Shengenske igre gladi

Plenković i Milanović

Rijetko tko o sebi misli da je zao, većina misli kako je dobra i da je na strani pravde. Muče ih nepravde, nekažnjene pljačke, socijalna nejednakost, rado bi da svi žive bolje… Ali to je tek jedna od laži koju nalijepimo ujutro na ogledalo da bismo se mogli pogledati.

Možda je to licemjerje najbolje razobličio profesor George Kent sa Sveučilišta na Havajima u časopisu UN-a Chronicle i na web stranici (koji je maknut nakon reakcija ljudi):

“Ponekad govorimo o gladi u svijetu kao da je to pošast koju svi želimo da se ukine. Glad je zapravo velika pozitivna vrijednost za mnoge ljude. Doista, temeljna je za funkcioniranje svjetskog gospodarstva. Gladni ljudi su najproduktivniji ljudi. Da nema gladi u svijetu, tko bi orao polja?… Tko bi čistio naše zahode?… Jer mnogima od nas glad nije problem, već prednost.”

Stvarno, da nije gladi, kako bismo kupili jeftine majice iz Bangladeša; da nije siromašnog seljaka, kako bismo jeftino kupili povrće; da nije gladi, tko bi asfaltirao ceste, radio na gradilištima?

Jest, glad je pokretač, dobro zbori UN-ov profesor, samo što nismo znali da i sami podržavamo glad kod drugih.

O gladi će progovoriti i jedan od jačih ruskih neprijatelja, naš briselski ćato koji je Ukrajinu hrabrio i prije nekoliko godina s mirnom reintegracijom Istočne Slavonije kao modelom za povrat Donbasa, praktički s tim izravno izazivajući ruski napad. Pa kaže kako zbog rata u Ukrajini: “Posljedice će biti siromaštvo i glad te novi valovi migracija od kojih će mnogi voditi prema Europskoj uniji.

Vidimo da nije precizirao gdje će to biti gladi, one koja je pokretač stroja koji omogućuje vladajućim klasama (koje su po njemu izvor informacija, ne zaboravimo njegov maturalni rad kojeg je prepisao od oca udbaša) bahati, bezobrazni život u bogatstvu i nametanju diktatura diljem, ironije li, ”slobodnog svijeta”.

Kao implicitno je mislio na Afriku? Ha, glad tamo nije novost, što bi je spominjao u kontekstu posljedica rata u Ukrajini, od kojih mnoge osjećamo sad i ovdje, među europskom elitom, a ne negdje na ”prljavom i zaostalom Balkanu”?

Cijela ta EU je zamišljena, napravljena kao Četvrti Reich, nema tu ničeg novoga. Jedna vlada, jedna valuta, jedna država. Samo izbacili Hitlerovo ”jedan narod” jer ima više naroda koje misle uništiti i pretvoriti u potrošače (to uglavnom i uspijevaju). U tom Reichu su graditelji postavili temelje: jeftini ruski energenti i sirovine, prerađeni u EU i vraćeni kao gotovi proizvodi po svijetu, čineći tako ovisnima o sebi/ podložnima njihovoj moći sve one bez tehnologije i jeftinih energenata.

No, ruski energenti nisu bili dovoljno jeftini. Slatka priča iz devedesetih s Rusijom pod Jeljcinom kad je sve rusko bilo u stvarnosti sve američko i europsko ih je vabila – uzmimo ponovo rusko kao svoje.

Bez ruskih energenata i sirovina, Europa je Afrika u nastajanju. Zato udbašenković spominje glad. Ne Afričku, nego europsku. Briselski povjerenik za Hrvatsku, namjesnik Plenković će nam objasniti i što je temelj Reicha: “Međunarodni poredak zasnovan na vladavini prava je važan. Ovo je u suštini sukob između demokracija i autoritarnih režima i moramo znati da je to ključ onoga čemu trenutno svjedočimo.” Zaboravio prevesti puku kojeg namjerava prepustiti gladi kako je upravo njegova Unija, zajedno s prestravljenim držačima Joea Bidena na nogama protumačila vladavinu prava i ukrala Rusiji devizne rezerve, prije toga podržavala Ukrajinske naciste koji su odmetnutim regijama uskraćivale vodu, a isporučivale granate na civile.

A kako je glad pokretač njegovog stroja, to neće biti teško regrutirati gladne za napad na Rusiju, koja je po njima uzrok gladi. Otud najave iz kraljevskog Madrida, u kojima je na svoju sramotu sudjelovao i predsjednik Milanović, o slanju stotina tisuća vojnika na granice EU.

No, nije to baš pučkoškolsko zbrajanje do deset. Prije toga se moraju odigrati mnoge stvari i teško je vjerovati da će ih ovakva garnitura europskih političara, uvjerljivo najgluplja u povijesti, provesti po svojim planovima.

Kolonijalisti, osvajači, oni naviknuti na življenja kao bubreg u loju preko leđa gladnih i sirotinje (posredstvom zakona, valute, vojne sile), koji baštine stoljeća pljačke po svijetu, dosad nisu osjetili glad. Nema garancije da će upaliti traktore i krenuti na Donbas, prije će zaposjesti trgove s počasnim stražama za ”velikodostojnike”, u stvarnosti nedostojne ljigavce koji se uzajamno časte s ”gospodine, ekscelencijo, preuzvišeni, premijeru, predsjedniče”.

Njemačka već bilježi prvi mjesečni deficit u razmjeni s inozemstvom. A još uvijek ima jeftini ruski plin i još uvijek jeftinu rusku naftu. Što će biti kad to Putin zaustavi? Rasut će se zajedno s Unijom kao kula od karata.

Ne treba Udbašenković brinuti o gladnima iz Afrike koji će nahrupiti u njegov schengenski raj. Bit će ih dovoljno unutar schengena.

andrej plenkovićeuGlobalizamIgre gladiSon of AlerikVeliki resetZoran Milanović
Pretplatiti se
Obavijesti o
123 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2344dfgzukuighjhtzui
1 godina prije

danas u roku 2 sata čim je stala bura sve su našpricali umjetnim oblacima …srednji jadran,istra,kvarner…izmaglica…jel možemo skupit kakvu lovu da zovemo konašenka? neki polovni s300?

Probuđeni
1 godina prije

U cemu je razlika izmedju EU , indije, rusije, kine?
Jedna vlast, puno naroda I jezika I kultura
I sve zajedno boli briga za gladne afrikance

petar schroder
1 godina prije

David Icke je napisao knjigu o ovome svemu sto nam se sada dogada 1996 godine.Ta elita je dugo godina sve ovo pripremala .Plenkovic ili Milanovic su samo mali pioni i rade sto im EU naredi Kada si ti ovisan o drugome NISI VISE SLOBODAN:Mislim da se malo bolje drzi Orban , jer on vise misli na svoje gradane nego Plenkovic.

Necjepljeni Kokot
1 godina prije

Nego daj stavite i Zokijevu sliku ,novijeg datuma. A ne ovu od prije 10 gd . Ima i on poveću glavu sada ,s masnim podbratkom !

Coment
1 godina prije

Da bi uveli nevidjenu svjetsku diktaturu s jednom Svjetskom vladom logicno da je globalna glad jedan od glavnih instrumenata. A da bi izazvali svjetsku glad potreban je totalni ekonomski slom, a za taj slom potrebne su umjetne krize poput “pandemija”, insceniranih ratova koji sa sobom nose energetsku krizu i uzajamne tzv. sankcije koje naravno pogadjaju prije svih tzv. stoku sitnog zuba, zatim suse, poplave, pozari, uragani, zemljotresi…kao sredstvo unistenja poljoprivrednih povrsina i “alibi” za “zastitu” klime s pozivom na zabranu dalje uporabe fosilnih goriva i prelazak na tzv. zelenu energiju… Uz sve to naravno ide i digitalizacija-internet tijela(IOB) na koju bi mnogi mogli pristati ako ista bude uslov za pristup hrani-“Ucini nas svojim robovima, samo nas nahrani” i uvodjenje univerzalnog osnovnog dohodka-elektronski “novac”, a dalje s robljem radi sta hoces… Nekada je gladne djelove Afrike bilo moguce nahraniti izdvajanjem 20 milijardi dolara pa ih se ipak nije naslo jer je… Čitaj više »

boris
1 godina prije

…sve je jasno, da jasnije ne može biti, hvala…..ali kuhane žabe nikada neće shvatiti što im se želi reći….

komarasti tigar
1 godina prije

Udbašenković i Pomilovanović.
Kakvi narodoljubci i domoljubi.
Čudo neviđeno. Prdi ludi.
Ko to još može gledat i slušat?

1 godina prije

Sine ne brini ništa , samo da ursula pristavi ručak pa će srediti stvari..Ništa ne brini , zna ona dobre uštipke praviti..

1 godina prije

Svima koji slave bajram BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN. hvala.

Max
1 godina prije

Njihovii će im narodi pokucati na vrata jer je kruljenje trbuha jači revolucionarni poklič od bilo koje gluposti koju može izmisliti neki siti filozof.

Lara
1 godina prije

Modna industrija seli iz Azije na Balkan, mozda na etiketi bude pisalo Made in Novi Bangladeš

tihobl
1 godina prije

Ovo o slanju 100.000 vojnika na garnice meni se svidja. To je jedini nacin da zadrze gadno stanovnistvo da im ne pobjegne na zimu. Nebi izdrzali najzedu gladnih svaba, svedjana, belgijanaca …
Proslog ljeta kad su nam nagrnule izbjeglice iz korone, sve su nam izjeli: pilicari do jeseni nisu uspjeli da povrate proizvodnju, u mesnicama poslije 10 ujutro ne moze naci cevapa niti icega za rostilj … jeli su i dan i noc. Ispred obliznje pekare u 1 sat nocu ogroman red za burek, a sve tablice Njemacka, Austija, Slovenija …
Jedva smo izdrzali ove nase “evropljane” kad su pobjegli od korone. A kad sa njima krenu i stranci to ce biti ko najezda skakavaca. Sve ce izjesti.

Bokan
1 godina prije

Žao mi novinara što mora živjeti u EU 🙁 Možda da mu skupimo nešto novaca za avionsku kartu?

Dragan
1 godina prije

Već odavno sam rekao : Ne vjerujte Nikome tko ima milijun bilo koje valute Dolara ili Eura u EU Politici! Svi su Prodani!! Dobijem odgovore .. ali znaš.. ova je rekao onom.. Ono… ITD.. Da !! Oba imaju love i bifteke medium! A ti narode jedi govna!!!
Svim tim političarima želim da završe kao Bifteci,Jastozi i Hlapi!!! Mamu im…

Sardelino
1 godina prije

U Americi se uništavaju skladišta i tvornice hrane. U nizozemskoj se želi uzeti zemlja poljoprivrednicima da bi se zbog zelene agende smanjio uzgoj stoke, odnosno količina ispuštenog dušika u atmosferu a istovremeno će se zbog nedostataka energenata ponovo u pogon pustiti termoelektrane na ugljen. Paradoksalna i šizofrena situacija.
A Plenković se našao da za moguću glad diljem svijeta krivi Rusiju i njenu * ničim izazvanu agresiju na Ukrajinu zbog koje je došlo do zastoja u isporuci žitarica. Pokvareni i proziran demagog koji je širio famu da je Ivermektin lijek samo za konje a sad se pravi da nema pojma da većina svjetske populacije
kao zamjenu za žitarice koristi manioku i rižu i da do gladi u svijetu sigurno neće doći zbog neisporuke ukrajinskog žita.

1 godina prije

dovoljno je pogledati prvih par minuta ovog video zapisa,da bi bilo jasno da se zeli unistiti male i srednje na ustrb velikih.T.C.- emisija od petka.ako zelite pogledati,imate jos par sati prije nego se makne sa youtube-a. https://youtu.be/jS8Xithq2TI hvala.

Jadranka S
1 godina prije

Preuzmite odgovornost! Tek tada cete cak i u krajnjoj bijedi, u velikoj patnji, zatvoreni u zatvoru, svejedno potpuno ostati svoj gospodar. Imat cete slobodu koja dolazi s odgovornoscu.
Istinska je samo vasa sloboda ili vase ropstvo.

Partigiaano
1 godina prije

Son of Alerik, nemam sto reci, dobar si, bolje pises nego sto bi ja ikad neto tako mogao formulirati. May God bless you.

ZZ Top
1 godina prije

Pametnije bi mu bilo da se brine za glad u vlastitoj drzavi,glad koju su prouzrocili lopovi na cijem je celu upravo on.

Pametnije bi mu bilo da se izjasni o posljednjim kradjama visoko kotiranih clanova njegove stranke.

Jedan je bio ministar i ukrao je 200 miliona iz europskih fondova, drugi je bio karlovacki zupan a taj je krao armaturu u Karlovcu, namjenjenu rekonstrukciji i to u po bijela dana.

Briselski chato se bavi Rusijom dok mu ispod njegova, kako on kaze radara,clanovi stranke pokrase i Boziju kapu.

P.S.
Kada ce ga neko od novinara upitati sto je sa onim dronom, tko ga je ispucao i zasto.
Nastao je tajac, mozda su hrvatska i ukrainska gospoda namjeravala isprovocirati famozni nato clanak br.5.

Izgleda da su poslje toga oboje dobili po usima od nato mafijasa, jer se ovima govno smrzne, samo na pomisao rata protiv Ruske armije.

Slow motion
1 godina prije

Rece jednom jedan Stjepan..
Ne srljajte kao guske u maglu…

1 godina prije

Ako ikoga zanima…WEF nam lijepo dočarava kako to ide…kao i prije…
https://www.weforum.org/videos/what-to-know-hyperinflation

1 godina prije

Eno i šolcu spremaju odstrel ! Nedovoljno odlučan ?!

1 godina prije

Шок у Немачкој: Шолц био на забави партије на којој су девојке омамљене дрогом за силовање

🫂 Неколико жена пријавило је да им је подметнута такозвана дрога за силовање на забави Социјалдемократске партије Немачке, којој је присуствовао и немачки канцелар Олаф Шолц, премијер из редова те странке

Kiki 2
1 godina prije

Svi oni koji brinu za gladne u svijetu nek znaju da svijet gladuje zbog jedenja mesa.

łedeno doba
1 godina prije

"Cijela ta EU je zamišljena, napravljena kao Četvrti Reich, nema tu ničeg novoga. Jedna vlada, jedna valuta, jedna država." —————– točno. inače je Walter Halstein, jedan od nekadašnjih najvažnijih Hitlerovih činovnika operativaca, nakon 2. sv. rata postao i kabalin operativac u procesima za stvaranje EU. zato je on, nedgje 1960. dobio Karlovu nagradu. Kabalinu nagradu, čijie je prvi dobitnik 1950. inače bio poznati grof Kalergi, među kasnijim dobitnicima, bili su i Blar, Kissinger, Merkelica.. Bergoljo, kao i Macron 2017.. međutim, ne gajite iluziju.. jer EU je članica u istoj družini u kojoj su članice i Rusija i Kina i ostale zemlje BRICS-a kao i onih G7. A to je kabalina družina G20, koja upravo zasjeda u indoneziji. Dovoljan je samo pogled na kartu svijeta, pa da se vidi da je G20 kao neki začetak velike davno sanjane kabaline svjetske države. Jer 19 članica-država G20, plus EU kao 20.-ta članica obuhvataju oko 70%… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Čestitam!!!

Broj trolova i trolerskih komentara je dostigao 80-90% !!!

hiber
1 godina prije

Nije bas da autor razumije tendencije u svijetu. Trenutno postoje samo dva buduća koncepta sa drastičnim razlikama. Novo normalno i socijalni kredit. Putler je vise kamikaza u ocajničkom pokušaju da novo normalno ne nadvlada socijalni kredit. A socijalni kredit ovisi isključivo o prezivljavanju Xija i kovid torture kojima ovaj drzi na uzdi brojne protivnike.

łedeno doba
1 godina prije

u nizu negativnih vijesti, evo ajmo da pokušamo nešto pozitivno:

– Jebidemiolog Kakić je kod nas izjavio da nema potrebe više nametati ikakve korona mjere. Inače taj isti kakić je lani i preklani stalno lupao paniku, zajedno sa ostalim jebidemiolozima, Jonjiće, Čičin-Šainom, Trogovnjačom, skoro pa nobelovecm Đikićem i ostalima..

– Kineska kabala odustala je od uvođenja pravila da u Kini, samo cjepljeni mogu ulaziti u javne prostorije, restorane, bazene i slično… I to samo 1 dan, nakon što su bili donijeli to pravilo, Povukli ga šutke.. Jer, kako se saznaje, zbog velikog nezadovoljstva u stanovništvu.. od kojega inače mnogi zbogh stalnih lokdauna imaju već punu kapu, i masovno iseljavaju iz Kine., tko god može od kineza napušta Kinu

-demonstracije u Sri Lanci, u Nizozemskoj, itd.. ipak ne ostavljaju kabalu ravnodušnom

ledeno doba
1 godina prije

nego..

kakva je razlika između šengenskih i šangajskih igara gladi?

Analea1
1 godina prije

Ja nemogu vjerovat da usred ove skupoce, kod velikog dijela ljudi neimastine Plenkic salje ljude u kontrolu po kucama za jebenu hdz ovu telev. pretplatu. Nek se goni i on i svi na njegovoj telev. Smradovi jedni, šopaju nam lazi!! Dal ima igdje u svijetu samo ako imaa radio u autu a nista drugo u kuci nemas, moras placat cijelu pretp Govna obicna!!!

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Za von der Anemic CORUPT, nisu bitni interesi Hrvatskih građana niti Hrvatske države, on isključivo brine i radi u interesu. 2% svijetske populacije najbogatijih.

irina
1 godina prije

Moćno, moćno! Bravo, Sine!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI