Predložena zajednička banka Rusije i Afrike

Burkina Faso
5 komentara

Burkina Faso je predložila stvaranje zajedničke banke s Rusijom kako bi se olakšale financijske transakcije između dviju zemalja i promicala trgovina, rekao je u srijedu predsjednik prijelazne zakonodavne skupštine Ousmane Bougouma.

“Mislim da je, kada je riječ o jačanju suradnje s Rusijom u ključnim područjima gospodarstva, vrlo važno da istražimo mogućnost stvaranja zajedničke banke između Rusije i Afrike s podružnicom u Burkini Faso”, rekao je.

Uspostava zajedničke financijske institucije utrt će put široj suradnji između Rusije i te zapadnoafričke zemlje, rekao je dužnosnik, dodajući da bi to bilo “korisno” za međusobnu trgovinu i ulaganja.

U siječnju je premijer Burkine Faso, Apollinaire Joachim Kyelem de Tambela, predložio osnivanje zajedničkog odbora za jačanje trgovinskih i gospodarskih odnosa s Moskvom.

Ranije ovog tjedna, prvi zamjenik predsjednika Državne dume, Aleksandar Žukov, rekao je da je Afrika “regija koja se brzo razvija i ima velike perspektive”, dodajući da Rusija trenutno “aktivno radi” na proširenju suradnje sa zemljama na tom kontinentu.

“Naši zajednički gospodarski interesi su ulaganja, suradnja unutar proizvodnih lanaca, suradnja u strateškim infrastrukturnim projektima, energetici, medicini, financijskim tehnologijama i to, naravno, uz tradicionalnu opskrbu žitaricama i gnojivima”, rekao je na Međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji ‘Rusija – Afrika u multipolarnom svijetu’.

Rusija je “odlučna nastaviti graditi strateško partnerstvo” s afričkim državama, dok brojne ruske državne i privatne tvrtke već aktivno ulažu na kontinentu.

afrikaBankaBurkina FasorusijaTrgovina
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Logičan potez.

Puhpoh
1 godina prije

Tamo neću držati pare

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Pa Afrika je drugi po veličini kontinent , prepun , svega no – bojim se da Rusi nijesu spremni na to te nikada , neće ni bit ali jesu —- KINEZI 101% ! Sad i ODMAH !

Mladenko
1 godina prije

Kolike će kamate biti u toj Afričko-Ruskoj Banci????

zlatan
1 godina prije

Dajte javite, gdje je poslovnica, da prebacim svu svoju ušteđevinu tamo!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI