fbpx

Ruski gigant e-trgovine stiže u Francusku

E-trgovina

U eri kada cvjeta e-trgovina, Wildberries, ruski div u tom području, stigao je u Francusku. U komentaru za Sputnjik, predstavnik tvrtke objašnjava zašto je tvrtka odabrala francusko tržište i kako se razlikuje od svojih konkurenata.

Nakon Njemačke, Poljske i Slovačke, Wildberries, ogroman igrač na elektroničkom tržištu u Rusiji, odlučuje proširiti svoje europske vidike malo južnije i osvojiti Francusku, Španjolsku i Italiju, službenim pokretanjem svojih web stranica 24. veljače.

Na pitanje Sputnjika, Vyacheslav Ivaсhtchenko, direktor razvoja tvrtke Wildberries, priznaje da je ulazak na europsko tržište pravi izazov za ovu tvrtku koja je danas prisutna u 13 zemalja, uglavnom u bivšem SSSR-u.

Francuska, plodno tlo za e-trgovinu

Upitan zašto je tvrtka odlučila uspostaviti tvrtku u Francuskoj, gospodin Ivashtchenko je odgovorio da se danas francusko tržište e-trgovine neprestano razvija.

Doista, prilikom lockdowna i ponovnog vala lockdowna, 2020. godina promijenila je kupovne navike Francuza. S obzirom da su trgovački centri bili zatvoreni veći dio godine, porast e-trgovine činio se neizbježnim. Prema nedavnom izvješću Federacije e-trgovine i prodaje na daljinu, u 2020. godini promet internetske trgovine u Francuskoj povećao se za 8,5 % u odnosu na 2019. godinu.

Taj se rast prije svega može objasniti “ubrzanom digitalizacijom maloprodaje”. Prema istom izvoru, prošle godine pojavilo se još 17.400 internetskih stranica za kupnju. I upravo se na ovom plodnom tlu Wildberries odlučio pojaviti krajem veljače.

Što je s konkurentskim prednostima?

Američki div Amazon, britanski Asos, litavski Vinted ili francuski La Redoute i Cdiscount. Internetskih trgovina u Francuskoj ne nedostaje, a francuski potrošači su razmaženi što se izbora tiče. Pa zašto baš odabrati Wildberries?

Prema gospodinu Ivashtchenkou, iako svaki igrač na francuskom tržištu ima vjerne sljedbenike, ruska tvrtka ima određene konkurentske prednosti koje je jasno razlikuju od suparnika, prije svega od “širokog asortimana raznih proizvoda” koje proizvode velike marke, kao i od strane malih poduzetnika. Točnije, platforma Wildberries dostupna je lokalnim i malo poznatim prodavačima kao i renomiranim međunarodnim brandovima, u različitim cjenovnim segmentima.

“Stalno ulažemo u razvoj naše mrežne platforme kako bi svaki poduzetnik, bez obzira na veličinu svog poslovanja, mogao razviti mrežni prodajni kanal s Wildberriesom”, objašnjava.

Prema njegovim riječima, suradnjom s Wildberriesom, lokalni poduzetnici i inovatori na tržištu imaju pristup velikom broju potrošača u 13 zemalja, “a da ne moraju ulagati u razvoj vlastite logističke infrastrukture ili vlastite internetske trgovine”.

Druga strana medalje

Iako su internetske trgovine iskoristile neviđenu stvarnost 2020. godine, gospodin Ivashtchenko također ukazuje na naličje ove medalje.

“Društvena važnost i popularnost e-trgovine tijekom ovog razdoblja dramatično su se povećali, povećavajući teret na maloprodaju. Također su povećali operativne troškove zbog pritiska na preopterećeni logistički sustav”, rekao je upravitelj.

Suočen s takvom situacijom, Wildberries je morao pronaći inovativna rješenja za brzu prilagodbu.

“Razvili smo mobilne aplikacije za brzo zapošljavanje kurira i okupljača narudžbi u logističkim centrima, automatizirali smo postupke internetskog plaćanja”, objašnjava, pozivajući se na prednosti digitalne strategije tvrtke. Tvrtka razvijena prije rođenja pandemije.

Uspješna godina

Unatoč poteškoćama, tvrtka je zabilježila pravi uspjeh tijekom protekle godine. Poduzetnici koji rade s Wildberriesom nisu samo održali, već i povećali prodaju.

“Njihov promet na našoj internetskoj platformi povećao se 2020. za 96 % u odnosu na 2019. i dosegao šest milijardi dolara (4,9 milijardi eura)”, zaključuje Ivashtchenko.

Uz to, geografskim širenjem, širi se mreža točaka za narudžbine Wildberries i onih partnera tvrtke. Godine 2020. njihov se broj u svim zemljama u kojima je Wildberries pomnožen s 14. Do danas ih je više od 95 000 širom svijeta.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
8 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
xdal
Gost
xdal
1 mjesec prije

Neka udju, Francuzi ce ih kasnije pokrasti.
Francuzi kao USrani vole slobodnu trgovinu bez konkurencije.

Ivva
Gost
Ivva
1 mjesec prije
Reply to  xdal

I pobili su plemstvo, ubili svog kralja, zapalili Europu, stvarali kolonije, pravili A-bombe eksplozije po Alziru, mucili domorodce na sjeveru Afrike, stvorili legiju stranaca…Indokina Dien Bien Phu……….

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
1 mjesec prije

ocigledno vise ne postoji nijedan napredak koji nece ukljucivati sve manju vaznost covjeka..ovdje se govori o ruskom gigantu koji stize u francusku.a covjek je tu sve manje bitan.kada vam govore samo o rastu dobitaka,bez novih radnih mjesta sa normalnom naknadom,vrijeme je za brigu.sve vise e-trgovine..ne,hvala.

hiber
Gost
hiber
1 mjesec prije

DEMOKRACIJA ne vrijedi za cioniste, Izraelce i kabaliste.

Izrael procjenjuje da bi stotine njegovih građana mogle biti podvrgnute istragama ratnih zločina od strane Međunarodnog kaznenog suda, čiju jurisdikciju odbacuje, i radi na tome kako ih zaštititi, rekao je u utorak ministar obrane.

Izrael nije član suda i odbacuje njegovu nadležnost, stav koji podržava njegov bliski saveznik Sjedinjene Države. Palestinci su pozdravili presudu kao priliku za pravdu za žrtve izraelskih zločina.

Na pitanje koliko bi Izraelaca, uključujući i njega samog, moglo očekivati ​​da će biti podvrgnuti uhićenju ako bi istraga dovela do kriminalnih istraga, Gantz je rekao: “Pretpostavljam nekoliko stotina, ali mi ćemo se pobrinuti za sve.”

Gantz je to nazvao “procjenom”, odbijajući reći je li Izrael sastavio popis dužnosnika. Izrael će pružiti pravnu pomoć svim uključenim Izraelcima i po potrebi će ih upozoriti na putovanja, rekao je Gantz.

On 20 April 2020, Gantz agreed to join a unity government with Prime Minister Netanyahu which would see Gantz serve as prime minister in a rotation deal in 18 months…….

Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
1 mjesec prije
Reply to  hiber

hiber,moze neki primjer gdje je zionisticki entitet zadnjih 70-ak godina imao problema sa medjunarodnim sudovima..mislim,ozbiljnih,sankcije i sl..gantz samo igra igru produzivanja tematike.njih se ne tice nikakvo sudjenje nigdje.a razlozi zasho se ne brinu je druga tema.hvala.

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

Sretno im bilo.

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije

a šta je danas svaki članak francuska kaj

babuška
Gost
babuška
1 mjesec prije

da francuski div ulazi u Rusiju, ne bi se zvao na tuđem jeziku.. ovi nisu Rusi. Rusi imaju dosta lijepih , zvučnih, poznatih, svojih potencijalnih naziva

POVEZANE VIJESTI

Izbornik