Ajatolah Hamnei: “Neće biti rata, niti ćemo pregovarati s Amerikancima”

34 komentara

Jučer su se, osmog dana svetog mjeseca ramazana, čelnici grana vlasti, vladini  i drugi dužnosnici, kao i skupina viših rukovoditelja različitih sektora, članovi parlamenta, političkih, društvenih i kulturnih skupina susreli su se s vođom Islamske revolucije, Ajatolahom Hamneijem.

Na ovom sastanku je vrhovni vođa Irana naglasio da je pregovaranje o određenim nacionalnim interesima apsolutno štetno i neodrživi.

“Neki ljudi u zemlji tvrde da nema štete u pregovorima. Pregovaranje je otrovno sve dok SAD nastavljaju postupati isto. Osim toga, pregovori s trenutnom vladom Sjedinjenih Država su još više otrovni. Pregovaranje je uzajamno davanje i uzimanje, ali Sjedinjene Države nas žele oslabiti”, rekao je ajatolah Sayed Ali Hamnei.

Dalje u govoru je oštro kritizirao nastojanja Sjedinjenih Država da oslabe obrambene sposobnosti Irana.

“Razgovaraju o pregovorima o našim obrambenim sposobnostima i propituju domet naših raketa. Kažu: ‘Morate smanjiti ovaj domet tako da, ako ikad udarimo u vaše baze, ne možete uzvratiti udarcem na naše baze!’ Ili, na primjer, pokušavaju pregovarati o našem strateškom utjecaju u regiji, što znači da žele da se povučemo”, rekao je iranski vođa.

Vođa revolucije opisao je američke vlasti kao neobuzdane i nestalne.

“Pregovarati s njima je pogrešno, čak i s poštenom osobom. Oni u američkoj vladi nikada ne poštuju ništa. Nitko od naših dužnosnika ne želi pregovarati. Očito je da nijedan ponosan i mudar Iranac ne bi pregovarao o svojim nacionalnim snagama”, poručio je Ali Hamnei.

Vođa Islamske revolucije je govorio je o pogrešnim procjenama i percepcijama američkog predsjednika u vezi s Iranom i rekao: “Njihov predsjednik tvrdi da se u Teheranu svakog petka prosvjeduje protiv vlade. Prvo, nije petkom, već subotom. Drugo, nije u Teheranu, nego u Parizu.”

Spomenuo je kako je neprijateljstvo američkog režima prema iranskoj naciji počelo odmah nakon Islamske revolucije, te da nema sumnje da je američki animozitet, koji je započeo s revolucijom, danas poprimio otvoreniji oblik. Taj je animozitet postojao ranije, ali ne toliko eksplicitno kao sada.

“Sada to izričito objavljuju i prijete nam. Važno je znati da je onaj koji izaziva buku prijeteći drugima zapravo slabiji nego što tvrdi”, rekao je iranski vođa.

Ajatolah Hamnei se osvrnuo na bezuvjetnu podršku Sjedinjenih Država barbarskom cionističkom režimu, kako ga je nazvao, te ustvrdio: “Američki dužnosnici preferiraju interese cionističkog režima od bilo koje druge vlade. Mnoge njihove akcije se provode po nalogu cionista.”

Ukazujući na buku koju američki režim čini predstavljajući se kao supersila, Ajatolah Hamnei je ustvrdio: “Vlada Sjedinjenih Država treba praviti uzbunu. Tvrde da je njihovo ponašanje promijenilo Iran. Oni su u pravu. Promjene koje su se dogodile u Iranu su bile te da se odbojnost iranskog naroda prema američkom režimu deseterostruko povećala. Njihova šansa da pogaze interese Islamske Republike postaje sve manja. Povećala se revnost naših mladih za obranu zemlje, a naša policija i snage sigurnosti su postale opreznije.”

Ajatolah Hamnei je obavijestio publiku diljem svijeta da će “Sjedinjene Države definitivno propasti u svojoj politici suprotstavljanja Islamskoj Republici i njihove će zavjere završiti u iransku korist”.

“Sjedinjene Države se suočavaju s mnogim društvenim i ekonomskim problemima kod kuće. Njihova vlada nije koherentna. Netko kaže nešto, a već sutra izlazi drugi i pobija te tvrdnje. Ovo je znak nereda. Američko ministarstvo poljoprivrede je prijavilo da 41 milijun Amerikanaca treba hranu. Što se tiče socijalnih pitanja, američki centar za statistiku je izvijestio da je više od 40 posto beba rođeno izvan braka. Imaju 2 milijuna i 200 tisuća zatvorenika, najveću stopu zlouporabe droga, dok se 31 posto masovnih pucnjava u svijetu događa u Sjedinjenim Državama. To je njihova socijalna situacija”, dodao je.

Vrhovni vođa savjetuje svima da ih ne zadivi navodna vanjska slava Sjedinjenih Država.

“Zato pazite da ne slavite neprijatelja. Naravno, ne možemo ih ni podcijeniti, ali oni nisu toliko jaki i pate zbog mnogih problema. Nitko se ne bi trebao bojati očigledne veličine Sjedinjenih Država, ni njihove veličanstvenosti ni bogatstva njihovih vazala u Perzijskom zaljevu. Njihova stvarna moć je mnogo manja od buke koju prave. Nitko se ne bi trebao bojati prividne veličine SAD-a. To je velika pogreška”, rekao je vođa Islamske revolucije.

Naposljetku, Ajatolah Hamnei je podsjetio svoju publiku na brojne neuspjehe SAD-a u njihovoj politici protiv Irana.

“Njihove zavjere obično im se vraćaju tako da su na kraju štetile njihovoj politici i sigurnosti. Ekonomski stručnjaci u SAD-u putem svojih medija upozoravaju svoje političare da će ovaj pritisak dovesti do ekonomskog buma u Iranu. Postoje sile koje nastoje ostvariti svoje ciljeve tako što unose pomutnju, ali je njihova moć mnogo manja od one koju tvrde da posjeduju. Milijarde dolara su potrošili protiv nas, a ništa nisu učinili”, rekao je vođa Islamske revolucije ajatolah Hamnei na kraju govora, koji je objavljen na njegovoj službenoj internetskoj stranici.

Khamenei / News

 

Ajatolah Hamneipregovori
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kaos
4 godine prije

Ajatolah govori o necemo,a na sto nema nikakvog utjecaja.Sadam Husein nije imao oruzje za masovnu upotrebu,ali americki,englesk,francuski i drugi politicari rekli da ima i nagomilali su vojsku u persijski zaliv i sve ostalo je povijest. Razorena zemlja,pobijeno stanovnistvo,oteto sve sto su mogli odvuci ,a Sadama objesili i sada stalno snimaju filmove i serije kako su rasturili Irak. To se dogodilo i mnogim drugim zemljama pocevsi tamo od Koreje, Vijetnama GrenadeNpa sve do Libije, Egipta, Sirije, Yemena, Afganistana itd,pa na redu je i Iran ali to ceuciniti kad sami odluce da ih treba razorit.Sadam Husein se je stalno hvaliso sa svojom vojnom snagom,a pao je za manje od 15 dana. Iran je gotov,ali zaliti je da nisu napravili atomsku bombu pa bi ih ostavili na miru kao Pakistan i Indiju, jer gdje god atom eksplodira doslo bi nesto i do Amerike,a i Rusija nemoze dozvolit da im nuklearno oruzje eksplodira u… Čitaj više »

Har Megiddo
4 godine prije

Ovo je definitivno najjače:

“Prvo, nije petkom, već subotom. Drugo, nije u Teheranu, nego u Parizu.”

Moreno
4 godine prije

Po percepcijama masa, da je bilo sakrit ko ovo govori, nikome nebi palo na pamet kako to govori neki vjerski vođa bilo koje vjere, a najmanje ajatolah.

Mölltaler
4 godine prije

Ključna rečenica : “Važno je znati da je onaj koji izaziva buku prijeteći drugima zapravo slabiji nego što tvrdi”. Ili što bi se kod nas u narodu reklo, pas koji laje ne grize.

fenix
4 godine prije

Ajatolah odlicno sve rekao od pocetka do kraja netreba ih podcijeniti ali nisu ni oni mocni koliko se zele prikazati.

samo tako
4 godine prije

Analitički, dostojanstveno i hrabro.
Luđake željne rata strpati u ludnice

Fata
4 godine prije

Rata će sigurno biti na način kako se ne pamti. Ameri će udariti desetine puta jače po Iranu nego po Jugi. Ako se još koja zemlja umiješa onda ode sve u tpm.

Arf
4 godine prije

Citat stolječa, živa istina od ajatolaha: “Američki dužnosnici preferiraju interese cionističkog režima od bilo koje druge vlade. Mnoge njihove akcije se provode po nalogu cionista.”

shah reza
4 godine prije

presvijetli gospon kameni gledajte da obogatite uran u slijedečih par dana dok je moša zauzet s pjesmom evrovizije poslje će bit teže

Pera
4 godine prije

Svi znamo da celu prozapadnu hemisferu porobili judejci cionisti, na osnovu duznickog ropstva. Prvo moras uzeti od mmf kredite, koje vise nemozes placati, a ako se pobunis, slede ti satanske nato legije da te kazne, kao unazad 30 godina. Ko bas nezna koje su zemlje : sve zemlje nato pakta, izdvojeno : sad, eu, komonvelt itd. Izrael i arapi, braca po muskoj liniji, na dva mesta, po Semu, sinu Nojevom /semiti/ i po Avramovom sinu ismailu od sluskinje Agare. Pljackaju i otimaju po bliskom istoku gde stignu, momentalno saudijci kupuju avione, a izraelci pilotiraju, unistavajuci Jemen, jer u njemu ima najvece rezerve nafte. Budite sigurno da Iranci mogu doseci Izrael ! Cionisticka stamparija novca, americke federalne rezerve, stampa i dostavlja svakog meseca oko 15 milijardi dolara svojoj braci u Izrael. Sto neko ovde rece, ni Putin nesme javno ovo da kaze, nazalost je istina. Kad javno, kao drzava, Rusi ili… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI