Vladimir Putin: Rusija će prevazići krizu!

Vladimir Putin IZVOR. TASS
35 komentara

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je uveren da će zemlja sa minimalnim gubicima prevazići krizu izazvanu koronavirusom.

“Mislim da će Rusija uspeti da prebrodi sve, da se uspešno nosi sa svim i da preživi. Pitanje je koja je cena toga”, rekao je Putin u intervju za ruski televizijski kanal Rossiia-1. Ruskom predsedniku je postavljeno pitanje da li bi Rusija mogla izdržati takvu krizu da se desila pre dvadeset godina.

“Gledajući unazad 90-ih, pa, bilo je to teško vreme. Devedesetih smo primali humanitarnu pomoć ne zbog katastrofa izazvanih čovekovom nepažnjom ili bilo kakvom prirodnom nesrećom, već kao najsiromašnija nacija na svetu, kako bismo pomogli ljudima da ostanu živi, a ne da ih pustimo da umru od gladi. Tako smo i živeli”, podsetio je Putin, dodavši da tada Rusija nije bila u mogućnosti da “plaća plate bez stranih kredita”. “A plate se mesecima nisu isplaćivale, čak ni vojsci”, primetio je.

“Naš BDP se udvostručio u periodu od 1999. do 2019. To znači da je ekonomija rasla dvostruko. Inflacija je iznosila 2.600%, čak i 1997. godine, kada su se prvi znakovi rasta BDP-a tek pojavili, inflacija je bila jedanaest procenata.“

“Čak i u trenutnim uslovima postavili smo zadatak od četiri procenta i najverovatnije ćemo ostvariti inflaciju od oko četiri procenta”, naglasio je ruski predsednik.

Podsetio je na trenutne dodatke porodicama sa decom, dodatke za podršku privredi i sektorima pogođenim koronavirusom. “Odakle dolazi novac? Dolazi iz naših rezervi, iz budžetskih mogućnosti”, naglasio je.

“Koje su bile mogućnosti budžeta u devedesetim ili početkom 2000-ih? Imali smo hroničan manjak, plate i penzije su kasnile mesecima”, podsetio je predsednik. “Tokom ovih godina, naše su rezerve porasle 50 puta.”

Kao primer on je naveo situaciju u agrarnom sektoru koji je “skoro propao” pre dvadeset godina. “A sada je ruski izvoz iznosi skoro 25 milijardi američkih dolara. To je teško bilo ikada zamisliti”, rekao je Putin.

Štaviše, po njegovim rečima, industrijski rast bio je 90%, a prerađivačka industrija je više nego udvostručila svoju proizvodnju.

“Pa, mnogo je toga što treba učiniti na diverzifikaciji ekonomije, ali to se već radi. Zapravo, ovo je drugačija zemlja. Ono što smo uradili poslednjih godina nadahnjuje da ćemo uspeti da prebrodimo novonastalu situaciju sa minimalnim gubicima”, naglasio je Putin.

COVID-19ekonomska kriza
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alex
3 godine prije

Proizvodnja oružja, kao i prodaja, nisu nilada bili upitni. Moraju iskopirat Kineze i njihov način kako su napravili proboj u IT sektoru i onda je Rusima samo nebo granica…odnosno, nije ni nebo…

Zax
3 godine prije

Sad ce se vidjeti kolike su stvarne rezerve rusije i kolika je ovisnost o izvozu nafte i plina. Jer proci ce godine dok se trzista energenata vrate na prijasnje razine. A to da je situacija ozbiljna potvrdjuje sudjelovanje rusije u ovom korona cirkusu

Stock
3 godine prije

Sada pisem sa kompa…samo za info pojedinim…
i koristim opciju modificiraj

i tako vam je to
3 godine prije
Max
3 godine prije

Daj Bože da je u pravu.

Alen
3 godine prije

Kad imaš svoju prebogatu zemlju u svojim rukama , kao što rusi imaju , sasvim se slažem s putinom…
Kao plitak potok će da pregaze krizu , ne samo to već će zbog svjetske nivelacije izazvane prehladom imati veoma jake startne pozicije..

Romunski radniki
3 godine prije

bild.de/politik/inland/politik-inland/rumaeniens-premier-ueber-die-fleischindustrie-meine-landsleute-sind-keine-arbeit-71586284.bild.html

ad astra
3 godine prije

Rusija je u posljednjih 20 tak godina doživjela oporavak. GDP joj je prvotno naglo porastao da bi uvođenjem sankcija osjetno pao. Realno gledajući, Rusija je velika država s ogromnim zalihama prirodnih resursa, posebno nafte i plina. Postavlja se pitanje zašto unatoč takvom bogatstvu Rusija ne može postići bolje rezultate.

Moderna
3 godine prije
RENEW
3 godine prije
Mrčikola
3 godine prije

Nitko Putinu ne spori zasluge za sve u komentaru navedeno. Nitko ne spori da se 80 posto svih političkih pitanja rješava tihom diplomacijm skriveno od očiju javnosti i da Putin ima sve podatke koje treba da politiku Rusije vodi na najbolji način. Sporno je, što Putin revnosnim pristajanjem na korona cirkus i pričom o nekakvoj epskoj borbi protiv iste, pljuje po dvadeset miljuna Rusa poginulih u borbi protiv iskonskog zapadnog zla koje je prijetilo da ruski narod izbriše s lica zemlje. Moglo bi se razumjeti da je on retorički odradio sve kako je odradio. a mjere odradio samo kozmetički bez zaustavljanja ekonomije. On je međutim, decidirano naredio ljudima da ispuste iz ruku alate, da dignu ruke od sredstava za proizvodnju i od tipkovnica, da isključe kompjutore, isključe mozak ,zatvore se u kuće i obavezno navuku maske. Sve to uz otvorenu prijetnju represivnim aparatom i, za što su ga mnogi pohvalili,… Čitaj više »

Armagedon
3 godine prije

Ovako , moje misljenje , je da je sa Putinom slicno kao i sa Trampom , Obadva pokusavaju izdignuti svoje drzave i pokusavaju se osloboditi utijecaja jakih korporacija , elite u crnom , oligaha , kako hocete. Za rusiju ne mogu komentirati sa sigurnoscu sto se tamo dogada jer nisam bas upoznat , ali po nekim dogadajima i naglim skretanjem pravca i ne odlucnosti , imam osijecaj da se u Rusije jos prestrojavaju , i da se dogadaju jaki i tajni sukobi izmedu elita kao da mnogi nisu jos spremni dati Putinu potpunu podrsku . Takodzer mi izgleda da Hazari imaju prejak lobi u ruskom parlamentu . banke i naftasi imaju , cini mi se nevijerojatno jak utijecaj , cak i protiv Putinove volje , nad svim dogadzajima koji se dogadaju u Rusiji i oko nje. Dali je ova Pa i prijasnje izjave samo odgadanje sukoba , i pokusaja pomirenja… Čitaj više »

miki
3 godine prije

Postovani !
Svaki puta kada objavte clanak , tj. bilo kakovu vijest iz SSSr-a padne mi na pamet general Patton, a nazalost to mi nikako ne ide iz glave
u tom momentu, i sam se pitam zasto?

Hvala na prostoru, pozdrav.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI