Tko sve vršlja po Hrvatskoj?

NWO Hrvatska

Je li oče, ovaj blagoslov šta vi blagoslivljate, potroši li se to, koliko to vridi, Drago će fratru koji je došao u blagoslov kuća. Fratar se zamisli pa kaže Nema tu roka trajanja, to je od Boga. Dobro ako je tako, onda meni ove godine ne triba blagoslov, vridi onaj od lani i zatvori dvorišna vrata.

Naravno da je selo osuđivalo kasnije Dragu, ‘ to je onaj koji ni fratra nije tija puštati u kuću’, a Dragu nije bilo briga. Penziju zaradio skitajući se po afrikama, džunglama s nekom njemačkom TV kućom kao snimatelj i nije ovisio o ocjenama svojih postupaka, penzija sjedala na devizni račun u eurima.

Uvijek je bitno što će selo reći, čak i onima koji kažu da im nije bitno. Ljudska potreba za prihvaćanjem, odobravanjem sredine u kojoj živi je jedan od najjačih alata za kontrolu ljudi. Samo treba uspostaviti sustav vrijednosti, kasnije se kontrola vrši sama od sebe, agenti sistema postaju svi, sistem se održava. I sve je u redu, ako je sistem dobar.

Crkva ima svoju vjersku ulogu u društvu, a kršćanski moral utemeljen na Deset zapovijedi kako tako održava dio svijeta u kojem djeluje na okupu. Da nije tog morala, stvari bi bile još gore. Ljudska potreba za duhovnom hranom, duhovnim rastom tako nalazi svoj odraz u crkvama. Gradovi, naselja, sela su lijepa onoliko koliko su im crkve lijepe. I ta ljepota ne proizlazi prvenstveno iz stila, iz količine ugrađenog arhitektonskog znanja, vještina, već iz vremenskog konteksta u kojem su izgrađene, iz dojma i utiska u subjektivnom, iz blagodarne energije s kojom od stoljeća molitvi zrače i osvjetljuju pute tražiteljima duhovnog smisla postojanja.

Ali crkva nije samo građevina, njen drugi vid je nadležnost nad njom. Čija je? Kojoj organiziranoj religiji pripada? Ona je pravoslavna, ona tamo je katolička pa adventistička, baptistička, koptska.

Organizirane religije se snalaze kao i druge institucije u svom preživljavanju, jedino Katolička ima svoju državu. Ne bilo kakvu, nego onu koja je kroz stoljeća blagoslivljala kraljeve, ako padnu na koljena i poklone se. Ni danas nema puno onih imitacija kralja koji se zovu predsjednici ili premijeri koji dan-dva nakon preuzimanja vladarskog žezla ne odu pokloniti se Papi. Takav je običaj. Ili obaveza.

Kad su ersatz hadeze umirovljene bojne, nakon šatorašenja u stotinama dana, u kojima su na ispovijed ili zapovijed dolazili svi, među njima i sadašnji briselski namjesnik za HR, krenule u odlučni juriš na Banske dvore, tamo je jedva razbuđen u podne stolovao Milanović. Ponijeli sa sobom i plinske boce skinute s roštilja, da ih im netko ne ukrade pa prijetili da će ih aktivirati, naoružani znanjem o razornosti plinskih boca po krajinskim kućama. Policija na barikadama, ne pušta na Markov trg. Dio šatoraša otišao na pivo, a dio u proboj, policija za njima. Krenulo natjeravanje, a šatoraši se sklone u crkvu Svetog Marka. Policija nije smjela u crkvu za njima. Kako to?

Vatikanski ugovor. Članak 7. točka 2. „Republika Hrvatska jamči nepovredivost mjesta za bogoštovlje: crkava, kapela te crkvenih prostora“. Crkve su pod ingerencijom Katoličke crkve u Hrvatskoj, a ona pod ingerencijom Vatikana.

Ima u Vatikanskim ugovorima još točaka iz kojih se iščitava paralelna pravna snaga kanonskog zakona s europskom pravnom stečevinom, onih o financiranju, školama.

Hrvatska jest podijeljena na 22 županije, 500 i nešto općina i gradova, ali ima i još jednu podjelu – na 1537 župa. U svakoj o Božiću župnik obiđe obitelji radi udjela blagoslova. U ostatku godine su tu za župljane crkvene knjige, ispovijedi, ispovjedne tajne. I svi ti podatci se prosljeđuju na biskupije, odatle na nadbiskupije pa u Vatikan. Ni jedna tajna služba nema takvu sposobnost, niti dopuštenje javnog rada na područjima drugih država. Tajni agenti se dovijaju svakako ne bi li iskamčili kakvu informaciju, nabavljaju lažne putovnice, godinama se infiltriraju, troše ogroman novac s jedva nekakvim rezultatima. U Vatikanskom slučaju, ta država nema samo sve informacije, uključujući najtajnije tajne, nego i povratnu mogućnost djelovanja na puk koji joj je unaprijed predao povjerenje.

Upravlja li se iz Vatikana s drugim državama? Na vremenskoj skali podijeljenom mjesecima, godinama nema, ali na onoj gdje crtice označavaju desetljeća, kad se može zbrojiti količina suptilnih utjecaja, mogli bismo govoriti o usmjeravanja, ako već ne o upravljanju.

Uskliknuti nakon ovoga kako se Hrvatskom upravlja iz Vatikana bilo bi netočno. Igra je kompliciranija, iako u konačnici dovodi do istoga, samo na drugoj razini od ove izravne.

Hrvatska je već desetljećima Casablanca po kojoj vršljaju svi mogući likovi, tajni agenti svih mogućih službi, od CIA, francuske DGSE, njemačkog BND-a, britanskog MI 6, do ruske FSB. Svi imaju svoje agente, svoje doušnike, svoje agente, suradnike među hrvatskim državljanima i mi promatrači hrvatske zbilje teško možemo povezati neke konkretne odluke s akcijama tajnim službi.

  • Recimo – kako je Dukat prodan francuskom Lactalisu?
  • Zašto je Hrvatska odlučila dati 1,2 milijarde eura za francuske vojne avione?
  • Zašto je donesen Lex Agrokor i otkud Amerikanci u igri?
  • Je li Sberbanka financirala iz poslovnih razloga Agrokor?
  • Zašto je Hrvatski Telekom njemački?
  • Kako to da je francuska tvrtka dobila koncesiju za upravljanje zagrebačkom zračnom lukom i zašto ju je prodala Turcima?
  • Bi li Stipe Mesić postao predsjednikom Hrvatske u dva mandata da nije njegove povezanosti s Franuskom i Chiracom?
  • Bi li Plenković postao hrvatski premijer bez svog boravka u Parizu?
  • Zašto Plenković optužuje Milanovića da je ruski agent znajući da nije (kao premijer Milanović odbija primiti Putinovog bliskog prijatelja, jednog od vodećih ljudi svjetskog energetskog biznisa, čelnog čovjeka Gazproma), a Milanović njega ne optužuje da je francuski?

Mogli bismo postavljati još takvih pitanja koja se i sama nameću, a odgovori bi nam rekli o pravoj prirodi ove naše Casablance i posljedicama vršljanja agenata i njihovom odrazu u konkretnim odlukama s financijskom pozadinom.

Ne možemo li doći do neposrednog odgovora na pitanje tko sve ima upliv u upravljanje Hrvatskom (onaj Šeksov iskaz o političkim gremijima izvan Hrvatske koji s njom upravljaju tek možemo uzeti kao polaznu točku), možemo posredno, preko onoga što vidimo, a nitko ne dovodi u vezu s vanjskim upravljanjem.

Tri stupa vlasti u jednoj državi su zakonodavna vlast, izvršna vlast i pravosudna vlast. U svim pričama o stupovima se izbjegava spomen monetarne vlasti kao da je novac neutralan, a njegova kreacija korist samoj državi.

To je priča iz teorije i udžbenika iz političke ekonomije koja nikad nije bila namijenjena studentima da bi saznali pravo stanje stvari.

Za zakonodavnu vlast nema puno neodgovora. Sabor štanca bez ikakve suverenosti proslijeđene papire iz Bruxellesa i tu se možemo tek pitati tko iz Bruxellesa te papire šalje. O izvršnoj vlasti već spomenuh Pariz. Monetarna je pod FED-om, tj ECB-om i riječ je o izvlačenju financijske koristi od rada i sirovina u jednoj zemlji koji se putem monetarnog sustava transferiraju vlasnicima valuta. U nekom trenutku se čini da je to sve što treba za upravljanje, ali daleko od toga da je monetarni jaram jedini. Treba volove i hraniti, misliš li im jaram staviti, a onda treba netko i lamatati korbačem.

Ostala je pravosudna vlast. Madridska kukavica Milanović će prozivati pravosuđe zašto ne radi svoj posao pa spominjati neke ministre, neke njegove pomazanike i djelitelje hrane da se ne baci iz Slovenske 9 za doba karantene, kao da ne zna kako stvari stoje. Kao da ne zna zašto je morao dati koncesiju za upravljanje zagrebačkim aerodromom francuskoj tvrtci s 20 000 kuna temeljnog kapitala. Kao da ne zna da su čelnici njegovih tajnih službi imali dvojna državljanstva. Implicira kako je pravosuđe pod HDZ kontrolom. Dobro zna da nije cijelo pravosuđe.

To zna i Plenković. Svako malo ga probude, poture mu mikrofon i pitaju za komentar o uhićenju njegovog sadašnjeg ili bivšeg ministra pa mora izreći deset floskula kako bi došao k sebi.

Jedna zaboravljena epizoda iz 2011 i dokumenata s Wikileaksa nam otkriva da je tadašnji Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić bio na izravnoj liniji s američkim veleposlanstvom u Buzinu i to s nekim likom po imenu Chris Zimmer. Brifirao ih o tomu što radi i očito od tamo dobivao naredbe za dalji rad. Jedan od državnih odvjetnika je bio član neke drugorazredne masonske lože.

Povežemo li te činjenice, vidjet ćemo nesklad između uhićenja koja se provode po nalogu Glavnog državnog odvjetnika i osuđujućih presuda. Zasad je stradao tek Ivo Sanader koji se izgleda strašno zamjerio svima iz gore spomenutih tajnih službi. Ostali su uhićenjem (po nalogu državnog odvjetnika koji je na vezi s Buzinom) maknuti s javne scene.

Plenkovićev život sa saznanjem da mu svakog ministra, svakog čovjeka od povjerenja mogu Amerikanci preko državnog odvjetništva maknuti po svojoj želji vjerojatno nije ugodan. Otud njegovo traženje zaštite po briselskim hodnicima. Da je tužilački dio lukrativan u smislu koristi za svoju politiku pokazuje i novouspostavljeni ured OLAFA, europskog javnog tužitelja koji je doveden kako bi zaobilazio Amerikance.

U gubernijama je tako. Povijesno naslijeđe u obliku priklanjanja sad jednom, sad drugom dvoru hrvatskih knezova, velikaša se nastavlja u modernim vremenima. Ispod šaša sve nadgleda čvrsto kanonsko pravo.

A Drago s početka priče zadovoljan s lanjskim blagoslovo, kao što je i Vatikan zadovoljan s ovima koji vršljaju po Hrvatskoj kao Humphrey Bogart po Casablanci

elitahrvatskaSon of AlerikVladanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
117 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Mali dodatak: NATO ima na Balkanu 1500 agenata koje finansira Kancelarija za javnu diplomatiju NATO, a 130.000 je proslo njihove treninge.

Ne treba ih brkati sa Atlanskim savjetom koji radi na istim zadacima. To je malo tezi kalibar artiljerije kojom na tuku.

1 godina prije

Valja ti uvod suhog zlata. I može se primjeniti za sve i svaku temu koju započnemo…šta će selo reći?
Bravo SoA!
U ostatak texta ne bi ulazio pošto je “domaća politika”, a ja se volim kupati u čistoj vodi.

Trsje
1 godina prije

Svašta se ovdje izmiksalo, a najvažnije nije ni spomenuto: tajne, zapakirane u poslovni, službeni, državni interes, su vrelo svih zala današnjeg čovjeka i politike, hrvatske ili bilo koje.
Kada se institut “povjerljivo” preimenuje u “provjerljivo” nema vršljanja, odgode istine, nema karika koje nedostaju i nema političara koji će u “državnom interesu” išta činiti kontra države, hrvatske, francuske, turske, američke ili ruske.

Yugo 45neregistrovan
1 godina prije

Eh SoA sad me rastuži do bola,na sve ove gore žbire dodaj još tri puta i to je stanje u BiH.
Čudo da je nisu još u dijelovima premjestili svatko od njih na svoju stranu

petar schroder
1 godina prije

Mene vise brine GEOENGINEERING sto nam cjeli dan rade na nebu, jer je DANAS JEDNA TV U FRANCUSKOJ OBJAVILA DA ONI NAS PRASE RAZNIM OTROVNIM METALIMA KOJI DJEJELJUJU NA NASE ZDRAVLJE O TOME NITKO NE PRICA; A TO JE VELIKI PROBLEM: KAKO JE MOGUCE DA SU VLADE ODOBRILI TIM AVIONIMA DA PREKRIVAJU SUNCE I NEBO TOM OTROVNOM SIVOCRNOM MASOM? TO SU OTROVI KOJE UDISEMO I KOJI TRUJU SVE ZIVO NA ZEMLJI Dokazano je da ti metali djejljuju na klimu i na ZAGRIJAVANJE ATMOSFERE

Lenko
1 godina prije

Došao je čas odlučujuće bitke.

Sotona je već došao do vrhunca svoje moći i sada, također i u Crkvi, dovršit će (svoje djelo), koliko mu je Gospodin dopustio za Njeno najbolnije čišćenje. Časovi, koje ćete proživjeti, spadaju među najvažnije, jer svi događaji koje sam vam prorekla, ispunit će se.

Ne boj se malo stado. Isus vas je okupio u nebeskom pašnjaku svoje božanske Ljubavi. On vas vodi savršenom ispunjenju Očeve Volje. Isus želi biti od vas proslavljen.

Došao je čas u kojem ćete Isusa savršeno proslaviti. Vi ste utjeha njegovoj napuštenosti; vi ste duboka radost njegova Božanskog srca.

Ne boj se malo stado. Budite moja mala djeca, koju sam okupila sa svih strana svijeta, za veliku bitku između Boga i Sotone, između sila dobra i sila zla.

nepoželjni
1 godina prije

Sine Alerikov, zadna su ti dva članka dobra… (kao čangrizavac, imao bi neke sitne primjedbe ali ne želim sitnicama kvariti poantu)… Htio sam samo reći (u vezi ovog “vršljanja)… Prije nekih 5-6 godina došla mi, na rivi, dva mulca (25-30 godina) …stranci… da su im ljudi rekli kako bi ih mogao ja povesti na more 4-5 milja od obale, da polože nekakve mjerače morskih strujanja (!?) …pitam ih tko su i odakle, i rekli su mi da rade za EU komisiju po pitanju ribarstva, …pitam da li su bili u kapetaniji ili kod bilo koje lokalne vlasti i imaju li dozvolu… gledaju oni mene blijedo i nije im jasno šta ja to “bulaznim”, očito mulci misle da kada rade za “komisiju EU” da će mi gaće spasti i da ću ih bez daljnjih pitanja povesti na more. Međutim ja sam ih (bukvalno) otjerao i održao im lekciju… i obavijestio sam… Čitaj više »

1 godina prije zadnji put uredio dzabaludin
Coment
1 godina prije

“Tri stupa vlasti u jednoj državi su zakonodavna vlast, izvršna vlast i pravosudna vlast. U svim pričama o stupovima se izbjegava spomen monetarne vlasti kao da je novac neutralan, a njegova kreacija korist samoj državi.” – Tu je kljucni problem. I treba reci da je “Europska” centralna banka samo jedna od poslovnica Rotsildove “Banke za medjunarodno poravnanje” koja je majka svim centralnim bankama. A recimo i to da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo smjesten u ulici Rokfelerova 2. Hrvatska “vlada” je privatna Rotsild-Rokfeler svojina, a posredno i dobar dio Hrvatske. Sada bi ista osovina da privatizira i gradjane, ne samo Hrvatske vec i cijelog svijeta, da ljudi budu privatna imovina… Ne dajte se zlu nadvladati…

Bu!
1 godina prije

Svasta nabacano i poprilicno bezvezno, majstore. Nisu obavjestajne sluzbe izvor moci same po sebi, vec neke druge tajne i polutajne organizacije; sluzbe su samo alat. Na primjer, mogao si istrazivati na koji tocno nacin francuska masonerija, kojoj je ova hrvatska u vazalnom odnosu, direktno odabire hrvatskog predsjednika, premijera, a opet na nacin da odgovara i srpskoj masoneriji i njenim interesima u HR zato sto je srpska u vazalnom odnosu prema britanskoj, koja vlada i upravlja svima. Ali, ne cu ti ja zaradjivati tvoju placu. A i ovaj pokusaj stvaranja neke babaroge od Vatikana, iako duboko kompromitiranog i premrezenog masonerijom, nije ti bas najspretniji. Jer jos se iz vedskih vremena drevne Indije zna za doniranje desetine svih prihoda za osiguranje blagoslova Kreatorovog; nije se toga dosjetila ekskluzivno Katolicka crkva. A niti ove pravoslavne. Ali, vama ljevicarima je ionako Katolicka crkva uvijek glavna meta, cime dokazujete da je protucrkveno djelovanje jedno od… Čitaj više »

1 godina prije

svatko,tko dodje na celo neke gubernije,mora imati putra na glavi..inace ne bi imao upce mogucnosti zasjesti na vlast.nevidljiva ruka ne moze sebi dozvoljavati da ljudi cistoga imena i ciste savjesti preuzmu upravljanje onim crvenim crtama na zemljopisnoj karti koje,uznosito,nazivamo drzavama..jer tada bi zaista mogli poceti donositi mjere koje pomazu stanovnistvu unutar tih crtica.nije nevidljivoj ruci strana ni otvorena likvidacija neposlusnih..npr.,ubostvo JFK-a..ali puno je jeftinije i manje kontroverzno naci bitange koje se godinama uspinju po stranackim ljestvama a imaju kosture u ormaru.ili bitange koje su,otvoreno,sklone korupciji..tu nema podijele lijevo-desno ili jaka drzava-USA-ili slaba drzava-HRVATSKA-..modus operandi onih koji stvarno upravljaju je trazenje persona koje se moze drzati u saci.tuzno,po narod,je to sha se takav nacin upravljanja drustvom kapilarno siri na nize razine..NITKO OD UTJECAJNIJIH POLITICARA,BILO GDJE,NE ZIVI OD SVOJE SLUZBENE PLACE..hvala.

Herc
1 godina prije

A zašto vam je INA nekad jedna od najjačih firmi iz regiona postala beznačajna, a MOL za kojega niko prije nije čuo postao vlasnik svega ,zato jer ste dobili namjesnika Sanadera koji se oteo kontroli pa vam poslali drugog Plenkovića koji je čini mi Sanader u rukavicama
gori od Sanadera

goran
1 godina prije

treba nama jedan lukašenko koji bi se pripojio rusiji i odjebao sve strane agente iz države

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Siromašna država koja se pravi da je bogata, pomaže bogatu crkvu koja se pravi da je siromašna…

1 godina prije

off topic,moje isprike..djokovic jos jednom.wimbledon.kada vec nisu solidarno odustali od turnira gdje su zabranili igrati nekima,samo zato jer su se rodili negdje..neka je barem otisao do kraja.hvala.

Max
1 godina prije

Vrščjaju svi. Amerikanci Rusi Francuzi Nizozrmci. Njemci Austrjanci Engelzi Turci ima čak i Ukrajnskog utjecaja.

Lenko
1 godina prije

Ne samo velike sile nego svi se natječu i pripremaju se za ispunjenje Otkrivenja.
Ne smi se zaboraviti da kad se čovječanstvo nađe u kaosu da će se pojavit  onaj Nečastivi.

mrdo
1 godina prije

“jedan od najjačih alata za kontrolu ljudi. agenti sistema postaju svi”

To na meni ne funkcioniše. Nikada nije. Zaboli me šta generalna stoka misli. Kome se ne sviđa moje mišljenje – odjebaus.
Ostalo nisam čitao. Dobio trčkalicu kad sam pročitao “Crkva ima svoju vjersku ulogu u društvu, a kršćanski moral utemeljen na Deset zapovijedi”

łedeno doba
1 godina prije
Zašto je Hrvatski Telekom njemački?

nije on ni njemački, već zna se čiji..

tojest niti je hrvatski telekom hrvatski, niti je njemački telekom njemački..

većinski vlasnik, njemačkog telekoma je ciolihvarska stoglava aždaja.-BlackRock

dakle; hrvatski telekom→ u vlasništvu deutsche telekoma, a ovaj je u vlasništvu → black rocka

łedeno doba
1 godina prije

“Tko sve vršlja po Hrvatskoj?”

nema tko ne vršlja

kad ste već na slici pokazali ove neke logove, među njima i masonski

da dodam i Rotary Club

čiji su poznati članovi, Vili Beroš, dr Lukšić ravnatelj KC Dubrava, a vjerojatno i Julije Meštrović-ravnatelj splitske bolnice

bio je izvještaj na dalmatinskom portalu, prije 3 mjeseca, da su u splitu slavili, čini mi se 90 obljetnicu rotari kluba na ovim prostorima

Rotary Club international je na listi 10 najvećih sponzora WHO-a na 9. mjestu (službeni podtaci mogu se vidjeti na vikipediji)

Змај од Змијања
1 godina prije

Становништво код нас као да не жели размишљати. Или му се не свиђа истина која се данас већ јасно да закључити?! Неколико десетљећа од поновног поробљавања јужних Славена… Док читам овај стручни увид у преобликовање става грађана Хрватске о томе ко и колико дубоко може да им метне руку у џеп, о разноврсним последицама унутар неколико друштвено значајних и блиских области, унапријед закључујем како у нашем свијету (бивша ЈУ) не може ни бити другачије. Расправљамо о појавама које су природна последица неприродног стања у ком се налазимо. Стања ропства. Потлачености. Зашто онда расправљати о појави која нам потврђује наше ропско стање? Сазнавши како на том пољу стоје ствари неће нам помоћи да се ослободимо. Само ће нам окупирати мисли са још небројено појава. Појава које гасе ватру мислећег ума. Да сведем увод, обманути смо идолима савременог времена, разлог за то нећу помињати јер припада учењу ком је досуђена смрт, Ничеовски… Čitaj više »

irina
1 godina prije

Kako moćno! Eh, Sine, nadmašuješ samog sebe, a to nije lako!

Jadranka S.
1 godina prije

Rijeci su: “Neka ne zna ljevica sto radi desnica”…..
Sto to znaci?
Lijevo, desno je UMOTVORINA.
Sredina je put srca.
A pitanje svih pitanja je:” Tko sam ja?”

Mat
1 godina prije

Nema greske,za ovo smo se borili I izborili,pocev od 90-tih.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Yugoslavijom gdije si, vrati se i otvori Goli za sve ove špilje i smutljivce poput von Anemičnog i sličnih izdajica domovine.

Izbačena
1 godina prije

Crkva nije građevina već zajednica vjernika,a nas je jako malo jer “narrow is the gate”…a katolička crkva je leglo mnogih zala,zato izađite iz nje, vi koji tragate za istinom!

Perun
1 godina prije

Reci, reci mi, ti prepametna
Reci, reci mi, dušo prezelena
Kako biti heroj u ova šugava vremena…..P.S,,,Nebu mane niko jebal v mojej kuruze

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Pouzdano znam i mogu dokazati da je dr.Franjo bio duboko u korupciji, no pitam se koji političar poslje i osim njega njega sluajno nije bio korumpiran? U tom zecu leži grm.

Lucija, prva
1 godina prije

Sitna nadopuna: Vatikan ima svoju tajnu službu. Prvoklasnu. 🙂

Necjepljeni Kokot
1 godina prije

Samo ne znam zašto ne objavite moj komentar! BIA najviše vršlja. Imaju ljude u vladi i svim granama vlasti !

Frky
1 godina prije

Svi se trebamo zapitati KAKO ČEŠKA IMA NAJMANJE IZGUBLJENIH ŽIVOTA U SVIM RATOVIMA DO SAD.? Odgovor na to pitanje treba biti putokaz i nama.

Toro Si
1 godina prije

Ko o čemu komunjara o Crkvi – ko i kurva o poštenju!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI