fbpx

SAD i EU odbili zahtjev da sankcionirane zemlje mogu kupovati lijekove i medicinsku opremu

Jadno dijete

Sjedinjene Države, Velika Britanija i EU, te Ukrajina i Gruzija, odbacili su nacrt ruske deklaracije kojom se tražilo ukidanje jednostranih sankcija za borbu protiv Covida-19.

Stalna misija Moskve pri Ujedinjenim narodima objavila je priopćenje u kojem je pitala zašto su Ukrajina, Gruzija, Velika Britanija, Sjedinjene Države i EU odbacile njezin prijedlog, tvrdeći da su te države “odbile odbaciti politizirane pristupe i interese”, te da bi njihova odluka mogla negativno utjecati na veliki broj ljudi, posebno u zemljama u razvoju koje su trenutno pogođene jednostranim sankcijama, koje imaju učinka samo zbog činjenice da su međunarodne financijske organizacije i platni sustavi u okviru sustava Bretton Woods pod nadzorom Washingtona.

Odbačeni ruski prijedlog zahtijevao je opsežnu međunarodnu suradnju u borbi protiv širenja Covid-19, kao i “odbacivanje trgovinskih ratova i jednostranih sankcija usvojenih bez mandata Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, kako bi se osigurao pravodoban pristup hrani i lijekovima”.

U trenutku kada  zemlje EU i SAD primaju rusku pomoć u borbi protiv pandemije koronavirusa Covid-19, rezolucija Moskve je pozvala države članice Ujedinjenih naroda da odbace „stigmatiziranje država, naroda i pojedinaca u vezi s pandemijom i na potrebu da se o njoj šire samo pouzdane i na znanju utemeljene informacije“.

Izjavu je podržalo 28 država članica,  potvrdila je misija Rusije pri Ujedinjenim narodima. Generalna skupština je na kraju usvojila drugačiju rezoluciju u kojoj se suzdržala na poziv na “međunarodnu suradnju” i “multilateralizam” u borbi protiv koronavirusa.

Kako postupa Washington u suzbijanju pandemije dovoljno govori podatak da doslovno otimaju medicinsku opremu namijenjenu drugim državama. To se čini pod krinkom ponude trostrukog iznosa kineskim trgovcima ili kompanijama koje su zadužene za transport kupljene medicinske robe, čime su, što je potvrđeno iz službenih izvora, doveli u opasnu situaciju Francusku i grad Berlin i širu regiju njemačke prijestolnice.

„Ne“ popuštanju sankcija protiv „diktatora Assada“

Od svih zemalja, najveću bitku da održi medicinski sektor u životu vodi Sirija. Prošlo je devet godina od početka rata u Siriji, koji je utjecao na sve aspekte života, uključujući zdravstveni sektor.

Nakon devet godina rata u Siriji, zdravstvo je jedan od najugroženijih sektora. Stotine bolnica i zdravstvenih domova nisu u funkciji zbog napada terorističkih skupina i njihovih sponzora, što je izazvalo kritičnu situaciju u ovom sektoru.

Sankcije koje su nametnuli Zapad i Sjedinjene Države, te neke arapske zemlje, utječu na sve aspekte života u Siriji, a proširene su i na farmaceutski i zdravstveni sektor. Učinci su se negativno odrazili, što je dovelo do pogoršanja scenarija i pristupa sirijskim građanina svim zdravstvenim uslugama.

Sirijska vlada se, nakon širenja novog koronavirusa u nekoliko zemalja svijeta i dokumentiranih nekoliko desetaka slučajeva u zemlji, suočava s ozbiljnim izazovom od izbijanja pandemije, što zahtijeva hitnu potrebu ukidanja sankcija nametnutih ovom sektoru, što bi olakšalo  zadatak vlade u spašavanju života svojih građana.

Ovaj scenarij i kritična situacija u kojoj se zdravstveni sektor trenutno nalazi u Siriji poruka je svima o potrebi globalnog ukidanja sankcija farmaceutskom i zdravstvenom sektoru.

Kina je pozvala UN na ukidanje sankcija protiv Sirije, naglasivši da će one opstruirati napore zemlje u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Kineski se stalni predstavnik pri Ujedinjenim narodima, Zhang Jun, obratio se Vijeću sigurnosti putem videokonferencije, rekavši da “Kina poziva na potpuno i trenutno ukidanje jednostranih prisilnih mjera protiv Sirijske Arapske Republike”.

Zhang se osvrnuo na to da je slobodan pristup tržištu medicinske opreme i lijekova jedno od temeljnih ljudskih prava, tvrdeći da je Kina „ozbiljno zabrinuta zbog negativnog utjecaja jednostranih sankcija na sposobnost zemalja da odgovore na pandemiju, posebno za ugrožene zemlje poput Sirije u kojoj civili i nedužni ljudi teško trpe nametnute sankcije”.

Zhang je također govorio o situaciji u Siriji u vezi s devetogodišnjim ratom i pohvalio značajna poboljšanja na sjeverozapadu Sirije nakon sporazuma o prekidu vatre koji je postignut između Turske i Rusije u prvom tjednu ožujka.

“Cijenimo njihove diplomatske napore i ohrabrujemo relevantne stranke da nastave provoditi primirje”, rekao je i naglasio da o budućnosti zemlje mora odlučivati sirijski narod, bez stranog uplitanja.

Što se tiče širenja koronavirusa unutar Sirije, Zhang je rekao “kako potencijalni utjecaj Covida-19 na Siriju sve više zabrinjava, iako je trenutni broj potvrđenih slučajeva u Siriji razmjerno ograničen”.

Iako su zemlje koje su blokirale rusku rezoluciju, koja bi sankcioniranim zemljama osigurale slobodan pristup tržištu lijekova i sve potrebne opreme, i same teško pogođene pandemijom za Iran, Siriju, Venezuelu, Kubu i Sjevernu Koreju, uključujući Rusiju, nema milosti. Te su nacije u Sjedinjenim Državama dehumanizirane i sukladno nacističkoj praksi to nisu ljudi, već „Untermenschen“, čiji životi vrijede manje od životinjskih.

No, Moskva i Peking su pokušali. Možda su na trenutak povjerovali da će izvanredne okolnosti s pandemijom potaknuti zapadne vođe i njihove sluge iz Kijeva i Tbilisija da olabave sankcije barem u dijelu u kojem bi se u pogođenim zemljama jamčio brz oporavak zdravstvenog sektora.

„Napominjemo da je sirijska vlada poduzela niz mjera predostrožnosti kako bi spriječila širenje virusa. Svjetska zdravstvena organizacija aktivno je angažirana. Cijenimo njihove napore. Kina je već dostavila seriju kompleta za testiranje Siriji. Spremni smo nastaviti pružati pomoć Siriji u okviru svojih mogućnosti. Pozivamo ostale zemlje da isto urade”, rekao je kineski predstavnik.

Otkako je prvi put virus potvrđen u zemlji, Damask je tijekom posljednjih tjedana uveo su stroge mjere, uključujući zatvaranje škola, parkova, restorana i drugih javnih objekata i zabranu javnog prijevoza početkom ovog tjedna, zajedno uz državnu satnicu.

Pojas Gaze

Kao odgovor na humanitarni apel kojeg je uputilo palestinsko ministarstvo zdravlja u Gazi za dobivanje hitne pomoći od 23 milijuna dolara, uz medicinu opremu, uključujući 250 respiratora radi suočavanja s koronavirusom u opkoljenoj enklavi, izraelski ministar obrane Naftali Bennett je rekao da nikakva humanitarna pomoć neće biti dozvoljena Gazi, sve do puštanja izraelskih vojnika, odnosno njihovih posmrtnih ostataka, zarobljenih od strane palestinskog pokreta otpora Hamas.

Za Venezuelu: Prvo vlast Guaidou, tek onda slabljenje sankcija

Američki predsjednik Donald trump je poručio Venezueli da će Bijelka kuća sankcije ukinuti istog trenutka kada Nicolas Maduro i vlada u Caracasu sve ovlasti preda u ruke „tranzicijske vlade“ na čelu s uličarskim predsjednikom Juanom Guaidóom.

Svaki komentar je suvišan.

RT / Middle East Monitor

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
82 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
asdfgh
Gost
asdfgh
1 godina prije

Mali off-topic ali moram primjetiti … fenomenalna fotografija !

Neće
Gost
Neće
1 godina prije
Reply to  asdfgh

Kontrola rađanja je odgovor.

“ne može niti smije zabranjivati još manje kažnjavati onoga tko drukčije promišlja.”

Neće
Gost
Neće
1 godina prije
Reply to  Neće

Budući migrant, terorista i islamista.

neznanje
Gost
neznanje
1 godina prije
Reply to  Neće

Neće
Samo i jedino poradi stalnog šikaniranja od strane zapada. I ti bi postao sve što si naveo da te tako tretiraju trideset godina.

Neće
Gost
Neće
1 godina prije
Reply to  neznanje

neznanje
Gore je bilo za vrijeme zadnjeg rata.

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
1 godina prije
Reply to  Neće

A ti si več danas klošar i jebivettar

BanOvan
Gost
BanOvan
1 godina prije
Reply to  asdfgh

asdfgh, Samo što ne kaže “A gdje će vam duša?”

basso
Gost
basso
1 godina prije

Zlocinci!

Hašo
Gost
Hašo
1 godina prije
Reply to  basso
Duboka država milijardera
Gost
Duboka država milijardera
1 godina prije
Reply to  basso

“Milosrdni anđeo” se vraća kući !!!

indy
Gost
indy
1 godina prije
Reply to  basso

Ljudski pomoči,i vjere propovjedaju pomoč.A zločinaca ko u priči,a osobno nemrzim usa/naciste.Ti ih naveo.Njihova dica,Američka ginula po Africi i Europi a rokf i ekipa isporučivali hoču šta god trebalo.Kad ono zadnja nafta od texaoila il tako nešto bila isporučena wermachtu činimise 3 mjesec 1945.A jbg ni pomoglo.Uostalom u Rambu se vidi ko kad i kako širi demokraciju,i pomoč.Inače film prva liga,takođe pogledajte Ruski 9 satnija tako nekako.Da završim bitno pomoč,ako gledaš ugrubo ta većinom smo svi nevaljali,večina je imala priliku birati u trenutku,i desi se ljudski pogriješiti al trudi se poboljšati.Jednostavno budi čovjek,ne zločinac.

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  basso

neznanje, može mu pasti na glavu, na “pamet” nikako .. 😉

Adriana
Gost
Adriana
1 godina prije

Molim Europljane, bez cmizdrenja kada vam izuzetni maznu zdravstveni materijal koji ste već i platili. Vi niste izuzetni. A vaše jaukanje ometa i uznemirava izuzetne. Riskirate sankcije.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije
Reply to  Adriana

I Ti si Europljanka Adriana 🙂 … osim ako se ne javljas sa nekog drugog kontinenta

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije
Reply to  Bosanac

Ja ljude dijelim na muskarce i zene :)…ona je zensko a Ti si nebitan 🙂

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Bosanac

Bravo Luce…..5+

Dejan
Gost
Dejan
1 godina prije
Reply to  Bosanac

Lucija
mene su neke budale isprozivale da sam trol i da širim propagandu pre dva dana i to “na pravdi boga” što se kaže. Za neke činjenice koje sam izneo oni me nagrdiše. Tako da ovde ima psiholikova, a da li ima neka ujedinjena organizacija koja je protiv žena – nisam nešto primetio, ali možda i grešim. Ja veoma poštujem žene. A poštujem i muške, ali budale ne zaslužuju poštovanje. Možda se samo par budala udružuje u svom preziru prema ženama. U svakom slučaju ovde ima ujedinjenih trolova protiv zdravog razuma, to se da primetiti.

Ive
Gost
Ive
1 godina prije
Reply to  Bosanac

Luce dite drago nemoj se spustati na nivo primitivaca, pokusaj ostati dama.

varjag
Gost
varjag
1 godina prije

Naftni rat treba nastaviti u interesu oslobođenja čovječanstva!!!!!!!!!!!!!!!!!!Putine samo udri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Željko
Gost
Željko
1 godina prije
Reply to  varjag

Kada bi imao čime jer sutra je kapitulacija Putina.

BanOvan
Gost
BanOvan
1 godina prije
Reply to  Željko

Jos nije sutra, a mozda bude malo sutra.

Helena
Gost
Helena
1 godina prije

Šta sprečava bilo koga da prekrši sankcije i pošalje pomoć sankcionisanima, naročito ako si i sam pod sankcijama? Pomozite drugima, ionako ste popili sankcije bez veze i popićete ih opet, jer njima razlog ne treba. Nemojte im dozvoliti da naprežu mozak i smišljaju nove razloge, dajte im ga i onda ih jednostavno kršite. Međunarodnu zajednicu koja vedri i oblači ostatkom sveta, čini svega jedna trećina zemalja. Ostaje dve trećine za solidarnost i saradnju. Ili ćete to shvatiti i oduzeti im moć, ili ste idioti koji im svojim stavom daju moć “izuzetnima”, jer niste ništa bolji.

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  Helena

očigledno smo idioti.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije
Reply to  Helena

Praksa USA da zaplene imovinu pojedinaca sa SWIFT-a.
Boje se za svoje guze, nema to veze sa nikakvim „nacionalnim interesima“.

Ive
Gost
Ive
1 godina prije
Reply to  Red Dog

U svojoj 244 godina dugoj povijesti i u godinama nastajanja prije toga USA JE NAJVECA ZLOCINACKA DRZAVA NA SVIJETU. Sijetimo se samo kako su ubijali indijance davajuci im pokrivace zarazene Velkim Boginjama. Danas bi trebalo poslati pokrivac zarazen CORONOM Trumpu.

ad astra
Gost
ad astra
1 godina prije
Reply to  Helena

Helena, odličan tekst, ali ima nekoliko problemčića vezanih za tvoje promišljanje. Kao prvo, već sam ranije kazao da bi Rusija trebala “zveknuti” sankcije Americi i Europi. Nek onda oni vide kako je to živjeti pod sankcijama. Helena, Saint Simon, Fourier i Owen. Samo im još ti fališ. Probajmo to na drugačiji način. Sankcije nameću oni koji imaju monopol nad nekim proizvodima ili uslugama. Onaj tko je inferioran po tom pitanju, ne može nametnuti sankcije. Ako si slab, nemoj se nadmetati s jakima. Probajmo proanalizirati zašto su pojedine države pod sankcijama. Rusi oteli Krim Ukrajini, Iran hoće atomsku bombu da bi… Pročitaj više »

Ive
Gost
Ive
1 godina prije
Reply to  ad astra

ad astra; moj tiupane veliki, ti jedno veljiko budalja

BanOvan
Gost
BanOvan
1 godina prije
Reply to  ad astra

Al ga zasra, večeras se vas pizduna baš nakupilo. Nehebete policijski čas, ili se lešinari okupljaju osjećajući mirus smrti.

Ad astra
Gost
Ad astra
1 godina prije
Reply to  BanOvan

BanOvan, što ljude tjera da budu vulgarni. Da li je to osjećaj inferiornosti nad onim što su pročitali ili strah od činjenice da ne mogu odgovoriti dovoljnokvalitetno na sve napisano. Ili možda želja da se pokažu pametni, a ne znaju kako. U svakom slučaju BanOvan primitivna komunikacija govori da iza nje stoji neobrazovana i nepristojna osoba.

Konrad
Gost
Konrad
1 godina prije
Reply to  Ad astra

Da, upravu si, ali moraš razumjeti one koji tebe i slične komentiraju. Iako sam ja mišljenja da je takve bolje pustiti niz zahodsku školjku sa svim njihovim govnima.

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
1 godina prije

Zločinci pokvareni, debilni, moronski, kretenski, fašistični……
Ne daj bože rata. Ima da vas tamanim ko vaške…..

konrad
Gost
konrad
1 godina prije
Reply to  Nije bitno tko

ufff mislio sam komentirati ali kada sam vidio kome komentiram, odustao sam. Samo nastavi sa radom.

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  konrad

konrad, 🙂 🙂 uuj čisti suzofrc, 🙂 🙂

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
1 godina prije
Reply to  Nije bitno tko

Nek se hebu sa svojim ljekovima, i ti sa njima krettenu naivni. Ja se inače več nalazim u EU i dobro znam kakvo sranje nam stvaraju korumpirane fašističke vlade i njihovi američki gospodari. Mnogo djece u EU pati za autizmom, kojeg su jim naneli cjepivom i raznoraznim ljekovima. Nek me vlade vide i čuju, ne bojim se jih. Pošten sam čovjek i želim, da svaki čovek na ovom svetu ima pravo dobiti ljekove ili ljekarsku pomoč. Posherem se u njihova pokvarena i otrovna zločinačka usta. Uništili su mnoge države i narode, pokrali jim sve što je vrjedno, uništili su ljudski… Pročitaj više »

Ive
Gost
Ive
1 godina prije
Reply to  Nije bitno tko

Ne on nema on ima sva tri kromozona IDIOTA

BanOvan
Gost
BanOvan
1 godina prije
Reply to  Nije bitno tko

koordinatac, mogu oni svoju pomoć zabiti sebi tu odmah pored tebe kada od Rusa i Kineza cvile i traze pomoc. Ko poslednje plačipičke.

EU dismr
Gost
EU dismr
1 godina prije
Reply to  Nije bitno tko

Maki, “x” – kruh “y”- jeftilen salama “x” – kruh .. 🙂

Ad astra
Gost
Ad astra
1 godina prije

Nitko Rusima ne brani da pomognu tim zemljama. Samo naprijed.

konrad
Gost
konrad
1 godina prije
Reply to  Ad astra

Pa i pomažu im, kao što pomažu i zapadnim zemljama uključujući SAD.

Ad astra
Gost
Ad astra
1 godina prije
Reply to  konrad

Konrad, ako im pomažu, zašto su te države i dalje siromašne i u problemima? Ili je problem u visini pomoći ili u vodstvu tih država. Baš me zanima koje je tvoje mišljenje.

Konrad
Gost
Konrad
1 godina prije
Reply to  Ad astra

Tu sam mislio konkretno na pomoć u krizi sa koronavirusom koju su nesebično podijelili i zemljama koje nisu u njihovoj sferi utjecaja, dok bogate zemlje kao SAD kradu drugim zemljama iz iste sfere neophodnu opremu koju su ovi već platili.
Pa EU koja trepnula nije da pomogne zemljama članicama i to ne samo članicama već osnivačima te iste EU.
Sada će producirati gomilu Eura pa će to podijeliti i svi će kao biti sretni, a odakle ti Euri Dolari, milijarde, biljuni, triljuni… to očito nikoga ne zanima.

BanOvan
Gost
BanOvan
1 godina prije
Reply to  Ad astra

Al ga zasra, siromasne su zbog tih tvojih krvolocnih hijena

Ad astra
Gost
Ad astra
1 godina prije
Reply to  BanOvan

BanOvan, joj Ivo dosadan si, kako ti se da toliko glupirati. Stvarno si pacijent.

odisea
Gost
odisea
1 godina prije

Pravda je spora ali dostižna,koje zemlje najviše pate od Korone a šta su im aferimi prošlosti.
Đavo se nikad ne predaje pa ni sada, ali ni Korona!!!!

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

I tako dolazi posteni covek do zakljucka da zna da ce biti gore posle pada Rima, ali ta arogancija je nepodnosljiva. Srusiti ga, pa sta bude, bude. Crknuce nasa krava, ali i njihova. Drugi nacin ne postoji. Sada crkavaju samo nase.

konrad
Gost
konrad
1 godina prije

Rusija i Kina uopće ne žele vladati kao što to želi zapad koji nameće svima pravila ponašanja i određuje što treba a što ne treba da se radi.
Zapad poznaje samo pravila, zakone, legalizam i birokraciju, koji sve sagledava parcijalno i čija paradigma je vječna borba za resurse, pljačka i otimanje.

Neće
Gost
Neće
1 godina prije
Reply to  konrad

” Kina uopće ne žele vladati ”
Evo odrekli su se okupiranog Tibeta i vratili ga Tibetancima, žuće su zakon samo čitaju Konfucija po vasceo dan.

Zoran
Gost
Zoran
1 godina prije
Reply to  Neće

Nije nego su trebali dozvoliti amerikEnjskim genocidnim mutantima da tamo postave svoje usrane baze §?

Neće
Gost
Neće
1 godina prije
Reply to  Zoran

Zoran
Zašto se žuće nisu povukle sa okupirnog dijela Indije tamo nema usrarnih baza §?

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
1 godina prije
Reply to  Neće

Nek se američki teritorij najprije vrati američkim indijanskim plemenima. Pa čemo o Tibetu posle koju reči.

cvr
Gost
cvr
1 godina prije
Reply to  Neće

Evo USA se odrekla osam današnjih američkih država (Teksas, Nju Meksiko, Arizona, Kolorado, Kalifornija, Nevada, …)koje je oduzela Meksiku.

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije

Prvo pitanje koje se odmah namece svakom zdravog razuma je ,zasto Rusi i Kinezi ne preusmjere svoju pomoc prema tim drzavama a ne prema zapadu ,umjesto ove predstave u kazalistu zvanom UN.

mislim
Gost
mislim
1 godina prije
Reply to  Mucke

da

Željko
Gost
Željko
1 godina prije
Reply to  Mucke

Zato što Rusi i Kinezi vole novac.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Mucke

Mucke
Točno. Ali nemožeš im ni prepustiti UN do kraja.
Mislim da vi se u parlamentu svake suverene zemlje (nemojte sad tu kmečat da nema suverenih- onda se treba izboriti za suverenost ! A ne samo prigovarat), trebala povesti rasprava o prekidu diplomatskih i drugih odnosa sa državama koje i dalje drže sankcije Siriji, za početak. I Iranu. U ovakvim uvjetima.

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Mucke

Mucke ….Ako uzmemo da je sila zla najaca na zapadu to jes tamo joj je centar , a nekomu je puknu film , i suprostavi joj se Tako da se prakticki vodi rat , di ova strana zla zeli napakostit cilemu svitu, pusta se korona virus preko kojeg zeli ojacati svoju moc i vratit se na Tron u punom sjaju i moci (Gates zeli prvi napraviti ljek , citajte njegove rijeci da zeli otkupiti svih 7 vrsta ljekova koji se proizvode ) Prvi koji se snasa je bio Putin , zatvara granice , stvara zalihe , i pomaze di moze,… Pročitaj više »

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Armagedon

Hti san napisat da: di je pomoc najhvaznija u ratu Ako ne na prvoj liniji … a to je u Americi i Italiji jer je EU okrenula leda Italiji a oni su drugo zariste duboke drzave i zrvovali su Italiju radi propagande i radi nposlusnosti (kocenja emigranata itd) i Puta Svile.

Mikula
Gost
Mikula
1 godina prije

Zasto MI dopustamo ovim kretenima da rade to sto rade? Narode, cilj ovog virusa je prvo i osnovno da nas razdvoji pa da se ne možemo skupljati u velikim grupama i prosvjedovati odnosno reci DOSTA!!! Pa ako treba i uzeti oruzje u ruke jer ovo je preslo svaku granicu. Ponasamo se kao zidovi ’40. Ajmo svi u vlakic na jedno putovanje do incineratora. Jga, trebali su se prije pobuniti, zar ne! Tako se i mi sada Ponasamo. Sutimo ko pizde… DO KADA??? Kada dode “vlak” biti ce prekrasno. Lakse nas je kontrolirati a potom i PRISLINO vakcinirati kao ovce kakve… Pročitaj više »

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije
Reply to  Mikula

Mikula Sve za pet
Ko stavi u zatvor Bila Gatesa ti je sigurno za ljude i za mir , tog stvora pod hitno treba stavit u zatvor i Korona virus ce odma prestat . On je izvor svog zla koje se sad dogada , a sve ovo je i najavijiovao .
Tako bi i poruci presijednicima Trampu i Putinu a i ostalim ,Ako zelite dobit ovi rat , podignite tjeralicu za ovim stvorom i bit ce rijesena Korona jako brzo a ostali saucesnici ce padati jedan za drugim.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije

Sad i EU su faši tvorevine, samo glume demokraciju. Ziva farsa – par familija odlucuje hohes li zivjeti il umrjeti, fuj..

Ive
Gost
Ive
1 godina prije
Reply to  Pi-zdro

Pi-zdro,
Tocno oni glume demokraciju a sprovode JEBOKRACIJU, to ti je ono kada stoka krupnog zuba nasilno jebe stoku sitnog zuba i jos ih uvijerava da im to rade da im pruze malo zadovoljstva.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije
Reply to  Ive

da upravo to moj Ive. Tvoji komenti su meni drgi, jer su kratki al zato ubojiti i u sridu. pozz

čoban
Gost
čoban
1 godina prije

Cijeli život podnosim sankcije.Da vam malo opišem svoj život koji može pokazati kako se prkosi sankcijama i ostaje živ pritom i pametniji i zdraviji i neutralan .Svojevremeno u JUgi sam dobio kredit sa 2 % kamata za izgradnju farme koju danas izgrađuju mnogi stočari ,tada je to bio pilotprijekat Juge.Radilo se o 6 miliona maraka bez devizne klauzule.rok otplate 30 godina.Zbog zahvata na okolišu pobunili se seljani pa zajedno tri sela iste mjesne zajednice ,pa me i fizički maltretirali da sam odustao.Snimljena je na ti temu i poljoprivredna emisija kod mene.Kasnije sam bio proizvođač sjemena za Agraria-kop-zagreb i i Ljubljansku… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  čoban

Čoban

Ja ne bih imala ništa protiv da sve te slučajeve i malo detaljnije opišeš. A vjerojatno ni portal?

Ive
Gost
Ive
1 godina prije
Reply to  čoban

Ti si Covijek sa velik C a oni su mizerije i nikada nece biti ljudi.

Stjepan Cuković
Gost
Stjepan Cuković
1 godina prije

Tobožnji demokratsko svijet pokazuje svu svoju nemilosrdnost.Zbog toga će doći na Božji sud bez milosti.

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije

Eto Rusi i Kinezi pa im pomazite i dalje

Budale

Ringo10
Gost
Ringo10
1 godina prije

Trla baba lan .. uvijek jedno te isto sranje kad se treba opravdati USA globalna hegemonija

KAo bilo bi gore da je umjesto Amerike Kina ili Rusija … a ko uopce spominje da bi bilo ko trebao uzjahati umejsto Amerike

Amerika je zlocinacka tvorevina koju treba unistiti bez milosti

A blesavi Rusi i Kinezi joj pomazu … e budala ljudi moji

puki
Gost
puki
1 godina prije

Sjećate li se onog američkog glumca, koji je glumio oca obitelji Tanner, Willyja, u popularnoj obiteljskoj seriji “Alf”? Zvao se Max Wright i navodno je umro preklani. Međutim, ja mislim da je to “fake news”, da on nije umro, već se prerušio kao dr. Alemka Markotić…
I evo ga sada naša Alemkica već nam reklamira spasonosno cjepivo, koje, je gle čuda, naravno “uspostavljeno” (tako kaže prerušeni “Max Wright”) u SAD-u, gdje drugo..

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/izgleda-da-je-u-sad-u-uspostavljeno-jedno-cjepivo-alemka-markotic-donijela-odlicne-vijesti-ali-i-naglasila-da-samo-zajedno-mozemo-uspjeti/10172266/

puki
Gost
puki
1 godina prije

zanimljivo, Bob Dylan je nedavno upravo objavio svoju novu pjesmu o ubojstvu Kennedyja, dugu 17 minuta. Da pjesma nije slučajno objavljena baš sada u doba histerije koronevirusa, to kaže i glazbeni kritičar JL-a Aco Dragaš. Zanimljiv, jedan odlomak iz te duge pjesme, kojega navodi Dragaš, preveden na hrvatski/srpski/bosanski/crnogorski: “Predsjednik Kennedy u punom će sjaju ujahati, bijaše to dobar dan za živjeti i dobar dan za mrijeti, a u njega će uletjet’ k’o žrtveno janje na klanje… Ustrijeljen poput psa iz sela, usred dana bijela, to pitanje trenutka bješe, a i trenutak pravi bješe… Imade on neplaćene račune koje dođosmo naplatiti,… Pročitaj više »

puki
Gost
puki
1 godina prije

– Sveučilište John Hopkins University (kojega sufinancira Gates), koje je danas “gospodar statistika” i svakodnevno objavljuje statistiku o broju zaraženih i umrlih za cijeli svijet, još je u siječnju, napravilo aplikaciju i pripremilo sve ostalo, za brojanje i računanje žrtava u pandemiji koronevirusa. Iako tada u siječnju, još nije uopće nije bilo pandemije. Tada je korona bila jedino u Kini, u ostalim državama, još uopće nije bilo slučajeva. Dakle JHU je već bio spreman na to da će pandemija izbiti. Kao što su oni i Gejts, već “prorekli” u svom probnom scenariju u listopadu 2019. – lihvari trljaju ruke i… Pročitaj više »

puki
Gost
puki
1 godina prije

– njemački financijski stručnjak Werner Rügemer u intervjuu za Sputnik, na njemačkom jeziku, rekao je: “Svjetska zdrastvena organizacija WHO na žalost se razvila u istom smjeru kao i UN. Za vrijeme dok je glavni tajnik bio Kofi Annan (1997-2006), tada su oko 1000 zapadnih koncerna uključeni u UN, kao donatori za UN i čimbenici (koji imaju utjecaj u suodlučivanju). To traje do danas pod pojmom “Global Compact”. „United Nations Global Compact“ je cjelosvjetski pakt, koji su 2000. godine sklopili UN i ovi veliki koncerni i aktivirali ga da bi, prema vlastitom iksazu,– napravili globalizaciju više “socijalnom i ekološkom”. Istovremeno, tada… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
1 godina prije
Reply to  puki

Stoji

puki
Gost
puki
1 godina prije
Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
1 godina prije

Dabogda USA propala i raspala na sto djelova. Nek dožive na svojoj koži svo zlo što su ga sto godina činili drugim narodima i državama.
A vama amerofilima želim, da pojedete moje smrdljivo govvno. Dobar tek.

indy
Gost
indy
1 godina prije

Iste odma eskomunicirati iz svih vjerskih zajednica,jer sve vjere propovjedaju pomoč,koju isti odbijaju pružiti.Nadalje konvencije un-a,nata bivšeg varšavskog ugovora,nesvrstani svi imaju potpisano da se treba pomoči.Žalosnožalosno.Večina tvz.naprednih država bi same sebi trebali uvest sankcije,zbog kršenja protokola,jer ljudskosti jedan dio nemam.Ma vrag,šejtan i kako se več zove,daj više da ih odnese.A nas koji imamo ljudskosti,da pomognemo jedni drugima.Toliko o ljudskosti,kod neljudi.Žalosno,žalosno.Na ovo se nema šta puno dodat.

Ive
Gost
Ive
1 godina prije

Sramotna odluka USA, EU i saveznika. Ovo sto su odbili zahtijev direktno se kosi sa lijecnickom ili Hipokritovom zakletvom; “Kunem se Apolonom liječnikom, Asklepijem; Higijejom i Panakejom, svim bogovima i božicama…” Isto tako dokaz je da su to odbila samo dehumanisticka ili antihumanisticka drustva. WHO i sve lijecnicke asocijacije svijeta se moraju pobuniti, suprostaviti ovoj odluci i upozoriti osobe imenom i prezimenom koje stoje iza ove odluke.

ventilator
Gost
ventilator
1 godina prije

ŠTO TREBA DA SE DOGODI DA TA GOSPODA AGLOSAKSONCI I GERMANI UVIDE ŠTO REDE OVOM SVIJETU, PRVENSTVENO SIROMAŠNIM ZEMLJAMA I RATOM OPUSTOŠENIM ZEMLJAMA KOJE SU UPRAVO ONI INICIRALI I DOVELI DO TOTALNOG KOLAPSA. UPRAVO SADA KADA SE KUGLOM ZEMALJSKOM VALJA TA POŠAST KORONE VIRUSA DOBILI SU ŠANSU DA NAPOKON SHVATE ŠTO ZNAČI RIJEČ EMPATIJA I DA SAHVATE DA ĆE U TIM ZEMLJAMA UMRIJETI NA HILADE DJECE ŠTO DIREKTNO ŠTO INDIREKTNO UMIRANJEM NJIHOVIH HRANIOCA RODITELJA, ONI OPET PO STAROME TJERAJU MAK NA KONAC I BEZOSIJEĆAJNO STAVLJAJU SANKCIJE U VEZI NABAVKE MEDICINSKIH POTREPŠTINA TIM ZEMLJAMA.PA TO JE DA TI PAMET STANE..NEMOJTE MI… Pročitaj više »

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
1 godina prije
Reply to  ventilator

Jel ti to plačeš za zločincima? Jel ti to tražiš milosrđe za gamad, koja ne dozvoljava državama, da pribave medicinske potrebščine i lječe svoju djecu? Marš bagro pokvarena…….
Možeš ti u EU sto puta, ali uvjek češ ostati zatucani krapinski divljak. Ima vas na ovom portalu podosta takvih.

Jadranko Cvrković
Gost
Jadranko Cvrković
1 godina prije

Ooo, razbiće im se to o multi -kulti nos. Hrvatska poslovica: “Ne lovi medvjeda ako nisi u stanju uloviti vuka.”

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

“Umrite sluge kada miste vjerno služili!”
Umjesto što su razvijali konzumerizam, ugroženi su trebali razvijati medicinu, poput Kubanaca, npr. Sada bi lijekove prodavali.

Mikula
Gost
Mikula
1 godina prije

Jebo vam pas mrtvu mater. Zar se tako odnosi prema drzavama i ljudima kojima je pomoć najpotrebnija! Picka vam mazerina bezobrazna. Dao bog da ova GRIPA uroka cijeli Izrael i Ameiku, slugu izraela. Jebote pa ne mozes jebeno vjerovati!!!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik