fbpx

Kmetove nitko ništa ne pita, iako na njihovom radu počiva sustav

Kmetovi

Problemi u stvarnom životu ljudi i problemi o kojima raspravljaju, kao o krucijalnima mediji, voze po paralelnim kolosijecima, tek rijetko se susrećući na kakvoj zahrđaloj skretnici.

Tako saznajemo posredstvom medija za najbitnije probleme suvremenog svijeta – za raspodjelu cjepiva recimo ili za novu verziju facebookovog whats upa koja još jednom nasrće na davno otetu privatnost. Ovrhe, blokirani računi, nezaposlenost, preniske zarade, previsoki troškovi života su nezanimljivi kolorit u kojem se valja većina. Pojavi li se kakva reportaža o životu ‘malih ljudi’, to se ne događa kako bi se ukazalo na nepravednost sustava i društvene deformacije, već za zabavu celebritijima i zadržavanje stanja kakvim jest.

Sirotinja mora vidjeti da je drugima teže i zadovoljiti se svojim statusom. A reportaža može dovesti i do silaska ‘pravde’ na Zemlju – pojavit će se neki poduzetnik, neki političar, netko od celebritija i riješiti stvar, kupit će peć na drva, platiti struju ili čak izgraditi kuću nevoljniku.

Zaključci se ugrađuju u podsvijest i glase – sve je dobro i onako kako treba biti, samo neki nisu imali sreće, a društvo je toliko jako da će samo kroz postupke savjesnih sretnika ispraviti nepravde. Idemo dalje, oslonjeni na stranku, na vlast koja će u svojoj mudrosti voditi računa o svakom članu zajednice, o poduzetništvu, radnicima, državnim zaposlenicima, socijalnim slučajevima, umirovljenicima i to kroz pravedno oporezivanje i pametno zaduživanje. Oporezivanje je davno prešlo granicu od 50% prihoda. U prijevodu – sve što čovjek zaradi dijeli po pola.

Pola sebi, pola državi. Neki šaljivci idu toliko daleko u svojim neslanim šalama da proglašavaju neki dan u lipnju mjesecu kao dan neovisnosti. Do tog dana se radilo za državu, a od tog dana za sebe što je samo drugačiji oblik opisa porezne presije države. Nije 50% prihoda, nego pola godine rada.

Zaduživanje je priča za sebe koju rijetki razumiju i preispituju. Za razumijevanje se mora proučiti narav novca, tko ga i kako kreira, kako je sustav podešen da moć naroda, država usmjerava upravo kreatorima novca. To je izvedeno tako široko da dopušta unutar tog okvira postojanje ekonomskih zakonitosti, modela, poduzetničkog i radnog morala, tržišnog natjecanja i državnog protekcionizma. Mnogi prožive cijeli život udubljeni u te mikrosvjetove misleći kako su jedini postojeći, da je dovoljno biti pošten, moralan, inventivan, stručan kako bi uspio u društvu otvorenom za natjecanja najboljih. Što je miljama daleko od istine koja natkriljuje sitne istine ispod sebe.

Mikrosvjetovi su stvarni, ali sve što oni stvore pripada monetarnom makrosvijetu koji vuče konce iz pozadine. Do ove točke u civilizacijskom ustroju, povjesničarska struka nam govori (povijest kojoj nas se uči nije ona stvarno dogođena, nego ona koja je konsenzusom dogovorena te predana ‘struci’ da je tumači i interpretira) smo došli od prvobitne zajednice, preko robovlasništva, feudalizma, prvobitne akumulacije kapitala i surovog kapitalizma, preko socijalizma kako bismo se probudili u najboljem od svih svjetova. Vjekovi imaju svoj početak i kraj. Jedno izrasta iz drugoga i smjenjuje ga.

Tako smo, kao, negdje u bespućima povijesne zbiljnosti ostavili feudalizam, socijalizam i sve te –izme, zakoračili u ‘svijet slobodnih izbora, slobode govora, tržišnog natjecanja u kojem samo rijetki ne mogu uspjeti’. Uistinu, većina svijeta se otela siromaštvu i gladi, tehnološki civilizacijski napredak je stvaran i koristi od njega ima većina. Premijer se istina vozi u blindiranom mercedesu S klase, a radnik u škodi fabiji, no to je puno manja razlika od one u kojoj bi se premijer vozio automobilom, a radnik išao pješice.

Klasne i staleške razlike su ipak očite i one na pojavnoj razini proizlaze iz kapitalističkog ustroja društva pa se tako pojavljuju odnosi poslodavac-radnik, malo i srednje poduzetništvo-korporacije, država – poduzetnici. Ispod te pojavnosti se nazire stvarni upravljački sustav koji je u svojoj suštini feudalni. Pronaći ćemo ga na svim razinama i vidjeti da nije završio u ropotarnici povijesti, nego naprotiv – fino se upleo u stvarnost i gospodari njome. U feudalizmu su postojali vladari (kraljevi, carevi), vazali, feudalci, kmetovi.

„U feudalizmu zemlja je osnovna vrijednost, pa se prema veličini zemljišnog prostora mjeri i društveni utjecaj njegova vlasnika. Zbog toga, vladari, kao vrhovni gospodari zemlje (seniori), želeći što čvršće vezati za sebe svoje velikaše, dijele im zemlju i pravo iskorištavanja kmetova.

Na radu kmetova-seljaka temelji se čitava zgrada feudalnog društva. Jedno od glavnih obilježja srednjovjekovnog društva činio je vazalsko seniorski odnos, uzajamni odnos vjernosti između dvoje slobodnih ljudi. Činom stavljanja u zaštitu bila je stvarana doživotna veza između moćnijeg pojedinca (senior) koji bi u zaštitu uzimao slabijeg pojedinca (vazal).

Senior bi se svome vazalu obvezao na razne vidova zaštite, primjerice zastupanjem pred sudom, osiguravao pomoć u hrani i odjeći, često i stan ili zemljišni posjed. Vazal bi zauzvrat morao slušati seniora i vršiti za njega razne druge usluge, točno određene ugovorom, koje su uključivale i vojnu službu u slučaju potrebe. Vazal je mogao imati i svoje vlastite vazale kojima bi on bio senior.” Dakle, iz nekadašnje teritorijalne podjele državnog teritorija na feude je izvučena i današnja inačica teritorijalne podjele na županije, gradove, općine.

Unutrašnji ustroj feudalnog posjeda i vanjski – odnosa feuda prema vladaru je bio prožet vazalnim odnosima. Idemo pokazati kako današnju kapitalističku stvarnost iznutra određuju feudi i vazalni odnosi! Javnost uživa u prividu postojanja slobodnih demokratskih izbora te prividu vlastitog utjecaja na izbor.

Takav utjecaj postoji, ali samo kao anketni, iz kojeg će vladari prepoznati kojeg vazala javnost podržava. Današnji feudi su općine, gradovi i županije. Lokalni proračuni su opće mjesto u kojeg se skupljaju prihodi po poreznom ključu te su osnovica za temeljno osobno bogaćenje vazalskog namjesnika (načelnika, gradonačelnika, župana). Svaki namjesnik mora između 10 i 20% godišnjeg proračuna s kojim upravlja zamračiti, dio za sebe, dio za slijedećeg u stranačkom hijerarhijskom ustroju. Kako vazali imaju svoje vazale, to se na svakom lokalnom teritoriju uspostavlja vazalni sustav u kojem su slijedeći vazali u poduzetništvu naslonjenom na plaćanja iz lokalnog, općinskog, gradskog, županijskog ili državnog proračuna (“Kada u računice uključimo ne samo državna poduzeća nego i komunalna društva, udio države u hrvatskom BDP-u zapravo se penje na 50 posto, a prema nekim procjenama i više” – Vuk Vuković).

Odabrana poduzeća (odabrani vazali) dobivaju sve bitne poslove na natječajima koje financira lokalna ili opća država. Za protuuslugu vazali plaćaju reket onima s kojima su u vazalnom odnosu. Ono što na površini izgleda kao gospodarski život, tržišno natjecanje, poduzetnički razvoj, u stvari je rezultat feudalno uspostavljenih odnosa. Ispunjavanje vazalnih obaveza se kontrolira putem porezne uprave, inspekcijskih službi, ciljanih akcija DORH-a, USKOKA, carine, odnosno državnog represivnog aparata.

Sporadično puštanje ‘afera’ u medije, tipa Tušek govori o upravo takvom feudalnom ustroju – u stvarnosti se namještaju javni natječaji, određuju koncesionari, direktori javnih poduzeća i kontrolira svaki segment gospodarstva s jasnom namjerom reketarenja postavljenog vazala. Sav reketom prikupljeni novac je crni novac, izvučen iz gospodarstva, iz poduzeća i utoliko dovodi do povećanja cijena usluga, proizvoda, troškova rada te smanjuje konkurentnost poduzeća prema poduzećima iz država s manjim reketom. Imovinske kartice sudaca, župana, načelnika, gradonačelnika pokazuju da takav sustav i te kako dobro funkcionira.

Svi oni su vlasnici nebrojenih nekretnina, s ogromnim količinama ‘ušteđenog’ novca. U takvom okruženju funkcionirati mogu samo oni poduzetnici koji su u talu s vlašću. Dok plaćaju reket, dobivaju poslove i koncesije. U slučaja prestanka plaćanja, ‘država’ , u stvari feudalna struktura se javlja u obliku DORH-a, sudstva i eutanazira taj ‘gospodarski subjekt’, nerijetko uzimajući razmetnom poduzetniku osim sve imovine i slobodu.

Kmetove nitko ništa ne pita, iako na njihovom radu počiva sustav. Dolazimo do zaključka kako status kmeta ovisi o inteligenciji feudalnog ustroja iznad njega. Nekad su naši feudalci bili mađarski i austrijski vazali. Danas je INA mađarska, hrvatska nafta je mađarska, ostali kanali za izvlačenje koristi od rada kmetova se izvlače putem trgovačkih lanaca, putem banaka dalje. Nije se promijenilo puno toga. Hrvatska je i dalje u vazalnom odnosu prema Mađarskoj, prema Italiji, prema Austriji, Njemačkoj, prema EU. Tko čelnicima EU daje vazalske vjerodajnice i kako ta hijerarhija dalje ide, nije ni bitno, niti nama neposredno važno.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
102 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Nena
Gost
Nena
1 mjesec prije

To je naša stvarnost, izvrstan osvrt

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  Nena

Da, to je vaša stvarnost, samo je problem što vi ne shvaćate kako je ta stvarnost invertirana jer da nije onda ta stvarnost i nebi bila takva.

Željko
Gost
Željko
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

Vicevi o Bosancima kada ono gle čuda Bosanci ispadoše najpametniji u Europi, da ne ureknem!!

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije
Reply to  Željko

Ču’, Evropi, i šire 🙂

Novi kolac
Gost
Novi kolac
1 mjesec prije
Reply to  Željko

Ma druze meni nesto smrdi ovdje,nesto se desava a ja ne mogu dokuciti sta?Mozda su BiH pustili na miru zato sto je ovdje vec sve unisteno pa su se koncentrisali na druge dok ih ne svuku u ravan sa BiH.Jucer su pocela hapsenja za ubistvo od prije 6 godina koje je ucinio sin jednog mocnika,citav grad zna ko je to uradio i kako(cak su se doticni u neka doba poceli hvaliti po gradu kako su nedodirljivi),hapse policajce umijesane u zataskavanje,pa onda expresno pokrenuto sudjenje premijeru FBiH zbog afere respiratori(sudjenje pokrenuto za manje od godinu dana od afere,sto je ovdje bilo u domenu naucne fantastike),pa na lokalnim izborima su nacionalisticke stranke(posebno sda,najveca i najmocnija stranka) su bukvalno pometene u skoro svakom mjestu koje ima semafor,pa sudjenje direktoru obavjestajne sluzbe zbog koristenja drzavnih resursa u privatne svrhe,nadrealno fakat.

KISIK
Gost
KISIK
27 dana prije
Reply to  Novi kolac

Huhhh, i do mene dopiru glasine, sa dole žele protat(nam) rat…?!?!

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
27 dana prije
Reply to  Novi kolac

A tek koja rasprodaja firmi se ovih dana radi u BiH,eno Zubak kupio Vitezit bit ce oružja za izvoz al neka,neka ljudi rade.

otac od Alerika
Gost
otac od Alerika
1 mjesec prije
Reply to  Nena

bravo, sunce đedovo! da su svi novinari i mislioci ko ti.. nije ironija, svaka čast momče! povedi nas, nema ko drugi

Noman
Gost
Noman
1 mjesec prije
Reply to  Nena

Pita se svake 4 godine.

Slavko
Gost
Slavko
1 mjesec prije
Reply to  Noman

Naravno, pita te se hoćeš li feudalnog namjesnika pod brojem jedan, feudalnog namjesnika pod brojem dva ili feudalnog namjesnika pod brojem tri. Nije da ti to nisi pokopčao, već mutiš vodu.

medo1
Gost
medo1
1 mjesec prije

Teoretski, kapitalizam bi morao elminirati siromastvo i nestasicu i omuguciti svakoj jedinki pristojan zivot u svakoj zemlji na svijetu.

Medjutim ovaj kapitalizam sto postoji danas a nametnut je cijelom svijeu od Amerikanaca i Engleza ne funkcionira.

Iako je najveca koncentracija kapitalista bas u ove dvije zemlje ne funkcionira ni tamo.

Ostale zemlje su tako eksploatirane kapitalizmom da uopce ne postoji srednja klasa.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  medo1

E moj medo, neshvacate vi da je kapitalizam obicni “monopoly” tj. preko leseva drugih do vrha!
Kapitalizam je opasno zlo koje u konacnici tjera ljude da se bore protiv svih oko sebe gledajuci ih kao konkurenciju.
Kapitalizam ti je obicna igra stolica u kojoj gube svi pa cak i onaj zadnji koji ostaje sam…
Moze biti lijep dok traje ali ima svoj kraj…

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

Kapitalizam je feudalno smeće zasnovan na prevari i zapakovan kao ukras u celofansko ruho. A smrdi na kilometare kad otvoriš pakung

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
1 mjesec prije
Reply to  piždro

piždro
Najbolji primjer za to je najpoznatija kraljevina na svijetu.
Baba Liza posjeduje cijelo podmorje oko svih otoka i otočića kraljevine.
Feudalizam je tamo ostao do dan-danas, a nabrijani kmetovi sretni kad pjevaju “Bože čuvaj baba Lizu, da nam što dulje vlada…”

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

slavenima nepaše feudalizam i zapadna škola pohlepe i otimačine! :ja imam i nedam ti.’.. a liza, zato su i roknuli dijanu.

Iva
Gost
Iva
1 mjesec prije

Kmetovi sa ostrva su sami krivi. S jedne strane su slavili imperiju u kojoj “Sunce nikad ne zalazi”, dok su kod kuće sirotinji oduzimali decu, razdvajali porodice (muža od žene), da ne bili teret imperiji. Pisao je Dikens o tome – čuvena kraljica “Pobeda”. A ni Svift nije mislio ništa bolje o pomenutoj imperiji. Pročitajte delo “A modest Proposal”. Sve je lepo objašnjeno. A kako su Sviftovi sunarodnici bili primorani da napuste vlastitu zemlju zbog gladi u 19. veku i odu u Ameriku. I ta imperija daje sebi za pravo da deli svetu lekcije o bilo čemu.

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
1 mjesec prije

1/6 sve zemlje na planetu

medo1
Gost
medo1
1 mjesec prije

Shvacam ja, ali ja sam rekao teoretski.

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  medo1

“Zaminusali” te bez veze.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije

Svi -izmovi su izmišljotina istih. Kapitalizam i socijalizam su proizvodili dovoljno leševa kroz povijest tako da nisu ni spomena vrijedni. Radi se samo o poretku vladavine, inače početak i kraj su isti, a to je da što manje jednih kontrolira što manje drugih. Nekad su se oni najmanji zvali robovi, kmetovi, radnici, udarnici . . . a danas se zovu potrošači koji se s tim i identificiraju i čak gledaju HRT kojemu plaćaju pretplatu da im pušta emisiju “Potrošački kod”, ne shvaćajući kako oni koji mu puštaju tu emisiju i njega samog tretiraju kao “beskorisnu izjelicu resursa” pri tome tretirajući i tog samog potrošača kao ljudski resurs, a ne kao čovjeka. To možeš vidjeti svakodnevno kad revni potrošač kaže kako on za “svoj” novac želi dobiti što hoće, ali problem je iluzija što potrošač misli kako je to “njegov” novac, da, “njegov” je zapisani iznos, ali ne i vrijednost odnosno odnos njegovog rada i novca koji je dobio za taj rad i to određuje onaj koji ga je prozvao “,beskorisnom izjelicom”. A kad imaš puno beskorisnih onda ih se trebaš rješiti i ostaviti samo one nužne, a za to se uzmu oni najposlušniji i to je u stvari opis onoga… Pročitaj više »

Sompompir
Gost
Sompompir
1 mjesec prije
Reply to  medo1

Ne postoji, niti će ikada postojati ikakav kapitalizam osim CRONY kapitalizma. Smiješno je kako libertarijanci nadobudno priželjkuju da se država prestane uplitati u tržište, iako taj san nije nikada i nigdje ostvaren, dok je komunističko društvo bez države postojalo i FUNKCIONIRALO, ali se to uporno ignorira 😉
Komunizam (društvo u kojem RADNICI, a ne država ili partija raspolažu sredstvima za proizvodnju) je najveći strah elite, zato uvijek urlaju o Staljinu ili Mao Zedongu, a nikad ne spominju Kataloniju. Podvalili ljudima liberalizam i “identity politics” kao neke ljevičarske ideje, umjesto klasne borbe, koja je nestala iz javnog diskursa.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  Sompompir

Libertarijanizam, liberalizam kao i konzervativizam odnosno desnoca i ljevics su prevara.
Ni komunizam ni kapitalozam nisu nikad funkcionirali. Gledaj širu sliku. Isti su u Oktobarskoj revoluciji donijeli komunizam u Rusiju, ti isti su preko imperijalizma omogućili da se u kapitalitmu moglo matterijalno puno bolje živjeti, ni bivša država s ovih prostora ne daje pravu sliku jer je stvorena i raspala se zbog geopolitičkih i ideoloških promjena koje opet vode oni isti. Svaki -izam je iluzija.

Sompompir
Gost
Sompompir
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

Komunizam je društvo bez klasa i bez države, a ne država koja ima komunističku partiju na vlasti. Takvo nešto jest funkcioniralo, ali to nije bila ni bivša država ni SSSR, ni NR Kina. Nešto slično postojalo je u Kataloniji i Ukrajini. Nije bilo progona, policijske države, gladi i svega ostalog što pripisuju komunizmu. Razlog je taj što nije komunizam, nego TOTALITARIZAM, kriv za patnje i stradanja. Svako društvo sa autoritarnim vodstvom je tiranija, kako god ono sebe nazivalo.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  Sompompir

Sami pojam komunizam su izmislili vladari svijeta koji bi sve pretvorili u svoju suprotnost. Da se promovira koncept potpune humanizacije prava i obaveza pojedinaca u zajednici i da se to nazove humanizam, vladari svijeta bi od tog pojma stvarnost invertirali i ljudi bi se onda čudili kako se suszav naziva hunanizam, a zaj sustav radi sve na štetu ljudi.
Želim reći kako se ne treba osvrtati na nazive, nego na prirodne odnosno svemirske zakone. Svaki -izam distorzira prirodne zakone proizvodeći društvene zakone.

nonwo
Member
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  medo1

Rudolf Steiner: „U BUDUĆNOSTI ĆEMO LIJEKOM UKLONITI DUŠU“Transformacija svijesti
Pogledati video u sklopu teksta Kill Bill 2005-FUN VAX-predavanje za CIA-u
“izbiti ćemo vam Boga iz glave-cjepivom”
ttps://2012-transformacijasvijesti.com/koronavirus-kovid-19/rudolf-steiner-u-buducnosti-cemo-lijekom-ukloniti-dusu
Sve smo već vidjeli ,ali ni gmazovi nisu što je Bill.Unbeliveble.
Pazi,on drži predavanje,glasom bez trunke emocije , kako će cjepivom “izbaciti iz glave svevišnjega” onima za koje predpostavlja da su vjerski fanatici-eliminirajući određeni gen.
A o funkciji gena ni dan danas nitko ništa ne zna TOČNO,nikada se ne zna kako će završiti intervencija u genom,koje su dugoročne posljedice.Epigenetika ih sve više demantira-da nemaju pojma što rade.
Ti su ljudi teški psihopate, ideje su monstruozne.

Kris
Gost
Kris
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

…nešto nije OK s tim video – prvo je čudno da je još uvijek na youtubu! (od 2012.god!) a znamo da su vrlo ažurni u skidanju “fake-newsa”, drugo, ako ga se pogleda na drugom kanalu, u većoj kvaliteti – jasno se vidi da prezenter NIJE B.G., a zapravo ni glas nije njegov – mada donekle sliči…
ttps://www.youtube.com/watch?v=spw5nmUrpWA
…izgubih dobrih sat vremena za bezveze…
evo i detaljnog objašnjenja:
ttps://www.youtube.com/watch?v=owBTA5saHJY

DZD
Gost
DZD
1 mjesec prije
Reply to  medo1

Funkcionira savršeno. Samo što ljudi misle da je drukčije zamišljeno, a nije, nego baš ovako.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Narod obozava biti roblje!
Narod obozava skidat gace pred autoritetima!
Evo sad ce Vas tako i testirat!
Ha Ha!
Bolje nisu zasluzili!
Narod namjerno bira ovakve tirane i lopove i sve ostale opcije odbacuje kao teorije zavjere.
Narod ne zeli slobodu nego se zavarava demokracijom u kojoj stalno cekaju izbore da skinu nekog a onda nasjednu na medije i ooet odaberu istog i to tako da ga sami zaokruze ili tako sto ostanu doma pa drugi odluce umjesto njih.
Oni koji misle da su pametni sto ne izlaze na izbore, uopce ne shvacaju da tako nista nece promjeniti.
Dokaz da je to tako sto se ti tkzv. “pametni” koji ne glasaju jer nevjeruju u demokraciju ne odluce onda promjeniti sistem!
Sad je sve potpuno jasno!
Neki od nekoc najponosnijih naroda na svijetu, obicno su roblje.
Hvala Koroni sto nam je to razjasnila!

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

Da nemoguće niski nivo svjesti kod većine naroda i masa! Čak u socijslizmu sve je bujalo od samosvjesti, punine odvažnosti i vjere u sebe!! Takav komad atraktivne i kvalitetne zemlje i terena nema nitko u Europi pa i dalje! Al šta vrijedi, kad je narodna svjest na nivou plutokratskih režima.. n e o b j a š nj i v o – Ekipa koja prima jeftine golove i autogolove i nedaje plodove – mjenjaj sve i steraj u onu stvar! Prvo mjenjaj menadžera, jer je postavio pogrešnu strategiju i taktiku.. inače ode sve u pm .. na kraju krajeva povjest je nemilosrdna . Ona ne oprašta promašaje i vađenja na ovo i ono..

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  piždro

O kojoj atraktivnoj i kvalitetnoj zemlji pišeš. To nije tvoja ni moja zemlja, čak i kad imamo dokument kako je neki komadić zemlje naš, on to nije nego samo trenutno imamo neka prava na taj komadić s kojim često nemožemo ništa dok ne ostanemo bez njega.
U tehnokraciji preko koje se trenutno upravlja svijetom ti i ja tretirani smo kao resursi, a resursi se troše, pitaj Subarua ako ne vjeruješ 🙃🙃🙃

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

O toj Spejs na kojoj baš živiš i dišeš. uostalom mnoge koje sam sreo koji nisi rodom sa tog prekrasnog terena – samo su uzdisali i govorili- wow!!! zastajao im dah od ljepote raskoši prirode i terenskih resursa.. a a to, pa znam, nismo ni vlasnici našeg tjela.. no mnogi MOĆNI koji imaju svega I svačega i resursa na raspolaganju – Croatia im je vječni san i žudnja…

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Očito se nismo dobro razumjeli. Prirodni resursi i na tkz mojem i tvojem vlasništvu nisu naši. Ako i imaš vlasnički list za neki komadić zemlje sve ispod 1 metar ispod površine zemlje nije tvoje, kao ni k8ša koja pada ni sunce koje grije. U nekim zemljama je već zabranjeno uzgajanje povrća na privatnoj zemlji, zabranjeno je skupljati kišnicu, prije nekoliko godina Slovenac je uzapćen kako je na krovu svoje kuće instalirao elektromodulske panele i proizvodio vlastitu električnu energiju pa su mu to zabranili i tražili da plati slovenskom HEP-u koliko je električne energije proizveo i potrošio u vremenu od kad je sustav instalirao.
Pa već sad imamo naznake oporezivanja zraka koji udišemo gdje će udah biti besplatan, a izdah će se plaćati po kapacitetu pluća. Već sad nakon što od litre goriva kojeg ja cjena 10kn, platiš 6 – 7 kuna raznih vrsta poreza, da bi pri registraciji platio još nekoliko stotina kuna ovisno o veličini prostora za izgaranje u motoru i vidi vraga, nitko se ne buni.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

Spejs imam ovdje knjigu od Daniela Prinza samo malo prolistana – upravo to što ti pričas..knjiga: ‘Kad bi čovječanstvo samo znalo’..

‘Daniel Prinz ne ostavlja te.., već nam pokazuje načine na koje se možemo probiti kroz ovu “matricu/matrix” i odlučno osujetiti “Novi svjetski poredak”. Ova je knjiga izuzetno eksplozivna i izuzetno uzbudljivo znanje koje pruža toliko je prijelomno da bi moglo biti dugo očekivano oslobođenje za Nijemce i cijeli svijet!’

.. ali ima i rešenja za matrix, pogotovo kad oni znaju da si spreman do kraja, kao onaj junak iz šibenika. kad su mu na podmukli način omču stavili oko vrata.. pa su i njihovi ‘službenici’ otišli na vječna lovišta… treba ih zajebavat isto ko i oni nas.. uostalom u slavoniji se more naći i sad dovoljno napuštanih imanja i terena, samo treba htjeti. bolje nego slugovat po smrdljivom zapadu.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Diskutabilno je da li je onaj iz Šibenika junak, jer neznam njegov ratni ni poratni put. Međutim čuo si izjavu gradonačelnika Šibenika koji krivi vražji trokut psihićko stanje – koronu – dostupnost oružja. Ni riječi o stvarnim razlozima i motivima. Uglavnom kontrolni sistem je samo invertirao stvarnost i iskoristio tragediju u korist samog sistema, a protiv nas. – Psihičko rastrojstvo – s tim se poručuje i utvrđuje kako je problem u jedinki koja je zbog nekvalitete ispalila i otklanja se svaka pomosao na razloge ispaljenja koji bi se eventualno nalazili u sistemu – Korona – korona je zlo slučajno došlo i moramo se držati “mjera” i “cijepiti” se kako bi to zlo što prije prošlo – Dostupnost oružja – jasno, svih treba razoružati kako bi u nekom trenutku pri još jačoj represiji obrana bila skoro pa nemoguća A to što treba “htjeti” vidjeli smo jučer kad je jedan jedini mali poduzetnik otvorio teretanu i formalno pokazao otpor, ne isključujem mogućnost kako je tip doušnik i kako je sve izrežirano, i nitko drugi to nije napravio od čega su ministri i mediji napravili spektakl kako bi uvjerili ovce u neuvjerljivo, a to je kako je više policajaca nego vježbača u teretani… Pročitaj više »

nonwo
Member
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

Jedan od komentara u vezi šibenskog slučaja “Stečajna ekipica Šibenik Kada već se novinari iz Šibenika prave grbavi … Svi podaci su iz sudski registar pravosudje.hr – DAKLE JAVNI PODACI DOSTUPNI SVIMA PA I NOVINARIMA Djelo d.o.o. Unešić – ovlaštene osobe Lucija Slamić – povezana sa dvije (2) pravne osobe, Tedi Slamić (ubijen jučer) – povezan sa sedam (7) pravnih osoba uključujući i Pekara Šibenik d.o.o. Sabirač d.o.o. Šibenik – Mirjana Šparada – povezana sa dvanaest (12) pravnih subjekata uključujući i Štedionicu more d.d., Toni Šparada (ubijen jučer) povezan sa dvadesetjednom (21) pravnom osobom, uglavnom u likvidaciji ili kao likvidator, uključujući Karbon trgovina d.o.o. Kaže danas u novinama gospodin Roko Vuletić kao direktor poduzeća Iskra Brodogradilište Šibenik da je Radojka Danek tamo zaposlena za stalno kao financijska direktorica. Idemo vidjeti što pravosuđe.hr kaže: Iskra Brodogradilište d.o.o. Šibenik – ovlaštena osoba Roko Vuletić – povezan sa četrnaest (14) pravnih osoba među njima i NCP – Nautički Centar Prgin d.o.o. (tamo je bio prokurist) – gdje je isto radila i Radojka Danek kao šefica financija te gdje se ustalo kaznenim prijavama protiv g. Prgina zbog milijunske štete – utaje poreza ! Ako je Radojka Danek stečajna upraviteljica Matkol d.o.o. ajmo vidjeti što… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Znao sam da je to tako premda nisam znao detalje koje si izvukla. Mediji interveniraju i suptilno provlače kako je Koloper bio “obiteljski nasilnik” što dodatno usmjerava u pravac iz kojeg vjetar puše. Imam zadršku jer neznam tko je taj Koloper i da li je na primjer prije 30 godina bio u milosti vlasti pa u nekom trenutku pao u nemilost odnosno neznam da li je taj Koloper nekad davno drugim ljudima uz pomoć sistema radio ono što su njemu sad drugi pomoću sistema radili. Ja nikad ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Nedvosmisleno sam napisao kako se Koloperu imputira psihičko rastrojstvo koje je eto izazvano njegovom slabom psihičkom otpornošću na kao uobičajene poslovne probleme, a pogled na sistemsko okruženje se sistematski izbjegava. Ono što želim reći je kako je ovo opaki sustav koji je postavljen tako da se gledaju samo i isključivo posljedici što velikoj većini zaokuplja najveći dio pažnje, a u stvarnosti vodi se strateški planirani i taktički vođeni propagandno psihološki rat od kojega posljedice trpe svi, a sistem je i propisao dijagnoze za one koji osjete posljedice tog rata i takvi d9bivaju id sistema već pripremljene anksiolituke i antidepresive i tretiraju se bolesnima za razliku od psihopata… Pročitaj više »

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Mislim da bi svima sa gramom mozga trebalo biti jasno što se dogodilo.

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
27 dana prije
Reply to  nonwo

Hvala vam na ovom👏👏

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
27 dana prije

Nuvinari i istina🤣🤣🤣

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

da, sjećam se tvog posta, gdje si govorio za otvaranje kafića i kako je to strah za vlastodršce.. ‘tiha voda bregove valja i rastvara’..
“Čini mi se kako si i ti daleko od stvarnosti. Ne treba ni govoriti ni pisati “treba htjeti” nego govoriti i pisati “napravljeno je to i to”. hahaha..
šta ja mogu reć drugo ..? gdje evo se 30 g. bira i uvjek na štetu vlastita naroda i onih od kojih porez i dažbine podmiruju!!! šta mogu reći, za jednu prekrasnu domaju/regiju; koja je bogom dana za život i ugodnu egzistenciju za svaku bećarušu i bećara – a napušta se od mladih patriota uzornih domogoja i onih na kojima svjet ostaje, država i društvo počiva.. šta se tu može, kad većina nesvjesno podržava i odobrava anti-narodne i strane elemete..

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Pa tako je, ali ja sam samo htio naglasiti kako ta zajednica, država, domovina, kako god je mi zvali, je daleko od “naša”. Tek kad mi postignemo da je ta zajednica naša onda možemo dalje, sve drugo je crtanje prstima po zraku. Takiđer mislim kako kletve i psovke kao spolne radnje upućene prema Plenkoviću ne vode igdje.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

da svak dobije, sto odabere – ako uopće ima šansu da bira

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Mentalitet vecine ljudi je kmetovski jer smo tako nauceni od malena,i ni u jednom djelu nase “povijesti” nije bilo drugacije! Ne zelim pisati romane,pa cu skratiti. Po meni,kod vecine se ne moze promjeniti svjest,jer nemaju dovoljan kapacitet (netko je jednom upotrebio rijec cip)da shvate nesto drugacije od onog sto im se propagira,a propagira se jedno te isto sa nekakvim drugacijim nazivima. Na zalost manjine koja ipak ima taj cip,ali budu ismijani od vecine zbog svojih “utopijskih” ideja

KISIK
Gost
KISIK
27 dana prije

E sad ,
ili će čip da pregori,
ili Većina besavijesnih. hmmm

piždro
Gost
piždro
27 dana prije

da da nije kmetovskog podaničkog mentaliteta – nebi imala šanse kabala.. a ovako rasturaju

roberto
Gost
roberto
1 mjesec prije

Kmetove nitko ništa ne pita, iako na njihovom radu počiva sustav. Dolazimo do zaključka kako status kmeta ovisi o inteligenciji feudalnog ustroja iznad njega. Nekad su naši feudalci bili mađarski i austrijski vazali. Danas je INA mađarska, hrvatska nafta je mađarska, ostali kanali za izvlačenje koristi od rada kmetova se izvlače putem trgovačkih lanaca, putem banaka dalje. Nije se promijenilo puno toga. Hrvatska je i dalje u vazalnom odnosu prema Mađarskoj, prema Italiji, prema Austriji, Njemačkoj, prema EU. Tko čelnicima EU daje vazalske vjerodajnice i kako ta hijerarhija dalje ide, nije ni bitno, niti nama neposredno važno.

Kako bi se jednostavno reklo,infiltracija,umjesto okupacije.

Picajzl
Gost
Picajzl
1 mjesec prije

Slažem se, mediji prikazuju i prodaju narativ, pogledajte kako je drugima, vama je još i dobro, a ako ste poslušni i ne mislite, sve će biti u redu. U protivnom u najmanju ruku strela božja bu vas pičila.

roberto
Gost
roberto
1 mjesec prije
Reply to  Picajzl

Tako je,tješe nas tuđom nesrećom.

najbolji
Gost
najbolji
1 mjesec prije

a da se kmetovi organiziraju u WallStreetBets?

Nena
Gost
Nena
1 mjesec prije
Reply to  najbolji

hahaha, nasmijah se dobro, super prijedlog

Alfa33
Gost
Alfa33
1 mjesec prije

A eto, tražili ste gledajte, Na referendum je izašlo 83,56 posto birača. Njih čak 94,17 posto izjasnilo potvrdno na prvo pitanje. Za ostanak Republike Hrvatske u Jugoslaviji kao jedinstvenoj saveznoj državi, što je bila druga ponuđena opcija, glasalo je tek 1,2 posto birača, moglo je možda danas biti drugačije, sad imamo domovinu ali nemamo državu..

medo1
Gost
medo1
1 mjesec prije
Reply to  Alfa33

mnogi nemaju ni domovinu

paor
Gost
paor
1 mjesec prije
Reply to  Alfa33

KONJ JE PLEMENITA ŽIVOTINJA ,a ti si još i glup

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije

Željko Kerum je sve to prije neku večer na HRT-u sve lijepo objasnio gdje je rekao ksko svatko ima svoj interes.
Nadopuniti ću to, i svaki pojedini kmet ima svoj interes, a danas tehnologija omogućava da je za vladanje potrebno sve manje vazala, a kmetovi postaju višak. Problem je ne to što kmetove nitko ništa ne pita, nego je problem kmetova što oni sami sebe ne pitaju što oni u stvari žele, a da to nije trenutno slijedeći obrok kao što želi i svaki kućni ljubimac.

KISIK
Gost
KISIK
27 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

&
Red;
PAROLA

Red
Vazelina

Red
Vazal_izma

Red
Vandal_izma
RED , REDA RADI ,RADI RATARU RAT.
stoji do zadnje šta si napisa.

Sompompir
Gost
Sompompir
1 mjesec prije

Zanimljivo je kako se iz libertarijanske perspektive nikako ne vidi da i kapitalist “muze” radnika, čak i više nego država. Kapitalist koji bi platio radnika onoliko koliko radnik zaista privredi propao bi. I ne, ne postoji izbor ni slobodna volja, osim ako si rođen u obitelji bogataša – u kapitalizmu radiš za kapitalista, od kojih te niti jedan ne plaća onoliko koliko privrediš, ili ne jedeš i nemaš krov nad glavom. Argument da te nitko ne tjera da radiš kod tog-i-tog gazde ne drži vodu. Iako te ne tjera gazda, tjera te sustav, tako što zadovoljenje osnovnih životnih potreba uvjetuje radom za kapitalista.
Znači, uvijek protiv države, ali i protiv kapitalizma. Radnička klasa je potlačena klasa, po definiciji, kao što su nekad bili kmetovi ili robovi. Biti radnik i navijati za kapitalizam je isto kao biti kmet i navijati za feudalizam. Ludost….

Picajzl
Gost
Picajzl
1 mjesec prije
Reply to  Sompompir

RF radikalizam iz pamfleta ili brošure. Nije tako jednostavno, ali ti se očigledno zalažeš za DIKTATURU PROLETERIJATA, imali smo i to, ma bilo je MRKLI MRAK.

Sompompir
Gost
Sompompir
1 mjesec prije
Reply to  Picajzl

Ja nisam RF, a na argument se odgovara argumentom,dakle, sa čim se konkretno ne slažeš i zašto?

Picajzl
Gost
Picajzl
1 mjesec prije
Reply to  Sompompir

Mješaš pojmove, liberale ne trpim ni ja, više mi leže lijeve opcije, desni tu i tamo imaju pravo, ali kako Ti vidiš alternativu a da nije “KAPITAL” od Marksa,

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
1 mjesec prije
Reply to  Sompompir

Sompopir
Izgleda da si previše čitao K. Marksa koji je u svojim spisima kao zmija noge skrivao činjenicu da se svaki kapitalist mora dobrano zadužiti kod bankara koji uvijek na kraju “pobere kajmak”. Nije ni čudo, jer mu je najjači bankster onog doba u Londonu bio rođak (a Marksov babo je slučajno bio rabin).

avatar
Gost
avatar
1 mjesec prije

SOA-Bravo, baš ga krasno nacrta.Tko ni nakon ovog natpisa ne razumije odnose u RH a nije dio vazalnog odnosa stvarno mi ga bude žao.

marko
Gost
marko
1 mjesec prije

Svi nabrojani Marxsovi društveni sustavi su uvijek postojali i postoje, paralelno , a ne kronološki.
I danas u nekim prašumama i otocima neki stanovnici žive u plemenima i love kopljama.
I danas u nekim islamskim zemljama mnogi žive kao robovi. I ne samo tamo. Ima toga i u velikim gradovima gdje mlade djevojke prodaju kao roblje.
I danas u mnogim zemljama veliki zemljoposjednici ništa ne rade, već žive od najma zemlje ili ju predaju upraviteljima na upravljanje.
I danas mnogi zarađuju za život osnivanjem poduzeća kako bi ostvarili svoje poduzetničke ideje, a takvi su postojali i u staom Egipti, grčkoj ili rimu.
A demokracija je postojala u pojedinim redovničkim zajednicama i zanatskim cehovima kroz čitavi srednji vijek, kao što ponegdje postoji i danas.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Oporezivanje je davno prešlo granicu od 50% prihoda. U prijevodu – sve što čovjek zaradi dijeli po pola.

Neki dan sam baš nešto računao. U RH, kad zbrojiš davanja iz plaće i na plaću, PDV i ostale državne namete to j eprešlo i 60% prihoda. Moglo bi se reći da od ponedjeljka do srijede radimo za državu, a četvrtak i petak za sebe.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Evo detaljnog izračuna:

http://archive.6yka.com/img/s/724×420/upload/images/0001%20Oktobar%20novo/slikazaclanak100kuna.jpg

Ostane nam 29 kn, a možda i manje.
Turci i neki drugi iz ranije povijesti su znali uzimati samo 10 %.
Međutim, kada se još uračunaju i svi nasilno nametnuti troškovi koje starije civilzacije nisu imale, onda je situacija alarmantna.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Turci i neki drugi iz ranije povijesti su znali uzimati samo 10 %.

Pozeljeli drumovi Turaka;)

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

U feudalnom “mračnom srednjem vijeku” kad je cvala “eksploatacija čovjeka po čovjeku” i nije bilo demokracije i tolerancije postojalo je pravilo da kmet mora jednu desetinu davati Bogu (Crkvi), jednu desetinu caru (državi), a jednu desetinu svom velikašu. Današnjim “kmetovima” je puno bolje.

Blaza
Gost
Blaza
1 mjesec prije

Piramida “vlasti” pa posljedično bogatstva je tako postavljena. Dolje su oni koji rade a iznad oni koji hijerarhijski dijele zaradjeno.
Kmetovi su ubijedjeni da obrnuta piramida ne može funkcionirati, da pojedinci kao temelj ne mogu biti nositelji zadovoljnog i pravednog društva. Svijest ih je tako ograničila i radje biraju iste nove feudalce nego da se pretvore u slobodne LJUDE.

nonwo
Member
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  Blaza

“Programirani smo da vjerujemo da smo žrtve života, a, zapravo smo kreatori.”

Blaza
Gost
Blaza
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

Da!

Nena
Gost
Nena
1 mjesec prije
Reply to  nonwo

+++++++++++
To je to

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
27 dana prije
Reply to  Blaza

👏👏

ledeno doba
Gost
ledeno doba
1 mjesec prije

“Senior bi se svome vazalu obvezao na razne vidova zaštite, primjerice zastupanjem pred sudom, osiguravao pomoć u hrani i odjeći, često i stan ili zemljišni posjed. Vazal bi zauzvrat morao slušati seniora i vršiti za njega razne druge usluge, točno određene ugovorom, koje su uključivale i vojnu službu u slučaju potrebe. Vazal je mogao imati i svoje vlastite vazale kojima bi on bio senior.” Dakle, iz nekadašnje teritorijalne podjele državnog teritorija na feude je izvučena i današnja inačica teritorijalne podjele na županije, gradove, općine.” — u suštini ovo isto, dakle uvođenje feudalizma, i to još gorega, sada planira globalisička banda internacista, sa svojim “velikim resetom” koji treba sprovesti operativac Švab. Dakle, nema više osobne slobode, nema više privatnog vlasništva ni za koga (osim naravno za njih, za bandu onih 1%). Svi trebaju postati kmetovi i zavisiti od “milosti” “milostivog gospodara”. Da su dobri i poslušni, da prime žig zvjeri, da ih se može kontrolirati 24 sata na dan… a “milostivi gospodar” će im dati tek toliko koliko je dovoljno da imaju za preživljavanje, za hranu i stanovanje. Ništa više. Nekoliko puta sam rekao: ljudi su, ukupno gledajući, najbolje živjeli u periodu 1945. – 1990. Kada su nacionalne države i nacionalne… Pročitaj više »

nonwo
Member
nonwo
1 mjesec prije
Reply to  ledeno doba

Već sada,u najmanje trećini proizvodnih firmi,…nema do dva tri čovjeka u pogonima.Sve ostalo su roboti.Koji god dokumentarac se otvori-npr. proizvodnja hrane na veliko-u pogonima su samo roboti.
Ljudi su u tom planu..,a još više će biti beskorisni izjelice.Kinez na ekonomskom forumu(ime?) nam daje najviše 10 godina nakon kojih nas više neće trebati.
Ekonomisti izvještavaju da su radna mjesta u usa izgubljena više robotizacijom nego dislokacijom u treće zemlje.
Kmetovi se moraju obuzdati prije nego se probude bez posla i egzistencije.Jasno im je da milioni neće biti gladni i mirni.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije

Budući da Banda želi drastično smanjiti populaciju, logično je da nam na sve moguće načine žele maksimalno otežati život.
Ne može se nasilno smanjiti broj ljudi na Zemlji bez da im ne stvaraš što teže egzistencijalne probleme.
To je njihova osnovna ideja vodilja za sve ovo što rade, pri čemu se naravno prave grbavi, kao, nismo mi krivi za to što vam se događa, ma kakvi!

Istražuj
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije

SoA, To je to… Ipak, premda ovo tvrdis: “… Tko čelnicima EU daje vazalske vjerodajnice i kako ta hijerarhija dalje ide, nije ni bitno, niti nama neposredno važno…” Ja licno mislim da je bitno. Sav onaj “feudalni ustroj iznad kmeta” koji spominjes – uvijek zavrsava u (“horusovom“) OKU – na vrhu one piramide. Ako kmet nema osjecaj niti spoznaju – kako kmetstvo funkcionira i ko je u onom OKU – onda se samo moze desiti ono sto ti opisujes ovjde : “… feudalna struktura se javlja u obliku DORH-a, sudstva i eutanazira taj ‘gospodarski subjekt’, nerijetko uzimajući razmetnom poduzetniku osim sve imovine i slobodu….” … ali na “visem nivou” – koji je opet poprilicno – donji nivo… Umjesto DORH, doci ce samo neki Europol, FBI, MOSAD ili slicno globalosticko sranje… po zadatku onih “iznad” – te ce ovi “poduzetnici i vladari drzava” – izgubiti i imovinu i slobodu… Medjutim – sta u sustini kmet ima od toga…? Nista. Sistem se nece sustinski promijeniti, jer kmet nije shvatio sustinu – ovog zlocinackog kamatarskog sistema… a to je da je za “podmazivanje” ovakvog Sistema – neophodan novac, kao i “ideologia” tj Obmana. Onaj ko je vlasnik stamparije tzv “novca” – mora biti… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  Istražuj

Kmet ima vunu oko glave koja mu smeta za vidjeti to na što ti ukazuješ. Kmet potpuno poblesavi kad mu ukažeš na vunu koja mu smeta i protiv onog koji mu ukazuje na to kako mu vuna smeta kreće u obračun svim raspoloživim sredstvima.
Pridobiti kmetove kako bi bili protiv onih koji im ukazuju na vunu oko glave je najveći uspjeh svevidećeg oka. Kako to “all seeing eye” uspjeva?

Istražuj
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

“… Kako to “all seeing eye” uspjeva? …” Hehe… Dobro si to opisao… A kako uspijeva – pa meni se cini, kao i do sada – kontrolom informacije. U onoj nasoj zadnoj diskusiji a i nakon onih zanimljivih klipova, mani se cini da je informacija izuzetno bitna za kreiranje neke emocije… U stvari – nemam sumnje… Emocije docim izazivaju titranje (frekvencu) koja ce vibrirati o odgovarajucem frekventnom opsegu i rezonirati sa – slikovito opisanim “ljudskim/grupnim osobinama”… Tako recimo, kad Gates ili Fauci – lazu i ubijaju ljude svojim “izumima” – u opste nije bitno sto oni pricaju i sto ih njihova medija proglasava “herojima”…oni vibriraju na onim poljima koje karakterise frustracija, mrznja, bijes, ljubomora itd… Naprosto, premda imaju i vise informacia od nas Goyima – oni odabiru upravo ovakav put… (Ja licno mislim da je to iskljucivo zakvaljujuci DEZinformaciji – koju daje satanisticki Kult poput “Chabad-Lubawitscha”… Dakle, taj ili slican Kult – zamislja da je materialno iznad svega – te uz pomoc novca i obmane smatra da ce zavladati tim materijalnim i “pomoci njihovom elohimu jhvh/satan” u ispunjenju prorocanstva… Dakle – opredjeljenost “visem cilju” (pobiti 90% ljudi) je i kod Faucija i kod Gatesa ekstremna…) Isto tako – mozda neko… Pročitaj više »

KISIK
Gost
KISIK
27 dana prije
Reply to  Istražuj

Fala vam Obojici,gušt vas čitat..prid san.

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
27 dana prije
Reply to  KISIK

👍

jablan u žitu
Gost
jablan u žitu
1 mjesec prije

Zar ne postoji niko ko bi tužio vladu RH međunarodnom sudu pravde za tih preko 50 % poreza, kao pljačkanje naroda?! Ili bi to premudri vođa Plenković objasnio kao da ” još nismo uskadili zakone sa pravnim regulativama EU ali smo na pravom putu, danonoćno radimo na tom problemu i ako neko kaže da ne radimo ništa to je uvreda za RH i otvoreni pokušaj rušenja jedine demokratske vlade u celokupnoj istoriji RH”…

Blaza
Gost
Blaza
1 mjesec prije
Reply to  jablan u žitu

Ne možeš tužiti vezala njegovom vlastodršcu. Vazal radi ono što mu vlastodrzac naredi.
Ni jedna promjena izvana nije bila promjena. Promjena se mora dogoditi u svakom čovjeku. Čovjek (svaki pojedinac) bi trebao živjeti onako kako želi da živi društvo.

Nena
Gost
Nena
1 mjesec prije
Reply to  Blaza

Točno, upravo to

Prle
Gost
Prle
1 mjesec prije

Sustina ovoga teksta moze se sazeti u par recenica. Sve ostalo je mlacenje prazne slame. A te recenice su to da je krajnje porazavajuce citati stare i prastare povjesne tekstove o tome kako smo i zasto stvoreni. Citajuci raznorazne povijesne tekstove iz svih krajeva svijeta i iz svih naroda i kultura,nedvojbeno se moze vidjeti da smo stvoreni da budemo tegljeca stoka za nase gospodare,citaj bogove. Moderna nauka i kultura kazu za covjeka da je najsavrsenije bice u prirodi,a svi opisi govore da smo napravljeni za obradjivanja zemlje u svim mogucim varijacijama,od poljoprivrede do kopanja rudnika za plemenite metale. Postavlja se pitanje kako tako savrseno bice u prirodi kako nauka kaze moze da sluzi samo za obradjivanje zemlje,to jest da mu je to svrha i sustina? Cak neki tekstovi govore o tome da se prvi ljudi nisu mogli razmnozavati vec su pravljeni iz epruvete,pa kada im je to dodoijalo raditi onda su nas modificirali da se sami razmnozavamo izmedju sebe i to danasnja moderna kultura naziva ljubav,a ta modifikacija je napravljena samo zato da se oni ne muce jer su nas namjenili za tegljecu stoku sto smo i dan danas. Svi nacini upravljanja stokom kao sto su raznorazni Feudalizmi,Kapitalizmi,Kmetizmi itd, su… Pročitaj više »

Blaza
Gost
Blaza
1 mjesec prije
Reply to  Prle

Nije točno to što su napisali (za što smo stvoreni). Ljudski vijek je relativno kratak, od generacije do generacije se izgubi ili iskrivi puno činjenica. A povijest se piše “poslije bitke” po naređenju onih koji misle kako nas držati u pokornosti stoljećima unaprijed. Njima odgovara da ostanemo na nivou djece kojima roditelji upravljaju, ponekad im ponude želje koje im mogu ispuniti, a ponekad ih istjeraju u kut za kaznu.
Stvoreni smo da budemo slobodni, ravnopravni ljudi.

A neg.
Gost
A neg.
1 mjesec prije
Reply to  Blaza

Nažalost Prle je u pravu.
Prokleti Sumerani i njihove glinene pločice!
Zašto im vjerujem?! Pa nigdje riječi o slobodi, ravnopravnosti…čovjek je stvoren da bude radnik i točka.
Današnji naziv za robot dolazi od slavenskog naziva za radnika, rabotnika, znači stroj koji rabota.
U engleskom naziv za roba je slave, u njemačkom sklave. Slučajno?! Ne!

Blaza
Gost
Blaza
1 mjesec prije
Reply to  A neg.

Tko kaže da je Sumer prva civilizacija? Od kud sumeranima znanje o graditeljstvu, postavljanju birokratskog aparata? Ne misliš valjda da su ih naučili annunnakiji, kako piše Sitchin. Zašto se u povijesti ne spominje civilizacija koja je postojala na području današnje Rusije? Ali jest, Sumer je civilizacija koju su stvorili arhoni, ista ta civilizacija se prelijevala na Egipat, Grčku, Rim. Postavljanjem kršćanstva kao službene religije prelila se na Europu i na svijet. I zato se o drugom ne uči u školi niti se ista zna.

A neg.
Gost
A neg.
27 dana prije
Reply to  Blaza

Slobodni i ravnopravni. Niti prije niti poslije potopa. Nikad. Zašto? Iskustvo svakodnevnog života.
Svako od nas se pita kako je moguća nit vlasti od Bliskog istoka do primjerice SAD-a? Upravo program, genetski, sociološki itd. S jedne strane imaš plan svih vijekova s druge ‘use, nase, podase’. Ponoviću se, nažalost…

tenkić por grubera
Gost
tenkić por grubera
1 mjesec prije

“Povratak u budućnost” 1..2………

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

comment image

Busola
Gost
Busola
1 mjesec prije

Da malo ljudima pojasnim kako elite ne pošutju uopće mjere. Primjer Velika Britanija i Irska.

Dok običan narod u tim zemljama je u jednim od najstrožih zatvaranja u svijetu dotle elite vrlo jednostavnom metodom izbjegavaju sve. Između Velike Britanije i Irske postoji jedan veći otok Isle of Man koji je porezna oaza i odmaralište za vrlo bogate ljude i korporacije. Normalno taj otok ima “posebne” zakone i propise , a tako i oko koronavirusa.

I što rade jednostavno tamo ne postoje ikakve više mjere (kao malen broj zaraženih, iako je statistički visok…) , nema nosanja maski ,nema zatvorenih obrta, kafića, nema socijalnog distanciranja , nema testiranja..! Normalno otok ima privatni aerodrom gdje privatnim avionima bez ikakvih pregleda i testiranja svi bogati se sklanjaju od mjera koje su lobiranjem kod političarima potakli sa svojim osobljem i fino žive u miru i blagostanju gledajući kako se njihovo bogastvo mjerama uvećava.

Sirotinja u “zatvorima” , elite na otočićima, rezervatima s posebno donešenim zakonima gdje žive bez restrikcija…

Otočići , oaze elita : Isle of Man, Bermude , Reunion, Nauru, Mauricijus, Curacao, Samoa, Kajmansko otočje, Jersey, britansko djevičansko otočje…

Taratata
Gost
Taratata
1 mjesec prije
Reply to  Busola

Eto,jedan od ciljeva detektiran

alterego
Gost
alterego
1 mjesec prije

Pa kolega Soa je prije pisao da je ovaj sistem onakav kakav najvise pase covjeku i njegovoj prirodi.

Ali je fino da ste se vrnuli kao komentator i analiticar.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik