fbpx

Ako EU preživi do kraja godine, to će bit čudo, tvrdi njemački politolog Alexander Rahr

Propast Europe

Iako postoji veliki broj relevantnih tema koje će se baviti tijekom šest mjeseci njemačkog predsjedavanja EU-om, koje započinje 1. srpnja, prvo će mjesto zauzeti ekonomski oporavak i “spas” europskog projekta koji je na dnevnom redu EU, tvrdi njemački politolog Alexander Rahr u intervjuu za ruski medij.

1. srpnja 2020. Njemačka je preuzela predsjedavanje Europskom unijom i stoga će biti odgovorna za utvrđivanje političkih prioriteta EU-a u sljedećih šest mjeseci. Unatoč mnogim aktualnim pitanjima, gospodarski “spas” bit će u središtu političkog dnevnog reda tijekom ovog predsjedanja, rekao je njemački politolog Alexander Rahr.

“Vjerujem da će njemačko predsjedništvo već imati uspjeha ako na kraju godine Europska unija, kao gospodarski blok, kao ekonomska organizacija, opstane i ne napusti mjesto događaja, ali tko zna, možda postne jača?”

Prema njegovim riječima, tijekom narednih šest mjeseci, EU mora “pod svaku cijenu” spasiti europski projekt i neke od zemalja članica koje su se zbog zdravstvene krize našle na rubu bankrota. Iako se na početku pandemije Angela Merkel nije htjela odazvati za pomoć ugroženoj zajednici, mogućnost bankrota eurozone natjerala ju je da se predomisli, smatra Mr. Rahr.

Usredotočite se na ekonomiju

Dakle, Njemačka će tijekom svog predsjedanja morati osigurati “drugu fazu pandemije” i oživjeti europsko gospodarstvo, ozbiljno pogođeno krizom Covid-19. Budući da će ekonomski problem biti prioritet , “neće biti dovoljno vremena” da se bavi drugim temama koje je Njemačka prije obećala: odnosi s Kinom, Rusijom, Afrikom, migrantsko pitanje, situacija s Turskom ili libijska kriza i sukob u Siriji, rekao je specijalist.

“Zaustavljanje ekonomske katastrofe”

Pojasnio je da je manevrski prostor EU-a u tom pogledu ograničen, jer je nestao financijski potencijal Njemačke i mnogih europskih država koje su se obično bavile “popravljanjem rupa”. “Tiskanje” novca zauzvrat će samo oslabiti europsku ekonomiju, nastavlja Rahr.

“Trebamo naporne akcije, plan i solidarnost između svih europskih zemalja kako bismo učinkovito zaustavili ekonomsku katastrofu”, zaključuje Rahr, naglašavajući kako će s Njemicom Ursulom von der Leyen kao predsjednicom Europske komisije, “njemačka vizija spasenja Europe” biti “gurnuta” u prvi plan.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
79 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Sparkling
Gost
Sparkling
9 mjeseci prije

Ekonomska katastrofa ili urušavanje EU je neminovno i neizbježno. Kad ste počeli primat u EU vukojebenie s brdovitog balkana i vjerovat da se brzo uz Vašu “pomoć” mogu priključiti visoko industrijaliziranim zemljama Europe to je bio Vaš kraj. A to nije bila samo zamisao EU birokrata nego i “izuzetnih” prekobarskih lopova koji su mislili na koji način još više pritisnuti Rusiju i približiti se njezinim granicama i tako započeti jedan novi hladni rat. EU je tu postala kolateralna žrtva kao što je i bila u prošlosti. Jedini način da se EU održi (kako -tako) je popuštanje napetosti s Rusijom i… Pročitaj više »

Željko
Gost
Željko
9 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

@Sparkling Te kako vi pišete ” vukojebenie s brdovitog Balkana ” NIKADA nisu imale kolonije i nikada nisu pljačkale diljem planete Zemlje kao ” civilizirane “: Njemačka, Belgija, Nizozemska, Španjolska, Portugal, Italija, Francuska, Danska, do skora članica Velika Britanija!

Sparkling
Gost
Sparkling
9 mjeseci prije
Reply to  Željko

Željko
A šta smo to mi (narod) pristali da nas dobrovoljno pljačkaju po zakonu? Te iste zemlje (koje si naveo) uz pomoć njihovih Tkz. investitora i banaka. Naravno uz pomoć naših domoljubnih izdajnika od političara. I nemoj zaboraviti da za te iste zemlje i većina njihovih pripadnika nema pozitivno mišljenje o ljudima s “brdovitog balkana”. Trebaš pričat i živit s tim ljudima pa da vidiš kad “malo popiju” golu istinu što misle o nama. Za njih ćemo uvijek biti građani drugog reda. Mora još mnogo proljeća proći da se to njihovo mišljenje promijeni.

Ad astra
Gost
Ad astra
9 mjeseci prije
Reply to  Željko

Željko, a znaš li zašto Balkanci nisu imali kolonije? Zato jer su bili siromašni i nerazvijeni pa nisu ni mogli imati kolonije. Inače, ne dao Bog biti kolonija Balkancima.

Mikojan
Gost
Mikojan
9 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Sparkling, spae Eu je prijem RF u punopravno članstvo, raspuštanje NATO, izlazak iz svih “svjetskih” organizacina poput UN, WHO itd.. e tada ima šanse za opstanak.
Joše na shvaćaju da je največi neprijatelj EU onaj preko bare, velike i male (atlanski ocean i sredozemno more)

Opasnosti za ekonomiju
Gost
Opasnosti za ekonomiju
9 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

bild.de/bild-plus/ratgeber/2020/ratgeber/corona-catering-ist-essen-auf-raedern-nun-gefaehrlich-prof-zastrow-71624726

slom ekonomije zbog kovid krize

santa007
Gost
santa007
9 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Sparking
Primanje “vukojebina” u eu je u interesu eu a ne tih vukojebina.
Uništava se proizvodnja u tim vukojebinama da ne bi smetala eu proizvodnji, najbolji kadrovi odlaze u eu da služe eu proizvodnji i eu banke i korporacije isisavaju prirodna bogatstva tih vukojebina.

santa007
Gost
santa007
9 mjeseci prije
Reply to  santa007

https://www.youtube.com/watch?v=ZGFcBlEumQ0

Razlog propasti evrope pod eu je masonizirana birokratska struktura – najbolje je objasnio Mišak

santa007
Gost
santa007
9 mjeseci prije
Reply to  santa007

Sparking razlog propasti eu je nasonizirana birokratsska struktura-koja je PREUZELA NAJVEĆE GOSPODARSTVO SVIJETA A SADA? iz intervjua prvog hr.mvp Mršića 16.10.2016za telegramhr TELEGRAM: Kako u takvoj situaciji Europa i EU mogu zaštiti svoje interese? MRŠIĆ: Europska unija je nesuverena politička tvorevina, koja nije u stanju proizvesti politiku i koja nema svoj sustav zaštite. To je pokazala izbjeglička navala na Europu. Unija je od Zajednice preuzela najveće gospodarstvo svijeta, ali se njezino gospodarstvo izgubilo u globalizaciji i u Velikoj recesiji. Zbrka u Uniji glede stava prema Rusiji, glede europske sigurnosti i glede navale izbjeglica pokazuje da je Unija izgubila i cjelovit… Pročitaj više »

Brave new world
Gost
Brave new world
9 mjeseci prije

Putinov čovjek u Njemačkoj i ne skriva to ni u medijima. Sve legitimno-lobist koji potiče njemačko rusku suradnju i normalizaciju odnosa.
Prema tome trebali ste to malo naznačiti u članku, a ovako je to samo napaljivanje naivnog dijela čitatelja.

Sparkling
Gost
Sparkling
9 mjeseci prije

Brave
Nisu potrebni nikakvi članci ni natpisi ako zdravo i realno sagledaš potrebe EU. Ne zaboravi da prekomorski “brat” gleda kako da oslabi moć EU a to čini već od WWII pa na ovamo. Sve se na kraju završava na ekonomiji, a EU ekonomija bez jeftinih energenata i sirovina koje može najednostavnije dobit iz Rusije je lutka na koncu kojom upravljaju razni vlasnici banaka “preko bare”. Pametni ekonomisti i političari koji misle dva-tri koraka unaprijed nisu zadojeni mržnjom kad se spomene Rusija kao ti Brave.
LP

Brave new world
Gost
Brave new world
9 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Sparkling, gl…up si kao i inače! Po čemu zaključuješ da sam ja zadojen mržnjom prema Rusiji?
Ajde gl..upane odgovori! Inace sam ti davno rekao da ne želim ulaziti u rasprave s tobom jer tvoja vrsta ljudi, budući ste gl..upani, samo oduzima vrijeme ljudima koji promišljaju ( ne kažem pametnima).
Prema tome skini mi se s k…ca sa tvojim gl…upim dosjetkama!

Sparkling
Gost
Sparkling
9 mjeseci prije

Brave
Bravo. Reci mi, jesi li ti po prirodi uskračen za nešto ili ti je u djetinjstvu netko jako loše napravio?

miki
Gost
miki
9 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

sparklinze! ne mogu zamisliti da ste jos nakon 40 godina od smrti glavnog vodje mislioca svekolikih clanova SKJ jos tako zadojeni. Nije to veliki brat koji gleda na Evropu nego tata, otac , gazda koji je kad je Evropa billa doslobno gladna ukljucujuci moju malenkost pomogo , cak i ugljen su bacali padobranima da se zapadni Berlin ne smrzne, a o hrani da ne govorim. Ako vas zanima mogu vam dostaviti konzerve sira , jaja u prahu i mlijeka u prahu, koji je moja majka pokojna spremila u podrum ili kako ti zagrebacki supu, to se sve odnosi i na… Pročitaj više »

Sparkling
Gost
Sparkling
9 mjeseci prije
Reply to  miki

miki Tvoja percepcija pogleda i shvaćanja svijeta današnjice je ustvari do bola iskrivljena. Možda ne tvojom krivnjom, ali sigurno su za to zaslužni MSM jer drugih podataka o svijetu koji te okružuje nemaš ili ne želiš prihvatiti stvarnost. A stvarnost je zahvaljujući slobodnim portalima, kao što je jedan između ostalih i ovaj portal Logično da možemo i mi obični smrtnici donekle spoznati laži koje šire razni CNN, Soroši i da ne nabrajam. Još svi arhivi nisu dostupni o WWII a možda radi propagande koju pišu pobjednici nikad se ni neće otvoriti jer bi to razjasnilo da i pobjednici “imaju putra… Pročitaj više »

Coca Corona
Gost
Coca Corona
9 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Spark, naklon za živce…
Evo 1. Od mene…
MUFFIN.
F.ZAPPA
WHERE EVER YOU ARE…

santa007
Gost
santa007
9 mjeseci prije
Reply to  Sparkling

Sparking EU je projekt američke duboke države-iz intervjua prvog hr.mvp Mršića 16.10.2016za telegramhr TELEGRAM: Zašto smatrate da je EU pod američkom hegemonijom? MRŠIĆ: Unija je američki projekt, nastala 1991. nakon raspada komunističkog bloka i Sovjetskog Saveza. Tada je Washington nametnuo svijetu postupak globalizacije, za koju se u SAD vjerovalo da će američkom kapitalu donijeti gospodstvo nad svijetom. Globalizacija je trebala pretvoriti cijeli globus u jedno, nepodijeljeno tržište za kapital nakupljen u SAD. Svrha nakupljanja slobodnog kapitala nije potrošnja, kojom se podiže potražnja za robom i uslugama koja potiče otvaranje radnih mjesta i proizvodnju. Nositelji kapitala smatraju, da je svrha nakupljanja… Pročitaj više »

Sparkling
Gost
Sparkling
9 mjeseci prije
Reply to  santa007

santa kajgod, Mršić ima dobar stav i od prilike govori istinu. Samo od 1991 je prošlo 30 god. i puno se toga promijenilo. “izuzetni” su mislili da će još jedan lutak na koncu poput Gorbačova ili Jelcina doći na čelo Rusije ali Putin a u novije vrijeme i Kina im je pomutila zamisao globalnog ugnjetavanja. Njemačka kao najjača (ekonomski) zemlja EU ne vodi samostalno vanjsku politiku i prema tome i sve ostale države su osuđene da u konačnici slušaju “velikog brata”. I dok se toga EU ne bude riješila, imat će problema o odlučivanju. I najžalosnije u cijeloj toj priči… Pročitaj više »

Dunja
Member
Dunja
9 mjeseci prije

Pitanje je koliko je u pravu?!! samo to…

abopl
Gost
abopl
9 mjeseci prije

BNW
Dobro ti je i rekao da si glvpan
Po tome i svaki politicar u Hrvatskoj je americk covjek, to jest pro-americki ili americki lutak.
A to vrijedi jos jedno za 50-tak drzava.

miki
Gost
miki
9 mjeseci prije

tocno pravo u sridu, moli vidi my skromni prilog above

HEKPCT
Gost
HEKPCT
9 mjeseci prije

Šta je s Plenkijevim uvođenjem €?

*Ime
Gost
*Ime
9 mjeseci prije
Reply to  HEKPCT

To gura onaj žvaljavi guverner HNB-a i Marić, ministar financija.
Zakaj su uvek guverneri HNB-a žvaljavci?
Jel’ to ruganje naciji?
On topic: Neka ECB samo utipka eure u komp i sve će bit groovy…

valkira
Gost
valkira
9 mjeseci prije
Reply to  HEKPCT

Ukoliko doista uvedu €, ostati će jedino nostalgija za našom, nacionalnom valutom. U suštini, kuna ionako ne postoji – postoji Hrvatska narodna banka koja dug iz eura prevodi u kunu. Još ako se u obzir uzme i tendencija digitaliziranja novca i ukidanja papirnatog, sasvim je svejedno hoće li na računu pisati 3.800,00 ili 500,00 [napomena : prvi broj označava kune, drugi eure].

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
9 mjeseci prije
Reply to  valkira

Nostalgija je emocionalna kategorija i o nostalgiji se uopće ne radi, kao što se uz kunu, zastavu, grb i himnu ne radi o suverenitetu. Mi neznamo što se sve u bližoj ili daljoj budućnosti može dogoditi tako da neznamo ni što će biti s eurom koji je bio glavni alat za pljačku južne i jugoistočne Europe. U slučaju kraha eura kuna je easy way out iz sveopćeg kaosa koji bi zavladao. Posada i putnici na brodu ne nose pojaseve na sebi, a u slučaju potonuća broda oblače pojaseve i ulaze u splavi za spašavanje kojih da memaju sigurno se utapaju.… Pročitaj više »

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Ne odustajte od kuna, zapravo od domacih stamparija kuna.
Ciprasa su oborili na veoma primitivan nacin. Nije to bila neka visa skola.
Grcka je primala i Eure u gotovini iz inostranstva. „Obustavicemo posiljku fizickih Eura i za tri dana bez gotovine ces imati Revoluciju“. Tacka. Zavrseni pregovori.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
9 mjeseci prije
Reply to  HEKPCT

Kako Plenki kaže ulazak u eurozonu i Schengen je pod kontrolom odnosno Hrvatska se nalazi u zadnjoj fazi uvođenja eura i ulaska u Schengen. Interesantno je kako se u ovoj predizbornoj kampanji ulazak u eurozonu uopće ne spominje, kao od onih kojima bi ulazak u eurozonu bio uspjeh tako i od onih koji misle kako ulazak Hrvatske u eurozonu nije dobar. Svi glavni mediji imaju filtere na svim razinama kako se to pitanje nebi spominjalo i umjesto toga svim glavnim medijima su prva i glavna svijetonazorska pitanja. To bi trebao biti “red flag” svima koji uopće misle izaći na izbore… Pročitaj više »

corona idiot
Gost
corona idiot
9 mjeseci prije

valjda nece;)

Staljin
Gost
Staljin
9 mjeseci prije

EU je u svakom slučaju umjetna tvorevina i kao takva nije u stanju dugo opstati! Europa ima sve što joj je potrebno da bude najrazvijenije područje svijeta(klima, sigurno okruženje, kulturološka raznolikost i kakva takva tolerancija). Jedina pogreška EU je ta što ne želi trgovati s Rusijom i Kinom(mislim kolektivno, a ne kao Njemačka koja “na svoju ruku” kupuje plin od Rusije). Inače Europa niti ne treba trošiti previše novca na oružje i vojsku jer kako sam rekao dovoljno je daleko od stvarnih sukoba u svijetu(Afrika,BI, južna i istočna Azija). Znači, EU može biti faktor stabilnosti na gospodarskom planu i u… Pročitaj više »

hiber
Gost
hiber
9 mjeseci prije
Reply to  Staljin

@stalin,
bi trebao znati da je svaka država umjetna tvorevina kao isključivi konstrukt ljudskog uma. Od takvog konstrukta nije daleko ni Kina, ni RF ni USA.

Staljin
Gost
Staljin
9 mjeseci prije
Reply to  hiber

hiber,
Svaka je država umjetna tvorevina sa svojom tradicijom, kulturom, gastronomijom, arhitekturom, materijalnom i ne materijalnom baštinom! To znači da svaka država već ima smisao (očuvanje svega gore navedenog)!

hiber
Gost
hiber
9 mjeseci prije
Reply to  Staljin

@stalin,
Naravno, upravo si nabrojio sve karakteristike Europe. Cak je Kina daleko od toga. Više jezika, kuhinja, različite baštine, tradicije, religije. Jedino je ideologija zajednička.

Staljin
Gost
Staljin
9 mjeseci prije
Reply to  Staljin

Odisea,
Da to je bilo točno kroz povijest međutim danas u Europi (osim na Balkanu) više ne postoji pravo neprijateljstvo između država(Francuska-Njemačka, UK-Francuska, Španjolska-Portugal…) osim između Njemačke i Poljske, ali to je zasebna priča. Uostalom u Europi sa njenom blagom klimom i visokom koncentracijom različitih naroda je i bilo za očekivati puno ratova zbog više zemlje (slično je i u Mezopotamiji gdje već 5000 godina svako malo budu ratovi oko plodne zemlje i danas oko nafte)

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
9 mjeseci prije

EU je stogodišnji projekt sila tame i uopće nije bitno hoće li se EU kao politička unija raspasti ili održati jer su sile tame već preuzele kontrolu nad državama koje čine unjiu. Stvaranje EU je bilo planirano i strogo kontrolirano od nama nepoznatih vladara. EU ima i svojevrsni ustav u vidu Lisabonskog ugovora, dokumenta na tisuće stranica kojeg je vrlo mali broj ljudi osim prevoditelja pročitao, također neke države imaju zadršku prema tom dokumentu. Još prije Lisabonskog donesen je Maastrichtski sporazum kojeg su potpisale sve članice današnie EU i tim su se sporazumom odrekle velike većine monetarnih alata što ih… Pročitaj više »

RoPe
Gost
RoPe
9 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Točno, sve je pod kontrolom.

corona idiot
Gost
corona idiot
9 mjeseci prije
Reply to  RoPe

RoPe

a, kad nije bilo?

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  corona idiot

Gresite.
Nije nista pod kontrolom.
U ovom slucaju je Nemacka jedina koja pokusava odrzati kakvu-takvu kontrolu. Ostali su curke bez glava.
Globalno… oli vam deluje da USA ima kontrolu nad Avganistanom i Irakom?
Oli bi svet bio multipolaran da se ima kontrola?
„Isti centar“, „pod kontrolom“ je kad se teoreticaru zavera pomuti sve u glavi pa dize ruke od svega i kaze samo „isti centar“, „pod kontrolom.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
9 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Pisao sam o mehanizmu kontrole procesa jer su svi veliki politički i ratni procesi kontrolirani. Nije valjda kako se revolucije i ratovi slučajno događaju. Stanoviti Caudenhove Kalergi bio je tvorac paneuropskog pokreta prije oko sto godina i njegov projekt je financirala Rockefeller fondacija sve do 1939 godine, isti taj Rockefeller je opskrbljivao Hitlera naftom u WWII, da bi opet po padu Hitlera Kalergi nastavio s EU projektom i Kalergi je odabrao himnu EU, dio Beethovenove 9 simfonije i sudjelovao u dizajniranju EU zastave itd. Danas postoji nagrada Kalergi i pogledaj tko ju je sve dobio. Za kreatora europske valute se… Pročitaj više »

Neću da te volim
Gost
Neću da te volim
9 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

@guest_442853 Spacewoodoo

Djeluješ mi kao da ozbiljno vjeruješ u to što pišeš, ali od svega što si ovdje pod ovim člankom napisao – vodu drži jedino ovo za kontrolu novca svake republike pojedinačno jer nije išlo u sklopu Juge.. Eto..

anonymous
Gost
anonymous
9 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

sile tame…..sile tame…..sile tame…..sile tame…..sile tame…..sile tame…..sile tame…..sile tame…..
zvuci kao Heil NATO pakt.

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

@guest_442853

Složila bih se sa svime što ste o EU rekli, osim s tvrdnjom da su građani u bezizlaznoj situaciji. Naime, vjerujem da uvijek postoji riješenje tj. izlaz 😉

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

Tvoja primjedba stoji. Nemam pregled napisanog na smarthoneu pa mi je promaklo napisati kako nema izlaza iz ovog sistema bez da ga se sruši, popravka ili promjena sistema nema.
Inače uvijek postoji alternativa osim kod političata na vlasti koji su nam trubili i još uvijek trube EU nema alternativu 😊😊😊

CAN
Gost
CAN
9 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

@space ..svaki dan promatram konflikte o kojima pišeš(jasno i kratko),u pravu si do zadnje slova.juče popodne dijed u vlaku …hebe m….svima(na moje iznenađenje koji nose masku),pun mu k… maske i laži…. Dan prije, kontrolor u podzemnoj na tragu nenositelja maski,(u međuvremenu sve više policije po stanicama i peronima-u borbenom izdanju)se skoro srušio bez zraka ostao???dok je ganjao onako debeo i star klince koji su zaboravili masku…dok sam ga promatrao,upalo mi je u oči da je zajampuren,crven oko očiju i znojnog rozog čela,maska na licu napuhavala se ko balon i ispuhavala pri svakom izdisaju (N⁹⁵),kolega ga uhvati srećom….još jedna koleteralna žrtva… Pročitaj više »

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije

Ne zna covek sta je gore; da propada ili da ne propada. Zemlje juga ne mogu dobiti kredite, osim po ludackim kamatama. Ne kazu vam, ali pred propascu su. Ne bi skrta Mutti delila novac da ne mora da spasi EU i Nemacku. Ali trazi zauzvrat da preuzme potpunu kontrolu nad zemljama juga. Jer ovo, da proseravaju i da ih celo vreme spasavaju ne ide vise. Da ne radi to ce skoro sigurno sjebati novac i traziti jos. Zato mogu dobiti kredite jedino uz velike kamate, posto su notorno nepouzdani. A nece ni cetvorka severa da deli novac, iako profitiraju… Pročitaj više »

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Za neupucene: nemacki plan je da uzimaju 500 000 000 Eura kredita na ime Nemacke preko Evropske Komisije i da ih dele zemljama juga. Da, da ih dele, poklone, ne da ih prosleduju kao kredite. Dug ne mora biti vracen Komisiji/Nemackoj. Jer je nemacki kreditni rejting takav da moze dobiti kredite po negativnoj kamati, da dobija placeno da ih uzima. Od zemalja juga ce „kreditno trziste“ traziti i po 30 % kamate. Zauzvrat trazi Nemacka potpunu kontrolu. Novac ce vratiti eksploatacijom i oporezivanjem juga. Cim oni poklanjaju novac da bi odrzali EU, bi trebalo biti jasno i slepome sta je… Pročitaj više »

corona idiot
Gost
corona idiot
9 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

ha, jedina je alternativa da nas opet neki balkanski heroj zavije u crno i ucini vecim slugama nego sto smo bili;)

Slavonac
Gost
Slavonac
9 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Red Dodig,vidim dase i u banke razumis.Napisi unuku od kralja stoje pobjego ko stakor sa zlatom da vrati nazad.Mozda inama nesto pripada.Samo piskaras i radis propagandu,ja znam dasmo mi zavas pleme Avari.

Slavonac
Gost
Slavonac
9 mjeseci prije

Bravo,nece biti vise lazi i ujedinjenja regije.Svako neka kusa svoju kasu.Jos dase rjesimo crveni lopova i lazljivaca,Ljepa Nasa ce procvjetat.

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

Zao mi je ljudi, inace bih stvarno hteo da ti se ostvari San o Neovisnosti.
Hoces istinu? Jeli mozes podneti istinu?
Vi niste u stanju vladati sobom. Samo biti protiv svega.
Vi trazite tutore i posle se profilirate kao „nacija“ time sto ste protiv tutora.
Da vas nisu vodili Bec, Pesta, Beograd i Brisel vi biste bili pustinja. Kao… kao Slavonija 🙂

Slavonac
Gost
Slavonac
9 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Red Dodig,tvoji su lazima i lopovlukom unistili zadnji 102g ova podrucja.Kojim Bogom dalje osto Bec,pabi nesto i kulture i blagostanja ostalo.Nebeski narod i komunisti su napravili najvece zlo,Hrvati su trebali biti pobjijeni,dabi smrdoslavija zivjela.

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

Pokrajina Slavonija i Hrvatska nije pripadala Becu, vec Budimpesti.
Isli ste u rat kao madari i izgubili. Jos ste dobro prosli ulaskom u Kraljevinu SHS kasnije, jer je Madarska bila gang-bangovana.
I eto vas ponovo u Mitteleuropi, u cemu je problem sada?

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Osim ako je velike sile ne trpaju na silu nece biti vise nikakve Jugoslavije. Jer su i srbi postali konjusari. Nema ko da je progura.
I zasto je progurati? Milenijski uticaj katolicanstva i pravoslavlja je ostavio utisak. Cast izuzecima, ali hrvati kao masa/narod teze uvek Mitteleuropi.
Zasto uvek motriti, zasto imati opoziciju koja ce uvek igrati na tu kartu? Neka su ljudi tamo, neka se usrece.

corona idiot
Gost
corona idiot
9 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

da, jos samo ta sitnica;)

Buco
Gost
Buco
9 mjeseci prije
Reply to  Slavonac

“Naša” :)))))

puki
Gost
puki
9 mjeseci prije

ma na zalost nista od toga. kabalina tvorevina EU ce prezivjeti i ovu i jos vise godina— tko ce je srusiti? pa vidimo da kabalini placenici u EU, von der Leyen, Macron, Merkelica, Conte, Rute…Plenkovic itd. rade sto ih je volja. ne samo po pitanju izmisljene korone i uvodjena buduce kabaline diktature, vec su radili sto su htjeli i ovih zadnjih 6-7n godina: pomaganje puca u Ukrajini, lihvarstvo i pljackanje, pumpanje truih kredita, masovna migracija, pomaganje kabalinog terorizma na Bliskom istoku, itd…itd.. Tko im se suprostavio? Nitko. Zato se nemaju koga i cega bojati. Nista izbori, nista protesti tu i… Pročitaj više »

corona idiot
Gost
corona idiot
9 mjeseci prije
Reply to  puki

Nista izbori, nista protesti tu i tamo, samo sila i oruzje, mogu nesto mijenjati, ali to vecina jos ne shvata..

koliko god da si u pravu, sto se tice sile i oruzja bolje zaboravi, danas mogu da nas sprze ko cvarke;)

puki
Gost
puki
9 mjeseci prije

da se osvrnem na nekoliko članaka proteklih dana: -članak https://www.logicno.com/zivotni-stil/kultura/film/hollywood-snimio-film-koji-prikazuje-isusazenu-lezbijku.html sudeći po imenima, radi se o niskobudžetnom filmu. Paris Jackson, “kći” Michaela Jacksona koja glumi glavnu ulogu… Ako je ona kći Michaela Jacksona, onda sam ja sin Samuela L. Jacksona. M. Jackson je bio bolesni gej-pedofil, koji je bio napravio alibi brak, sa Lisa Marie Presley, kćeri Elvisa Presleya. Brak je trajo 1 godinu. Nakon toga Michael J. je naparavio sporazum sa bijelom ženom Debbie (prezime sam zaboravio) da mu bude surogat majka , koja je rodila dvoje “njegove” djece, sina Princea Michaela i kći Paris. Ustvari, tko zna tko… Pročitaj više »

corona idiot
Gost
corona idiot
9 mjeseci prije
Reply to  puki

ok, i sta sad – nista!
to vec i vrapci na grani znaju, bolje smotaj dobar joint, otvori flasu vina i pusti pogled u nedogled;)

puki
Gost
puki
9 mjeseci prije

članak: https://www.logicno.com/politika/crnacko-stanovnistvo-prvo-je-na-meti-gatesovog-ispitivanja-cjepiva-protiv-koronavirusa-pitate-li-se-zasto.html – naravno da Gates i kabala žele najprije cjepivo za crnce i sve ostale na siromašnim kontinentima. Pa to su i naglasili, da “cjepivo kofol treba najprije biti dostupno siromašnim državama, koje nemaju sredstava. Zna se da kabala i ranijih desetlječa , najviše ima na piku, stanovništvo u Aziji, Africi i Latinskoj Americi, jer se tamo rađa puno više djece, nego u Europi i na Zapadu, gdje je natalitet jako nizak, odnosno sve niži. Zato su Gates i ostali kabalisti zadnjih godina stalno vršljali po Indiji, Bangladešu, afričkim državama i tamo faktički vršili pokuse na ljudima, sa raznim… Pročitaj više »

sedban
Gost
sedban
9 mjeseci prije

Alexander Rahr?

Max
Member
Max
9 mjeseci prije

Današnja EU i jest nakazna tvorevina koja ne zaslužuje opstanak. Ali teško nama.

alex
Gost
alex
9 mjeseci prije

Eu je biobrak iz intetesa, koji se pretvorio u uhljebistan. Sada kada je ponestalo love, oni koij su financirali oslužene političare i svu tu uhljebničku bulumentu iz Bruxellesa, ne žele više plaćat ono što im je bilo beskorisno, a sada je već i štetno. Osim toga financiranje propalih ekonomija zemalja Mediterana je postalo preskupo za alimentiranje prisustva na tom tržištu. Bolje se okrenut Rusiji, Kini, Indiji…Pa i Turskoj, Iranu…
No, od raspada Eu do novog rata nije dug put. Historia magistra vitae…

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  alex

Jeste jug poseban.
Grk ce pre umreti nego platiti porez. Najnormalnija je stvar ne platiti porez. Ko placa porez je budala.
Kako onda imati balansirane budzete, kad su porezi glavni izvori prihoda drzava?
Drzavnih preduzeca nema vise, pa nema prihoda od dividendi. Ako se i oporezuje profit od kapitala, gde je teska lova, su matice na zapadu pa se oporezuje tamo…
Jug ce uvek biti u minusu.
Do sada su istiskali iz njih sta se je moglo, ali nema vise ni sta da se stiska.

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

A i Nemacka je na kraju puta.
Ne zele oni „pomoci“ zbog dobrote vec radi sebe, jer se finasiraju eksploatacijom juga. Izgleda da drugih ideja nemaju.

Alen
Gost
Alen
9 mjeseci prije

EU , dio projekta pax americane , niži pomoćnik , ujedinjena radi kontrole.. Čista umjetna tvorevina ..
Raspadom pax-a raspada se i eu.. Pax americana je u terminalnoj fazi..
Zbogom EU…

BTW , svijetu raspadom pax-a dilaze jako veliki zemljotresi , nije samo EU osudjena na jedan takav .. Azija , j.amerika , evropa , sve tamo gdje je pax vladao , tamo će da proključa.. Zamjene za pax nema , niti će biti…

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  Alen

Pad Rima, Nemacke, Rusije… Jugoslavije. Mora krvi.
Ali da, sada pada svet uspostavljen posle WW I i cementiran posle WW II.
50 do 90 nije normalno stanje covecanstva. To je bila anomalija.

Alen
Gost
Alen
9 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Da , figurativno to je bila odskočna daska u provaliju.. Mnogi to ne vide , da se skočilo s te daske… Udar od dno će sigurno osjetiti..

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  Alen

Poludeo nam je hegemon, USA.
„Zlatna milijarda je postala zlatni milion“.

Lucija
Gost
Lucija
9 mjeseci prije

Što je točno RH napravila za vrijeme predsjedanja eu om? 😊
A koje je sasvim sigurno bilo jedno od najgorih razdoblja u povjesti eu. Ekonomska kriza, zdravstvena, + dijametralno suprotna mišljenja članica o monetarnim alatima…

Da ne bi mislili da je to neka filozofija velika, npr:
– osnovati skupinu za planiranje ponovne aktivacije farmac.proizv. izmještene u Kinu. Precizni plan suočavanja sa mogućim opasnim epidemijama + zabranu izvoza lijekova u treće zemlje dok traje kriza. Iskoristit priliku i obnoviti Imunološki…

Sad sam se sjetila: rekla Katarina Peović da nas nepostojanje Imunološkog košta godišnje 1,4 MILIJARDE € uvoza.

Lucija
Gost
Lucija
9 mjeseci prije
Reply to  Lucija

ispravak:

“…Nekad smo proizvodili lijekove na bazi plazme, sada za lijekove koje su oni radili godišnje plaćamo 1,7 milijardi kuna. ” k.peović, sučeljavanje s huićem, index.hr

miki
Gost
miki
9 mjeseci prije

Gospodin Rahr ima duboke ruske korijene,cak je rodjen negdje u Kini ,ima President Trump pravo, svijet is full of lunatics ,and fake news.
Treba vidjeti tko moze i zna tko gospodina Rahr placa.

zgrl
Gost
zgrl
9 mjeseci prije

Hrvatska preuzela predsjedanje vijećem EU, šest mjeseci poslije – kolaps. Nismo ni sumnjali.

Stjepan Cuković
Gost
Stjepan Cuković
9 mjeseci prije

Ne samo da će se Europa održati nego će se jedina izvući iz ove krize.Još će se i proširiti najmanje do Izraela i Jeruzalem će postati svjetska metropola.Amerika će propasti i biti uništena. Europa će biti uništena kada dođe Isus.

Splitexpres
Gost
Splitexpres
9 mjeseci prije

Točno kako je Varoufakis prognozirao,EU je dobar za Njemačku dok koristi Njemačkoj,kada bi trebali nešto i dati EU propada?

Miki
Gost
Miki
9 mjeseci prije

Propast svih zemalja su migracije neškolovanih ili primitivnih ljudi! Oni ne dodaju ništa ka gopodarskoj rasti te trošak su za socialnu i zdravstvenu blagajnu, koji bi se dodatni novac mogao inaće preliti u gospodarstvo.

Felix
Gost
Felix
9 mjeseci prije

Čitatelji i svi drugi ljudi moraju shvatiti jednu bitnu činjenicu o kapitalizmu. Najbitniju u stvari. Kapitalizam funkcionira kao obična piramida sreće. Bez širenja on ne može opstati na duže staze. Amerika je imala svoj zapad, zatim cijeli svijet, EU, tj. Njemačka ima istok i jugoistok. Zaustavi li se to, gotovi su. Pa sad vidite tko je bitniji kome.

Barba
Gost
Barba
9 mjeseci prije

EU da propadne?! Pa ljudi moji, kad vi mislite prestati s percipiranjem svijeta kroz “wishful thinking” obrasce?! Uvijek će se pronaći način da se održi nastavak ovakve hegemonije, na ovaj ili onaj način. Bar je to lako. Mislim, ovima “gore”.

Perun
Gost
Perun
9 mjeseci prije

Kako da EU preživi do kraja godine, to će bit čudno ako je u Francuskoj pala vlada… Ne vidim razloga da i Njemackoj vlada ostane u ovakvom sastavu jer je nesposobna zaustaviti ekonomsku katastrofu, poslije neće biti dovoljno vremena da se dovede u red stanje u EU , tvrdi useljenik sa prostora Balkana na o snovu pokazatelja iz realnog zivota ….P.S.Pjesma samo za Europljane iz Zagorja i strucnjake iz oblasti poljodjelstva i trgovine….. Lepe ti je, lepe ti je, Zagorje zelene. Još je lepši beli Zagreb grad. Čim se sedneš, čim se sedneš, Već mašina fučka. Pa te vozi v… Pročitaj više »

Nestabilnosti u Lj.
Gost
Nestabilnosti u Lj.
9 mjeseci prije

zurnal24.si/slovenija/policisti-pripravljeni-na-dva-protesta-349568

POVEZANE VIJESTI

Izbornik