Cijeli pasos je dvojben. Pokušalo se puno toga kazati ali cijela struktura teksta je dvojbena.

Stock
Member
Famed Member
Stock
7 dana prije

Da li, mozda, ta rijec”stiva” za koju, iskreno, nisam znao sta znaci, moze biti i zelja Hrvatske da zvuci drugacije od komsija?
Pa su oci nacije mozda i nesvjesno upotrijebili “stivu” umjesto “stovanja”?
Ili su to uradili upravo namjerno?

Ne bi mi lijeno, pa pogledah u Ustav SFRJ koji kaze:
“Slobode, prava i dužnosti čovjeka i građanina, utvrđeni ovim ustavom, nerazdvojni su dio i izraz socijalističkih samoupravnih demokratskih odnosa u kojima se čovjek oslobađa svake eksploatacije i samovolje i svojim radom stvara uvjete za svestrani razvitak i slobodno izražavanje i zaštitu svoje ličnosti i za poštovanje ljudskog dostojanstva.”
Ili smo se prije postovali, a danas se gazimo?

Jezikoslovac
Gost
Jezikoslovac
7 dana prije

Ja bih pre rekao da ne postoji hrvatski jezik.

Poštivati je uvijek postojalo u narodu, a narod stvara jezik.
Uostalom poštivati mi ljepše zvuči od poštovati i svima je znano da su to sinonimi.

goni bandu
Gost
goni bandu
7 dana prije
Reply to  Jezikoslovac

Komšija bi susjeda volio da ujeda.
Al ga susjed ugriza kad mu dođe izbliza.

Jezikoslovac ugriza si se za jezik.
Keva te krivo naučila. Bre. Pre si glup.

Pravozborac
Gost
Pravozborac
7 dana prije
Reply to  goni bandu

Pravozboriš. Pre si glup na hrvatskom ne znači da si prije glup nego da si preglup.

CAN
Gost
CAN
7 dana prije
Reply to  Pravozborac

Moraš li ti stvarno prije neg ‘preglup ‘staneš,misaone gluposti i sam početi pisati!?

Pravozborac
Gost
Pravozborac
7 dana prije
Reply to  CAN

Prije da si otrCAN nego da si ofuCAN koliko si istuCAN i isprCAN
Can cana ko u moulin rougeu, misli brzo spori pužu

NekiOvcoid
Gost
NekiOvcoid
7 dana prije

Kako je ono išlo, “besposlen pop i jariće krsti”, je li tako?

Pogled iskosa
Gost
Pogled iskosa
7 dana prije

Dobro uočeno i ironično opisano, ali ja mislim da se zakonodavcu pričinilo da je riječ “poštovati” srbizam, jer se u hrvatskom jeziku koristi izraz “štovati”, a u srpskom u istoj prilici uvijek “poštovati”.

Last edited 7 dana prije by Pogled iskosa
Mahatma
Gost
Mahatma
7 dana prije

Ništa čudno. Na novčanici od 200 kuna genijalci su napisali ”dvjesta”.

Jomla
Gost
Jomla
7 dana prije

Sviđa mi se tumačenje od “zivicovjek.org”. Tako sva današnja corona-događanja sjedaju na svoje mjesto!

Last edited 7 dana prije by Jomla
Amater
Gost
Amater
7 dana prije

koliko rijeći oko ničega ….

Crni Golf 4 vrata
Gost
Crni Golf 4 vrata
7 dana prije

.. isto kao što i na službenoj valuti piše ‘dvjesta kuna’….. ionako me je dobro nasmijala (gorko), ova količina baljezgarija iz Ustava koje sam pročitao… ha, ha.. Koje nebuloze..

yehakoH
Gost
yehakoH
7 dana prije

Hahahaha, jer ti si puno pametniji od tamo onih koji griješe hahaha. A još ono sa dvjesta kuna hahaha to nitko nije znao, prvi put čujem to baš nikada nitko nije primjetio samo ti hahaha koliko si pametan hahaha a sve ono tamo bezveze… Samo ti posebno pametan, najpametniji hahahaha

Crni Golf 4 vrata
Gost
Crni Golf 4 vrata
6 dana prije
Reply to  yehakoH

… mnogo prije nego je to i pokazano u medijima, ali sam bio lijen da to spominjem bilo kome, a za ovo tvoje mišljenje o meni kao o vrlo smiješnoj osobi…….. tvoja stvar.. 🎃..

CAN
Gost
CAN
7 dana prije

Dosadni smo za pop!zdit?

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
7 dana prije
Reply to  CAN

Aha…!

švejk
Gost
švejk
7 dana prije

Evo ljudstvo u Danskoj je več sredilo sa poturenim zakonima, sa protestom, izašlo mnogo ljudi i nije im uspjelo kod “čudnih zakona”. Ljudi na ulici su to preprečili. Može se, ako se hoče sa mnogo ljudi na ulici i vrijeme je.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik