Predviđa se porast ruske proizvodnje plina

Plin
15 komentara

Zemlja ima za cilj povećati godišnju proizvodnju LNG-a na najmanje 100 milijuna tona do 2030.

Očekuje se da će godišnji obujam proizvodnje ukapljenog prirodnog plina (LNG) u Rusiji nastaviti rasti i dosegnuti 47,3 milijuna tona 2024. u skladu s programom energetskog razvoja zemlje. Prema službenim dokumentima, iduće će godine proizvodnja goriva skočiti za 40%. Predviđa se da će do kraja 2023. obujam proizvodnje dosegnuti 33 milijuna tona. Prema podacima državne službe za statistiku Rosstata, proizvodnja LNG-a u Rusiji prošle je godine porasla za 8,1% na 32,5 milijuna tona.

Od siječnja do kolovoza ove godine proizvodnja je smanjena za 5,3% na godišnjoj razini na 20,9 milijuna tona. Ruski ministar energetike Nikolay Shulginov rekao je za RIA Novosti ovog mjeseca da trenutna proizvodnja LNG-a u zemlji nije dovoljna za zadovoljavanje rastuće potražnje za ruskim gorivom na svjetskom tržištu. Zamjenik premijera Aleksandar Novak ranije je otkrio da Rusija namjerava povećati svoj udio u izvozu LNG-a kako bi nadoknadila pad opskrbe Zapadnoj Europi.

Planovi razvoja zemlje za LNG zahtijevaju dodatne resurse plina kako bi se povećala proizvodnja za dodatnih 34 milijuna tona godišnje, s ciljem dostizanja razine proizvodnje od najmanje 100 milijuna tona LNG-a godišnje do 2030., prema Novaku.

LNGPlinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Sankcije protiv Russia od strane EU u smislu OGRANIČENJA CJENA NAFTE dovele do POVEĆANJA CJENA Russian crude oil 🤣 …

Alex Keller
4 mjeseci prije

Sankcije protiv Rusije dovele su do povećanja cijena nafte. Cijena plina prati cijenu nafte. Rusija daje Indiji proviziju,a EU tu naftu uvozi iz Indije,jer su EU rafinerije dobrim dijelom baždarene za preradu ruske nafte,pa bi ih trebalo u remont za preradu lake nafte sa Bliskog Istoka. Zato Ameri pokušavaju da se dogovore s Iranom ,a na račun Rusije. Saudijcima se od toga diže kosa na glavi,jer bi veći priliv iranske nafte na tržište srušio cijenu. Ameri samo žanju mržnju,čega god se dohvate.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

Porast če za 3%

Max
4 mjeseci prije

Očekivano.

Jomla
4 mjeseci prije

Da nije utrostručenje proizvodnje malo preabiciozno?

Gjuro1977
4 mjeseci prije

Raspad EU-a

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI