Aktivirani PVO sistemi kod Krimskog mosta

Krimski most
32 komentara

Sistemi protivvazdušne odbrane aktivirani su u gradu Kerču, u blizini Krimskog mosta, saopštio je u četvrtak uveče savetnik guvernera Krima. Video snimci koji kruže društvenim mrežama pokazuju ono što izgleda kao projektil koji probija noćno nebo i zvukove eksplozija.

Oleg Kričkov je objavio kratku poruku na svom Telegram kanalu, rekavši da su, prema preliminarnim informacijama, „protivazdušni i odbrambeni sistemi aktivirani u Kerču. Nema opasnosti za grad i most. ”

Čuo se zvuk sličan grmljavini, zbog čega su se upalili alarmi na automobilima, javila je ruska agencija TASS pozivajući se na gradsko vijeće Kerča.

Korisnici društvenih mreža dijele video zapise koji navodno prikazuju incident. Snimak prikazuje svijetli objekat koji se kreće po noćnom nebu koji izgleda kao projektil, a neki video snimci također snimaju zvuk jedne ili nekoliko eksplozija.

Operater Krimskog mosta, koji povezuje poluostrvo sa kopnom Rusije, rekao je novinarima da nije bilo prekida saobraćaja duž transportne arterije.

Vladimir Rogov, član ruske vojno-civilne administracije u ukrajinskoj regiji Zaporožje, rekao je na svom Telegram kanalu da je „prema preliminarnim podacima ukrajinski dron oboren daleko od Krimskog mosta. On je dodao da nema izvještaja o žrtvama ili materijalnoj šteti.

Aktivnosti u četvrtak uveče odvijaju se usred niza incidenata na Krimu nedavno.

U utorak je na meti privremenog skladišta municije na sjevernom Krimu, kako je rusko Ministarstvo odbrane nazvalo čin sabotaže.

Municija uskladištena na licu mjesta eksplodirala je, uzrokujući oštećenja na dalekovodima, elektrani, željezničkoj pruzi i nekoliko stambenih kuća.

Prošle sedmice, požar na vojnom aerodromu u blizini odmarališta Novofjodorovka i talas eksplozija koji je uslijedio odnio je život jednog civila, a još 14 ljudi je povrijeđeno.

Ruske vlasti nisu prijavile nikakve nalaze koji bi ukazivali na lošu igru ​​iza vatre.

Premda su prezali od preuzimanja odgovornosti, nekoliko najviših zvaničnika u Kijevu je nagovijestilo da su ukrajinske snage možda stajale iza incidenata. Upozorili su i da se na Krimu u bliskoj budućnosti može očekivati ​​još ovakvih požara i eksplozija, a zaprijetili su i da će gađati Kerčki most.

Američka vlada je Ukrajini dala zeleno svjetlo da cilja na Krim, objavio je list Politico pozivajući se na zvaničnika Bidenove administracije.

Kerečki mostKrimrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Part1
1 godina prije

Rusi su previse mekani. Tako se ne vodi rat. (CNN) Na internetu se pojavio novi video koji prikazuje ruska vojna vozila unutar turbinske hale povezane s nuklearnim reaktorom u ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Zaporizhzhia, gdje je pojačano granatiranje ( od koga ? ) potaknulo strahove od nuklearne katastrofe. Zapadne novine priznaju da je elektrana u rukama Rusa I uspiju ubjediti prosjecnog covjeka da Rusi garantiraju elektanu. To je posljedice njihovog ponavljanja fake news 10 tisuca puta.

Roky
1 godina prije

Ovaj projektil je promasio po obicaju ruski PVO to tako radi.

zapadni neimac
1 godina prije

HIMARS time. Puno nešto u zadnje vrijeme gori dole na Krimu i u Rusiji. Ili je to opet onaj kuhar sa opuškom. A da se kuhar odvikne pušenja i promjeni zanimanje.

Darko
1 godina prije

Vrijeme je za tepih avio bombi na Kijev i leglo štakora Zelenskog..

tihobl
1 godina prije

Darko rusi dobro rade sto ne zure. Ukrajina je crna rupa koja usisava sve oko sebe. Rusi su donirali Kijevu preko 60 milijardi za 20 godina, do janukovica. A onda su odovrili jos 17 milijardi od cega su 3-4 poslali.
Sacekaj jesen i zimu, Kijev ce isisati budzete svojih mentora. Tusi ne moraju raditi nista, ne napadati, samo cekati i braniti se od slavnih kontraofanziva. Zapad ima dva izbora – ili da ih Kijev isisa, ili da ga amputiraju od sebe (u tom slucaju narod ce zbaciti Zelenskog i sebe proglasiti velikorusima kako bi se nakacili na drugu sisu).

tihobl
1 godina prije

У Еноргодару је ухапшено двоје украјинаца коју су наводили артињеријску ватру за ВСУ. Обојица су радила у нуклеарним електранама, саопштило је Министарство унутрашњих послова региона.

hiber
1 godina prije

Koji most? To je pitanje vremena. Putler je smjenio glavnog zapovjednika Crnomorske flote Osipova jer stvari neumitno idu u tom smjeru. Ako ga ne sruše ukrainci, srušiti će ga sami, sada već bivši, prorusi, budući se sve pretvorilo u noćnu moru. To je bilo očigledno kada je Moskva otišla put dna, a za mornare je to bio znak zle kobi. Da ne spominjemo odgodu proslave crnomorske obljetnice zbog pogotka dječjeg drona.

Max
1 godina prije

Ukrajinci su sve odvažniji pod vodstvom svojih Zapadnih gospodara ali što ako Rusi počnu ravnati sve?

nessy
1 godina prije

Ruske vlasti nisu prijavile nikakve nalaze koji bi ukazivali na lošu igru ​​iza vatre.?????

Vanja
1 godina prije

Loše mu se piše.

Krle
1 godina prije

Uz sve dokazane zločine, laži, prljave igre, nacističku politiku, zanimljivo je vidjeti likove koji se otvoreno svrstavaju na stranu Ukrajine, potpuno ignorišući činjenicu da su oni 8 godina otvoreno ubijali svoje građane, ukinuli im ljudska prava, uskratili sredstva za život i uklonili političke neistomišljenike. Da su svojim građanima, jer smatraju Krim Ukrajinskim, uskratili vodoopskrbu, radili sabotaže, uništavali infrastrukturu, ….

Možda oni i ne vole Ukrajince, možda ih i mrze, samo Ruse baš jako mrze i slaviće svakog zločinca i svaki zločin uperen protiv njih.

Darko
1 godina prije

Za svaku ukrajinsku raketu ispaliti sto raketa na Kijev za odmazdu pa da vidimo do kada će ukrajinska bagra razarati tamo gdje se narod ne slaže s tom fašističkom gamadi? Rusi što čekate, derite te američke pijune..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI