‘Ludaci’ u Washingtonu traže promjenu vlasti u Rusiji

25 komentara

Američko umiješanost u sukob između Moskve i Kijeva nije “odbrana Ukrajine”, već pokušaj prisiljavanja na promjenu vlasti u Rusiji, tvrdi bivši republikanski predsjednički kandidat Vivek Ramaswamy.

Ramaswamy je upozorio da se američki predsjednik Joe Biden i “dvostranački ratni huškački klub” pripremaju za rat s Moskvom kako bi postigli svoj konačni cilj.

“Ovi luđaci počinju zvučati kao da žele potpuni napad na Rusiju. To je ludost”, napisao je na X (bivši Twitter) u subotu, dok je dijelio intervju koji je dao voditeljici Fox Newsa Lauri Ingraham, u kojem su razgovarali o američkoj umiješanosti u sukob Rusije i Ukrajine.

Ramaswamy se složio sa Ingrahamovim napomenama da se Bijela kuća “sprema za rat s Rusijom”, sa “ofanzivnim pritiskom unutar Rusije da porazi ruskog predsjednika Putina” i svrgne vladu, upozoravajući da se Washington treba čuvati posljedica svojih akcije.

“Victoria Nuland možda više nije u zgradi, ali to je i dalje isti duh koji prožima State Department i šire”, rekao je političar, misleći na nedavno penzionisanu podsekretarku za politička pitanja, koja je bila ključna ličnost iza Ukrajinske krize koja je počela pučem na Majdanu prije deset godina. Bila je vatreni zagovornik podrške Ukrajini vojnim sredstvima, pozivajući na gađanje ruske teritorije NATO oružjem. Tvrdio je da je promjena režima bila glavni fokus Washingtona cijelo vrijeme i da je to “razlog zašto nikada nisu naveli ratni cilj u Ukrajini”.

“Nije postojao ratni cilj koji je djelomično artikuliran zato što omogućava ljudima koji vuku konce da smjenu režima računaju kao krajnji cilj za koji planiraju,” objasnio je Ramaswamy.

“Morate paziti šta želite ako želite da navijate za promjenu režima u Rusiji”, upozorio je on, ističući da su SAD “i ranije igrale ovu igru” i u suštini nisu uspjele. “Ovaj put ne završava na mjestu koje unapređuje američke interese”, nastavio je bivši kandidat GOP-a, dodajući da je osiguravanje “razumnog dogovora” za rješavanje sukoba pravi put.

Prošle sedmice, Washington i nekoliko saveznika dali su Kijevu dozvolu da koristi sisteme naoružanja koje je isporučio Zapad za udare dublje unutar ruske teritorije, što Moskva smatra značajnom eskalacijom koja bi mogla izazvati “asimetričan” odgovor.

Dok Bajden insistira da je “malo vjerovatno” da će taj potez eskalirati zapadnu umiješanost u sukob, ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da bi to moglo dovesti do “veoma ozbiljnih problema”, sugerirajući da bi Moskva čak mogla isporučiti “slično oružje” regionima svijetu gdje će se koristiti protiv osjetljivih lokacija ovih zapadnih zemalja.

rusijaSADukrajinaVivek Ramaswamy
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Točno.

vrlodrag
1 mjesec prije

Od svega ovoga je dedolarizacija najvažnija. Jednom kada se tajnoj sekti degenerika izmije najjači mač iz ruku tada više neće moći parazitirati na krvotoku svijeta.

eks
1 mjesec prije

Amerikenjci imaju šablon izjave u stili “ruski maligni uticaj” , koji primenjuju uvek kada ne mogu naterati nekoga da bude njihov vazal i marioneta. Nema u svetu većeg malignog uticaja od američkog. USA je imperija zla , kojom vladaju judeo-nacisti .

tatamata
1 mjesec prije

to bi bilo ko da od troljuse trazimo da zacepi , a ta bi progovorila groz guzicu kolika joj je

Prаvi Zmаj (Zeleni Zmаj je lаžnjаk i sotоnjаrа)
1 mjesec prije

Zapadni kapitalisti/imperijalisti mogu samo sanjati jugoslavizaciju Rusije. U Rusiji nema tenkjuamerika i dankedojčlanda.

Гавран
1 mjesec prije

Pametniji popušta.
Ganjajući se sa Hazarima svi ćemo u propast.
Kada već Rusi ne žele da im daju svoje istorijske teritorije neka im zapad da Švajcarsku i Austriju sa izlaskom na Sredozemno more. Starosedeoci mogu da se prebace u bivši Izrael i u Islam.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Može samo doć do smjene vlasti u Washingtonu ! Te spodobe su odvojene od realnosti ali i od mozga . U kakovoj realnosti oni žive – to samo oni znaju – no … Budu se probudili u – novoj .

Mučki Provokator
1 mjesec prije

Otkrio toplu vodu jer mi kao to ne znamo od samok starta kada su isprovocirali ovaj sukob.

DZuro DZak_ovic
1 mjesec prije

Velike ideje iz malog mozga

goran
1 mjesec prije

dobro šta se vi sad političari u americi javljate?
svi jako dobro znate da je biden pokrao izbore,ali niotko od vas a da pisne,i sad kad biden i duboka država amerike planiraju sveopći rat sa rusijom,e sad bi vi nazad.
e pa nema nazad,sad idemo provaliju svi pa čak i vi seronje od senatora kongresmena itd…
svi ste vi kumovali u procesu uništavanja svega šta je dobro,sad če te trpit posljedice i vi i cijeli svijet,više neće biti mnogih stvari,ali vi to nikako da shvatite.
ali shvatit če te,pomalo idemo prema tome.

DEDA
1 mjesec prije

SVA SREĆA ZA AMERIČANE I NATO KAJ IM JE RVACKA SAVEZNIK.RUSI SU SAD U STRAHU.

FELIX
1 mjesec prije

U WASINGTONU BAS NE SEDE LUDACI, LUDACI SU SVI ONI GOJI SLUSAJU I SPROVODE SAVETE WASINGTONA.NA SVOJU STETU, AMERIKANCI SVE RADE U SVOJU KORIST NA TUDZI RACUN, ISPASTACE NA EVROPSKI LUDAC KOJI SPROVODE MERE KOJE CE BAS NJIMA NAJVISE NASKODITI.

vrlodrag
1 mjesec prije

Stvarno izrodi obraza nemaju. Čuj oni hoće smijeniti predsjednika i vladu. Pa nije vam ovo balkanska buranija da možete mlatiti sa njom po svom nahođenju.Nije da me ovo čudi obzirom kakva se nakupina degenerika tamo nalazi ali doći jednoj Rusiji i takvo nešto tražiti dapače zahtijevati stvarno zaslužuje jedan dobar nokaut u glavu.

Oj Putine razvali im butine.

Darko
1 mjesec prije

Umjesto da ti američki luđaci traže promjenu vlasti u svom dvorištu a ne da stalno brinu o tuđem.

Zoro
1 mjesec prije

amerikenjcima triba izdat zabranu uopće spominjanja stranih džava i politika, čim pisnu bilo šta o bilo kojoj stranoj državi prekid svih odnosa i protjerivanje diplomatskog osoblja i svih drugih nosilaca njihovih dokumenata (pasoša, osobnih zelenih karti diploma nagrada itd) njihova drskost je prešla sve ikada viđeno. istrebljenje Indijanaca i pomor robova su bili nezamislivi zločini, ovi njihovi današnji potomci nastavljaju u istom stilu Čuj oni Slavenskoj supersili postavljaju trebovanja i ultimatume, oni koji imaju državnost od 2 stoljeća razgovaraju sa visoka sa Rusijom koja je stup civilizacije već milenij, imali su šansu devedesetih nešto pokazati svijetu, mudrost i vodstvo a oni se kao posljednji klošari okrenuli pljački slabijih i stali kao luđaci napadati i huškati na sve strane, pokazali su jasno da nemaju dubinsku pravu državnost Imperija, kao Rusija Kina Indija, već da su obični trgovci lihvari mešetari i jakooo zloćesti ako tamo ne preuzmu kormilo neki normalni ljudi najvjerovatnije… Čitaj više »

ime
1 mjesec prije

da samo u vaškingtonu. i u banovskim dvorima. i kod ostalih satelita.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI