fbpx

Pompeo nagovještava da SAD možda NIKADA neće obnoviti finansiranje SZO, dok Kina ulaže dodatnih 30 miliona dolara zbog još uvijek rasprostranjene pandemije Covid-19

Pompeo - SZO

SAD možda neće nastaviti s finansiranjem Svjetske zdravstvene organizacije, upozorio je državni sekretar Mike Pompeo, nakon što mu je predsjednik Donald Trump pružio podršku. Kina je ušla u borbu sa dodatnih 30 miliona dolara.

“Mislim da moramo ozbiljno preispitati SZO i šta iz toga proizilazi,” rekao je Pompeo za Fox News, pozivajući na “strukturalnu prepravku” organizacije kao preduslov za nastavak finansiranja.  Upitan da li misli ozbiljno o prekidanju finansiranja globalnog zdravstvenog tijela, potvrdio je, “možda se desi da se SAD nikada ne vrate na potpisivanje – da novac američkih poreskih obveznika ide u SZO.”

U isto vrijeme kada je Trumpova administracija potvrdila odluku o povlačenju finansijskih sredstava iz grupe uprkos globalnoj pandemiji koronavirusa, Peking je najavio da će u četvrtak donirati SZO dodatnih 30 miliona dolara, navodeći potrebu da se poboljšaju zdravstveni sistemi zemalja u razvoju jer pandemija koronavirusa i dalje prijeti svjetskoj populaciji. Bonus dolazi pored 20 miliona dolara koje je Kina prošle godine dala organu UN-a.

„U ovom ključnom trenutku, podrška SZO-u je podrška multilateralizmu i globalnoj solidarnosti“, izjavila je na Twitteru portparol Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying. Trumpova odluka da povuče sredstva SAD iz organizacije ranije ovog mjeseca izazvala je međunarodni nemir. Iako potez još nije završen – administracija preispituje doprinose a proces traje 60 do 90 dana – Trump nije štedio riječi, optužujući SZO da “ozbiljno loše upravlja pandemijom i prikriva širenje koronavirusa” i promoviše “Kineske dezinformacije.” Zajedno sa Pompeom, predsjednik je ohrabrio glasine da je epidemija koronavirusa počela u laboratoriji u Wuhanu – glasine koje je Peking odbio nedvosmisleno i koje nisu potkrijepljene dokazima.

Kina je zauzvrat označila američku prijetnju o ne finansiranju zdravstvene organizacije kao „klasično ucjenjivanje“, sugerišući da SAD koriste svoj status kao osnivača organizacije broj jedan da bi izvršile svoju volju u „tipičnom hegemonskom mentalitetu“.

SZO je takođe osudila taj potez, ističući da je time ugrožena ne samo sigurnost ostatka svijeta, već i same SAD. SAD su glavni finansijski izvori SZO, čiji budžet za 2020-2021 iznosi skoro 4,85 milijardi dolara. Ako se Washington zaista povuče, politiku zdravstvene grupe će efektivno voditi Bill Gates, čiji je Fond Bill and Melinda Gates sljedeći najveći donator. Kao treći po veličini finansijer, Velika Britanija bi vjerovatno preuzela platno upravljanje SZO-om ukoliko SAD odustanu od njihove uloge. Njemačka, Japan i Kuvajt sljedeći su najveći donatori u javnom sektoru.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Facebook
Twitter
Telegram
Reddit
Pretplati se
Obavijest
guest
42 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
mislim
Gost
mislim
9 mjeseci prije

koliko ja znam, od gripe se u prosijeku , svake godine cijepe isti ljudi.
a to su ugrožene skupine, kao stariji ,medicinski radnici i ostali koji su isto tako sad ugroženi od kovida.
mene interesiraju ti medicinski radnici, jer oni nisu ugroženi zbog njihovog stanja imuniteta ,nego jednostavno su više izloženi pa se cijepe svake godine, da nebi svaku zimu bili na bolovanju.
i sad od tih zdravih ljudi, koji su se redovno cijepili od gripe svaku godinu,koliko je kod onih koje je dohvatila corona, postotak teških slučajeva i smrti. i dali se taj postotak razlikuje od onih koji nisu cijepljeni svake godine od gripe.
dali imaju negdije takvi podaci?

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
9 mjeseci prije
Reply to  mislim

Medicinski radnici su upravo notorni po tome ŠTO IZBJEGAVAJU CIJEPLJENJE dok druge ljude tjeraju da se cijepe.
Situacija je toliko kulminirala da su prošle godine liječnici dobili molbu/požurnicu iz Epidemiološkog zavoda da se obavezno cijepe protiv ospica i da moraju dokazati procijepljenost. Naravno, odziv je bio nikakav.

Lucija
Gost
Lucija
9 mjeseci prije

Jeste znali da je i Gates bio kod Eppsteina najmanje tri puta?
A da mu je otac osnivač “Planiranog roditeljstva”?
Članak iz fortrussa na webtribunu: “Bil Gejts je veoma ozbiljna pretnja: Prava istina o mračnoj istoriji Gejtsa za koju nikad niste čuli”

shumadinac
Gost
shumadinac
9 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Ne zaboravi Lucija – Gejts je samo žrtveno govedo. A neće biti ni masovnog čipovanja.

Kada se o nečemu ovako napadno priča onda to nije slučajno – tačnije, vrlo je pažljivo planirano.

mislim
Gost
mislim
9 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

da i gejts ima svog vladara iz sijene mirandu.

Lucija
Gost
Lucija
9 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Shumadinac

A, ne. Ne. Ja sam znala tko je mamica…sad vidimo i tatica,- eugenika, financirao Rothschild.
Ako su uključene cijele familije…😊 to je ‘prava’škvadra.

Jučer potpisalo 400 000 amerikanaca…danas:
“U Americi je pokrenuta peticija kojom se traži pokretanje istrage protiv Fondacije osnivača Majkrosofta Bila Gejtsa i njegove supruge Melinde zbog „zločina protiv čovečnosti i zloupotrebe medicine“.

Na federalnu američku vladu se apeluje da traži od Kongresa da sprovede sveobuhvatnu i javnu istragu.”, vestinet

Mölltaler
Gost
Mölltaler
9 mjeseci prije

Nekad treba i amerikance podržati u nekim stvarima.

Kažun
Gost
Kažun
9 mjeseci prije

Posljednji Trumpov adut u borbi protiv covida :

Dr Trump suggests

Inject 5ml a day and all will be well.
Domestos Professional

Ima još

Proizvođač Lysol-a i Dettola, Reckitt Benckiser (RB.L), upozorio je ljude da ne koriste dezinfekciona sredstva za liječenje koronavirusom, nakon što je američki predsjednik Donald Trump predložio istraživačima da pokušaju unositi dezinfekciona sredstva u tijela pacijenata.

“Ni pod kojim uvjetima se naši dezinficijensi ne smiju unositi u ljudsko tijelo (putem injekcija, gutanja ili na bilo koji drugi način)”, rekla je tvrtka ovdje

Trump je rekao da bi istraživači trebali pokušati primijeniti svoja otkrića na bolesnike s koronavirusom umetanjem svjetla ili dezinficijensa u njihova tijela.

“Postoji li način da nešto takvo učinimo injekcijom, unutar ili gotovo čišćenjem?” On je rekao. “Bilo bi zanimljivo to provjeriti.”

Reckitt je rekao da je zbog nedavnih špekulacija i aktivnosti na društvenim medijima postavljeno pitanje može li interna upotreba dezinficijensa biti prikladna za ispitivanje ili koristiti kao lijek za koronavirus.

Pa,Americi nije potrebna SZO, imaju oni sposobne doktore.Nijedna međunarodna institucija koja ne služi
isključivo njihovim interesima biti će razbucana.

Usput,kada će biti dodjela Nobelove za Medicinu?
Ove godine imamo jakog kandidata 😇😇😇.

Bosanac
Gost
Bosanac
9 mjeseci prije
Reply to  Kažun

Treba prvo cut kako je to rekao tacno , a onda mozda sacekat pa vidjet zasto je to rekao

LZN
Gost
LZN
9 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Dok bosanci shvate, ode voz……….
Izjavio je kako piše gore……….i još jednom dokazao da je kreten.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
9 mjeseci prije
Reply to  LZN

@ LZN Gdje je to izjavio? Navedi izvor da i mi pročitamo pa da prokomentiramo.
Da li je kreten tip koji želi vlastitu zemlju izvući iz ratova koji su zlouporabom SAD-a izazvali globalisti radi uspostave globalne kontrole, koji je shvatio da je ova covid bajka tu radi uspostave novog poretka u kojem se SAD smjenjuje Kinom, koji je shvatio da je WHO sve samo ne “zdravstvena” organizacija, koji je shvatio da će ova “kineska pandemijska bajka” uništit gospodarstvo SAD-a i stvoriti recesiju koja će napraviti kaos u Americi, koji zna da je SAD-u namijenjeno obezvrijeđivanje dolara (Šoroš objavio još 2008.).
Ako je netko takav za tebe kreten, pretpostavljam da su tvoji junaci i mudraci Merkel, Macron, Plenković.

Osim toga, nisi baš elaborirao zašto je za tebe Trump kreten. Možda su te tako naučili, tko zna…

Bosanac
Gost
Bosanac
9 mjeseci prije
Reply to  LZN

LZN…nek si ti shvatio sta je Trump rek’o 🙂 i nek nisi ovo sto sam ja

glineni golub
Gost
glineni golub
9 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

dobro si mu odgovorio Bosanac
on je ko fol nesto vise -al kad bi se zayebavali

shumadinac
Gost
shumadinac
9 mjeseci prije
Reply to  Kažun

@Kažun
A još kad sazna da je najefikasnija dezinfekcija radijacijom…

Kažun
Gost
Kažun
9 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

@guest_411371
Ma,nisam danas mogao vjerovati za tu izjavu,tražio
sam potvrdu iz više izvora.
“Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo što za svemir nisam siguran.”
A.Einstein

shumadinac
Gost
shumadinac
9 mjeseci prije
Reply to  Kažun

@Kažun
Ne čudim se ja Trampu, ne čudim se ni Amerima – ja se čudim našim ljudima koji odbijaju da prihvate očigledno. Možda je on bolji od Hilari ali i ona je bolja od pokojnog MekKejna – al su se usrećili…

Kažun
Gost
Kažun
9 mjeseci prije
Reply to  Kažun

Donald Trump nominé pour le Prix Nobel de la “connerie” qui propose d’utiliser du désinfectant dans les poumons des patients ou des UV pour soigner le Covid-19. Toujours étrange de voir que les Etats-Unis peuvent produire le plus grand nombre de Nobel au monde et un tel président 😂😂😂

Donald Trump nominiran je za Nobelovu nagradu za “sranje” koji predlaže korištenje dezinficijensa u plućima pacijenata ili UV za liječenje Covid-19. Uvijek čudno vidjeti kako Sjedinjene Države mogu proizvesti najveći broj dobitnika Nobelove nagrade na svijetu i takvog predsjednika

Georges Malbrunot Twitter

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
9 mjeseci prije
Reply to  Kažun

@kažun u pržun A tko je taj ugledni Georges Malbrunot sa još uglednije Twatter znanstvene platforme čije bi mi mišljenje trebali uzeti k srcu?

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
9 mjeseci prije
Reply to  Kažun

@kažun u pržun Kazao Albert Einstein, lik čija je teorija relativnosti toliko na staklenim nogama da je pitanje dana kad će i javno pasti. Možda je mislio na sebe?

brusilica
Gost
brusilica
9 mjeseci prije
Reply to  Kažun

If tap water is clear
:1.Use bleach that does not have an added scent (like lemon).2.Add 1/8 teaspoon (8 drops or about 0.75 milliliters) of household liquid bleach to 1 gallon (16 cups) of water. 3. Mix well and wait 30 minutes or more before drinking.
If tap water is cloudy:
1. Use bleach that does not have an added scent (like lemon).2.Add 1/4 teaspoon (16 drops or 1.5 milliliters) of household liquid bleach to 1 gallon (16 cups) of water. 3. Mix well and wait 30 minutes or more before drinking
.Remember that containers may need to be sanitized before using them to store safe water:1.Use bleach that does not have an added scent (like lemon).2. Add 1 teaspoon (64 drops or 5 milliliters) of household liquid bleach to 1 quart (32oz, 4 cups, or about 1 liter) of water. 3. Pour this into a clean storage container and shake well, making sure that the solution coats the entire inside of the container.4. Let sit at least 30 seconds, and then pour out solution. 5. Let air dry OR rinse with clean water that has already been made safe, if available.■Never mix bleach with ammonia or other cleaners.■Open windows and doors to get fresh air when you use bleach. CDC.GOV

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
9 mjeseci prije
Reply to  Kažun

@kažun za pržun Bi li bio dobar pa dao izvor iz kojeg se vidi da je to Trump rekao. Meni to što ti navodiš izgleda kao kampanja Demokratske (globalističke) stranke SAD-a.
Možda Trump nije kandidat za nobela za medicinu ali je li Obomber bio kandidat za nobelovu nagradu za mir? Obomber – pokretač stihije likvidacija dronovima, ratova u Libiji, Sudanu, Siriji, za čijeg je mandata nastao ISIL te mnoge “kolor revolucije”. Ili Killary Clinton- “we came – he died” vezano uz Gadafija?
Pretpostavljam da ti je komentar posljedica želje za humorom, inače bi predstavljao dubinsko neznanje i nerazumijevanje situacije.

Kažun
Gost
Kažun
9 mjeseci prije
Reply to  MatijaVZHR

Trump suggests injecting disinfectant as Covid-19 treatment YouTube
11,566 views•Apr 24, 2020
1:14 MIN Nisam ti stavio link,zbog validacije ,a posjedujem i pomalo smisla za humor.

I’m all in favour of trying disinfectant injections against the Coronavirus. As long as Trump goes first.

27

Brem
Brem
11 hours ago (edited)
Next weeks headline

“Couple die after injecting bleach”

18

Samira Dire
Samira Dire
9 hours ago
“You’re not dumb as you look” quote clearly doesn’t apply to Trump😂

4

Rou Xuan Goh
Rou Xuan Goh
13 hours ago
This is truly unbelievable

27

suck this
suck this
12 hours ago
He’s been inhaling his orange tanning oil again people 😂😂

27

Lampu Malam
Lampu Malam
13 hours ago
Don’t try this at home kids… nanti ada je orang bijak yang minum hand sanitizers …

23

Chuck Juice
Chuck Juice
10 hours ago
I’m gonna light myself on fire so I get the best of both light and heat treatment…Thanks for the advice President Trump

9

wegder
wegder
12 hours ago
I shot up some UV light, I feel better.

9

Ethan Hill
Ethan Hill
5 hours ago
Now his parents roll over in their graves.

2

ChrisRyot
ChrisRyot
6 hours ago
See it from another point of view. Less idiots mean less approval ratings for Trump in the upcoming elections

5

Richard
Richard
12 hours ago
there will be people who will try this very dangerous has he lost the plot ?

4

Franz Haas
Franz Haas
3 hours ago
HE IS NOT SAYING DO THIS.
HE IS THROWING OUT IDEAS.
LIGHT THERAPY IS A THING
BY THE WAY.

3

Ricky Dicklander
Ricky Dicklander
1 hour ago
“I think injecting bodies with cleaning chemicals sounds like a great thing.” – Jeffrey Dahmer

Dutchy
Dutchy
10 hours ago
Exactly the tests Joseph Mengele did on Jewish twin children in Nazi concentration camps.

1

Paul
Paul
8 hours ago
The US president with the lowest IQ ever!!

7

Tony Stone
Tony Stone
2 hours ago
He is referring to studies and smirking while making suggestions that we check it out. Lol. UV light therapy is a thing. And while it seems outlandish there is something to it.

2

listen to this
listen to this
6 hours ago
I think its time for him to be checked mentally.
A lot of Republicans will die listening to him.

guzičetinica
Gost
guzičetinica
9 mjeseci prije
Reply to  Kažun

misli na klor-dioksid (plin)… Zaista moraš biti u nekom deficitu da gadiš čovjeka a nemaš pojma o čemu govori. Klor – dioksid nije štetan za ljudsko tijelo…nije domestos, mudraci. Inače ga koriste kao najučinkovitiji lijek za koleru..kužite…mudraci. Pomoću njega, npr. dezinficiraš najprljaviju vodu i popiješ bez problemčića. Nazad u školu…koji ste papci…strašno

Kažun
Gost
Kažun
9 mjeseci prije
Reply to  guzičetinica

“Klor dioksid zbog svoje viso ke reaktivnosti nije moguće skladi štiti, nego
se mora proizvoditi na licu mjesta
po trenutnoj potrebi u posebnim
uređajima.
Klor dioksid nudi mnoge prednosti
u usporedbi s dezinfekcijom vode
klorom, sredstvom koje je još uvijek u široj uporabi. Dezinfekcijsko
djelovanje klor dioksida ne opada s
porastom pH vrijednosti, kao što je
slučaj sa klorom. Ostaje stabilan u
cjevovodu tijekom dužeg vremenskog perioda omogučavajući dugotrajnu mikrobiološku zaštitu vode.
Amonijak koji uzrokuje pad rezidualnog klora, ne reagira sa klordioksidom, i time ne utječe na dezinfekcijsku moć klor dioksida
Klorofenoli, tvari intenzivnog mirisa,
koji se pojavljuju prilikom dezinfekcije vode klorom, ne stvaraju se
prilikom korištenja klor dioksida.
Također, trihalometani (THM) i drugi kancerogeni spojevi kloriranih
ugljiko vodika ne stvaraju se prilikom
uporabe klor dioksida, kao što je to
slučaj kod uporabe klora. U svim
vodoprijenosnim sustavima stvaraju
se biofi lmovi, naslage po stijenkama
cjevovoda, koje čine idealno stanište
za opasne mi krobe kao što je npr. Legionela.
Za razliku od klora, klor dioksid svojim djelovanjem aktivno ukla nja
biofi lmove i time uništava uvjete opstanka mikrobiologije u cjevovodu ”

Znači,mogu popiti dva dl nerazrjeđenog za bolju probavu?

Kažun
Gost
Kažun
9 mjeseci prije
Reply to  Kažun

“PREDSJEDNIK SAD-a Donald Trump ponovno je zaprepastio medicinsku zajednicu posljednjim komentarima o lijeku za koronavirus. Njegove komentare stručnjaci su nazvali neodgovornima i opasnima.

Naime, Trump je na dnevnoj presici o koronavirusu sugerirao kako bi ubrizgavanje dezinfekcijskog sredstva poput izopropilnog alkohola u tijelo moglo ubiti koronavirus, a predložio je i zračenje tijela bolesnika od koronavirusa UV-zrakama, nešto što je opovrgnuo doktor na samoj presici.
Nekoliko sati kasnije Trump je objasnio što je mislio rekavši “da je samo bio sarkastičan”.

“Pitao sam to pitanje u sarkastičnom tonu, da bi novinari poput vas vidjeli što će se dogoditi”, rekao je okupljenim medijima u Ovalnom uredu nakon što je potpisao četvrti paket pomoći gospodarstvu težak gotovo 500 milijardi dolara.

“Pitao sam sarkastično, a vrlo sarkastično pitanje, novinarima u prostoriji, o dezinficijensu i njegovoj uporabi”, kazao je Trump pa je dodao:

“Ubija, zaista ubija virus na rukama i to bi moglo učiniti stvari boljima. To što sam napravio bila je sarkastična forma i pitanje novinarima”, pokušao se izvući predsjednik SAD-a.

Bijela kuća je objavila da su njegove riječi izvučene iz konteksta i poručila ljudima ne čine ništa bez savjeta liječnika.
Trump iskoristio otkriće američkih znanstvenika i pričao gluposti

Američki znanstvenici otkrili su da virus brže gubi snagu kad je izložen suncu, vrućini i vlazi, a istraživanje su predstavili javnosti na presici. Uz to, isto istraživanje je otkrilo kako bi izbjeljivač mogao ubiti virus u slini ili respiratornim tekućinama u roku pet minuta, a izopropilni alkohol navodno isto napravi u kraćem vremenu. Trump je napomenuo kako treba oprezno shvatiti ovo istraživanje, a potom je rekao:

“Pretpostavimo da udarimo tijelo velikom UV-zrakom, ili nekim drugim moćnim zračenjem”, rekao je Trump i potom se okrenuo doktorici Deborah Birx, koordinatorici za borbu protiv koronavirusa Bijele kuće, i nadodao: “Mislim da ste rekli kako to još niste provjerili, ali da ćete testirati.”
Predložio ubrizgavanje u pluća

“Ja sam onda rekao što bi se moglo dogoditi ako dovedemo zraku unutar tijela, što se može napraviti kroz kožu ili na neki drugi način, pa ste rekli da ćete i to testirati. Onda sam vidio dezinfekcijska sredstva koja unište virus u minuti, postoji li način da napravimo tako nešto, kroz injekciju ili čišćenje? Da sredstvo uđe nekako u pluća? To bi bilo zanimljivo provjeriti.”

Potom je upitao dr. Birx o tome je li čula za tretman liječenja koronavirusa vrućinom i zrakama.

“Ne kao tretman. Mislim, temperatura je dobra stvar, pomaže tijelu da odgovori na bolest, ali nisam još vidjela tretman pomoću vrućine ili zračenja”, završila je Birx, dok joj je Trump odgovorio da bi bilo jako dobro kada bi se tako nešto provjerilo.

Medicinski stručnjaci diljem SAD-a ostali su šokirani Trumpovom sugestijom. Među njima je i pulmolog dr. Vin Gupta koji je za NBC rekao:

“Sama ideja o ubrizgavanju bilo kakvog proizvoda za čišćenje u tijelo je opasna i neodgovorna. To je poznata metoda koju ljudi koriste kada se žele ubiti”, napomenuo je.

Kashif Mahmood, doktor iz Charlestona u West Virginiji, na Twitteru je napisao:

“Kao doktor ne mogu preporučiti ubrizgavanje dezinfekcijskog sredstva u pluća ili korištenje UV-zraka za liječenje koronavirusa. Ne slušajte Trumpove medicinske savjete.”

John Balmes, još jedan pulmolog iz San Francisca, upozorio je da udisanje para iz sredstva kao što je izbjeljivač može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

“Samo udisanje takvih para je nešto najgore za vaša pluća. Dišni put i pluća nisu namijenjena za ubrizgavanje bilo kakvog dezinfekcijskog sredstva. Čak ni mala količina izopropilnog alkohola nije sigurna. Takva ideja liječenja nije normalna”, napomenuo je Balmes za Bloomberg News.”

J. B
Gost
J. B
9 mjeseci prije
Reply to  Kažun

Jusi gledao direktni prijenos, ili prenosiš neke medije koji pričaju o tome? Ako želiš biti dezinformiran prati Hrt, Index, 24sata,CNN uz sve svoje offshootove, MSNBC, i dalje da ne nabrajam. Ako želiš stvarno čuti što je čovijek izjavio idi na video pa pogledaj svojin očima i ušima. Isto sranje kao i sa Đokovićem. Svi prate šta N1 ili Imbex prenose, a nitko nije dovoljno mudar da provjere što je čovijek zapravo izjavio. To su prave jude, dezinformirani ljudi koji misle da su pokupili svu pamet svijeta pa prosipaju okolo svoj verbalni proljev u nedogled. Papagaji bez kritičkog razmišljanja koji ponavljaju glupe novinske članke i kretenske senzijonalističke naslove.

Bosanac
Gost
Bosanac
9 mjeseci prije
Reply to  Kažun

Imam prijatelja proizvodi to…kako je corona krenula ubi se od posla 🙂

istrazuj
Gost
istrazuj
9 mjeseci prije
Reply to  guzičetinica

Guza…
Upravo tako.
Ja godinama koristim ClO2 – i kupovao sam ga kao MMS od Jim Humblea.
Genijalna stvar – jedno 1000 puta bolja od svakog antibiotika.
Ali mi nesto cudno da Trump to preporucuje…
..
PS
Sad pogledao sta je rekao…
Ma nista – ovo su obicne izmisljotine – koje pojedine kolege puse ovdje…
Covjek je lamentirao vise sam za sebe, pa je prvo rekao da je predlozio svojim strucnjacima ako je moguce da razviju metod za “unutarnje osvjetljavanje UV zracima”, a onda opet sebi u bradu promrsio da pokusaju naci neki “desinfektant” da bi ocistili tijelo… Izgleda da ga ovi sa CNN (Killary) bas ne vole.
Covjek duboko udahne a onda od CNN – preko francuskih – do pakistanskih medija (sve na istoj plati kao CNN) – pocne reprodukciju smeca koje nama veze sa vezom.

hiber
Gost
hiber
9 mjeseci prije

Znači USA daje 400 miliona $, a Kina 20 miliona. Dakle USA 1,22 $ po stanovniku, a Kina 1,4 centa po stanovniku. Nije Beg cicija. I to bi kao trebala biti buduća najveća ekonomska velesila. Dakle Kina se švercala, a uticaj je ostvarivala preko Bil Gatesa, ili je Bil Gates sve vodio. Umjesto da riješimo ovakve dileme bavimo se ovakvim poluvijestima.

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  hiber

Znaci, da se na muci poznaju junaci.
Kad je osetljivo, kad su sve oci uperene u njih, oni biraju da se ukenjaju.
Lideri Slobodnog Sveta.
Kina im nije mogla naneti takvu propagandnu stetu ni da se je trudila iz petnih zila kakvu nanose oni sebi sami.
Kruzi meme. Tip cacka stapom lenjeg americkog psa i kaze: „Go ahead moddafakka. Sve the world like you do in the movies“.
To vidi narod

PATMAT
Gost
PATMAT
9 mjeseci prije
Reply to  hiber

Hiber. Ovo šta govoriš cijelo vrijeme izgleda 99posto točno. Nitko ne može reć 100 posto jer su u igri svi najjači igrači svijeta. Al stvarno mora se čovjek pitati zar Kina koja ima nemoguće puno para daje toliko malo para. Sad su dodali 30 milijuna. Zamisli 30 milijuna ne pričamo o miljardama nego milijunima.
Gledao sam svih ovih dana izjave i priče o svih strana i sve priče provjeravao sa što više izvora. Al nikako, nikako ne mogu progutat priču da nisam na ni jednom jedinom mainstreem portalu čuo dobru riječ o Trumpu. Pa zar to nije sumljivo . Zar je lik toliko lošiji od svih ostalih presjednika SAD-a koje su mediji obožavali i koje su nosili na leđima.Čovjek koji nije pokrenu nijedan novi rat!!!!!!!!!!!!!!!!!! Helo.
Ali nada se kurva budi. Gledao sam sinoć neku Happy tv iz Srbije(nove snimke), DJS jutarnji program di malo raspravljaju i šale se. I svi ama svi gosti a bili su književnici, umjetnici, novinari, filozofi uglavnom ljudi slobodnog duha pomalo uviđaju i navijaju za Trampa. Gospođa Mirjana Bobić-Mojsilović je bila najjača. Uglavnom niko ne želi globaliste. Niko iole pametan i slobodnog duha.
Istinu o Trumpu se najviše može vidit na fox newsu. Trump griješi i Trump malo podilazi CIA-ii puno podilazi Izraelu, al svi su hebote ostali protiv njega (FBI, NSA, svi mediji, većina državnika globalista). Možda ga još jedino Putin podržaje al i on zna da u SAd-u presjednik nije sve.

Kažun
Gost
Kažun
9 mjeseci prije

Što se mene tiče ,neka se ukinu sve međunarodne institucije,ionako
planetom vlada zakon đungle,zakon jačega.
Kada su Veliki npr. osuđeni za Genocid ili Ratni zločin?

Tko ima pravo na nuklearno oružje,a tko nema?
Neka sjednu svi za stolom i dogovore doprinose za SZO prema
veličini ekonomije i ostalim parametrima,kako se dogovore.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
9 mjeseci prije
Reply to  Kažun

SZO nije niti medicinska niti znanstvena isntitucija. SZO je politička organizacija vrlo sumnjivih korijena i veza što svatko pismen može istražiti i shvatiti. Možda bi si mogao dati truda pa posebno istražiti (ne)djelovanje SZO-a u epidemiji ebole u Sierra Leoneu. Ponavljam- svinjska gripa 2010- Margaret Chan – SZO.

shumadinac
Gost
shumadinac
9 mjeseci prije

Danas “dobar” razlog za “eutanaziju SZO (da ironija bude veća njihova najveća krivica je poslušništvo prema Vašingtonu), sutra neka druga međunarodna organizacija – ili će ići direktno na UN što i jeste osnovni cilj.

Međunarodne organizacije jesu leglo korupcije, nesposobnosti i nepotizma ali nije rešenje ukinuti ih već ih treba reformisati. Međutim, Vašingtonu su trebale baš ovakve kakve su a sada kada se prelazi na novu strategiju, kada sila postaje osnovno merilo, bilo šta “međunarodno” je samo smetnja. Smetnja je i demokratija i ljudska prava i bilo šta što može staviti pod znak pitanja njihovu “nepogrešivost”.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
9 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

“Reformisati”? to je kao da kažeš da Vučića i Brnabić treba “reformisati”. Bere li se sa trnja grožđe?
Kada god imaš slučaj teške centralizacije bilo čega- ovdje je to slučaj sa WHO i medicinom, onda nemaš više načina liječenja i tretmana koji bi ti možda mogli spasiti glavu, nego rigidan sustav koji promovira samo jednu shemu koja uvijek ide na korist treće strane. Medicina je ključan element za uspostavu novog globalnog poretka a bojim se da ti se u tom poretku neće baš sviđati. Iz jednostavnog razloga jer je to poredak ograničenja a ne mogućnosti. Kada kažeš “poslušništvo prema Washingtonu” onda valja znati tko je u određenom trenutku bio kingpin u Washingtonu. Washington Trumpa nije niti izbliza jednak Washingtonu Obame, Busha ili Regana. Naprotiv. UN je sve donedavno bio pod kontrolom globalističke mafije čiji je glavni operativac bio globalist Geoffrey Feltman-ubojica Sirije. Pozabavi se malo tim likom. Ovakav UN definitivno treba “reformisati” jer je trul a WHO demontirati. Svaka država treba imati svoju zdravstvenu politiku i omogućiti građanima da se liječe na način da su im ishodi najpovoljniji, makar o svom trošku.

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
9 mjeseci prije

Kad može jedan bjednik Bill Gates podkupovati i određivati rad SZO, te preko nje uvaljivati i prodavati svoja sumnjiva cjepiva, to je znak, da treba SZO pod hitno ukinuti i novu SZO organizovati na drugačijim temeljima. SZO je jako korumpirana organizacija i alat sionista, koja je počela štetiti cjelom čovječanstvu.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
9 mjeseci prije

Eto, konačno su i Kinezi (KP Kine) “pustili boju” i potvrdili ranije tvrdnje da su u ovom korona-cirkusu prst i nokat sa globalistima.
WHO je oduvijek bio tvrdo globalističko medicinsko leglo pod kontrolom obitelji Rockefeller. Iz ovog korona cirkusa najviše profitira totalitarni kineski režim u suradnji sa globalističkom mafijom. Kina je u ovom cirkusu tek “okrznuta” ( i za vrijeme najveće “epidemije u Wuhanu nije bilo zabrane putovanja iz provincije u u provinciju, jedino je Hubei bio pod tvrđim režimim) dok Europa stoji a isto to su pokušali napraviti i u SAD-u. Pođite na ebay pa vidite da li isporuka robe iz Kine stoji (sa kineske strane). Kineske tvrtke informiraju kupce kako će nakon kraćeg zastoja, Amazon ponovo početi popunjavati police njihovom robom od ovog tjedna.
WHO nije nikakva zdravstvena organizacija i u njoj je malo liječnika.
Valja podsjetiti na sramotno djelovanje WHO i posebno njene tadašnje direktorice, inače kineskinje Margaret Chan u doba svinjske gripe 2010. koja je pozvala sve vlade svijeta da pokupuju besmisleno i škodljivo cjepivo. Ne samo to nego su pokušali i preuzeti vođenje svinjske predstva na globalnom nivou i tražili smjenjivanje onih u vladama i državnim institucijama koji su javno izrazili sumnju u njihovu svinjsku verziju. Još jednom, da se podsjetimo, kada su globalisti krenuli sa svim tim epidemijskim predstavama (ptičja, svinjska, štukina itd.) odakle je to sve obično startalo?

Svi oni koji staju na stranu Kine iz neznanja ili profesionalno (NGO aktivisti, korporativni novinari, antifa, woke, coke, toke, demokrati, liberali, socijalisti, komunisti, trockisti) možda da se zapitaju žele i živjeti pod režimom koji je spreman žrtvovati svoje građane i zapaliti cijeli svijet da b preuzeli žezlo novog globalnog hegemona. Želite li od takvih biti poPRCani.

PRC= Property of Rockefeller Cabal

PATMAT
Gost
PATMAT
9 mjeseci prije
Reply to  MatijaVZHR

Ja nakon svega znam da će se milioni slobodnih ljudi moliti pazi MOLITI da na predsjedničkim izborima dobije Trump. Izbor nije idealan ali hebote izgleda ko zadnja slamka spasa.

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije

Treba pokrenuti paralelnu organizaciju u recimo Pekingu.
Trebace malo vremena ali ce se vremenom prikljuciti svi, kao Azijskoj Investicionoj Banci.
USA se ponasa kao deriste, pa neka joj ostane prazna ljustura UN. Ionako su ih stvorili kao svoju produzenu ruku.
Ali stvarno… kao derista. „Mi smo stvorili fini klub i ti ne smes biti u nasem klubu ako ne radis sta ti kazemo“.
Budalo. Ostajes sam u klubu. Ne zajebava te niko. Zajebavas se sam.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
9 mjeseci prije

“…Peking je najavio da će u četvrtak donirati SZO dodatnih 30 miliona dolara…”
.
Peking je najvjerniji vojnik – satanisticke kabale.

PATMAT
Gost
PATMAT
9 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Šta sam gore napisao. Trump je postao na kraju balade jedina nada za “slobodne ljude” uz možda Putina i par manjih suverenista.

Bosanac
Gost
Bosanac
9 mjeseci prije

Evo sta kaze prosjecan afroamerikanac (nigga) na to https://twitter.com/i/status/1251247746511785984 🙂

POVEZANE VIJESTI

Izbornik