Prosvjed poljskih kamiondžija blokira granični prijelaz s Ukrajinom

Kamioni na Ukrajinsko Poljskoj granici
9 komentara

Akcijom se želi skrenuti pozornost na izgubljene poslove kao rezultat ublažavanja pravila EU-a o prijevozu tereta u treće zemlje

Vozači kamiona u Poljskoj blokirat će u ponedjeljak tri granična prijelaza s Ukrajinom u nastojanju da privuku pozornost na štetu koju su pretrpjeli zbog odluke EU-a o ublažavanju propisa Unije za ukrajinske prijevozničke tvrtke 2022.

Očekuje se da će prosvjed, zakazan za 6. studenog u 12:00 po lokalnom vremenu, zaustaviti kamione koji putuju kroz Dorohusk, Hrebenne-Rawa Ruska i Korczowa, propuštajući samo jedan kamion na sat, prema obavijesti o prosvjedu u koju je Reuters imao uvid.

Međutim, poljski prosvjednici navodno planiraju dopustiti prolaz opremi za ukrajinsku vojsku i vozilima za prijevoz stoke.

Njihovi zahtjevi uključuju vraćanje prijašnjih ograničenja na broj kamiona registriranih u Ukrajini kojima je dopušten ulazak u Poljsku, kao i zabranu prijevozničkih tvrtki s kapitalom izvan Unije.

Negovanje je odjek sličnih prosvjeda poljskih farmera ranije ove godine zbog priljeva jeftinog ukrajinskog žita, što je snižavalo cijene lokalnih usjeva. Širok raspon tvrtki u Poljskoj navodno je duboko zabrinut zbog tereta koji je nacija morala podnijeti zbog potpore Ukrajini.

Blokada cesta samo je prilika za kamiondžije da zaustave ukrajinske konkurente u prelasku granice, prema zamjeniku kijevskog ministra infrastrukture Sergeju Derkaču, koji je rekao da kamioni njegove zemlje čine 85% onih koji prelaze granicu.

U prosjeku između 40.000 i 50.000 kamiona prijeđe granicu s Poljskom svaki mjesec preko osam postojećih prijelaza, prema ukrajinskom ministarstvu infrastrukture, koje procjenjuje da je to dvostruko više nego prije vojnog sukoba s Rusijom.

kamiondžijePoljskaProsvjedukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dtt
3 mjeseci prije

počelo je počelo

Max
3 mjeseci prije

Tako i treba.

3 mjeseci prije

hmm. kad su njemacki prijevoznici gubili radi poljske konkurencije onda je bila sloboda trzista. zamisli da se ukrajina pridruzi EU, poljoprivreda, radna snaga, struja, prijevoznici, sve bi konkuriralo poljskoj i svima. EU fondovi bi odlazili u ukrajinu pa bi bilo manje za dosadasnje primatelje.

tihobl
3 mjeseci prije

Poljske kamiondzije su su zivjele od prevoza izmedju Rusije i Evrope. Zbog sankcija su ostali bez posla.

BlueZg
3 mjeseci prije

Eto ti “sloge”. Evropska Narnija je totalna travestija. Samo pare i interesi. Materijalističko, snobističko, bezbožno i pogano gujinje gnijezdo. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

Alex
3 mjeseci prije

Vozite u Rusiju umjesto u Poljsku 😂😂😂

Markiša
3 mjeseci prije

Treba čuvat svoje ljude i svoja radna mjesta pod dobar dan!!!!
Koliko im je trebalo da skuže bumerang efekt..cccc…
Bravo Poljaci👏👏👏

Markiša
3 mjeseci prije

Ona je čisti američki agent koji radi protiv EU

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI