fbpx

Zbog povećanih zahtjeva za bezgotovinskim plaćanjem, Rusija razmišlja o uvođenju digitalne valute rublje

Rublja - mogućnost nastajanja digitalne valute rublje

Sve brži razvoj financijske tehnologije i sve veći broj zahtjeva za bezgotovinskim plaćanjem dovest će do toga da će digitalna valuta rublje morati biti uvedena, navodi Središnja banka Rusije (CBR).

Regulator je u izvješću rekao kako trenutno procjenjuje sve mogućnosti i izglede takvog projekta, koji će omogućiti korisnicima slobodan prijenos digitalnih rublji u svoje elektroničke novčanike kao i mogućnost korištenja valute putem mobilnih uređaja, kako na mreži tako i izvan njih. “Digitalna rublja moći će objediniti prednosti i gotovinskog i bezgotovinskog načina plaćanja”, izjavljuje CBR.

Prema zamjeniku predsjednika CBR-a Alekseju Zabotkinu, udio bezgotovinskih plaćanja u maloprodajnom i javnom sektoru zemlje gotovo se udvostručio i skočio je s prethodnih 39 posto na 69 posto.

Iz Banke tvrde da će digitalna rublja potaknuti inovacije i konkurenciju u financijskom sektoru, jer će brže i lakše moći izvršiti prijenos sredstava s jednog brokera na drugog. Digitalna rublja također bi mogla pomoći u praćenju potrošnje na projektima koje financira država.

Izvješće je također primijetilo da, iako digitalnu rublju neće biti moguće koristiti anonimno, za razliku od papirnatih novčanica ili decentraliziranih kriptovaluta, “podaci o transakcijama u vezi digitalne rublje sadržavat će manji broj podataka u odnosu na postojeće platne sustave”.

Količina digitalnih rubalja koje bi se odjednom mogle dobiti, također će biti ograničen. Takva će ograničenja biti vrlo slična ograničenjima koja postoje kod podizanja gotovinskog novca, dodaje se u izvješću Središnje banke.

3.2 5 votes
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
41 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Istražuj
Member
Istražuj
3 mjeseci prije

“… Zbog povećanih zahtjeva za bezgotovinskim plaćanjem, Rusija razmišlja o uvođenju digitalne valute rublje …”
🤣 🤣 🤣

A uz to treba dodati i ovo:
“… Sve brži razvoj financijske tehnologije i sve veći broj zahtjeva za bezgotovinskim plaćanjem dovest će do toga da će digitalna valuta rublje morati biti uvedena, navodi Središnja banka Rusije (CBR)…”
aha…

A je li to ona ista “Središnja banka Rusije (CBR)” koja:

 • u potpunosti saradjuje (tj u potpunosti izvrsava naredjenja cionistiocke-satanisticke famlije Rotschild) sa Rotschild “centralnom bankom svih CB” tzv BIS…?

https://en.wikipedia.org/wiki/Bank_for_International_Settlements
https://www.cbr.ru/eng/about_br/ip/

 • … ili je to mozda tzv “ruska” Centralna banka – koja je u potpunosti posvecena (stranim!) “investitorima”, a oni su naravno zainteresovani – iskljucivo za PROFIT?
 • Razumljivo, cisto sumnjam da “prosjecni Sergej” moze biti vazan “investitor” u tzv “ruskoj” Centralnoj banci, ali ne sumnjam da su najvazniji “investitori” – upravo iste one cionisticke-satanisticke familije koje su vlasnici i americkog FED!
 • evo ako neko, pa mozda i “prosjecni ruski Sergej” namjerava da postane “investitor” (a time i VLASNIK) tzv “ruske” CB kojoj je najvazniji inteser – da bude “samofinancirajuca” – evo link 😉

https://www.cbr.ru/eng/about_br/irp/

 • … dakle to je ta tzv “ruska” Cebtralna banka – koja je NEZAVISNA u potpunosti od Ruske drzave (pa time i naroda)!
 • Naravno ta tzv “ruska” CB – je u potpunosti ZAVISNA od volje i odluka (stranih) “investitora“… ma lazu dusmani… “nije” familija Rotschild i ostali cionisticki-satanisticki “brojaci shekela” vlasnik tzv “ruske” CB… lazu 😉
 • Evo kako tzv “ruska” CB – ima apsolutnu nezavisnost od svakog aspekta RUSKE drzave i naroda (cak i teritorijalnu!), ali takodjer ima apsolutno i neprikosnoveno pravo da stampa tzv “novac”za RUSKI narod! Naravno – takodjer je tzv “ruska” CB – apsolutno nezavisna (prema ruskom narodu!) sto se tice i PROFITA koji dobije “stampajuci shekele” – ali je u potpunoj odgovornosti prema “investitorima” kada je PROFIT u pitanju…

https://www.cbr.ru/eng/about_br/bankstatus/

I konacno….
Nije li to ona banka koja je nastala iz ziovske “banke” – Stieglitz & Co – koju je osnovao njemacki zidov Ludwig Stieglitz, inace otac prvog tzv “ruskog” – sefa tzv “ruske” Centralne banke – stanovitog Baron Alexander von Stieglitz-a, jos daleke 1860…?
Evo sta kaze sama tzv “ruska” CB o njihovoj istoriji:
https://www.cbr.ru/eng/about_br/history/

Dakle gopsodin tipicno “ruskog” imena i prezimena – Baron Alexander von Stieglitz jeste postavljen od carske familije Romanov – da napravi PREVU tzv “rusku” Centralnu banku!Naime – banku koja ima izuzetnu moc da – “proizvodi novac” za Ruski narod!
Iduci samo dvije generacije u nazad – zakljucujemo da je ovaj izvanredni “ruski partiot i filantrop” tipicno “ruskog” imena sin njemackog zidova (kamatara) Ludwig Stieglitz-a.Naravno, niti gospodin otac “ruskog filantropa” – Ludwig Stieglitz – nije repa bez korijena!Naime, on je porijeklom iz zidovske familije Stieglitz – koji su dakle bili vlasnici (zlocinacke-cionisticke) institucije “Dvorski zidov” u njemackoj (tada grofoviji, prije ujedinjenja Njemcke) – zvanoj Waldeck!
https://en.wikipedia.org/wiki/Ludwig_von_Stieglitz
https://de.wikipedia.org/wiki/Ludwig_Stieglitz
Institucija “Dvorski zidov” (Napomena: oratiti paznju – ko je najuticajnija familija medju ovim satanistima i “brojacima shekela”!):
https://en.wikipedia.org/wiki/Court_Jew

“…He was the youngest of three sons of the Waldeck court banker Hirsch Bernhard Stieglitz and his wife Edel Elisabeth (née Marcus). As a young man Stieglitz moved to Russia as a representative of his merchant house, and eventually was appointed court banker to Alexander I of Russia, gaining influence and receiving various Russian decorations….”

Dakle Rusija tj (carska familija Romanov), jos te 1860-te potpisuje sebi – smrtnu presudu!
Dozvoljava cionistickoj-satanistickoj bandi – da preuzme kontrolu nad – stampanjem tzv “novca” u Rusiji, gazeci i pijuci krv – ruskom narodu!
Tzv “Oktobarska revolucija” (on nekih budalasa cak prozvana i “Ruska revolucija”) iz 1917 – jeste samo “kruna” cionistickog “filantropskog rada” nad RUSKIM narodom!

I sta gledamo danas?
“Revoluciju”?!
Isti potomci onih zlocinaca cio-satanista iz tzv “institucije” Dvorski-zidov:

 • koji su prezeli financijsku kontrolu nad svim drzavama tadasnje Evrope – kamatarenjem u prvom redu aristokracije, a poslije i svih “gojima”…
 • koji su prvo izazivali bestijalne ratove izmedju samih naroda Evrope – a od kojih je svaki (i jedna i druga strana) bio financiran od iste cio-satanisticke bande…
 • koji su izazvali su i 1. i 2. svjetski rat – za postizanje “reseta” cijelog Svijeta, tj za jos vecu kontrolu nad svim gojimima (stokom) na svijetu, time sto su uspostavili “filantropsku” organizaciju UN na zemljistu i uz totalno financiranje te institucije od cio-satanisticke familije Rockfeller (u totalnoj sprezi sa onim istim “dvorskim zidovima” familije Rotschild, ali naravno i Stieglitz)…
 • … i koji sada – pred ocima cijelog Svijeta – masakriraju ljudsku vrstu (oni je smatraju “stokom” tj “gojimima”) – laznom pLandemijom, koje nije Rusija postedjena….

… odjedanput – na cionistickoj mediji (prakticno SVA velika i drzavna medija Svijeta) – ova tzv “ruska” Centralana banka – kao pravi “izvrstan novisan potez”…

Ja stvarno ne znam koliku covjek treba imati – prazninu izmedju usiju – pa da ne vidi da je to samo jedan KONTINUITET ove cio-satanisticke bande i njihov PLAN za unistavanje tj totalno porobljavanje – ljudske vrste…?

ISTI “filantropi” tj cijele “filantropske” (cio-satanisticke) familije – u zadnjih 300 godina apsolutno kontrolisu stampanje tzv “novca”!
I sto je jos najcrnije – ISTI ti “filantropi” – postavljau ljudima i tzv “religije” (i tzv “istoriju”) u kojoj jasno daju do znanja – da su oni potomci onih “biblijskih” brojaca shekela!

Ljudi moji…
kakve besmislene “digitalne rublje” – za “dobrobit” idiotiziranog RUSKOG naroda?
Radi se o istoj cionistickoj-satanistickoj bandi.

I konacno, bas se pitam gdje se dedose oni pobornici Bitciona?
Gdje je “internetska nezavisnost” tih tzv kriptovaluta?
Sa jedne strane cionisticki (Rotschildov) tzv FED – zapljenjuje te budalaste “Bitkoin racune” kako im se cefne! (naravno uvijek se radi o “teroristima”)
A sa druge strane – ista cionisticka banda – pravi “filantropski “ruski Bitkoin”…
Sprdnja….

Tucker carlson
Gost
Tucker carlson
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Istrazuj,a poslije smijeha nam stiže 😭😭😭

Istražuj
Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Tucker carlson

Pa naravno…

Smijeh se odnosi na naslov…
Nasnov ili i tekst koji je nevjerovatno naivan, a do bola besmislen, neobjektivan i opasno dezinformirajuci.
Takav je naravno i cijeli (povrsan i amaterski) uvodni clanak – u ovu (mozda) i najvazniju temu za opstanak ljudske vrste…
A to je cionisticka kontrola – nad “proizvodnjom” tzv novca!

Razumljivo, sva tzv “istorija” koju smo ucili u tzv skolama (“debilanama”) – jeste ne samo besmislica, nego i ekstremna obmanjujuca – laz…

Ipak, smatram da profesionalnom novinaru ili nekom ko zeli ipak saznati nesto vise od idiotske MSM zvake (RT i Sputnik su naravno takodjer MSM pod cionistickom kontrolom) – ne bi trebali promaci neki javni podatci i cenjenice koji su dostupni na 2-3 klika!
Na cemu onda tzv “novinarsko istrazivanje” ili tzv “analiza” ako se to svodi na besmislice sa MSM, a krucijalne stvari se i ne spominju i ne povezuju…

Hornet 68
Gost
Hornet 68
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Uz duzno postovanje autoru , ja tekst nisam ni citao.

Znam otprilike, da je vecina tekstova, mozda malo van linije od “slubene verzije”.

Vise saznam u komentarima.

erfvuzerbgverzbgterz
Gost
erfvuzerbgverzbgterz
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Htio sam nešto nabaciti tko to kontrolira rusima novac no kad vidim tvoju doktorsku disertaciju o tome bolje da ne tipkam ništa hehehe.

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Sve je to OK, ali u ustavu (zakonu Ruske federacije) stoji:

Article 2. The authorised capital and other property of the Bank of Russia shall be in federal ownership.

Tu je velika razlika imedju nje i FED-a i Bank of England i ne znam jos koje nisam citao ostale al pretpostavljam i ostalih zapadno evropskih.

Istražuj
Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Ma znam kolega…

Medjutim, stoji i recenica odmah poslije :
“…Nevertheless, the Bank of Russia has both proprietary and financial independence…”

… ili pod glavnim funkcijama:
“… it protects the rights and legitimate interests of shareholders and investors on financial markets, insurance policyholders…”

Mislim da je to klasicna “pravnicka zvaka”…
Za stvarno stanje, iza ovih pravnickih blebetanja – cini mi se da ipak treba uzeti u obzir i korijene (institucija “Dvorski zidov”) kao i zlocinacku “tradiciju” te “drevne” cionisticke institucije…
Ne kazem, moze neko i argumentovano tvrditi da stvari stoje drugacije – ali recimo – sta je razlog da tzv “ruska” CB ne stavi u svoju istoriju:

 • porijeklo i religioznu pripadnost prvog shefa prve tzv “ruske” CB “filantropa” iz familie Stieglitz (koji su bili vlasnici institucie Dvorski zidov u Rusiji)…?
 • koja je “institucija” (Dvorski zidov, naravno) – predhodila tzv “ruskoj” CB, te koja je familija kontrolirala tu (prakticno “drevnu”) instituciju – iz koje nastaje moderna tzv “ruska” CB…?
 • Zasto je problem bio reci – da je institucija “Dvorski zidov” u vlasnistvu familije Stieglitz – prakticno preteca CBR…?

Ja licno mislim – da je jedni razlog – skrivanje nepobitne i uzasno gadne, okrutne i prevarantske istorije te cionisticke zlocinacke institucije zvane “centralna banka”…
Naime, kada bi se i ove informacije dodale – te spojile i analizirale ZAJEDNO sa onim javnim informaciama o FED ili Bank of England – vjerujem da bi prosjecno inteligentan citaoc – poceo postavljati neugodna pitanja, koja se odnose na frapantnu “slicnost” izmedju ovih (cionistickih) institucija…

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

To sto si naveo, moraju imat ako su htjeli da funkcioniraju po principu slobodnog trzista, koje je funkcioniralo do prije neku godina. Rusi su odradili sve skolski da bi nakon raspada sovjetskog saveza usli u medjunarodne tokove po principu koji je savremeni zapad kreirao.
Tako da to sto si naveo je ok , dozvoljavaju strancima da kupuju dionice i da investiraju u Rusiju, i centralna banka se obavezuje da ce zastiti dionicare koji investiraju. Nije to nista lose. Sad da ja hocu kupit neke dionice u Rusiji od neke firme, da nema tog tu…onda ne bi imao nikakvu pravnu zastitu.

Istražuj
Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

“… dozvoljavaju strancima da kupuju dionice i da investiraju u Rusiju…”

Slazem se.
Medjutim, ovi “investitori” ne ulazu pare u dionice kompanije koje recimo crpe naftu (mada su naravno i tu)…
Ovdje se radi u ulaganju u kompaniju – koja “proizvodi” novac!
To je problem.

Taj novac bi trebao biti na dobrobit ruskog naroda – a ne na dobrobit (stranih) investitora!
Dakle cijela piz.arija – da “proizvodjaci” novca (iz nicega!) – izdajuci isti za KAMATU ruskom (ili bilo kojem drugom narodu) – jos i zaradjuju od toga je groteskna…
A kada se jos poveze da ta zarada – odlazi u privatne dzepove “investitora” – jasno je da se radi o bestijalnoj prevari sistemskog karaktera.

Cijela prica o tzv “centralnim bankam” – jeste jedna odvratana cionisticka prevara (poput tzv “biblije” na koju se i oslanja) – i traje par stotina godina.
Rusija je samo dio te prevare.

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ne znam to, posalji mi link da vidim ako mislis da postoje i privatni dionicari centralne banke rusije.
Ima li negdje vlasnicka struktura?
Ja sto sam nasao je da je vlasnik Ruska Federacija.

Istražuj
Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

“…Ja sto sam nasao je da je vlasnik Ruska Federacija…”

To stoji…tj nije sporno…
Medjutim CBR je takodjer vecinski vlasnik nekoliko privatnih banaka (poput Sberbank, VTB Bank, Otkritie FC Bank, National Bank Trust…) na prijmer…
Dakle, te privatne – komercijalne banke – ili su nakon propadanja – totalno preuzete ud CBR (uz apsolutnu i objavljenu namjeru da ih opet privatiziraju) ili su i dalje dijelom u vlasnistvu CBR.

Time CBR – prakticno postaje i “komercialna banka” tj sama “prodaje kredite” ruskim gradjanima – uz profit.
https://www.reuters.com/article/us-russia-banks-sberbank-exclusive/exclusive-russian-officials-in-talks-to-transfer-central-banks-sberbank-stake-sources-idUSKBN1YL1BK
Sta vise, CBR stvarno ima i kaluzulu da “pola para od tog profita” – ide u drzavne strukture RF.
Ona druga polovina profita – odlazi …? Pa valjda onom ko je profit i napravio?
Prosto:

 • Ako je komercialna banka u vlasnistvu CBR (a cesto podjeljenom sa (stranim) privatnim bankama kao Sberbank) – zaradila neku “profit” prodajuci – tzv “rublje” iz nicega – razumljivo je da ce svi podijeliti taj “profit”… Zar ne?
 • Ako je kojim slucajem privatna banka – bankrotirala na lose izdavanim kreditima – a CBR preuzme te lose kredite, to znaci da ce prije ili kasnije NAROD Rusije morati “dofinancirati” gubitke te privatne banke… A njih je poprilian broj u Rusiji.
 • Time – kada kamatari (komercialne banke) zaradjuju prodajuci kredite privatnim licima, kompanijama, gradovima, opstinama – onda profit ide njima… Kada naprave previse gubitaka – ulece “ruska” CBR i pokriva te gubitke “proizvodnjom” para – koja u konacnici se “razlijeva” na cjelokupni Ruski narod i za buduce generacije… Sve dok propala privatna banka opet ne pocne “proizvoditi” profit prodajuci “kredite” – tj profit koji ce preuzeti OPET oni privatnici sa pocetka…

KO su ti “privatnici”…?
To je malo teze povezati…a i banke nisu duzne predstavljati licne podatke vlasnika.
Uz to, sa bankama ide i cjelokupni sistem “osiguranja” koji je prakticno isti kao u SAD ili na Zapadu…
Prakticno je sve – isprepleteno – a u konacnici stvarni vlasnici tih banaka i osiguranja – uvijek vode porijeklo iz istih familija…

Mislim da se – pored istorijskog nastanka tzv “centralnih banaka” iz institucie “Dvorski zidov” – puno toga moze nazrijeti iz kratkog opisa tzv Bank for International Settlements.https://en.wikipedia.org/wiki/Bank_for_International_Settlements
Naprosto vidi se

 • kako je ova “centralna banka” nad CB nastala…
 • ko je inicirao ovakvu banku…
 • ko je glavni baja u selu…
 • tj vidi se i ko diktira “politiku” ove CB nad CB…
erfvuzerbgverzbgterz
Gost
erfvuzerbgverzbgterz
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Rusija je kao i SVE kolonije potpisnik wašingtonskog konsenzusa i samim time je priznala monetarnu i ostalu nesuverenost a ciodolara i FED za boga na planeti, koji trenutno toliko tiska da kupi za papir čitav planet kojeg usput koronom uništava totalno ekonomski i finansijski.

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Nmea veze to, kapitalizam je i tamo….bitno je da kontrolu nad stampanjem novca drzi drzava ….. + je to sto je cak vlasnik i nekih komercijalnih banaka,, sto znaci da za razliku od nasih drzavica, tamo drzava posjeduje i neke banke u nekom procentu.

Ove koje ti imenima nabrajash…..oni su najjaci maheri za rad s novcem, njih su svi uzimali da za njih obavljaju poslove oko novca….i dalje meni nije sasvim jasno, dal oni sad vladaju svim…ili samo rukovode za racun tih nekih koji su ih odabrali.

Istražuj
Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

“…bitno je da kontrolu nad stampanjem novca drzi drzava …”

Kolega, ne slazem se…
Ovakva tzv “centralna banka” koja je navodno u “vlasnistvu drzave” – kojoj daje samo POLA profita kojeg napravi kamatarenjem RUSKOG naraoda, a drugu polovinu moze “zadrzati za sebe” tj “uloziti” u one mnogobrojne komercijalne banke – koje jesu privatne – stvarno je prevara.
Pogotovo se to ocituje kada te privatne komercijalne banke – trebaju propasti…

Onda ulece POLU-drzavna (a ipak privatna) tzv “centralna Banka Rusije” – te onda u saradnji sa tzv BIS (apsolutno kontrolisanim od familije Rotschild) – ponudi “program stabilizacije” za te privatne banke… a time i prenosenje gubitaka (cionistickih bandita) – na pleca cjelokupnog stanovnistva RF…
A u cijeli spektar banditske prevare – jos nismo cak niti pogledali tzv “osiguravajuce kuce” (opet u vlasnistvu iste bande!)…

“…oni su najjaci maheri za rad s novcem, njih su svi uzimali da za njih obavljaju poslove oko novca…”
Tacno.
Medjutim, da li to znaci da su previse pametni – ili samo da su oni koji vladaju – previse glupi?
Ili mozda da su oni koji su vladali (recimo Romanovi) mislili da su “pametni” kao i njihovi aristokratski rodjaci po Evropi, sa kojima su preko ledja – obicnog naroda – vodili krvave ratove financirane od ovih istih cionistickih-satanistickih kamatara zvanih “Dvorski zidov” a u moderno vrijeme “Centralna banka”?
A kamatari i – zgazili kao crve, nakon sto su ih opljackali, ofukarili, a onda okrenuli nezadovoljnu (uvijek cionistickim lazima) manipuliranu gomilu…

I konacno pobogu – sta je to toliko “pametno” ili “maherski u kamaparskom “poslu”?
U tzv “bibliji” (koja je epicentar prevare i lazi) – jasno opisano u tzv “Starom testamentu” koji su ovi kamatari nametnuli idiotiziranim tzv “abrahamskim religijama” kao “drevnu pretecu”…

 1. …izdajes “zlatne shekele” pod kamatu onima kojima shekeli “trebaju” u sistemu u kojem cak i tzv “bog jhvh” – obozava te shekele… ali pod KAMATU…
 2. …u jednom trenutku skontas da je lakse izdavati “papirnate shekele” a nagovoris (to je bar lako posto si vlasnik novina i medija, a i budalasta “aristokratija” te voli i daje titule) – da je stoki (gojimima) “bolje da cuvaju prave zlatne shelele – u Hramu/satoru/banci…”
 3. …onda stampas puno vise “Shekela” nego sto imas u zlatu, a i kad se idiotizirana svjetina sjeti – onda koristis budalstu “aristokratiju”…
 4. … svako malo – izazoves manji ili veci RAT – jer sve isti rodjaci/banditi/satanisti” – kontrolisu stampanje shekele po svim “kraljevstvima Evrope”…
 5. … kad idiotizirana “aristokratija” trosi svoje narode i prosipanjihovu krv – tada tebi “zlatni shekeli” padaju kao “mana sa neba” (sve dao “bog jhvh”)…
 6. … kad si isfukario idiotiziranu “aristokratiju” kroz ratove i kamate – dobijes NEZADOVOLJAN narod tj Svjetinu… Onda Svjetinu kontrolises preko svojim novina/medija/drustvenih mreza – pa im ubacis zvaku o “slobodi, demokratiji, ljudskim pravima, jednakkosti…”… Uz to kontrolises (shekelima naravno) budalasu “nauku” a kojekakvi “filantropi i mislioci” poput zlocinca Marksa (uz tvoje medije) nabubaju u idiotizirane glavurde one Svjetine – da je “vrijeme Revolucije”…
 7. … onda napravis “revoluciju”… komunisticku ili obojenu – sve jedno…. i jednu i drugu ti (kao Mojsijev “brojac shekela”) – kontrolises u potpunosti…Tada POBIJES – rukama idiotizirane Svjetine – one idiotizirane “aristokrate”… da li sjekirom, giljotinom, metkom – sve jedno…
 8. … Kruna svega! Svi na kraju “shvate” da se bez “shekela” ne moze, a posto ti imas “STAMPARIJU sheleka”) – jasno je da stoka=gojimi ubijaju za shelele! A za tebe fantazija u svemu tome – TI si jedini koji kontrolises “stampanje shekela”!!!
 9. Tada u tzv “demokratiji” napravis “demokratske Centralne Banke”… Dakle, ne vise od Gojima omrznutu instituciju “Dvorski zidov” – nego “modernu” CB! Naravno – ti opet kontrolises tu “modernu instituciju” sa tim – da kako vrijeme protice – “shekeli” apsolutno vise nemaju veze niti sa cim, a pogotovo sa onim “zlatnim shekelima” iz tzv “biblije”! “Stampas” ih koliko hoces – a Gojimi se i dalje ubijaju za te “papirnate shekele”
 10. Sta vise – ubijedis idiotizirane Gojime – da je upravo Centralna banka – najvaznija institucija za “stabilnost ekonomije”, a posto si vlasnik (prakticno) svake tzv Komercialne banke – napravis jednostavnu shemu – za one tzv “slobodne drzave” poput Rusije, koji su “vlasnici” tzv CB. Naime:
 • …recimo drzava pravi elektricnu centralu na Uralu…
 • …tada posto je tzv CB “nezavisna” ona ne pravi pare iz nicega (koje ce poslije narod Rusije vratiti svojim radom!) – direktno… NEEEE…
 • …drzava (Rusija) je prinudjena uzeti kredit od PRIVATNE komercijalne banke (recimo Sberbank) – uz KAMATU!… Onda ta privatna komecialna banka – zahtijeva od (tvoje) tzv CBR da “ostampa” XXX milijardi rubalja – koje ce preko te privatne banke (Sberbank) – narod Rusije vracati sljedecih 20 godina svojim radom!
 • Dakle – fino i pametno – uglavis SVOJU komercionalnu banku izmedju (takodjer tvoje, ali kvazi-drzavne) CBR i idiotiziranog naroda – a onda tim Gojimima (tzv “narodu”) pijes KRV sljedecih 20-2000 godina…

“Genjalno” zar ne?
NE.
Pokvareno do bola.

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Mene zanima ovo:

 • na koji način zaključuješ da je Centralna banka Rusije (Bank of Rusija) poludržavna?

Ja sam zaključio da je ona državna, ima pravo da posluje (u vidu eto da kupi 51% Sberbank) al sve što isposluje je opet državno.
Vidiš da imaju neke fondove koje pune i iz poreza al vjerovatno i iz dobiti te centralne banke.
Ako je Sberbank suvlasnik Hrvatskog Konzuma, ljepse zvuči za zapad da je to Banka koja ima i privatne dioničare, nego da je u 100% vlasništvu Ruske države, onda ni u teoriji ne bi mogla kupitudio u Konzumu. Hoću reć da bi Rusija plivala u svijetu danas, morala je prihvatit te neke stvari koje su kreirali ovi koje tispominješ u većini komentara. Takođe da bi mogla znat kojim sve snagama raspolaže među svojim stanovnicima, morala ih je pustit da se eksponiraju.Mnogi joj rade o glavi dosta dugo al eto ipak i dalje je najveća pojedinačna država na planetu. A valja joj nadoknadit mnoge stvari u razvoju jer vidiš kod nas kako je kad te par puta razjebu i prekinu ti kontinuitet, onda ispadneš klasićna banana državica bez ičeg svog ovisan o svemu izvana.

Istražuj
Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

“…na koji način zaključuješ da je Centralna banka Rusije (Bank of Rusija) poludržavna?…”

Mislim da sam ti vec ovdje formulirao odgovor:
“…Ovakva tzv “centralna banka” koja je navodno u “vlasnistvu drzave” – kojoj daje samo POLA profita kojeg napravi kamatarenjem RUSKOG narada, a drugu polovinu moze “zadrzati za sebe” tj “uloziti” u one mnogobrojne komercijalne banke – koje jesu privatne – stvarno je prevara…”

I jos da dodam, mislim da oko RCB ima puno “misterija”, cak i puno vise nego oko ostalih CB. Prakticno je nemoguce provaliti sve poveznice – a cini mi se – da upravo Parazit koji je sisao krv Amerikancima 100+godina, namjerava – komforno da predje na Ruski narod, tj da napravi “novu” Imperiju (naravno STARU Cionisticku – da odrzi)

sjfnvjnerigtnerugter
Gost
sjfnvjnerigtnerugter
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ovo si tako dobro prezentirao da ću spremiti.

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ovo od 1 do 10 Ok….poznato mi je to citao sam i ja o tome svemu.
Ove zadnje 4 tackice me zanimaju.
Da li je to bas tako u Rusiji? Da li se rublje stampaju na taj nacin kako si ti opisao? …..to ja nisam zasad nigdje nasao, ako imas neki link za to posalji.

Istražuj
Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

“…Ove zadnje 4 tackice me zanimaju…”

Ako mislis na crne kruzice – ja smatram da je to tako 100% pa cak i gore!

Sto se tice linkova, ne mogu ti naci nikakav konkretan gdje je sve ovako ogoljeno, ali ako te zanima – mozes potraziti pod Sergey Glazyev.
Moraces ipak sam analizirati i povezivati…
Ima dosta njegovih intervjua prevedenih na engleski, na Sakerovom blogu…
Napr:
https://thesaker.is/they-just-follow-washingtons-recommendations/

Bez obzira sto Glazyev vec godinama kritikuje “slugansku politiku RCB” prema Washingtonu – Putin niti u jednom jedinom trenutku nije podrzao Glazyeva (koji mu je cak i jedan od “ekonomskih savjetnika”), nego Nabulinu – hazarsku princezu i seficu RCB.
Mislim cak da je Glazyev – samo pokretna figura, da Putko kaze imam i “pro-ruske” savjetnike.

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Ok, pregledat cu i ja malo ova Elvira je Tatarka kolko sam vidio, ovo ostalo pogledam.

Hornet 68
Gost
Hornet 68
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

E vala, svaka ti cast !

Na volji i upornosti .

Bogami si dobar nik izabrao.

Btw : criptovalute su jos jedan instrument , u rukama svjetskih (nam) vladara.

tihobl
Gost
tihobl
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Sergej Glazjev je puno pisao o Centralnoj banci Rusije, pa procitaj (a on je Putinov savjetnik koji sjedi sa jedne strane stola, a Elvira sa druge kad su sastanci sa gazdom).
A imas radova o staljinovom monetarnom sistemu i organizaciji banaka. Kad to podjes citati tek onda ti postane jasno kako je od zemlje razorene gradjanskim ratom za 20 napravio velesilu. Zlo nije imalo nikakvog upliva u staljinov monetarni sistem i zato ga mrze dan danas. Tu je i treca stvar – ujedinjenje sa Bjelorusijom. Lukasenko je zahtijevao da 50% njegovih kadrova udje u CBR, a liberale hvata panika od toga zahtjeva. Medju tim kadrovima nebi bili samo bjelorusi vec Glazjev i ruski suverenisti.

Chromosome
Gost
Chromosome
3 mjeseci prije

Poslije toga, pocinju uslovljavanja i ucjenjivanja.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
3 mjeseci prije
Reply to  Chromosome

Po grobljima leševi posluju sa kriptovalutama bez banke ?
Locirati,ufićiti,sankcionirati !

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije

A imate i javnu raspravu o tome …pa mozete i neki mail poslat pa malo ispitat u kojem smjeru to vodi, da li je sve onako kako mi uglavnom pretpostavljamo ili ima i nekih drugih mogucih smjerova.

https://www.cbr.ru/eng/press/event/?id=8176

Mahatma
Gost
Mahatma
3 mjeseci prije

I onda udri negativne kamatne stope na štednju. Gdje s ušteđevinom onda? Bitcoin i zlato.

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije
Reply to  Mahatma

I kad svi odu na Bitcoin….onda ovi sruse bitcoin sa trenutnih 11000 na 1 dolar :), i sve bude legalno 🙂

erfvuzerbgverzbgterz
Gost
erfvuzerbgverzbgterz
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

To i jeste cilj tjeranja nas iz analognog u digitalni svijet kojeg će moći ugasiti na gumb što sa analognim nisu mogli, osim nukleusom.

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije

Ne vjerujem ja da ce to uspjet da zazivi u obliku u kojem su oni to zamislili.

erfvuzerbgverzbgterz
Gost
erfvuzerbgverzbgterz
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Bojim se da su prejaki da nebi uspjeli jer su kroz sva ova milenija uspjevali a sad resurs imaju u torovima-gradovima-državama sa svom silom bilo koje vrste čobana koji rade za njih a na to SVE su nule i jedinice stavile svoju svemočnu binarnu šapu od koje nema bjega. Skajnet-borg je svakom sekundom jači i tamniči nas a sad zamisli kad uvežu i nas i njega preko elektromagnetnog kaveza, nema bjega, samo hrabro poginuti.

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije

Ja dajem ovima trenutnim mracnim silama jos 3-4 godine da se kurce, i onda im odoshe kola nizbrdo.
Jer sad su krenuli ko nikad do sad, na sve ili nista…..i mislim da su tu grešku napravili, i da ce na kraju dobit šipak.

tijetobe
Gost
tijetobe
3 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

bravo. ovo je bitka za nas um, zele nas uvjerit kako su puno mocniji nego sta jesu . zkacili su se na rekvnciju sistema frkvencija je sve nestabilnija

tijetobe
Gost
tijetobe
3 mjeseci prije

sky net je prica za naivne. a ako se bojis ajde u hdz tamo nema straha

Ico
Gost
Ico
3 mjeseci prije

Zar i ti sine Vladek ?

erfvuzerbgverzbgterz
Gost
erfvuzerbgverzbgterz
3 mjeseci prije
Reply to  Ico

Pa Nosferatu se pokazao tko je i što je još sa tornjevima.

rudar bitcoipočetnik
Gost
rudar bitcoipočetnik
3 mjeseci prije

Kuda idu ljudi danas? Jer kao što smo učili ekonomija koja se zasniva na štampanju para podrazumeva da te odštampane pare imaju pokriće u realnoj ekonomiji. Ali, šta ako nemaju?
Ili ako se manje ili više štampa novac bez pokrića? Što Amerika čini već pola veka. To svi manje više rade. Oni veliki više, manji manje.
Jer, porast’o, mašala, taj neprofitni sektor. Odnosno nebrojeno milijardi ide ko zna kome i ko zna u šta se ulaže a nije realno zarađeno. A onaj koji to realno zarađuje, radnik deluje i ne samo deluje da živi sve lošije. Treba tu gomilu neradnika i rupa za trošenje novca podmiriti.
Večno moderno pitanje je štampani ili virtuelni novac? Ma čipovi u nama su rešenje. Već je snimljeno krš filmova na tu temu. Vreme je za primenu.
Mada, previše je očigledno da nešto ne štima u ovoj kriptovaluta koje se nameću kao zamene klasičnim valutama ili kao novi kanal za pranje novca. Možda se čini da će da urede neke stvri logičnije, mislim logično, ali ne ide to baš tako glatko. NIkada nije bilo lako poboljšati svet bez velike sile i ratova. I mada sam na strani onih koji pokušavaju da poprave i promene svet na bolje možda mnogi od nas neće biti svecoci nekih očiglednih promena na bolje. Jer u ovom postojećem očigledno mnogo kockica štrči i bode oči.
Ima li rešenja? Otvorite oči, slamarica nije loše rešenje. Ili još malo edukacije na https://www.reddit.com/r/kriptovaluteonline/comments/id6pxh/da_li_kriptovalute_mogu_da_zamene_%C5%A1tampanje_novca/

tihobl
Gost
tihobl
3 mjeseci prije

Ili ako se manje ili više štampa novac bez pokrića?

Stampa se odavno, ali niko se ne uzbudjuje. Eto odstampacu malo, da pokrijem tekuce rashode, da to cu vratiti od zarade iduce godine. Odstampas 10% BDP, pa jos 10% i polako naguras na 100%. Teoretski dug mozes vratiti za godinu dana ako bi uveo totalnu stednju kao Causesku koji je rumunima iskljucio struju i svu izvozio, kao i sve ostalo, ali je odplatio sav dug MMF (i platio glavom).

Max
Member
Famed Member
Max
3 mjeseci prije

Svi idu na isto. Teško sirotinji.

Vaš prijatelj.
Gost
Vaš prijatelj.
3 mjeseci prije

Logicno ..daj molim vas ostavite ovaj komentar. Molim vas..
:
WW3 is ahead, USA and EU fall, antichrist emerges into war as the peacemaker and he is someone from the east. Do not take the chip(mark of the beast) for it will mean hell if taken(and not in the ‘state of Grace when taken) . Gods chastisements(weather, nature, ..) will escalate(mild form is seen as climate change) and we can repent only while alive. There will be a personal experience: ”cross will appear in the red sky/two comets will collide +supernatural earthquake will be felt” – Gods proof of His existence and a chance to save our souls prior Second Coming. Seal of the Living God is a prayer contained in the Book of Truth…This is in short what Book of Truth is about. .take care and have a nice day. Hope you will read this . Jesus is coming.
:
The Archangel Gabriel said to Daniel (Daniel 10:21):

“But first I will tell you what is written in the Book of Truth.”

At the end he said: (Daniel 12:9):

“Go now, Daniel, because the words are rolled up and sealed until the Time of the End.”

https://drive.google.com/file/d/0B_kuGW43Hv23dDBoOHJJdUtTdFk/view?fbclid=IwAR1srwZp6mZUbcL80kFrGPVQ1mYRuBUCGr4-X2gfkhrl1fZ_7gDWb3TpH7M

Vaccine, current one ..pending ..is poison.

Arije
Gost
Arije
3 mjeseci prije

Laž, uvođenje digitalne valute, će dovesti do apsolutne kontrole svih transakcija, tj. kontrole ljudi, to i jest konačni cilj, apsolutna diktatura nad ljudima

Brkan
Gost
Brkan
3 mjeseci prije

Banke i sada zaradjuju.
Jedini razlog uvodjenja bezgotovinskog placanja je apsolutna kontrola ljudi !

POVEZANE VIJESTI

Izbornik