14 članova ACIP koji su glasali za vakcinaciju male djece i njihove velike veze s Big Pharm

14 članova ACIP koji su glasali za vakcinaciju vaše male djece
86 komentara

Dana 2. novembra, članovi savjetodavnog odbora za vakcine Centra za kontrolu i prevenciju bolesti glasali su 14-0 za preporuku Pfizer pedijatrijske vakcine protiv COVIDA-19 za djecu od 5 do 11 godina. Jesu li njihove odluke bile vođene naukom i savješću – ili njihovim vezama s proizvođačima lijekova?

Dana 2. novembra, članovi ACIP-aglasali su sa 14 prema 0 za preporuku Pfizer vakcine protiv COVIDA-19 s odobrenjem za hitnu upotrebu (EUA) za djecu od 5 do 11 godina.

Članovi odbora spremno su glasali “za” uprkos mnogim nepoznanicama o dugoročnoj bezbjednosti, uključujući potpuni nedostatak podataka o riziku od srčanih problema poput onih koje imaju neki adolescenti koji su primili vakcinu protiv COVIDA-19.

Ni sramotno nenaučno glasanje ni brza podrška direktorice CDC Rochelle Walensky nisu bili iznenađenje. Iako su proglašeni za „nezavisne“, 14 članova ACIP — poput 17 članova FDA VRBPAC koji su glasali na isti način prethodne sedmice — imaju duboke veze s farmacijom, s karijerama koje zavise od promovisanja i odobravanja destruktivne agende Sjedinjenih Država – vakcinacija koja odgovara svima.

Opisujući sastanke VRBPAC i ACIP kao “potpunu laž”, predsjednica Children’s Health Defence Mary Holland rekla je: “Nažalost, odobrenje ovih odbora ne znači ništa u smislu bezbjednosti.”

Politikolog Toby Rogers se složio,rekavši da sastanak ACIP „nije bio naučna recenzija. Banalne birokrate su najavljivale planove za Blitzkrieg, a kupljeni bijeli mantili su ih bodrili.”

Svojim glasom da se maloj djeci daju opasne vakcine, članovi ACIP su dali do znanja da i oni zaslužuju da ih se izbjegava, zajedno sa moćnim institucijama s kojima su povezani. Potonji uključuju vrhunske univerzitete u zemlji i vodeće pedijatrijske bolnice.

Bez izuzetka, svi univerziteti na kojima članovi ACIP imaju imenovanja, a to su Brown,Drexel,Harvard,Michigan State,Ohio State, Stanford, University of Maryland, University of Washington, Vanderbilt i Wake Forest, narediili su vakcine protiv COVIDA-19.

Pedijatrijske bolnice, u međuvremenu, igraju glavnu ulogu kao mjesta za vakcinaciju protiv COVIDA-19. Promovišući vakcine za 5-godišnjake, prva dama Jill Biden posjetila jeTexas Dječiju bolnicu odmah, hvaleći bolnicu zbog već zakazanih 39.000 pedijatrijskih vakcinacija.

Takođe vrijedi izbjegavati 20.000 pojedinačnih dobavljača vakcina koji su bili unaprijed pozicionirani da „požure“ i „daju vakcine u male ruke”.

U roku od dva dana od ACIP i Walensky odobrenja, ovi dobavljači su dali vakcinu hiljadama djece od 5 do 11-godina, a u prvoj sedmici, prema Bijeloj kući, 900.000 djece je vakcinisano.

Pojavljuju se nove opasnosti

Lokacije za vakcinaciju u zajednici kao što su apoteke i pop-up klinike privukle su nedavnu pažnju zbog velikih grešaka u primjeni vakcine kod male djece:

 • U Teksasu, pop-up klinika davala je doze Pfizer vakcine za odrasle dječacima od 6 i 7 godina “dva dana prije nego što je odgovarajuća doza vakcine uopšte odobrena za taj uzrast.”
 • U Virginiji je apoteka (kojoj je kasnije naređeno da prestane da daje vakcine) vakcinisala 112 djece u starosnoj grupi od 5 do 11 godina pogrešnom formulacijom vakcine protiv COVIDA-19.
 • Pedijatrijska ordinacija u Kaliforniji je takođe vakcinisala 14 djece pogrešnom dozom Pfizer vakcine, ne otkrivajući “da li su djeca dobila previše ili premalo”.
 • Osim toga, apoteke su “greškom” dale vakcine protiv virusa za odrasle djeci mlađoj od 5 godina čiji su roditelji zatražili vakcine protiv gripe.

Uz raširenu cenzuru, mnogi roditelji možda nisu svjesni ovih prestupa. Oni takođe možda ne znaju da je eksperimentalni proizvod koji FDA i CDC daju djeci izložen sve većim napadima Pfizer zviždača.

Istog dana kada je ACIP glasao, BMJ je objavio zadivljujuću priču zviždača o“problemima integriteta podataka ” u Pfizerovim kliničkim ispitivanjima. Prema Brook Jacksonu – obučenom revizoru kliničkih ispitivanja – Ventavia Research Group (jedna od ugovornih istraživačkih organizacija koje je angažovao Pfizer) „falsifikovala je podatke, obmanula pacijente, zapošljavala neadekvatno obučene ljude da daju vakcinu i sporo je pratila neželjene posljedice“. Osoblje za kontrolu kvaliteta, Jackson je dalje izvijestio, bilo je “preplavljeno obimom problema koje su otkrili”.

Kada je Jackson u septembru 2020. iznijela svoje zabrinutosti i Ventavia i FDA, Ventavia ju je otpustila.FDA je ignorisala njena upozorenja i dodijelila status EUA Pfizerovoj vakcini u decembru.

Melissa Strickler McAtee, donedavna zaposlenica kontrole kvaliteta u Pfizerovoj tvornici u McPhersonu u Kanzasu, opisala je, u intervjuu za Project Veritas, Pfizerove napore da obmane javnost o korištenju fetalnih ćelijskih linija u kreiranju vakcine COVID-19.

Jednako uznemirujuće, Strickler McAtee je rekla drugim novinarima da Pfizerova vakcina pokazuje neobičan fluorescentno plavi sjaj, navodeći da “nikada prethodno nije vidjela tako nešto, čak ni približno” tokom svoje 10-godišnje karijere provjeravanja”stotina hiljada jedinica” vakcina. Ona takođe izvještava da njeni saradnici u fabrici bez presedana ne znaju koji su sastojci vakcine.

Pfizer ima dugu istoriju problema u kontroli kvaliteta pored poslovnog modela zasnovanog na uobičajenoj prevari. Fabriku u Kanzasu, koju je Pfizer kupio kada je strateški kupio kompaniju za injekcione lijekove Hospira 2015. godine,FDA je u više navrata “okrivljavala” zbog problema s kvalitetom, čistoćom i kontaminacijom.

U tri godine koje su prethodile akviziciji od strane Pfizera, Hospira je morala izdati više od 40 opoziva, a Pfizer/Hospira je nastavio bitičest prekršilac na FDA-ovoj listi opoziva od 2015. godine, primivši još jedno upozorenje od FDA 2017.

Međutim, FDA pritisak na Pfizer jasno predstavlja praznu priču, pošto ovosedmični zahtjev FDA upućen saveznom sudiji jasno kaže: FDA traži 55 godina da javno objavi podatke i informacije na koje se oslanjala da bi licencirala Pfizer vakcinu protiv COVIDA-19.

Ove i druge smicalice o kliničkim ispitivanjima snažno ukazuju na to da su „podaci na kojima su se FDA i CDC pretvarali da zasnivaju svoje odluke posljednjih godinu dana, fikcija“.

Ispod su članovi ACIP  koji su potpisali Pfizer pedijatrijsku vakcinu i njihovi sukobi interesa.

Predsjedavajuća ACIP  Grace Lee

Dr. Grace Lee ([email protected]) je predsjedavala novembarskim razmatranjima ACIP. Lee je pomoćnica glavnog medicinskog službenika za inovacije u praksi u Stanford Children’s Health i profesor pedijatrije na Stanford School of Medicine od 2017. godine, nakon što je provela dvije decenije u bolnicama Harvarda i Bostona.

Pored političkog rada koji se fokusira na finansijske nagrade i kazne za preoblikovanje rada bolnice, Lee je izgradila svoju reputaciju podržavajući pretvaranje da nacija ima funkcionalan sistem nadzora bezbjednosti vakcina.

Lee je ranije bila glavna istraživačica CDC veze podataka o sigurnosti vakcina(VSD), velike baze podataka koja uključuje sveobuhvatne dugoročne medicinske i vakcinalne zapise za dva miliona djece i sedam miliona odraslih. Iako analize VSD imaju potencijal da omoguće pojašnjenje poređenja zdravstvenih ishoda između vakcinisanih i nevakcinisanih, CDC ima isključivi pristup podacima.

Prema riječima glavnog naučnog direktora CHD, dr. Brian Hookera, CDC su „zatvorili VSDkao tvrđavu, uprkos činjenici da ga finansiraju poreski obveznici.“

U publikacijama baziranim na VSD– od kojih neke uključuju kolegu iz ACIP Matthew Dalyja – Lee je stekla naviku da umanjuje rizike od vakcine.Na primjer, ona ohrabruje žene da uzimaju Tdap (tetanus-difterija-acelularni pertussis) vakcine tokom trudnoće, čak iako podaci pokazuju povećan rizik od infekcije placente i plodove vode kod vakcinisanih trudnica.

Ona je također smanjila rizike od vakcinisanja protiv gripe kod djece mlađe od 5 godina, uprkos tome što je otkrila “očigledan odgovor na dozu za vakcinu i alergijske reakcije u periodu rizika od 1 do 3 dana”. Ona odbacuje rizike od anafilaksije nakon vakcinacije kao „rijetke“, iako je u uputstvima za većinu vakcina u rasporedu primanja u djetinjstvu anafilaksa istaknuta kao neželjena posljedica.

Druga VSD studija čiji je koautor Lee dokumentovala je bezbjednosni signal za febrilne napade povezane sa vakcinacijom djece protiv gripa u njihovih prvih pet godina, posebno ako se primjenjuje zajedno sa vakcinacijom protiv pneumokoka; Maskirajući zabrinjavajući zaključak dvostrukim govorom o vakcini, Lee i kolege su predložili da se ova otkrića smjeste „u okvir koristi i rizika kako bi se osiguralo da se koristi za zdravlje stanovništva maksimiziraju“.

Dok je bila u Bostonu, Lee je bila pomoćnik direktora Mini-Sentinel projekta koji je finansirala FDA, jednog od nekoliko novijih mehanizama za nadzor sigurnosti vakcina koji su se pojavili u protekloj deceniji.

Kao što je napomenuo predsjedavajući CHD Robert F. Kennedy, Jr. U pismu Bidenovom savjetniku Davidu Kessleru u decembru 2020., studije objavljene koristeći Sentinel podatke — čiji je autor isti mali broj insajdera — fokusiraju se na izuzetno uzak podskup štetnih ishoda i odražavaju metodološke odluke „koje bi lako mogle ograničiti sposobnost istraživača da otkriju rezultate od interesa“.

Kada je Sentinel studija o dvije vakcine protiv rotavirusa koje se rutinski daju američkoj djeci identifikovala “značajan rizik” od invaginacije nakon druge doze – komplikacije crijeva koja je prisilila CDC da opozovu svoju preporuku za raniju vakcinu protiv rotavirusa- Lee i koautori su upotrijebili više dvostrukih govora, još jednom savjetujući javnost da razmotri rizik “u svjetlu dokazanih prednosti vakcinacije protiv rotavirusa”.

Govoreći o miokarditisu prošlog juna, Lee je priznala: „Klinička pojava slučajeva miokarditisa nakon vakcinacije bila je različita, najčešće u roku od 1 nedelje nakon druge doze, sa bolom u grudima kao najčešćim simptomom“.

To nije spriječilo Lee da se pridruži drugim službenicima javnog zdravstva u proglašavanju miokarditisa kao “izuzetno rijetke nuspojave” i tvrdnji da će se mladi ljudi vjerovatno “oporaviti sami ili uz minimalno liječenje”.

Mnogi iskusni zdravstveni stručnjaci, uključujući dr. Ryan Colea, dr. Aaron Kheriatyja i dr. Steven Pelecha, žestoko osporavaju pojam „blagog“ miokarditisa.

Takođe treba napomenuti:

 • U septembru ove godine, Lee je bila koautor rada u JAMA sa zakašnjenjem priznajući da je veliki segment populacije („žene i oni sa istorijom alergijskih reakcija“) pod „povećanim rizikom“ da doživi alergijske reakcije na mRNA COVID vakcine. zbog prisustva polietilen glikola (PEG) u vakcinama. CHD su izda le hitna upozorenja o PEG i njegovim potpuno predvidivim rizicima od anafilaksije punu godinu ranije, u septembru 2020.
 • Stanford prima opsežna sredstva za vakcinu od Gates fondacije, uključujući i razvoj 3D štampanih flastera vakcine sa mikroiglama (strategija koja bi omogućila „vakcinaciju bez injekcije“).
 • Stanford je drugi najveći univerzitetski korisnik sredstava iz fondacije David and Lucile Packard, koja agresivno financira vakcinaciju protiv virusa COVID-19 američkih Latinoamerikanaca.
 • Ne samo da Stanford zahtijeva da svi studenti budu vakcinisani protiv virusa COVID-19, već se takođe poziva na vakcinaciju djece svojih studenata.

Lynn Bahta

Lynn Bahta, RN, MPH ( [email protected]) je klinička savjetnica za program imunizacije pri Ministarstvu zdravlja Minesote, sa 25-godišnjom karijerom fokusiranom na promociju vakcinacije.

Tokom pandemije, Bahta je govorila o “oklijevanju u vakcinaciji u vrijeme COVIDA-19”, nudeći “ključne komunikacijske strategije za izgradnju povjerenja među onima koji oklijevaju”.

“Okljijevanje” u vakcinaciji je njena oblast, dugo prije pojave COVIDA-19, i njene publikacije predlažu poseban interes za pridobijanje imigranata, migranata i izbjegličke populacije Minnesote za više stope vakcinacije. .

Lojalna lažnoj partijskoj liniji CDC koja negira bilo kakvu vezu između vakcinacije protiv MMR (morbila-zaušnjaci-rubeola) i autizma, Bahta je objavila članke u kojima odbacuje utemeljenu zabrinutost za autizam somalijske zajednice u Minesoti kao ” dezinformacije “.

Somalijska djeca u Minneapolisu pate od najveće poznate stope teškog autizma u svijetu.Somalijski roditelji navode da je reakcija službenika javnog zdravstva poput Bahte ravnodušna.

Govoreći o vakcinama protiv COVID-19, Bahta tvrdi da “velika većina, obično preko 90 %” neželjenih reakcija “nije ozbiljna”.

U stvari, iako je izjavila da se „nikako ne slaže s ljudima koji vjeruju da su povrijeđeni vakcinama jer je to teško znati“, ona se jasno stavlja na stranu javnih zdravstvenih službenika kada gleda na „neprovjerene izvještaje“ o Sistemu za prijavu neželjenih posljedica vakcina (VAERS) kao na “neshvatanje od strane javnosti i iskorištavanje od strane skeptika na način koji podriva napore imunizacije protiv COVIDA-19.”

Bahta neiskreno smatra da “ljudi prirodno, ali pogrešno povezuju povrede s nedavnim događajima”.

Takođe treba napomenuti:

 • Bahta je dala  jedan od ključnih glasova “za” u korist preporučivanja Moderna vakcine protiv COVIDA-19 prošlog decembra.
 • Kada je ACIP raspravljao o buster dozama COVIDA-19 u septembru, Bahta je bila voljna da preporuči buster dozu za odrasle od 50 i više godina i pojedince sa osnovnim stanjima, ali ne i za neke grupe mlađih odraslih osoba. U to vrijeme, Bahta se zalagala za potrebu da se „ostane uz struku“, navodeći: „Mislim da nemamo podatke“.
 • Do novembra, Bahta očigledno nije bila uznemirena nedostatkom bezbjednosnih podataka dostupnih za starosnu grupu od 5 do 11 godina, navodeći: „Znamo više od onoga što ne znamo“.

Beth Bell

Beth Bell, MD, MPH ([email protected]) je klinička profesorica na Odsjeku za globalno zdravlje na Školi javnog zdravlja Univerziteta Washington (UW).Do 2017. godine, Bell je većinu svoje karijere provela u CDC, uključujući i mjesto direktorice Nacionalnog centra za novonastale i zoonotske zarazne bolesti (životinje/insekti na čovjeka).

Na UW, Bell radi na fakultetu UW Alliance for Pandemic Preparedness (prethodno zvanog, do jeseni 2020.,MetaCentar for Pandemic Preparedness and Global Health Security), koji „koristi velike podatke i strategije naprednog razmišljanja za osmišljavanje ujedinjenijeg pristupa sadašnjim i budućim rizicima zdravstvene sigurnosti.”

“Zdravstvena sigurnost” i biosigurnost ključne su riječi koje globalne tehnokrate koriste kako bi potakle potpunu kontrolu nad “sposobnošću ljudi da rade, da se druže, da putuju, obavljaju posao, pristupaju javnim uslugama i kupuju esencijalna dobra i usluge”.

Poput mnogih pojedinaca koji se probijaju u FDA i CDC komitete, Bell je svoju CDC karijeru započela kao službenica u Epidemic Intelligence Service (EIS), ogranku koji je novinar Jon Rappoport nazvao “medicinska CIA”.

Kao što Rappoport primjećuje, prisustvo diplomaca EIS na „ključnim pozicijama u ukupnom medicinskom kartelu” pruža „neuporedivu priliku” za kontrolu informacija – i širenje dezinformacija.

Tokom COVIDA-19, Bell se pozicionirala kao šampion za „pravednost” vakcinacije, navodeći: „Ako smo ozbiljni u pogledu vrednovanja kapitala, moramo to da istaknemo u ranoj fazi procesa vakcinacije.”

Bellini komentari o želji da osiguraju da “socijalno ugrožene” zajednice i obojeni ljudi imaju pristup vakcinama protiv COVIDA-19 citiraju uznemirujuće rasno orijentisane primjedbe Melinde Gates na početku pandemije. Pošto se nalazi se u Gatesovom “dvorištu”, UW ne samo da ima koristi od ove bliske veze i opsežnog finansiranja iz Fondacije Gates (organizacije ocrnjene tvrdnjama o medicinskim eksperimentima i osnovama eugenističke ideologije) već uživa široku podršku Microsofta.

Takođe treba napomenuti:

 • Kao koautor CDC dokumenta koji sažima majsku preporuku ACIP da djeca od 12 do 15 godina prime Pfizer vakcinu, Bell i kolege su netačno tvrdili da je “COVID-19 kod adolescenata veliki javnozdravstveni problem” i da “poželjni efekti vakcine” nadmašuju „bilo koje neželjene efekte u većini okruženja”.Autori nisu spomenuli tinejdžere koji umiru od srčanog zastoja nakon vakcinacije.
 • Što se tiče buster doza protiv COVIDA-19, Bell je prvo izjavila: „Lično sam zabrinuta da kako se čini preporučujemo vakcine ljudima za koje mislim da ih ne trebaju“;kasnije se, međutim, složila da “insistiranje s preporukama ima smisla da bi bili jasni”.
 • Što se tiče vakcina kod male djece, Bell je nakon glasanja u novembru tvrdila, “da ima unuče, vakcinisala bi unuče što je prije moguće”.

Oliver Brooks

Oliver Brooks,MD([email protected]) je glavni medicinski službenik i član izvršnog timaWatts Healthcare Corporation u Los Angelesu.Watts Healthcare pruža usluge primarne zdravstvene zaštite u okviru Ministarstva zdravlja i ljudskih usluga (HHS), a takođe prima federalna sredstva za druge usluge, uključujući one koje se odnose na HIV/AIDS.

Brooks je neposredno bivši predsjednik Nacionalnog medicinskog udruženja (NMA), koje opisuje kao “najstariju i najveću organizaciju koja predstavlja afroameričke liječnike i čuvare zdravlja Afroamerikanaca”. Kao takav, Brooks, poput Beth Bell, koristi „zdravstvenu pravednost“ kao svoju vizitkartu, a vakcinacija manjinskih grupa je jedan od njegovih potpisnih ciljeva kao predsjednika NMA.

CDC slavi Brooksovu “vodeću ulogu koja se fokusira na disparitete u stopama pokrivenosti vakcinom”.

Brooks često govori „o nauci i perspektivi primjene vakcine“, član je odbora i bivši predsjednik Kalifornijske imunizacione koalicije, predsjedavajući Koalicije za imunizaciju LA porodice i član nacionalnog vodećeg panela za Inicijativu za imunizaciju adolescenata.

Tokom pandemije, Watts Healthcare je od Kaiser Permanentea primio milionska sredstva za promovisanje vakcinacije protiv COVIDA-19 u latinoameričkim i afroameričkim zajednicama LA.

U martu 2021., Watts Healthcare je takođe primio 4,3 miliona dolara putem Američkog plana spašavanja kako bi povećao „sposobnost centra zdravlja da daje više vakcina“.Neprofitna organizacija je dalje dužna saveznoj vladi za kredit od 5,18 miliona dolara za zaštitu plata u vezi s koronavirusom odobren u aprilu 2020.

Brooks je kopredsjedavao kalifornijskom radnom grupom za vakcinu protiv COVIDA-19, koja je radila na „bržem dijeljenju vakcine“ kroz „više tačaka distribucije“. Rano u uvođenju vakcina, jedno od onih “mjesta, distribucije” u San Diegu je bilo prisiljeno da pauzira vakcine kada su brojni korisnici dobili teške alergijske reakcije.

Od 2014. godine, Brooks je primio 118.439 dolara (350 opštih plaćanja prvenstveno za konsultantske ili govorne angažmane) od biofarmaceutskih kompanija koje uključuju Pfizer, kao i Sanofi Pasteur, Novartis, Seqirus, Gilead, Glaxo Smith Kline, Merck, Meda, Abbnolog Vie i Theratech.

Takođe treba napomenuti:

 • Sa preko 271.000 dolara, Brooksova godišnja plata je na drugom mjestu nakon one generalnog direktora Watts Healthcare.
 • Watts Healthcare i još jedna neprofitna organizacija iz Južnog LA primili su 3 miliona dolara sredstava u vezi sa COVIDOM-19 od dobrotvorne fondacije Oprah Winfrey u julu 2020. Medijski tajkun – jednokratni član (zajedno sa Bill Gatesom, Warren Buffettom, George Sorosom, David Rockefellerom, Ted Turnerom i drugim) elitnog „kluba“ filantropa milijardera –poziva na poštovanje obaveznog nošenja maski i koristi svoju uticajnu platformu da kaže onima koji nisu vakcinisani da se „preispitaju“.

Wilbur Chen

Wilbur Chen, MD([email protected]) je profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta Maryland, sa istraživačkim interesima “u razvoju vakcina protiv patogena koji pogađaju zemlje sa niskim i srednjim prihodima”, kao i za razvoj vakcina za starije osobe. Chen je predvodio ispitivanja vakcina za viruse gripe, enterične patogene i “agense bioterora”.

Chen je koistraživa; za dvije kompanije koje finansira Nacionalni institut za alergije i zarazne bolesti (NIAID) pod vodstvom Anthony Faucija: Jedinicu za liječenje i evaluaciju vakcina (sastavljenu od 10 akademskih centara širom SAD) i Kolaborativni centar za inovacije vakcina protiv gripe (mreža istraživačkih centara koji razvijaju “nove kandidate za vakcinu i platforme za isporuku”).

Uoči glasanja ACIP o starosnoj grupi od 5 do 11 godina, CHD se pridružio brojnim građanima u argumentaciji (neuspješno) da se Chen ukloni iz odbora zbog očiglednog finansijskog sukoba interesa.Samo u 2020. Chen je prihvatio 437.251 dolara od proizvođača vakcina Glaxo Smith Kline (GSK) i Emergent Bio Solutions – činjenica koju su “prosječni građani istraživali i razotkrili”, a ne CDC. Chenove uplate od 2014. iznose preko 476.880 dolara i uključuju novac od Janssen, Seqirus, MedImmune, Astellas Pharma, Valneva Austria i Bio Fire Diagnostics, pored dvije već spomenute kompanije.

Chen također prima sredstva za istraživanje od Gates Fondacije i od globalne zdravstvene organizacije PATH sa sjedištem u Sijetlu. Bivši izvršni direktor PATH, Christopher Elias, sada služi kao predsjednik Odjela za globalni razvoj Gates Fondacije, predvodeći naporan rad u oblastima kao što su isporuka vakcina i planiranje porodice;Elias je bio vodeći učesnik na Event 201.

Takođe treba napomenuti:

 • Osim što je član ACIP s pravom glasa, Chen je glavni član NIAID Savjetodavnog odbora za podatke i bezbjednost.
 • Tokom COVIDA-19, Chen je bio nepokolebljivi zagovornik “agresivnih nefarmakoloških intervencija i mjera kontrole ”, uključujući “agresivno prepoznavanje i izolaciju i karantin slučajeva i kontakata”.
 • Uprkos dobro dokumentovanim rizicima i neuspjesima vakcinacije protiv gripe, Chen i dalje insistira na tome da je “vakcinisanje daleko najbolji način za prevenciju i kontrolu gripe”.
 • Chen je nedavno glasao da se visoko reaktogena vakcina protiv ebole učini obaveznom za zdravstveno osoblje, laboratorijske radnike i pomoćno osoblje u ustanovama koje rukuju uzorcima ebole, zalažući se protiv dopuštanja radnicima da sami donose odluke o riziku i koristima.

Sybil Cineas

Sybil Cineas, MD ([email protected]), diplomirala je na Medicinskom fakultetu na Harvardu, vanredni je profesor medicine, pedijatrije i medicinskih nauka na Univerzitetu Brown, i, kao pomoćni programski direktor Brownovog kombinovanog programa specijalizacije iz interne medicine i pedijatrije, je „veoma uključena u obuku specijalizanata i studenata medicine“.

Prema CDC, Cineas ima “20+ godina iskustva u podučavanju i promovisanju vakcinacije”.

Poput drugih članova ACIP, Beth Bell i Olivera Brooksa, Cineas često citira zdravstvenu pravednost kako bi opravdala svoje glasanje za vakcinu.Na primjer, kao članACIP radne grupe za hepatitis, koja je nedavno preporučila vakcine protiv hepatitisa B za sve starije od 59 godina i mlađe, istovremeno izdajući kvalifikovaniju preporuku zasnovanu na riziku za odrasle starije od 60 godina, Cineas je željela preporučiti univerzalnu vakcinaciju protiv hepatitisa B za sve uzraste.Ona tvrdi: „Pojednostavljivanje ove preporuke bi doprlo do više pojedinaca u riziku… i promoviralo zdravstvenu pravednost.“

Takođe treba napomenuti:

 • CDC je dao Brown istraživačima 4,9 miliona dolara za proučavanje efikasnosti vakcine protiv COVIDA-19 kod starijih osoba;istraživači navode da će se “hitno potrebno istraživanje koristiti za davanje preporuka o buster vakcinama za štićenike staračkih domova”.

Matthew Daley

Matthew Daley, MD ([email protected]) je viši istraživač i pedijatar u Kaiser Permanente Colorado, kojeg CDC opisuje kao nekog ko ima „veliko istraživačko iskustvo u oblastima bezbjednosti vakcina, neodlučnosti roditelja o vakcini i usluga dostave imunizacije.”

Daleyeve objavljene studije o „oklijevanju”o vakcini pokrivaju teme kao što su intervencije na društvenim mrežama za povećanje prihvatanja vakcine, prepreke vakcinaciji adolescentnog humanog papiloma virusa (HPV), obrascima vakcinacije i povjerenje roditelja i pružaoca usluga. (U jednoj studiji, roditelji su izjavili da vjeruju pedijatrima o temama kao što je ishrana, ali „nisu vjerovali da je njihov pedijatar pružio ‘uravnotežene’ informacije o prednostima i rizicima vakcinacije.)

Daley takođe provodi studije o sigurnosti vakcina Datalink (VSD) o različitim temama, uključujući sigurnost novolicenciranih vakcina, sigurnost vakcina tokom trudnoće i, prema CDC, sigurnost rasporeda imunizacije djece.

Nakon što je Institut za medicinu priznao da studije „da bi se ispitali dugoročni efekti kumulativnog broja vakcina ili drugi aspekti rasporeda imunizacije nisu sprovedeni“ — i identifikovao VSD kao „važan resurs za sprovođenje ovog istraživanja“ — Koautori Daley i CDC napisali su priručnik  kako bi opisali kako bi se to moglo učiniti, ali su svoje primjedbe   toliko umotali u upozorenja o “inherentnoj složenosti” potencijalnih studija da bi njihova izvodljivost izgledala vrlo sumnjivo.

Daleyeve VSD studije, neke u koautorstvu sa ACIP kolegicom Grace Lee, identifikovale su potencijalne sigurnosne signale, ali u svakom slučaju, Daley i koautori su pronašli razloge da odbace ili prikriju svoje zaključke.

Primjeri uključuju pripisivanje statistički značajne povezanosti između vakcinacije protiv hepatitisa A tokom trudnoće i dojenčadi male za gestacijsku dob „neizmjerenoj konfuziji“; isticanju „sezone” kao vjerovatnog doprinosa statističkom signalu za Bellovu paralizu kod odraslih od 25 godina i više nakon vakcinacije protiv gripa H1N1; i odbacivanje kao „rijetke“ dvije vrste neželjenih posljedica (anafilaksa i nesvjestice) koje su značajno povezane sa živom atenuiranom vakcinacijom protiv gripa kod djece uzrasta od 2 do 17 godina.

Takođe treba napomenuti:

 • Nakon glasanja o preporuci vakcinacije za mlađu djecu, Daley je izjavio da nije iznenađen oklijevanjem roditelja, navodeći da roditelji “možda više nisu skloni riziku u vezi sa svojim djetetom”.Međutim, iako je Pfizerovo kliničko ispitivanje na djeci bilo prekratko i premalo da bi se procijenio rizik od miokarditisa, Daley je samouvjereno tvrdio da su “mlađa djeca u većem riziku od razvoja miokarditisa nakon infekcije COVIDA-19 nego nakon vakcinisanja”.
 • Trenutna VSD/ CDC Daley studija daje procjenu “faktora povezanih s COVID vakcinisanjem ili nevakcinisanjem” u opštoj populaciji i kod trudnica.

Camille Kotton

Camille N. Kotton, MD ([email protected]) je klinička direktorica za transplantaciju i imunokompromitovane zarazne bolesti u Opštoj bolnici Massachusetts i vanredni profesor na Harvard Medical School. CDC opisuje Kotton kao “nacionalnog stručnjaka za vakcinaciju i zoonotične zarazne bolesti kod imunokompromitovanih”, uključujući primaoce transplantiranih organa.

Od 2014. godine, Kotton je primila preko 304.000 dolara u vidu opštih plaćanja i povezanih sredstava za istraživanje od kompanija kao što su Merck, GSK, Roche, Quiagen Sciences, Oxford Immunotec, Astellas Pharma, Shire, Takeda Pharmaceuticals, Bei Gene i Biotest.

Glasajući da se mlađoj djeci daju vakcine protiv  COVIDA-19, Kotton je izjavila da su “bezbjednosni podaci kod djece izgledali vrlo dobro” i dodala: “Ona bi se sigurno ako bi vlastitu djecu vakcinisala da su u toj starosnoj grupi”.

Iako malo djece pati od bolesti COVID-19, Kotton je tvrdila da djecu treba vakcinisati “kako bi se spriječila smrt, i kako bi se spriječile velike dugoročne posljedice ove razorne infekcije”.

Takođe treba napomenuti:

 • Kotton promoviše rutinsku vakcinaciju osoba s inflamatornom bolešću crijeva(IBD) uprkos dokazima o povezanosti IBD s nekim vakcinama.
 • Kotton ima koautorske radove na razvoju vakcine sa “Kumom vakcina”Stanley Plotkinom.
 • U prošlosti, Kotton je otkrila sukobe interesa zbog svojih finansijskih odnosa sa (i “presudom” za vakcine) kompanijama poput Merck, Astellas, Roche i drugih.

James Loehr

James Loehr , MD ([email protected]) posjeduje Cayuga Family Medicine u Ithaci, New York.Prema CDC, Loehr je 30 godina savjetovao pacijente “svakog dana o prednostima vakcina”. Loehr je bio član ACIP radne grupe za gripu više od 10 godina.

Loehr je 2015. godine napisao članak s detaljnim uputama koje liječnicima govore kako da „minimiziraju  troškove i maksimizuju nadoknadu“ kako bi „imunizacije bile profitabilne“.

Opisujući kako Cayuga Family Medicine „uživa stabilan prihod od imunizacije, sa nadoknadom za vakcinu koja ponekad premašuje cijenu posjete“, Loehr je izneo niz strategija za poboljšanje finansijske održivosti prakse kroz vakcinaciju, uključujući i to kako da postanete „pametan kupac vakcine“, iskorištavanjem popusta proizvođača i obavljanje “malo dodatnog posla” prilikom kodiranja usluge kako bi se dobila dodatna naknada za “kratko savjetovanje” i više komponenti vakcine.

Na oktobarskom sastanku ACIP koji je bio fokusiran na Moderna buster doze koji je, prema Stat, bio vođen „osjećajem neizbježnosti ishoda“, Loehr je izjavio: „Vjerovatno ima mnogo ljudi koji će dobiti Moderna buster dozu koja im ne treba.Međutim, s obzirom na situaciju da smo već odobrili Pfizer buster dozu i da ima dovoljno ljudi koji traže bustere, sklon sam, nevoljno, da samo nastavim i preporučim sličan model za Moderna buster.”

Loehr je prethodnog mjeseca bio slično raspoložen kada jeizjavio: “Ja… osjećam da smo previše ispred sebe i da imamo previše nade u vezi s ovim busterima.”

Zatim je dodao: „Međutim, rekavši to, ne bismo trebali dozvoliti da savršeno stoji na putu dobrom. I ako možemo učiniti malo dobrog dajući buster doze ljudima starijim od 65 godina, ja sam za to.”

Loehr je u prošlosti bio čovjek za vakcine u American Academy of Family Physicians (AAFP).Govoreći za AAFP, Loehr je primijetio da medicinska trgovinska grupa “ne podržava politiku izuzeća od nemedicinske imunizacije”. AAFP podržava obavezne vakcine protiv COVIDA-19 za zdravstvene radnike i radnike za dugotrajnu njegu, a prošlog augusta je također počeo lobirati kod FDA da odobri vakcine za djecu mlađu od 12 godina.

Takođe treba napomenuti:

 • Kao i većina njegovih kolega iz ACIP, Loehr se promoviše kao stručnjak za “strategije za rješavanje i prevazilaženje neodlučnosti u vezi s vakcinom”, navodeći da “većina pacijenata  nije istinski otporna na imunizaciju” već samo želi “pojašnjenje i uvjeravanje”.

Sarah Long

Sarah Long, MD je profesorica pedijatrije na Medicinskom koledžu Univerziteta Drexel i ljekar u bolnici St. Christopher za djecu u Filadelfiji.Pored uloge u ACIP, Long je radila u VRBPAC i kao članica Komiteta za infektivne bolesti Američke pedijatrijske akademije (AAP).

Long je bila naširoko citirana u štampi nakon njenog glasanja “za” o vakcinama COVID-19 za djecu.Iako je izrazila nekoliko zabrinutosti i glasala „ne“ u septembru u vezi sPhiser buster dozama za zdravstvene radnike, Long je „dala punu podršku za pedijatrijsku preporuku“.

Potpuno svjesna da “CDC nisu bili u mogućnosti da sprovedu potpunu analizu koristi i rizika za miokarditis nakon vakcinacije u ovoj starosnoj grupi,” Long ipak govori majkamada su rizici od vakcinacije poželjniji od miokarditisa koji bi mogao nastati od bolesti COVID-19.

Ne navodeći nikakve dokaze, Long tvrdi da su “događaji povezani s vakcinom potpuno drugačiji, i mnogo manje strašni, od tipičnog miokarditisa”, dodajući da bi “radije liječila mnoge ljude s mioperikarditisom povezanim s vakcinom nego jedan slučaj virusnog miokarditisa.”

Tvrdeći da “Niko nije umro od mioperikarditisa, a djeca umiru od koronavirusa”, Long je zaključila “naravno da se omjer koristi i rizika sada kreće u smjeru vakcinacije”.

Na stotine tinejdžera koji su iskusili miokarditis nakon vakcinacije – neki su sada mrtvi – možda se ne slažu.

Ironično, Longina biografija uključuje brojne “nagrade i priznanja za njen izvanredan rad na poboljšanju zdravlja i dobrobiti djece”. Nakon glasanja “za” vakcine COVID-19, ona se navodno našalila: “Ja, vjerovali ili ne, nemam pitanja. Imam samo komentar: veoma podržavam ovu preporuku u njenoj punoj mjeri, kao ‘treba’, a ne ‘možda’, za svu djecu ove starosne grupe.”

Long je nastavila: „Mislim da podaci potvrđuju da imamo još jednu vakcinu koja spašava živote djece i da bismo se trebali uvjeriti da je maksimalno iskoristimo kako bismo uradili ono što je namijenjeno, bez značajne zabrinutosti od ozbiljnih štetnih posljedica. Dakle, ne mogu biti veće podrška.”

Takođe treba napomenuti:

 • Univerzitet Drexel dobio je pola miliona dolara od Gates fondacije u junu 2020. „kako bi procijenio upotrebu digitalne zdravstvene platforme kako bi se briga o COVID-19 učinila dostupnijom marginalizovanim populacijama“.
 • Gates fondacija takođe podržava rad drugih Drexel istraživača u oblastima kao što jerazvoj dijagnostičkih testova.

Veronica McNally

Veronica V. McNally, JD ([email protected]) je profesorica prava i pomoćnica dekana na Univerzitetu Michigan State. McNally je ACIP “predstavnica potrošača”.

Nakon što je izgubila bebu od hripavca, McNally sebe opisuje kao “zastupnicu javnog zdravlja” pored toga što je advokat.

Osnivačica je i predsjednica Fondacije Franny Strong— koja je postavila misiju „promoviranja svijesti o hripavcu i povećanja stope imunizacije djece za sve bolesti koje se mogu spriječiti vakcinom“ — i osnovala je Kampanju za vakcinaciju, koja je 16. novembra uzbuđeno izvijestila da je „skoro 1 milion djece uzrasta od 5 do 11 godina primilo prve vakcine protiv COVIDA-19 do kraja današnjeg dana.”

McNally naizgled nije svjesna mnogih neuspjeha programa vakcinacije protiv hripavca za koji je opštepriznato da vakcinisanu djecu čini više a ne manje podložnim hripavcu tokom života.

Takođe treba napomenuti:

 • McNally je miljenica CDC, jer je 2018. godine imenovana za „Šampiona za imunizaciju djece“ za Michigan – iste godine u kojoj je imenovana na svoj četverogodišnji mandat u ACIP.

Katherine Poehling

Katherine A. Poehling, MD, MPH ([email protected]) je profesorica pedijatrije i epidemiologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta Wake Forest u Sjevernoj Karolini. CDC navodi njenu stručnost „o uticaju vakcina na zajednicu, posebno vakcina protiv pneumokoka i gripa“.

Kao insajder ACIP, Poehling je vodila prethodne ACIP prezentacije o vakcinama protiv pneumokoka.

Poehling je objavljivala o “etici i akademskoj pedijatriji”, ali očito ne vidi nikakav sukob u sjedenju u ACIP dok prima, prema Open Payments, više od 523.000 dolaraopšte isplate i povezanih sredstava za istraživanje od Med Immunea i AstraZeneca od 2014.

Poehling podržava CDC zadivljujuću tvrdnju bez činjenica da je COVID izazvao “znatno više jada od drugih dječjih bolesti”, navodeći da su joj “te informacije pomogle da se uvjeri da snažno podrži vakcine protiv COVIDA-19 za djecu u osnovnoj školi.”

Poehling takođe prihvata Longovu tvrdnju, koja nije zasnovana na dokazima, da je bolest COVID-19 odgovorna za više srčanih problema nego vakcina.Tokom majskog pregleda podataka Moderne, Poehling je sa entuzijazmom zagovarala stavljanje više vakcina na raspolaganje – kako bi se “povećao pristup”.

Takođe treba napomenuti:

 • Kada je odobravala buster doze protiv COVIDA-19 za imunokompromitovane, Poehling je izjavila: “Koristi su ogromne, a potencijalni negativni uticaji minimalni i stoga se slažem da bismo ih trebali preporučiti.”
 • Čini se da mnoge Poehlingine publikacije imaju za cilj da se pozabave teretom bolesti kao što je gripa za koje se onda mogu promovisati vakcine kao “rješenja”. Čini se vjerojatnim da će njeni objavljeni članci o respiratornom sincicijskom virusu (RSV) biti korišteni za postavljanje temelja za mRNA vakcinu za RSV.

Pablo Sanchez

Pablo J. Sanchez, MD ([email protected]) je profesor pedijatrije na Državnom univerzitetu Ohajo od 2013. godine i vodi klinička i translacijska istraživanja u neonatologiji u Nationwide Children’s Hospital u Columbusu.Sanchez je ranije bio na pozicijama u Southwestern Medical Center Univerziteta u Teksasu.

Sanchezova biografija na 80 strana u kopjoj samohvaleći se otkriva da je on vrhunski insajder koji fluidno povezuje akademsku zajednicu, javne zdravstvene agencije i privatnu industriju.Sanchezovo učešće i predavanja uključuju nastupe u javnim zdravstvenim agencijama kao što su CDC, Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) i Pan American Health Organization (PAHO); trgovačke grupe koje promovišu vakcinu protiv COVIDA-19 kao što su AAP i March of Dimes;i biofarmatike kao što su AbbVie, GSK (ranije Smithkline Beecham), ICN Pharmaceuticals, Inhibitex, MedImmune i Ross Laboratories.

Sanchez takođe navodi stotine hiljada novca za istraživanje koje je primio od ovih istih kompanija.

Od 1990-ih, Sancheza su finansirali Abbott Laboratories, Američko udruženje za pluća, BioStar, Biosynexus, Burroughs Wellcome, CDC, F. Hoffman-La Roche, Gerber fondacija, MedImmune, NIAID, NICHD (Nacionalni institut za zdravlje djece i ljudski razvoj), Pediatric AIDS Foundation, Ross Laboratories i Smithkline Beecham/Glaxo/GSK.

Prema Open Payments, od 2014. Sanchez je u džep stavio oko 221.000 dolara u opštim isplatama i povezanim istraživačkim fondovima od AbbVie, AstraZeneca, F. Hoffmann-La Roche, MedImmune, Medtronic, Merck, Novartis, Sanofi Pasteur, Seqirus i Sobi.

Baza podataka navodi AstraZeneca, MedImmune i Merck kao „najbolje kompanije koje vrše povezana plaćanja“, sa značajnim isplatama iz Mercka u jesen 2020.

U junu, Sanchez se ogradio o temi COVID vakcina i miokarditisa.Iako je izjavljivao da su prednosti vakcinacije veće od rizika od miokarditisa, on je takođe napomenuo da „moramo biti vrlo otvoreni u smislu spominjanja ovog potencijalnog rizika od mRNA vakcinacije protiv virusa COVID-19.Nadamo se da su roditelji i pacijenti svjesni toga prije vakcinacije.”

Sanchez nije ponovio ove primjedbe na novembarskom sastanku kada je odobrio vakcinu za petogodišnjake.

Takođe treba napomenuti:

 • Godine 2010. Sanchez je služio kao „Pfizer gostujući profesor“.
 • Sanchez je radio u VRBPAC od 2007. do 2010., kao i u FDA Pedijatrijskom savjetodavnom komitetu fokusiranom na vakcine od 2010. do 2012. godine. U Teksasu je predsjedavao Komitetom za infektivne bolesti i imunizacije Teksaškog pedijatrijskog društva od 2004. do 2009. a bio je u komitetu od 1995. do 2013. godine.
 • Mnoge Sanchezove publikacije fokusiraju se na pojačavanje zabrinutosti zbog bolesti koje se pripisuju virusima – kao što su citomegalovirus , herpes simpleks , RSV i Zika – za koje Moderna i druge kompanije sada očekuju razvoj mRNA vakcine.

Helen Keipp Talbot

Helen Keipp Talbot, MD, MPH ([email protected]) je vanredna profesorica medicine na Univerzitetu Vanderbilt u Nashvilleu, gdje je bila na raznim dužnostima od 2002. Talbotino istraživanje i publikacije (ponekad u koautorstvu sa kolegom ACIP članom Poehom centra na vakcinaciji odraslih, vakcinaciji protiv gripa, ljudskim koronavirusima i istraživanja vakcine za respiratorne bolesti kao što su RSV. Fokus na koronaviruse datira prije COVIDA-19; od 2007. do 2009., Talbot je bila glavni istraživač u studiji o “epidemiologiji ljudskih koronavirusa” koju je financirao NIH .

Prema Talbotinoj biografiji, njena nedavna sredstva za istraživanje dolaze od savezne vlade (CDC, Nacionalni instituti za zdravlje (NIH)) i Sanofi Pasteur, prvenstveno za proučavanje spremnosti za pandemiju (2015.) i vakcinaciju protiv gripa. Sanofi i MedImmune su stalni finansijeri od 2009. godine, zajedno sa AstraZeneca, Gilead, Protein Sciences, VaxInnate i Wyeth (od kada ih je kupio Pfizer).

Open Payments navodi Talbotina primanja od otprilike 1,4 miliona dolara za istraživanja i povezano finansiranje istraživanja od 2014. (417 ukupnih uplata) od ovih kompanija, zajedno sa 29 opštih plaćanja u ukupnom iznosu od 17.000 dolara.

U decembru 2020., Talbot je bila „ usamljena disidentica “ koja se protivila ACIP preporuci da štićenici dugotrajne njege „budu prvi u redovima“ za vakcine protiv COVIDA-19. U to vrijeme, Talbot je tvrdila da je vakcinacija štićenika dugotrajne njege “rizična” jer oni “imaju visoku stopu medicinskih stanja koja se mogu zamijeniti sa nuspojavama vakcinacije i potkopavaju povjerenje u vakcine”.

Talbot je izjavila: „Mislim da ćete imati veoma upečatljivu reakciju: ‘Moja baka je dobila vakcinu i umrla je’.” Talbot je elaborirala: „Bojim se gubitka povjerenja u vakcinu… Doći će do vremenski povezanih događaja i ljudi će se plašiti da prime vakcinu.”

Talbot nije pokazala skrupule u glasanju za davanje vakcina protiv COVIDA-19 maloj djeci. Istog dana kada je glasala “za”, Talbot je rekala novinarima: “Vakcinisala sam svoju djecu” (koja su, vjerovatno, imala najmanje 12 godina u vrijeme primanja vakcine).

Takođe treba napomenuti:

 • Godine 2008. Talbot je dobila putnu stipendiju za Sanofi Pasteur napredni kurs vakcinologije.
 • Talbot je u uredništvu časopisa Vaccine.

 Rochelle Walensky

Nijedan pregled ACIP ne bi bio potpun bez uočavanja sukoba interesa direktorice CDC Rochelle Walensky, koja je iskoristila ACIP glas da odmah da zeleno svjetlo za vakcinaciju mlađe djece.

Kako je izvestila nezavisna medijska kuća RedState (ali ne i mejnstrim mediji),njen suprug, Loren Walensky, postao je naučni suosnivač i član odbora biotehnološke kompanije Lytica Therapeutics u ranoj fazi u oktobru 2019.

U decembru je Bidenova administracija objavila da je Rochelle Walensky na čekanju za direktoricu CDC, a u februaru 2020. Lytica je primila prvu ratu (5,3 miliona dolara) granta od 16,9 miliona dolara od HHS, što predstavlja „jedino finansiranje koje je ova nova kompanija dobila— skoro dvije godine nakon osnivanja.”

Čak i prije nego što je postala direktorica CDC, Walensky je bila „direktno povezana sa HHS više od jedne decenije“, uključujući blisko učešće u odborima i panelima sa Anthony „Tony“ Faucijem. Prema ekspozeu RedState, „kada su ‘insajderi’ bili iznenađeni što je Walensky izabrana na čelo CDC, otkriveno je da Fauci ima mnogo veze s njenim imenovanjem.”

Odana Fauciju, Walensky je pisala mišljenja za vodeće medijske kuće „o tome kako pošteno i efikasno distribuirati Remdesivir “, neefikasan , skup i opasan lijek koji promovišu NIAID i Fauci kao praktički jedinu opciju liječenja hospitalizovanih pacijenata s COVIDOM-19.

Bivša bostonska Walenskyna koleginica izjavila je da direktorica CDC “ima puno Tonyja u sebi”, uključujući “sposobnost da uzme složene informacije i prenese ih u jasnim i konciznim porukama.”

Shunning i Nirnberg 2.0

Koliko god da su odluke ACIP (i VRBPAC) bile loše, posmatrači svjesni rizika od vakcina su još više šokirani što CDC i FDA „bezdušno“ dozvoljavaju da se Pfizer vakcina daje djeci i adolescentima s drugim vakcinama u isto vrijeme.

Kako je Informed Choice Washington rekao prošlog maja u vezi sa autorizacijom za djecu od 12 i više godina:

„Koliko god da je neetično izlagati djecu proizvodima bez odgovornosti u ispitivanju koji su zabilježili neviđene nivoe neželjenih reakcija na vakcine i prijavljenih smrtnih slučajeva… kada je ACIP odobrio injekcije da se daju zajedno s drugim vakcinama, uključujući i one s adjuvansima, oni su zagazili u potpunosti u zločine protiv čovječnosti. Niti jedno kliničko ispitivanje nije obavljeno u primjeni vakcina protiv COVIDA-19 s bilo kojom drugom vakcinom. Bezbjednosnih podataka nema.”

Drugi posmatrači se slažu s ovom ocjenom, tvrdeći da “Svakoj pojedinoj osobi koja je povezana sa današnjim sastankom ACIP mora biti suđeno za zločine protiv čovječnosti u Nirnbergu 2.0.” Neki takođe pozivaju na drugo suđenje u Nirnbergu zbog “izvršavanja politike odgovora na COVID-19 koja je dovela do prisilnog zatvaranja, uništenih preduzeća, osiromašenih porodica, slomljenih života i porasta stope samoubistava”.

U međuvremenu, vrijeme je da se klonimo članova ACIP. I pošto je nezamislivo da bi se članovi ACIP ponašali na tako korumpiran način bez odobrenja i rekonstrukcije svojih institucija, izbjegavanje akcija se nužno mora proširiti i na univerzitete i druge institucije koje stoje iza ovih pojedinaca.

 • Pošaljite obavještenje o odgovornosti svakom članu ACIP — pogledajte primjere na web stranici Doctors for Covid Ethics.
 • Provjerite doprinose kampanji članova ACIP na OpenSecrets.org. Ako doniraju političaru koji predstavlja vašu državu ili Kongresni okrug, nazovite ili pišite svom predstavniku i pitajte zašto primaju donacije od ljudi koji su ozbiljno ugroženi farmaceutskom industrijom i štete našoj djeci.
 • Uzdržite se od imenovanja članova ACIP u odbore organizacija zajednice — ili opozovite njihova trenutna imenovanja u odborima. Ovakve pozicije „dobrog građanina“ ne bi trebalo nuditi ljudima koji se ne ponašaju kao „dobri građani“.
 • Svi univerziteti imaju koristi od državnih i lokalnih sredstava; kontaktirajte svoje zakonodavce, objasnite da akademske operacije na ovim univerzitetima jasno podržavaju federalnu korupciju i zahtijevajte da zakonodavci povuku sredstva.
 • Pišite upravnom odboru ili osobi koja upravlja univerzitetskim fondom. Zahtijevajte da otkriju svoja ulaganja u kompanije koje štete našoj djeci i da objasne kako ta ulaganja podržavaju aktivno učešće u saveznoj korupciji onih koji su povezani sa univerzitetom.
 • Prestanite davati donacije dotičnim univerzitetima i akademskim odjelima i obavijestite ih zašto. Kada vas grupa alumni univerziteta zatraži ažuriranje, zatražite da budete uklonjeni sa liste e-pošte i baze podataka alumnista i objasnite da ste prestali da donirate univerzitetu kao rezultat njegove podrške federalnoj korupciji.
 • Otkažite svoje sezonske ulaznice i druga učešća u sportskim i kulturnim događajima na fakultetu. Objasnite zašto.
 • Ako ste uključeni u regrutaciju za kompaniju, uklonite ove univerzitete sa svojih lista za zapošljavanje. Pišite uredu za zapošljavanje univerziteta da objasnite zašto.
 • Zamolite lokalne novine da objave kopije pisama koje pišete zvaničnicima univerziteta. Organizujte se da podržite članove nezavisnih medija u istraživanju i objavljivanju informacija o sukobu interesa članova ACIP, kao i univerzitetskim sukobima interesa koji ugrožavaju intelektualne resurse i aktivnosti institucija u nauci, medicini i tehnologiji.
 • Pišite sveučilišnom kapelanu i zamolite za molitve da se univerzitet oslobodi duha korupcije. Navedite detalje.
 • Identifikujte banke uključene u upravljanje bankovnim računima univerziteta, finansijskom imovinom, zadužbinama i penzionim fondovima; gdje je to primjenjivo, zahtijevajte da znate zašto univerzitet posluje s bankama koje su kompromitovale račune naše savezne vlade i finansiraju politike na saveznom nivou koje štete našoj djeci.
 • Nemojte kupovati ili držati dionice u kompanijama s kojima su članovi ACIP povezani.
 • Ne kupujte proizvode ili lijekove koje su članovi ACIP razvili ili patentirali.
 • Jasno stavite do znanja — putem pisama uredniku i pisama institucijama — da nećete zaboraviti odluku članova ACIP da omoguće bespotrebno nanošenje štete maloj djeci.

Autor: Children’s Health Defence(CHD)

ACIPcjepivoCovidPfizervakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
86 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Toni
2 godine prije

Družba u službi sotone, slika gore.

Omfg-ist
2 godine prije

Opustite se, cijepite djecu i odgojite ih tako da rastu u skladu sa transhumanistickim vrednotama. Niti njima ni vama se nece nista dogoditil. Cjepivo djeluje isključivo na beskorisne krkane koji ionako zauzimaju prostor koji vi možete dobiti umjesto njih. Sve je u najboljem redu.

Dejan
2 godine prije

Ako ne budu pokaznjavani od ruke naroda, stvari ce biti mnogo gore. Zasto od ruke narida? Zato sto je sva institucionalna logistika, od pravosudja pa nadalje u rukama istih zlocinaca.

Incog
2 godine prije

Mili moji, pa nije Goli otok, nikud otišao!

Mrčikola
2 godine prije

Čini se da ovi što zazivaju “great reset” i nisu tolike pihzde. 😁

petar schroder
2 godine prije

MOMENTALNO SAM GLEDAO VIDEO IZ AUSTRALIJE OD MARIJE STOJAKOVIC I NE MOGU DA VJERUJEM STA JE U STANJU VLADA DA RADI SVOME NARODU: LOGORE SU PRIPREMILI ZA SVE ONE KOJI NE PRIME TRECU A LOGORI IZGLEDAJU KAO ZA VRIJEME HITLERA: Ne mogu jos da vjerujem sta sam vidio.NA JEDNOME FRANCUSKOM PORTALU SAM DANAS CUO DA NURBERG 2 POCIMA U PRVOM MJESECU 2022 DAKLE IPAK SE NESTO POKRECE

burt
2 godine prije

ne postoji ni jedna bolest zbog koje je uvedena zakonska obaveza cijepljenje svako 23 mjeseci, osim gripe sva ostala cijepiva imaju učinak od dvije godine i više pa do doživotno tako da bi uvođenje obaveznog cijepljenja cijele populacije protiv covida bio presedan koji nije lako izvršiti i zato se oklijeva sa uvođenjem obaveznog cijepljenja

hiber
2 godine prije

Zapravo sve to naliči na govore nacista iz 1945. Kako se kraj bliži tako bi oni sve više građana žrtvovali za višu istinu. I naravno sve mlađe su slali u rat. Pa su došli do 14 godišnjaka, dok Rusi i Saveznici nisu sve to zaustavili i neke poslali na vješala u Ninbergu. Sada se u biti događa isto, tko je prebolio, prebolio je sve varijante, tko se cijepio đaba se cijepio jer nova mutacija anulira cijepivo koje ionako brzo slabi. Mnogi cjepljeni su pretrpili nuspojave i smrtno se boje novih doza. Tako da će se tkz. epidemiolozi stručnjaci vrlo brzo suočiti sa stvarnošću a to je da virus baš briga za njihova cjepiva. Samo treba istrajati i ne zaboraviti sve ove “stručnjake”.

Lavanda
2 godine prije

Ako dobro vidim, gore desno na slici je Steve Kirsch, covjek koji se od pocetka zalagao za rani tretman i finansirao studije o koristi Fluvoxamina. Takodjer, na sastancima FDA-a je prezentirao podatke o nuspojavama cijepiva. On i Robert Malone su bili na podcastu zajedno kod Bret Weinsteina u kojem su upozoravali na haos koji slijedi. Ne razumijem kako se uklapa u ovu pricu onda?!

Max
2 godine prije

Potkupljeni su i zato truju djecu.

Poznavalac prilika
2 godine prije

Koliko se da vidjeti sve sami profesori a fakultetima i direktori i menadžeri kojekakvih privatnih i državnih regulatornih tijela. Redom činovnici čije je bavljenje medicinom uglavnom samo teretsko i završilo je sa diplmiranjem na faksu, a pacijenta u cijeloj karijeri vidjeli nisu.

Hrast
2 godine prije

Sve redom slabići. Ni Nurnberg proces nije dobar za njih. Treba ih riješiti u Gadafi stilu nakon svih ovih zločina…

Sektasi
2 godine prije

Neka se cijepi ova stoka.

https://m.youtube.com/watch?v=QabAtYBnqro

rade iz niša
2 godine prije

vidimo se, braćo s naslovne slike. ja ću vas doskora gledati s druge strane ekrana kako se znojite pred tužiteljima.

Poznavalac prilika
2 godine prije

Ne da mi se sad tražiti, ali bilo bi jako zanimljivo vidjeti i vrijedno istražiti koliko ti ljudi imaju vlastite djece. Svatko od njih.

NE!
2 godine prije

We, a group of Canadian Physicians And Nurses From Across Canada Say——- Before you vaccinate your healthy kids with the COVID-19 vaccine, consider: Do You Have ALL THE INFORMATION You Need To Give Informed Consent? Healthy children are at minimal risk of severe outcomes like hospitalizations from COVID-19 The risk of hospitalization from COVID-19 is less than that of influenza during the last 3 years Your child is 10 times more likely to die of a motor vehicle accident than COVID-19; and 2-3 times more likely to die from drowning than from COVID-19 Once recovered from COVID-19, children have long lasting, robust immunity against future infection More than 50% of kids have already had COVID-19 and about 40% of those were asymptomatic Getting the vaccine after COVID-19 infection increases the risk of side effects, including severe and potentially life-threatening side-effects, from the vaccine Fully vaccinated children can transmit COVID-19 and… Čitaj više »

Melita
2 godine prije

U Austriji najavili obavezno cijepljenje u veljači, oduzimanje vozačkih dozvola necijepljenima, kazne od 100 eura tjedno po necjepljenom, novo zatvaranje opet samo za necijepljene itd. Nakon toga su pustli red mišljenja “pravnih stručnjaka” koji su sve te mjere proglasili potpuno zakonitima. Rezultat, broj cijepljenih pada iz dana u dan. Prema anketama 75 % građana ne vjeruje vladi. Pogotovo nakon gala večere financirane novcem poreznih obveznika, gdje su premijer Schallenberg i ostali hoch uzvanici plesali, družili se i nazdravljali bez maske i razmaka, kao u vrijeme prije korone. Zbog ekstremnih napora i stresova u borbi su koronom ovi državni odličnici dodatno su se nagradili povećanjima plaća. Istovremenu je policija napravila raciju u srpskom restoranu gdje se slavilo rođenje djeteta, rastjerala društvo i naplatila masne kazne. Ovaj vikend u više austrijskih gradova organizirani su masovni prosvjedi, koje čak ni državna glasila nisu više mogla nazvati sporadičnim protestima desnih ekstremista, kako to inače… Čitaj više »

Niko
2 godine prije

Ljudi mi ili oni

Гавран
2 godine prije

Eto delotvorne vakcine protiv svih mutacija idiota!

Svetski ekonomski forum otkazuje javne sastanke zbog pretnji smrću
ttps://rs.sputniknews.com/20211129/svetski-ekonomski-forum-otkazuje-javne-sastanke-zbog-pretnji-smrcu-1132029387.html

Niko
2 godine prije

Brisete, pa kazite ljudima dace biti gradjanskog rata

Matko
2 godine prije

Cijepiva ubijaju kako se tvrdi pa mi nije jasno da ovi moćni i bogati hoće ubiti i sebe i svoju djecu cijepeći se?
Wtf???

hiber
2 godine prije

Dugoročne posljedice cjepljenja djece ovim biogenskim oruzjem biti ce zastrašujuće. Sluzbeno je Halmed stavio miokarditis i perikaditis kao rijetke nuspojave. Zapravo se vidi vrh sante lede kod kolapsa sportaša, kod manje naprezanih, upala srca prolazi uglavnom nezamjećeno sa dugoročnim podmuklim posljedicama. Nekoliko nevidljivih upala i transplatacija srca je neizbježna… Ta navala ce se viditi tek za desetak ili dvadeset godina…

3%er
2 godine prije

Billions Of People Are Affected By This & They Don’t Realize It | Dr. Robert Malone 27.10.2021.
h ttps://www.youtube.com/watch?v=INHpQL9fgto&list=WL&index=3&t=622s

Melita
2 godine prije

Švicarci su danas izglasali zakon o Covidu. Zakon bi najvišim vladinim dužnosnicima, sedam ministara koji su na čelu vlade, trebao dati neograničeno pravo da narede sve što žele u vezi s Covidom sljedećih 10 godina bez ograničenja. Ova informacija, međutim, nije objavljena u glavnim medijima, a također nije napisana na glasačkim listićima. Umjesto toga, pitanje na glasačkom listiću bilo je: Želite li da vlada nastavi isplaćivati ​​ljude za gubitak plaća zbog Covida i financijski subvencionira tvrtke koje trpe gubitke zbog Covida. Ovaj zakon nema nikakve veze s bilo kakvom financijskom pomoći, ali je mnoge ljude naveo da glasaju ZA. Naravno, moguće je i da su izborni rezultati bili namješteni. Većina županija još uvijek ručno broji glasove, ali tko zna što se događa s rezultatima kada se prenesu u središnji birački ured? Jedine dvije države koje su glasale NE su dvije najkonzervativnije države u Švicarskoj. U Baselu je pronađen natpis na… Čitaj više »

apa khabar
2 godine prije

baš me zanima tko će se sve i kako ove sezone skijati u Austriji. hoće li seljobriti mahati sa instagrama. koja će tada priča stručnjaka biti.

Histrion
2 godine prije

Uzbuna! Ubijen dr Andreas Noack nakon što je uspio poslati video u učinku grafenovog hidroksida (ne oksida) koji se nalazi u pelcu, nakon što uđe u tijelo. Ponaša se kao žilet debljine 0,5 nm i duljine 50 nm, i bukvalno reže stanice.

car tuner
2 godine prije

Frend poželio tunirati auto. Informira se i kupi Pfizera.

Sada tvrdi da mu auto nema virusa.

Velim ja njemu: Ja bih to drugačije uradio.

Malomorgen
2 godine prije

Stanje v Avstriji?…. si na 3 dozi? 😒

Lucija, prva
2 godine prije

Ako je samo 20 (čelični nedvojbeni dokazi smrti) sportaša Fige umrlo, to je povećanje sa 4 godišnje (podaci sa Wiki) 500 %. Ali i gore je od toga: “Израелски медиј Real-Time News преноси шокантне информације: стопа смртности ФИФА играча у 2021. порасла је за немогућих 500%! Од децембра 2020., 183 професионална спортиста и тренера су изненада пала током утакмице, након чега је њих 108 умрло!” У више од 80случаја, као што су фудбалске звезде Серхио Агуеро и Кристијан Ериксен, спортисти су падали током игре, током или после тренинга.” Pa ništa čudno. Bilo koje probleme sa srcem, potencirati će fizički napor. ”  У већини случајева, наводи се да је узрок колапса повезан са срцем, укључујући миокардитис, перикардитис, срчани удар или срчани застој. Други разлог је згрушавање крви.” …Real-Time News узимају у обзир рачуна само 21 инцидент где је узрок смрти званични и челичан. Али чак и у овом случају постоји прираст од 500%. Али, ако узмемо… Čitaj više »

Lucija, prva
2 godine prije

“Против Била Гејтса и оснивача Института за серум подигнута је оптужница за убиство на врховном суду у Индији због њихове улоге у промовисању вакцина против КОВИД-а, након што је 23-годишњи мушкарац умро због крвних угрушака убрзо након што је примио вакцину

Преминули је вакцинисан вакцином Covishield, јер је веровао у лажну тврдњу да је вакцина потпуно сигурна и јер је железница прописивала правило да само двоструковакцинисане особе смеју путовати.

Индијски институт за серум прошле је године добио средства од Фондације Bill & Melinda Gates за тестирање вакцине Covishield у Индији.”, srbin.info

Otvori oči
2 godine prije

bitchute.com/video/KLiNhnKso9f4/

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI