Bloomberg objavio: „Rusija napada Ukrajinu“

Ukrajina i Rusija
21 komentar

Novinska agencija se izvinila što je slučajno postavila unaprijed napisan naslov.

Novinska agencija Boomberg objavila je naslov koji je glasio: „Uživo: Rusija napala Ukrajinu“. Pojavio se na njihovoj početnoj stranici oko ponoći po moskovskom vremenu i ostao tamo skoro pola sata, prije nego što je uklonjen i izdato izvinjenje za grešku.

Korisnici koji su kliknuli na šokantnu priču dok je još bila dostupna bili su preusmjereni na stranicu sa greškom, navodi New York Post. Snimci ekrana Bloombergove veb stranice objavljeni na Twitteru pokazuju da je senzacionalna tvrdnja ostala uglavnom neprimjećena najmanje 24 minuta prije nego što je izbrisana.

Novinska agencija je priznala grešku, rekavši da „pripremaju naslove za mnoge scenarije i da je naslov „Rusija napada Ukrajinu“ nenamjerno objavljen oko 16 časova po evropskom vremenu danas na našoj veb stranici.”

„Duboko žalimo zbog greške. Naslov je uklonjen i mi istražujemo uzrok“, dodao je Bloomberg u svom kratkom mea culpa izvinjenju, skrivenom iza paywalla.

Opasna greška dolazi nakon višemjesečnog podsticanja straha od strane zapadnih medija i visokih zvaničnika o tome da Rusija navodno planira invaziju na Ukrajinu svakog dana. Bijela kuća je od tada donekle ublažila ta predviđanja od „neminovnih“, dok je Kremlj sve vrijeme insistirao da nikakav napad nije u pripremi. Moskva je u više navrata odbacivala optužbe kao „histeriju“ i „lažne vijesti“, a čak je i Kijev u jednom trenutku kritikovao Zapad da je nanio štetu njegovoj ekonomiji uz stalnu paniku zbog nadolazećeg rata.

bloomberggreškaRatrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vox
2 godine prije

Vjestacka djubriva POSKUPILA I DO 400 % a na proljece ce se vrtoglavi rast cijena djubriva NASTAVITI.

Jovo Jović
2 godine prije

Ništa novo. Uobičajeni ratni propagandistički potezi, uvaljivanje naroda u priču na je Rusija agresor, s malo opipavanja pulsa, ako je odziv mlak, javnost je spremna da proguta tu priču.

Zagten
2 godine prije

Slucajno kao sto je na australskoj televiziji pustena snimka satanistickog rituala

Tupko Glupko
2 godine prije

I američki prodavač vijesti Bloomberg ima krtica u svojim redovima 🙂

Marija
2 godine prije

Gnjide novinarske huškaju, lažu kao i oko korone, da se zaboravi šta su radili 2 god, ali stići će ih ruka pravde.

korištenje
2 godine prije

Da, ta vijest je vec odavno poznata vecini LOGICNO citaoca. Psiholoski rat americkih medija se vrsi dekadama protiv onih koje americki imperijalizam zeli pokoriti. Vlasnik Bloomerga je americki kapitalista tezak 40 miljardi dolara. Velik filantropist, daje novac za obojene revolucije, zidovske institucije i samo americke fakultete. Niti jedan njegov filantropski $ nije dosao u Hrvatsku. Tek sad vidimo kako je bivsa Jugoslavija bila izlozena njihovoj propagandi. Nijemci su zabranili rad ruskim medijima RT zauzvrat Rusi su zabranili rad DW i tek sad njemacki intelektualci cvilu. To su oni isti ïntelektualci”koji su proglasili naseg najveceg sina Slavena Tita za najveceg ubojicom 20 stoljeca a neki Balkanci su poput spuzve to popili kao njemacko-nacisticku istinu. Marija Zaharova Rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je ranije da Moskva zatvara novinski ured Deutsche Wellea u Rusiji kao prvu fazu uzvratnih mjera nakon poteza njemačkog regulatora da zabrani RT DE u Njemačkoj. Ostale mjere uključivat će povlačenje… Čitaj više »

gandi
2 godine prije

Zapad pokusava preplaviti medijia o negativnim vijestima o Rusiji ako ih nema onda if falsificiraju. Iz Rusije ima mnogo dobrih vijesti ali one su zaustavljene Kina će dopustiti uvoz pšenice i ječma iz svih regija Rusije, objavila je u petak ruska državna poljoprivredna organizacija, što je novi uspjeh u izvozu žitarica za Rusiju Taj potez, najavljen kao dio sporazuma potpisanih tijekom posjeta predsjednika Vladimira Putina Pekingu Moskva već godinama pokušava proširiti trgovinu žitaricama s Kinom. “Izgleda kao loša vijest za EU, Australiju i Kanadu koje su sada veliki prodavači pšenice Kini.” Trgovci su također rekli da je to negativan razvoj događaja za napore Sjedinjenih Država da prodaju više pšenice Kini. Rusija je stekla uporište na alžirskom i saudijskom tržištu nakon što su te zemlje promijenile uvjete natječaja za uvoz. Sljedeće godine dvije zemlje planiraju postići sporazum koji će Rusiji omogućiti izvoz graška u Kinu, dodaje se u priopćenju ruskog poljoprivrednog… Čitaj više »

Jery
2 godine prije

Prevaranti i ne znaju drugačije nego širiti laži!
Jadne li ste sotone, sjeme vam se zatrlo! A kako je vidjeti, vaši vlastodržci uz pomoč farmacije sa vašeg terena, če vam doči glave i ne tamo neki rusi ili kinezi! Prijatelj koji je živio duže vremena u USA mi je rekao da glupljeg i zatucanijeg naroda jos nije vidio!

Mali zloco
2 godine prije

Vidi vidi bloomberg progledao,kako to da nikad nisu objavili koga ce usa da napadnu a imali su prilika za to da objave bar 50 puta.

HEKPCT
2 godine prije

Budući da židovski mediji nikada ne griješe bit će da je stvarnost pogriješila. Na kraju, Židovi su tu samo da pomognu.

Mali zloco
2 godine prije

ma daaaaj ne rise,kad?

ledeno doba
2 godine prije

vlasnik tv Bloomberg je hazarski milijarder Michael Bloomberg, bivši gradonačelnik New Yorka iz Demokratske stranke i član Rockefellerovog CFR-a, glavne kabaline organizacije, de fakto, stvarne vlade SAD-a u sjeni
Očito je Bloomberg, prilagođeno pisanju na engleskom jeziku,-jer je ustvari na njemački Blumberg

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Teretni avion američke vojske isporučio je Kijevu 40 tona različitih Putinovih planova za invaziju na Ukrajinu…

P.S.
Nakon što je vidio koliko je grivna pala, a cijene porasle, Putin je invaziju na Ukrajinu odgodio na neodređeno vrijeme.

tihobl
2 godine prije

Pa poslali su im ameri plin i to dzabe. Nemacka prazni skladista i preko Poljske salje Ukrajini svoj plin preko mjesec dana.

abc
2 godine prije

Bloomberg objavio; “Mars napada Zemlju”

Max
2 godine prije

Lažna vijest bloomberga s namjerom treniranja mozga prediktivnim programiiranjem.

Ukratko
2 godine prije

Navedeni entitet koji objavljuje izmisljene vijesti takodjer drzi najvecu i najpopularniju databazu za prikupljanje i objavljivanje cijena vrijednosnih papira, dionica, obveznica, robe svih vrsta i oblika, ukratko databaza kompletne cijele svjetske ekonomije koja kaze tko je kome i kolko duzan i kolko sto trebamo platiti. Slucajnost? S time da su bili mali igrac i tek u zadnjih 10ak godina nekako magicno preuzeli sve i postali broj jedan od kojih svi vuku informacije kome proslijediti shekele.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI