Rusija ostaje drugi najveći dobavljač LNG-a Španjolskoj

LNG brod
3 komentara

U prva četiri mjeseca 2024. Madrid je kupio 26.854 GWh plina iz Rusije, prema podacima španjolske energetske kompanije Enagas

Rusija je zauzela drugo mjesto u opskrbi Španjolske ukapljenim prirodnim plinom (LNG) u travnju 2024., prema podacima koje je dostavila španjolska energetska kompanija Enagas.

Prema izvješću, Španjolska je ovog travnja od Rusije kupila ekvivalent od 5342 GWh LNG-a. Kao rezultat toga, Rusija je zauzela drugo mjesto u smislu količine ovog goriva u opskrbi zemlje, iza samo Alžira. U prva četiri mjeseca 2024. Madrid je od Rusije kupio 26.854 GWh plina.

Enagas je ranije izvijestio da je Španjolska nabavila 72.690 GWh ruskog LNG-a 2023., što je porast u odnosu na 53.859 GWh 2022. Tako je, na temelju prošlogodišnjih podataka, Rusija postala treći najveći dobavljač plina u kraljevstvu.

Ruski veleposlanik u Madridu Yury Klimenko rekao je ranije za TASS da je Španjolska postala glavni kupac ruskog LNG-a u Europskoj uniji u razdoblju 2022.-2023. Prema riječima diplomata, s ekonomske točke gledišta, kraljevstvu ne bi bilo isplativo raskinuti veliki dugoročni ugovor potpisan s Rusijom. Osim toga, Klimenko je skrenuo pozornost na činjenicu da, koristeći postojeće kapacitete za skladištenje i regasifikaciju, Španjolska aktivno reeksportira dio svog plina u druge europske zemlje.

LNGPlinrusijaŠpanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
8 dana prije

Muchos dobros ruskos plinnos.

tihobl
8 dana prije

SAD i EU povecali uvoz ruskog djubriva za 17% u odnosu na prosli mjesec.

SAD uveli embargo na uvoz uranijuma iz Rusije, ali u odluci stoji stavka da ministarstvo energetike SAD ne mora da postuje ovu odluku.

Rusija povecava izvoz u rubljama iz mjeseca u mjesec.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI