fbpx

SAD i EU odbili zahtjev da sankcionirane zemlje mogu kupovati lijekove i medicinsku opremu

Jadno dijete

Sjedinjene Države, Velika Britanija i EU, te Ukrajina i Gruzija, odbacili su nacrt ruske deklaracije kojom se tražilo ukidanje jednostranih sankcija za borbu protiv Covida-19.

Stalna misija Moskve pri Ujedinjenim narodima objavila je priopćenje u kojem je pitala zašto su Ukrajina, Gruzija, Velika Britanija, Sjedinjene Države i EU odbacile njezin prijedlog, tvrdeći da su te države “odbile odbaciti politizirane pristupe i interese”, te da bi njihova odluka mogla negativno utjecati na veliki broj ljudi, posebno u zemljama u razvoju koje su trenutno pogođene jednostranim sankcijama, koje imaju učinka samo zbog činjenice da su međunarodne financijske organizacije i platni sustavi u okviru sustava Bretton Woods pod nadzorom Washingtona.

Odbačeni ruski prijedlog zahtijevao je opsežnu međunarodnu suradnju u borbi protiv širenja Covid-19, kao i “odbacivanje trgovinskih ratova i jednostranih sankcija usvojenih bez mandata Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, kako bi se osigurao pravodoban pristup hrani i lijekovima”.

U trenutku kada  zemlje EU i SAD primaju rusku pomoć u borbi protiv pandemije koronavirusa Covid-19, rezolucija Moskve je pozvala države članice Ujedinjenih naroda da odbace „stigmatiziranje država, naroda i pojedinaca u vezi s pandemijom i na potrebu da se o njoj šire samo pouzdane i na znanju utemeljene informacije“.

Izjavu je podržalo 28 država članica,  potvrdila je misija Rusije pri Ujedinjenim narodima. Generalna skupština je na kraju usvojila drugačiju rezoluciju u kojoj se suzdržala na poziv na “međunarodnu suradnju” i “multilateralizam” u borbi protiv koronavirusa.

Kako postupa Washington u suzbijanju pandemije dovoljno govori podatak da doslovno otimaju medicinsku opremu namijenjenu drugim državama. To se čini pod krinkom ponude trostrukog iznosa kineskim trgovcima ili kompanijama koje su zadužene za transport kupljene medicinske robe, čime su, što je potvrđeno iz službenih izvora, doveli u opasnu situaciju Francusku i grad Berlin i širu regiju njemačke prijestolnice.

„Ne“ popuštanju sankcija protiv „diktatora Assada“

Od svih zemalja, najveću bitku da održi medicinski sektor u životu vodi Sirija. Prošlo je devet godina od početka rata u Siriji, koji je utjecao na sve aspekte života, uključujući zdravstveni sektor.

Nakon devet godina rata u Siriji, zdravstvo je jedan od najugroženijih sektora. Stotine bolnica i zdravstvenih domova nisu u funkciji zbog napada terorističkih skupina i njihovih sponzora, što je izazvalo kritičnu situaciju u ovom sektoru.

Sankcije koje su nametnuli Zapad i Sjedinjene Države, te neke arapske zemlje, utječu na sve aspekte života u Siriji, a proširene su i na farmaceutski i zdravstveni sektor. Učinci su se negativno odrazili, što je dovelo do pogoršanja scenarija i pristupa sirijskim građanina svim zdravstvenim uslugama.

Sirijska vlada se, nakon širenja novog koronavirusa u nekoliko zemalja svijeta i dokumentiranih nekoliko desetaka slučajeva u zemlji, suočava s ozbiljnim izazovom od izbijanja pandemije, što zahtijeva hitnu potrebu ukidanja sankcija nametnutih ovom sektoru, što bi olakšalo  zadatak vlade u spašavanju života svojih građana.

Ovaj scenarij i kritična situacija u kojoj se zdravstveni sektor trenutno nalazi u Siriji poruka je svima o potrebi globalnog ukidanja sankcija farmaceutskom i zdravstvenom sektoru.

Kina je pozvala UN na ukidanje sankcija protiv Sirije, naglasivši da će one opstruirati napore zemlje u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Kineski se stalni predstavnik pri Ujedinjenim narodima, Zhang Jun, obratio se Vijeću sigurnosti putem videokonferencije, rekavši da “Kina poziva na potpuno i trenutno ukidanje jednostranih prisilnih mjera protiv Sirijske Arapske Republike”.

Zhang se osvrnuo na to da je slobodan pristup tržištu medicinske opreme i lijekova jedno od temeljnih ljudskih prava, tvrdeći da je Kina „ozbiljno zabrinuta zbog negativnog utjecaja jednostranih sankcija na sposobnost zemalja da odgovore na pandemiju, posebno za ugrožene zemlje poput Sirije u kojoj civili i nedužni ljudi teško trpe nametnute sankcije”.

Zhang je također govorio o situaciji u Siriji u vezi s devetogodišnjim ratom i pohvalio značajna poboljšanja na sjeverozapadu Sirije nakon sporazuma o prekidu vatre koji je postignut između Turske i Rusije u prvom tjednu ožujka.

“Cijenimo njihove diplomatske napore i ohrabrujemo relevantne stranke da nastave provoditi primirje”, rekao je i naglasio da o budućnosti zemlje mora odlučivati sirijski narod, bez stranog uplitanja.

Što se tiče širenja koronavirusa unutar Sirije, Zhang je rekao “kako potencijalni utjecaj Covida-19 na Siriju sve više zabrinjava, iako je trenutni broj potvrđenih slučajeva u Siriji razmjerno ograničen”.

Iako su zemlje koje su blokirale rusku rezoluciju, koja bi sankcioniranim zemljama osigurale slobodan pristup tržištu lijekova i sve potrebne opreme, i same teško pogođene pandemijom za Iran, Siriju, Venezuelu, Kubu i Sjevernu Koreju, uključujući Rusiju, nema milosti. Te su nacije u Sjedinjenim Državama dehumanizirane i sukladno nacističkoj praksi to nisu ljudi, već „Untermenschen“, čiji životi vrijede manje od životinjskih.

No, Moskva i Peking su pokušali. Možda su na trenutak povjerovali da će izvanredne okolnosti s pandemijom potaknuti zapadne vođe i njihove sluge iz Kijeva i Tbilisija da olabave sankcije barem u dijelu u kojem bi se u pogođenim zemljama jamčio brz oporavak zdravstvenog sektora.

„Napominjemo da je sirijska vlada poduzela niz mjera predostrožnosti kako bi spriječila širenje virusa. Svjetska zdravstvena organizacija aktivno je angažirana. Cijenimo njihove napore. Kina je već dostavila seriju kompleta za testiranje Siriji. Spremni smo nastaviti pružati pomoć Siriji u okviru svojih mogućnosti. Pozivamo ostale zemlje da isto urade”, rekao je kineski predstavnik.

Otkako je prvi put virus potvrđen u zemlji, Damask je tijekom posljednjih tjedana uveo su stroge mjere, uključujući zatvaranje škola, parkova, restorana i drugih javnih objekata i zabranu javnog prijevoza početkom ovog tjedna, zajedno uz državnu satnicu.

Pojas Gaze

Kao odgovor na humanitarni apel kojeg je uputilo palestinsko ministarstvo zdravlja u Gazi za dobivanje hitne pomoći od 23 milijuna dolara, uz medicinu opremu, uključujući 250 respiratora radi suočavanja s koronavirusom u opkoljenoj enklavi, izraelski ministar obrane Naftali Bennett je rekao da nikakva humanitarna pomoć neće biti dozvoljena Gazi, sve do puštanja izraelskih vojnika, odnosno njihovih posmrtnih ostataka, zarobljenih od strane palestinskog pokreta otpora Hamas.

Za Venezuelu: Prvo vlast Guaidou, tek onda slabljenje sankcija

Američki predsjednik Donald trump je poručio Venezueli da će Bijelka kuća sankcije ukinuti istog trenutka kada Nicolas Maduro i vlada u Caracasu sve ovlasti preda u ruke „tranzicijske vlade“ na čelu s uličarskim predsjednikom Juanom Guaidóom.

Svaki komentar je suvišan.

RT / Middle East Monitor

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
82 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
asdfgh
Gost
asdfgh
6 mjeseci prije

Mali off-topic ali moram primjetiti … fenomenalna fotografija !

Neće
Gost
Neće
6 mjeseci prije

Kontrola rađanja je odgovor.

“ne može niti smije zabranjivati još manje kažnjavati onoga tko drukčije promišlja.”

Neće
Gost
Neće
6 mjeseci prije

Budući migrant, terorista i islamista.

neznanje
Gost
neznanje
6 mjeseci prije

Neće
Samo i jedino poradi stalnog šikaniranja od strane zapada. I ti bi postao sve što si naveo da te tako tretiraju trideset godina.

Neće
Gost
Neće
6 mjeseci prije

neznanje
Gore je bilo za vrijeme zadnjeg rata.

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
6 mjeseci prije

A ti si več danas klošar i jebivettar

BanOvan
Gost
BanOvan
6 mjeseci prije

asdfgh, Samo što ne kaže “A gdje će vam duša?”

basso
Gost
basso
6 mjeseci prije

Zlocinci!

Hašo
Gost
Hašo
6 mjeseci prije
Duboka država milijardera
Gost
Duboka država milijardera
6 mjeseci prije

“Milosrdni anđeo” se vraća kući !!!

indy
Gost
indy
6 mjeseci prije

Ljudski pomoči,i vjere propovjedaju pomoč.A zločinaca ko u priči,a osobno nemrzim usa/naciste.Ti ih naveo.Njihova dica,Američka ginula po Africi i Europi a rokf i ekipa isporučivali hoču šta god trebalo.Kad ono zadnja nafta od texaoila il tako nešto bila isporučena wermachtu činimise 3 mjesec 1945.A jbg ni pomoglo.Uostalom u Rambu se vidi ko kad i kako širi demokraciju,i pomoč.Inače film prva liga,takođe pogledajte Ruski 9 satnija tako nekako.Da završim bitno pomoč,ako gledaš ugrubo ta većinom smo svi nevaljali,večina je imala priliku birati u trenutku,i desi se ljudski pogriješiti al trudi se poboljšati.Jednostavno budi čovjek,ne zločinac.

EU dismr
Gost
EU dismr
6 mjeseci prije

neznanje, može mu pasti na glavu, na “pamet” nikako .. 😉

Adriana
Gost
Adriana
6 mjeseci prije

Molim Europljane, bez cmizdrenja kada vam izuzetni maznu zdravstveni materijal koji ste već i platili. Vi niste izuzetni. A vaše jaukanje ometa i uznemirava izuzetne. Riskirate sankcije.

Bosanac
Gost
Bosanac
6 mjeseci prije

I Ti si Europljanka Adriana 🙂 … osim ako se ne javljas sa nekog drugog kontinenta

Bosanac
Gost
Bosanac
6 mjeseci prije

Ja ljude dijelim na muskarce i zene :)…ona je zensko a Ti si nebitan 🙂

Armagedon
Gost
Armagedon
6 mjeseci prije

Bravo Luce…..5+

Dejan
Gost
Dejan
6 mjeseci prije

Lucija
mene su neke budale isprozivale da sam trol i da širim propagandu pre dva dana i to “na pravdi boga” što se kaže. Za neke činjenice koje sam izneo oni me nagrdiše. Tako da ovde ima psiholikova, a da li ima neka ujedinjena organizacija koja je protiv žena – nisam nešto primetio, ali možda i grešim. Ja veoma poštujem žene. A poštujem i muške, ali budale ne zaslužuju poštovanje. Možda se samo par budala udružuje u svom preziru prema ženama. U svakom slučaju ovde ima ujedinjenih trolova protiv zdravog razuma, to se da primetiti.

Ive
Gost
Ive
6 mjeseci prije

Luce dite drago nemoj se spustati na nivo primitivaca, pokusaj ostati dama.

varjag
Gost
varjag
6 mjeseci prije

Naftni rat treba nastaviti u interesu oslobođenja čovječanstva!!!!!!!!!!!!!!!!!!Putine samo udri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Željko
Gost
Željko
6 mjeseci prije

Kada bi imao čime jer sutra je kapitulacija Putina.

BanOvan
Gost
BanOvan
6 mjeseci prije

Jos nije sutra, a mozda bude malo sutra.

Helena
Gost
Helena
6 mjeseci prije

Šta sprečava bilo koga da prekrši sankcije i pošalje pomoć sankcionisanima, naročito ako si i sam pod sankcijama? Pomozite drugima, ionako ste popili sankcije bez veze i popićete ih opet, jer njima razlog ne treba. Nemojte im dozvoliti da naprežu mozak i smišljaju nove razloge, dajte im ga i onda ih jednostavno kršite. Međunarodnu zajednicu koja vedri i oblači ostatkom sveta, čini svega jedna trećina zemalja. Ostaje dve trećine za solidarnost i saradnju. Ili ćete to shvatiti i oduzeti im moć, ili ste idioti koji im svojim stavom daju moć “izuzetnima”, jer niste ništa bolji.

mislim
Gost
mislim
6 mjeseci prije

očigledno smo idioti.

Red Dog
Gost
Red Dog
6 mjeseci prije

Praksa USA da zaplene imovinu pojedinaca sa SWIFT-a.
Boje se za svoje guze, nema to veze sa nikakvim „nacionalnim interesima“.

Ive
Gost
Ive
6 mjeseci prije

U svojoj 244 godina dugoj povijesti i u godinama nastajanja prije toga USA JE NAJVECA ZLOCINACKA DRZAVA NA SVIJETU. Sijetimo se samo kako su ubijali indijance davajuci im pokrivace zarazene Velkim Boginjama. Danas bi trebalo poslati pokrivac zarazen CORONOM Trumpu.

ad astra
Gost
ad astra
6 mjeseci prije

Helena, odličan tekst, ali ima nekoliko problemčića vezanih za tvoje promišljanje. Kao prvo, već sam ranije kazao da bi Rusija trebala “zveknuti” sankcije Americi i Europi. Nek onda oni vide kako je to živjeti pod sankcijama. Helena, Saint Simon, Fourier i Owen. Samo im još ti fališ. Probajmo to na drugačiji način. Sankcije nameću oni koji imaju monopol nad nekim proizvodima ili uslugama. Onaj tko je inferioran po tom pitanju, ne može nametnuti sankcije. Ako si slab, nemoj se nadmetati s jakima. Probajmo proanalizirati zašto su pojedine države pod sankcijama. Rusi oteli Krim Ukrajini, Iran hoće atomsku bombu da bi radio “red” po svijetu, Venecuela nacionalizirala (otela) tuđu opremu i prekršila međunarodne ugovore i krenula svojim putem, pardon, ruskom stranputicom. I onda ti netko kaže da to tako neće ići, a ti uporan. I evo ti sankcija. Sad pitanje. Da li znaš zašto se nekome nameću sankcije. Zato što ne postoje međunarodni zakoni koji mogu regulirati ponašanje država.

Ive
Gost
Ive
6 mjeseci prije

ad astra; moj tiupane veliki, ti jedno veljiko budalja

BanOvan
Gost
BanOvan
6 mjeseci prije

Al ga zasra, večeras se vas pizduna baš nakupilo. Nehebete policijski čas, ili se lešinari okupljaju osjećajući mirus smrti.

Ad astra
Gost
Ad astra
6 mjeseci prije

BanOvan, što ljude tjera da budu vulgarni. Da li je to osjećaj inferiornosti nad onim što su pročitali ili strah od činjenice da ne mogu odgovoriti dovoljnokvalitetno na sve napisano. Ili možda želja da se pokažu pametni, a ne znaju kako. U svakom slučaju BanOvan primitivna komunikacija govori da iza nje stoji neobrazovana i nepristojna osoba.

Konrad
Gost
Konrad
6 mjeseci prije

Da, upravu si, ali moraš razumjeti one koji tebe i slične komentiraju. Iako sam ja mišljenja da je takve bolje pustiti niz zahodsku školjku sa svim njihovim govnima.

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
6 mjeseci prije

Zločinci pokvareni, debilni, moronski, kretenski, fašistični……
Ne daj bože rata. Ima da vas tamanim ko vaške…..

konrad
Gost
konrad
6 mjeseci prije

ufff mislio sam komentirati ali kada sam vidio kome komentiram, odustao sam. Samo nastavi sa radom.

EU dismr
Gost
EU dismr
6 mjeseci prije

konrad, 🙂 🙂 uuj čisti suzofrc, 🙂 🙂

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
6 mjeseci prije

Nek se hebu sa svojim ljekovima, i ti sa njima krettenu naivni. Ja se inače več nalazim u EU i dobro znam kakvo sranje nam stvaraju korumpirane fašističke vlade i njihovi američki gospodari. Mnogo djece u EU pati za autizmom, kojeg su jim naneli cjepivom i raznoraznim ljekovima. Nek me vlade vide i čuju, ne bojim se jih. Pošten sam čovjek i želim, da svaki čovek na ovom svetu ima pravo dobiti ljekove ili ljekarsku pomoč. Posherem se u njihova pokvarena i otrovna zločinačka usta. Uništili su mnoge države i narode, pokrali jim sve što je vrjedno, uništili su ljudski ponos i dostojanstvo. Govnad pohlepna…….

Ive
Gost
Ive
6 mjeseci prije

Ne on nema on ima sva tri kromozona IDIOTA

BanOvan
Gost
BanOvan
6 mjeseci prije

koordinatac, mogu oni svoju pomoć zabiti sebi tu odmah pored tebe kada od Rusa i Kineza cvile i traze pomoc. Ko poslednje plačipičke.

EU dismr
Gost
EU dismr
6 mjeseci prije

Maki, “x” – kruh “y”- jeftilen salama “x” – kruh .. 🙂

Ad astra
Gost
Ad astra
6 mjeseci prije

Nitko Rusima ne brani da pomognu tim zemljama. Samo naprijed.

konrad
Gost
konrad
6 mjeseci prije

Pa i pomažu im, kao što pomažu i zapadnim zemljama uključujući SAD.

Ad astra
Gost
Ad astra
6 mjeseci prije

Konrad, ako im pomažu, zašto su te države i dalje siromašne i u problemima? Ili je problem u visini pomoći ili u vodstvu tih država. Baš me zanima koje je tvoje mišljenje.

Konrad
Gost
Konrad
6 mjeseci prije

Tu sam mislio konkretno na pomoć u krizi sa koronavirusom koju su nesebično podijelili i zemljama koje nisu u njihovoj sferi utjecaja, dok bogate zemlje kao SAD kradu drugim zemljama iz iste sfere neophodnu opremu koju su ovi već platili.
Pa EU koja trepnula nije da pomogne zemljama članicama i to ne samo članicama već osnivačima te iste EU.
Sada će producirati gomilu Eura pa će to podijeliti i svi će kao biti sretni, a odakle ti Euri Dolari, milijarde, biljuni, triljuni… to očito nikoga ne zanima.

BanOvan
Gost
BanOvan
6 mjeseci prije

Al ga zasra, siromasne su zbog tih tvojih krvolocnih hijena

Ad astra
Gost
Ad astra
6 mjeseci prije

BanOvan, joj Ivo dosadan si, kako ti se da toliko glupirati. Stvarno si pacijent.

odisea
Gost
odisea
6 mjeseci prije

Pravda je spora ali dostižna,koje zemlje najviše pate od Korone a šta su im aferimi prošlosti.
Đavo se nikad ne predaje pa ni sada, ali ni Korona!!!!

Red Dog
Gost
Red Dog
6 mjeseci prije

I tako dolazi posteni covek do zakljucka da zna da ce biti gore posle pada Rima, ali ta arogancija je nepodnosljiva. Srusiti ga, pa sta bude, bude. Crknuce nasa krava, ali i njihova. Drugi nacin ne postoji. Sada crkavaju samo nase.

konrad
Gost
konrad
6 mjeseci prije

Rusija i Kina uopće ne žele vladati kao što to želi zapad koji nameće svima pravila ponašanja i određuje što treba a što ne treba da se radi.
Zapad poznaje samo pravila, zakone, legalizam i birokraciju, koji sve sagledava parcijalno i čija paradigma je vječna borba za resurse, pljačka i otimanje.

Neće
Gost
Neće
6 mjeseci prije

” Kina uopće ne žele vladati ”
Evo odrekli su se okupiranog Tibeta i vratili ga Tibetancima, žuće su zakon samo čitaju Konfucija po vasceo dan.

Zoran
Gost
Zoran
6 mjeseci prije

Nije nego su trebali dozvoliti amerikEnjskim genocidnim mutantima da tamo postave svoje usrane baze §?

Neće
Gost
Neće
6 mjeseci prije

Zoran
Zašto se žuće nisu povukle sa okupirnog dijela Indije tamo nema usrarnih baza §?

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
6 mjeseci prije

Nek se američki teritorij najprije vrati američkim indijanskim plemenima. Pa čemo o Tibetu posle koju reči.

cvr
Gost
cvr
6 mjeseci prije

Evo USA se odrekla osam današnjih američkih država (Teksas, Nju Meksiko, Arizona, Kolorado, Kalifornija, Nevada, …)koje je oduzela Meksiku.

Mucke
Gost
Mucke
6 mjeseci prije

Prvo pitanje koje se odmah namece svakom zdravog razuma je ,zasto Rusi i Kinezi ne preusmjere svoju pomoc prema tim drzavama a ne prema zapadu ,umjesto ove predstave u kazalistu zvanom UN.

mislim
Gost
mislim
6 mjeseci prije

da

Željko
Gost
Željko
6 mjeseci prije

Zato što Rusi i Kinezi vole novac.

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije

Mucke
Točno. Ali nemožeš im ni prepustiti UN do kraja.
Mislim da vi se u parlamentu svake suverene zemlje (nemojte sad tu kmečat da nema suverenih- onda se treba izboriti za suverenost ! A ne samo prigovarat), trebala povesti rasprava o prekidu diplomatskih i drugih odnosa sa državama koje i dalje drže sankcije Siriji, za početak. I Iranu. U ovakvim uvjetima.

Armagedon
Gost
Armagedon
6 mjeseci prije

Mucke ….Ako uzmemo da je sila zla najaca na zapadu to jes tamo joj je centar , a nekomu je puknu film , i suprostavi joj se
Tako da se prakticki vodi rat , di ova strana zla zeli napakostit cilemu svitu, pusta se korona virus preko kojeg zeli ojacati svoju moc i vratit se na Tron u punom sjaju i moci (Gates zeli prvi napraviti ljek , citajte njegove rijeci da zeli otkupiti svih 7 vrsta ljekova koji se proizvode ) Prvi koji se snasa je bio Putin , zatvara granice , stvara zalihe , i pomaze di moze, a najvvaznija je pomoc u Americi jer je tamo zariste rata , Pomaze Trampu donosi mu pomoc , tramp , pomaze svojim Amerikancima , daje novcanu pomoc koju , demokrati kocu,
i sad dolazi najvaznije …pokusavaju skupa zaustaviti prihode duboke drzave , preuzimajuci FED i rusenje cijena nafte …..

Tako ja vidim , i zato pomoc ide tamo jer di je pomoc najhvaznija u ratu ako nije na prvoj liniji

Armagedon
Gost
Armagedon
6 mjeseci prije

Hti san napisat da: di je pomoc najhvaznija u ratu Ako ne na prvoj liniji … a to je u Americi i Italiji jer je EU okrenula leda Italiji a oni su drugo zariste duboke drzave i zrvovali su Italiju radi propagande i radi nposlusnosti (kocenja emigranata itd) i Puta Svile.

Mikula
Gost
Mikula
6 mjeseci prije

Zasto MI dopustamo ovim kretenima da rade to sto rade? Narode, cilj ovog virusa je prvo i osnovno da nas razdvoji pa da se ne možemo skupljati u velikim grupama i prosvjedovati odnosno reci DOSTA!!! Pa ako treba i uzeti oruzje u ruke jer ovo je preslo svaku granicu. Ponasamo se kao zidovi ’40. Ajmo svi u vlakic na jedno putovanje do incineratora. Jga, trebali su se prije pobuniti, zar ne! Tako se i mi sada Ponasamo. Sutimo ko pizde… DO KADA??? Kada dode “vlak” biti ce prekrasno.
Lakse nas je kontrolirati a potom i PRISLINO vakcinirati kao ovce kakve i jesmo. Sve vodi ka prisilnom cijepljenju. Polako. Vec se o tome lagano prica. Prvo treba senzibilizirati javnost.
Zar stvarno zelite da nama vlada 1%??? Da, NWO. Novi svjetski poredak. Ovo je zavrsni cin. Tu smo gdje smo. U svojim stancicima bojezljivi nekakvog virusa koji je napuhan do iznemoglosti. Brojke su im lazne. Nemojmo pasti kao picke nego se udruzimo i zajedno se oduprimo oku na piramide.
Ujedinjeni cemo prevladati, razdvojeni cemo pasti. Vrijeme je za ujediniti se!!!
Jedino pojedine alternativne medije ce vam reci istinu. Ne ocekujte nista od tzv. mainstream medije jer to su kurve a ne novinari. Isprike zenama koje posteno rade najstariji zanat na svijetu. FUCK NWO!!!!!!!! 🖕🖕🖕

Armagedon
Gost
Armagedon
6 mjeseci prije

Mikula Sve za pet
Ko stavi u zatvor Bila Gatesa ti je sigurno za ljude i za mir , tog stvora pod hitno treba stavit u zatvor i Korona virus ce odma prestat . On je izvor svog zla koje se sad dogada , a sve ovo je i najavijiovao .
Tako bi i poruci presijednicima Trampu i Putinu a i ostalim ,Ako zelite dobit ovi rat , podignite tjeralicu za ovim stvorom i bit ce rijesena Korona jako brzo a ostali saucesnici ce padati jedan za drugim.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
6 mjeseci prije

Sad i EU su faši tvorevine, samo glume demokraciju. Ziva farsa – par familija odlucuje hohes li zivjeti il umrjeti, fuj..

Ive
Gost
Ive
6 mjeseci prije

Pi-zdro,
Tocno oni glume demokraciju a sprovode JEBOKRACIJU, to ti je ono kada stoka krupnog zuba nasilno jebe stoku sitnog zuba i jos ih uvijerava da im to rade da im pruze malo zadovoljstva.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
6 mjeseci prije

da upravo to moj Ive. Tvoji komenti su meni drgi, jer su kratki al zato ubojiti i u sridu. pozz

čoban
Gost
čoban
6 mjeseci prije

Cijeli život podnosim sankcije.Da vam malo opišem svoj život koji može pokazati kako se prkosi sankcijama i ostaje živ pritom i pametniji i zdraviji i neutralan .Svojevremeno u JUgi sam dobio kredit sa 2 % kamata za izgradnju farme koju danas izgrađuju mnogi stočari ,tada je to bio pilotprijekat Juge.Radilo se o 6 miliona maraka bez devizne klauzule.rok otplate 30 godina.Zbog zahvata na okolišu pobunili se seljani pa zajedno tri sela iste mjesne zajednice ,pa me i fizički maltretirali da sam odustao.Snimljena je na ti temu i poljoprivredna emisija kod mene.Kasnije sam bio proizvođač sjemena za Agraria-kop-zagreb i i Ljubljansku Sjemenarnu.Kasnije nakupac ljekovitog bilja za Krku -Novo Mjesto,borba za život.Sada sam iz iskustva pao na ČOBANA država me Hrvatska zove komunjarom ,ali ostao je ponos da nikome nisam uzvratio mržnju.Ojačao od napada i osnažio da sada provodim život pišući o raju kojega vidim oko sebe.E tako će osnažiti i ti na kojima se provode sankcije i tada će oni koji ih ugrožavaju biti za žaljenje u svojoj duhovnoj bijedi.

Lucija
Gost
Lucija
6 mjeseci prije

Čoban

Ja ne bih imala ništa protiv da sve te slučajeve i malo detaljnije opišeš. A vjerojatno ni portal?

Ive
Gost
Ive
6 mjeseci prije

Ti si Covijek sa velik C a oni su mizerije i nikada nece biti ljudi.

Stjepan Cuković
Gost
Stjepan Cuković
6 mjeseci prije

Tobožnji demokratsko svijet pokazuje svu svoju nemilosrdnost.Zbog toga će doći na Božji sud bez milosti.

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

Eto Rusi i Kinezi pa im pomazite i dalje

Budale

Ringo10
Gost
Ringo10
6 mjeseci prije

Trla baba lan .. uvijek jedno te isto sranje kad se treba opravdati USA globalna hegemonija

KAo bilo bi gore da je umjesto Amerike Kina ili Rusija … a ko uopce spominje da bi bilo ko trebao uzjahati umejsto Amerike

Amerika je zlocinacka tvorevina koju treba unistiti bez milosti

A blesavi Rusi i Kinezi joj pomazu … e budala ljudi moji

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

Sjećate li se onog američkog glumca, koji je glumio oca obitelji Tanner, Willyja, u popularnoj obiteljskoj seriji “Alf”? Zvao se Max Wright i navodno je umro preklani. Međutim, ja mislim da je to “fake news”, da on nije umro, već se prerušio kao dr. Alemka Markotić…
I evo ga sada naša Alemkica već nam reklamira spasonosno cjepivo, koje, je gle čuda, naravno “uspostavljeno” (tako kaže prerušeni “Max Wright”) u SAD-u, gdje drugo..

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/izgleda-da-je-u-sad-u-uspostavljeno-jedno-cjepivo-alemka-markotic-donijela-odlicne-vijesti-ali-i-naglasila-da-samo-zajedno-mozemo-uspjeti/10172266/

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

zanimljivo, Bob Dylan je nedavno upravo objavio svoju novu pjesmu o ubojstvu Kennedyja, dugu 17 minuta. Da pjesma nije slučajno objavljena baš sada u doba histerije koronevirusa, to kaže i glazbeni kritičar JL-a Aco Dragaš. Zanimljiv, jedan odlomak iz te duge pjesme, kojega navodi Dragaš, preveden na hrvatski/srpski/bosanski/crnogorski:

“Predsjednik Kennedy u punom će sjaju ujahati, bijaše to dobar dan za živjeti i dobar dan za mrijeti, a u njega će uletjet’ k’o žrtveno janje na klanje… Ustrijeljen poput psa iz sela, usred dana bijela, to pitanje trenutka bješe, a i trenutak pravi bješe… Imade on neplaćene račune koje dođosmo naplatiti, ubismo ga mržnjom kojoj on ne uspije izmaknuti… Rugat ćemo ti se i u lice smijati, već imamo drugoga za tu tvoju fotelju posjesti… Na stražnjem sjedalu uz svoju ženu, uletjeh u smrtnu sjenu, stjeran poput žrtve u kut, ubijen prvi put, a onda i drugi put… Bijaše lako, netko reče, ubiti ga tako, započelo doba antikrista, doba slatko.”

najzanimljivije mi jer ovdje ova rečenica “Rugat ćemo ti se i u lice smijati, već imamo drugoga za tu tvoju fotelju posjesti… ”

Bob Dylan, (pravim imenom i prezimenom Robert Allen Zimmerman), rođen je u židovskoj, ateističkoj obitelji, bio je ikona hipi pokreta i generacije flower power kasnih 60-ih godina u doba Woodstocka i tada pjevao sa svojom tadašnjmo djevojkom, Joan Baez. Međutim za razliku od nje, koja je rado bila ikona hipi pokreta i djece cvijeća i pjevala takozvane “protestne pjesme”, svojeglavi i šutljivi Dylan, nikad nije volio to da bude ta “ikona”, pa je kasnije zbog toga čak izazvao bijes dijela svojih obožavatelja iz hipijevaca. Kasnih 70-ih, Dylan j iznenadio sve, kada je prešao na kršćanstvo i objavio cijeli album, posvećen tome, pod naslovom “Saved” (spašen).
I ranije je Dylan imao ,mnogih pjesama u kojima se osvrtao na političku situaciju kao “Masters of war” (gospodari rata), “Union sundown”,(sumrak unije), “only pawns in their game” (samo pijuni u njihovoj igri), ili “man of peace”… U pjesmi “only pawns in their game”, dotakao se ubojstva crnačkog aktivista za građanska prava Medgera Evansa, 60-ih godina,… U pjesmi “man of peace”, — kaže se između ostaloga:… da, draga moja, ponekad Sotona dolazi kao čovjek mira, on je veliki humanist, on je veliki dobročinitelj…”

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

– Sveučilište John Hopkins University (kojega sufinancira Gates), koje je danas “gospodar statistika” i svakodnevno objavljuje statistiku o broju zaraženih i umrlih za cijeli svijet, još je u siječnju, napravilo aplikaciju i pripremilo sve ostalo, za brojanje i računanje žrtava u pandemiji koronevirusa. Iako tada u siječnju, još nije uopće nije bilo pandemije. Tada je korona bila jedino u Kini, u ostalim državama, još uopće nije bilo slučajeva. Dakle JHU je već bio spreman na to da će pandemija izbiti. Kao što su oni i Gejts, već “prorekli” u svom probnom scenariju u listopadu 2019.

– lihvari trljaju ruke i zarađaju na histeriji korone, kockanjem na burzama
Milijarder i špekulant Bill Ackman (pripadnik izabranog naroda), na američkim tv kanalima i medijima je danima širio paniku od koronevirusa, da bi ona špekulacijama na burzi, zaradio 2 milijarde eura, – što je sam objavio na fejsbuku.

– khazarski investicijski koncern BlackRock, najveća takva lihvarska firma, na svijetu, aždaja, neman, koja sve guta pred sobom, također zgrće milijarde na histeriji oko korone, špekulacijama na burzama. Blackrock je po financijskim mogućnostima, jači od svih država na svijetu, izuzev SAD-a i Kine. Dakle, jači i od Japana, Rusije, Njemačke, Velike Britanije…
BR ima dionice u skoro svim najvećim koncernima na svijetu. naprimjer i u Pepsiju i u Coca-Cola, i u Microsoftu i u Appleu… ali se naivnoj javnosti prodaje, da su Pepsi i Coca-Cola, odnosno Microsoft i Apple, kao veliki ljuti suparnici na tržištu,…

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije

– njemački financijski stručnjak Werner Rügemer u intervjuu za Sputnik, na njemačkom jeziku, rekao je:
“Svjetska zdrastvena organizacija WHO na žalost se razvila u istom smjeru kao i UN. Za vrijeme dok je glavni tajnik bio Kofi Annan (1997-2006), tada su oko 1000 zapadnih koncerna uključeni u UN, kao donatori za UN i čimbenici (koji imaju utjecaj u suodlučivanju). To traje do danas pod pojmom “Global Compact”. „United Nations Global Compact“ je cjelosvjetski pakt, koji su 2000. godine sklopili UN i ovi veliki koncerni i aktivirali ga da bi, prema vlastitom iksazu,– napravili globalizaciju više “socijalnom i ekološkom”. Istovremeno, tada je postepeno preoblikovan i WHO. Kao što je zdravstveni sustav u zapadnim zemljama privatiziran i organiziran po kriteriju dobitka i zarade, na isti način je preoblikovan i WHO. Koji je tada faktički privatiziran. Tako da danas, najveći dio financija za budžet WHO-a, dolazi od privatnih koncerna, ponajviše od farmaceutskih koncerna. Najveća privatna zaklada na svijetu, “Zaklada Melinda i Bill Gates”, je jedan od najvećih donatora za financiranje WHO-a. Svi veliki koncerni i farmaceutske firme imaju vlastite zaklade i preko njih također financiarju WHO. Tu su između ostalih: Bayer AG (Monsanto), Novartis ili također i GlaxoSmithKline. Ali također i veliki koncerni koji proizvode hranu i piće sa svojim novcem imaju utjecaj u WHO-u. kao naprimjer Unilever i Nestle”.

Inače, kako sam rekao, njemačka “Alemka Markotić”, dr. Christian Drosten, 2003. je debelo nagrađen od strane 3 farmaceutska koncerna, među njima je bio i ovaj GlaxoSmithKline.

CAN
Gost
CAN
6 mjeseci prije

Stoji

puki
Gost
puki
6 mjeseci prije
Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
6 mjeseci prije

Dabogda USA propala i raspala na sto djelova. Nek dožive na svojoj koži svo zlo što su ga sto godina činili drugim narodima i državama.
A vama amerofilima želim, da pojedete moje smrdljivo govvno. Dobar tek.

indy
Gost
indy
6 mjeseci prije

Iste odma eskomunicirati iz svih vjerskih zajednica,jer sve vjere propovjedaju pomoč,koju isti odbijaju pružiti.Nadalje konvencije un-a,nata bivšeg varšavskog ugovora,nesvrstani svi imaju potpisano da se treba pomoči.Žalosnožalosno.Večina tvz.naprednih država bi same sebi trebali uvest sankcije,zbog kršenja protokola,jer ljudskosti jedan dio nemam.Ma vrag,šejtan i kako se več zove,daj više da ih odnese.A nas koji imamo ljudskosti,da pomognemo jedni drugima.Toliko o ljudskosti,kod neljudi.Žalosno,žalosno.Na ovo se nema šta puno dodat.

Ive
Gost
Ive
6 mjeseci prije

Sramotna odluka USA, EU i saveznika. Ovo sto su odbili zahtijev direktno se kosi sa lijecnickom ili Hipokritovom zakletvom; “Kunem se Apolonom liječnikom, Asklepijem; Higijejom i Panakejom, svim bogovima i božicama…” Isto tako dokaz je da su to odbila samo dehumanisticka ili antihumanisticka drustva. WHO i sve lijecnicke asocijacije svijeta se moraju pobuniti, suprostaviti ovoj odluci i upozoriti osobe imenom i prezimenom koje stoje iza ove odluke.

ventilator
Gost
ventilator
6 mjeseci prije

ŠTO TREBA DA SE DOGODI DA TA GOSPODA AGLOSAKSONCI I GERMANI UVIDE ŠTO REDE OVOM SVIJETU, PRVENSTVENO SIROMAŠNIM ZEMLJAMA I RATOM OPUSTOŠENIM ZEMLJAMA KOJE SU UPRAVO ONI INICIRALI I DOVELI DO TOTALNOG KOLAPSA. UPRAVO SADA KADA SE KUGLOM ZEMALJSKOM VALJA TA POŠAST KORONE VIRUSA DOBILI SU ŠANSU DA NAPOKON SHVATE ŠTO ZNAČI RIJEČ EMPATIJA I DA SAHVATE DA ĆE U TIM ZEMLJAMA UMRIJETI NA HILADE DJECE ŠTO DIREKTNO ŠTO INDIREKTNO UMIRANJEM NJIHOVIH HRANIOCA RODITELJA, ONI OPET PO STAROME TJERAJU MAK NA KONAC I BEZOSIJEĆAJNO STAVLJAJU SANKCIJE U VEZI NABAVKE MEDICINSKIH POTREPŠTINA TIM ZEMLJAMA.PA TO JE DA TI PAMET STANE..NEMOJTE MI ZAMJERITI ALI HVATAM SEBE DA IM ZAŽELIM DA IM SE SVO TO ZLO VRATI I DA PATE GLEDAJUĆI SVOJU DJECU KAK IM GLADUJU,A ONDA DA VIDE KAKO ONE DRUGE ZEMLJE KOJE NISU BILE U NJIHOVOM KOLU POMAŽU TU NJIHOVU DJECU DA NE UMRU OD GLADI. VJEROJATNO BI TEK TADA SHVATILI ŠTO ZNAČI RIJEČ EMPATIJA

Nije bitno tko
Gost
Nije bitno tko
6 mjeseci prije

Jel ti to plačeš za zločincima? Jel ti to tražiš milosrđe za gamad, koja ne dozvoljava državama, da pribave medicinske potrebščine i lječe svoju djecu? Marš bagro pokvarena…….
Možeš ti u EU sto puta, ali uvjek češ ostati zatucani krapinski divljak. Ima vas na ovom portalu podosta takvih.

Jadranko Cvrković
Gost
Jadranko Cvrković
6 mjeseci prije

Ooo, razbiće im se to o multi -kulti nos. Hrvatska poslovica: “Ne lovi medvjeda ako nisi u stanju uloviti vuka.”

Alex
Gost
Alex
6 mjeseci prije

“Umrite sluge kada miste vjerno služili!”
Umjesto što su razvijali konzumerizam, ugroženi su trebali razvijati medicinu, poput Kubanaca, npr. Sada bi lijekove prodavali.

Mikula
Gost
Mikula
6 mjeseci prije

Jebo vam pas mrtvu mater. Zar se tako odnosi prema drzavama i ljudima kojima je pomoć najpotrebnija! Picka vam mazerina bezobrazna. Dao bog da ova GRIPA uroka cijeli Izrael i Ameiku, slugu izraela. Jebote pa ne mozes jebeno vjerovati!!!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
82
0
()
x