Alžirski liječnici svjedoče o skoro 100 postotnoj efikasnosti klorokina protiv Covid-19

Klorokin - Alžir
25 komentara

Šefovi odjela za zarazne bolesti bolnica u Blidi i u Alžiru, tvrde da protokol temeljen na klorokinu, kojeg su primijenili u liječenju bolesnika s koronavirusom, daje pozitivan rezultat “gotovo uvijek”, izvještava lokalni tisak.

Kritiziran u nekim zemljama, liječenje Covid-19 s hidroksiklorokinom u kombinaciji s azitromicinom, kojeg je profesor Didier Raoult od početka pandemije branio, pokazao je “gotovo potpunu” učinkovitost u Alžiru, kažu stručnjaci za lokalni tisak.

U bolnici Boufarik u regiji Wilaya (Blida), zapadno od Alžira, 150 od 300 pacijenata hospitaliziranih od 23. ožujka zbog novog koronavirusa, oporavilo se zahvaljujući terapijskom protokolu klorokina. Dr. Mohamed Yousfi, voditelj odjela za zarazne bolesti, prenosi pozitivni informacije listu Tout Sur l’Algérie (TSA).

“90% slučajeva vrlo je dobro reagiralo na ovaj protokol liječenja koji je preporučilo Ministarstvo zdravlja”, rekao je, ističući da su “nedavni rezultati analiza za ove pacijente pokazali potpuno ozdravljenje. ”

Što se tiče ostalih pacijenata, specijalist objašnjava da su bili isključeni iz terapijskog protokola zbog kardiovaskularnih bolesti ili nepodnošenja lijeka. “Potonji su stavljeni na antivirusne lijekove, koji se koriste u liječenju HIV infekcija i koji su dali vrlo zadovoljavajuće rezultate”, rekao je liječnik.

Identične rezultate imamo u bolnici u gradu Alžiru. Šef odjela za zarazne bolesti u bolnici EL Kettar u Alžiru, profesorica Nassima Achour, jamči da je više od 85 pacijenata, svih dobnih skupina kombinirano, hospitaliziranih na njenom odjelu, liječeno klorokinom u kombinaciji  antivirusnim lijekovima koji se koriste u liječenju HIV-a.

Prema njenim riječima, protokol zasnovan na hidroksiklorokinu pokazao je “gotovo potpunu učinkovitost”, podvlačeći da zdravstveno stanje pacijenata “iz dana u dan pozitivno evoluira”.

Sa svoje strane, generalni direktor Nacionalnog instituta za javno zdravstvo (INSP), prof. Lyes Rehal naglasio je da je terapijski protokol utemeljen na klorokinu, koji je preporučilo Ministarstvo zdravlja, u većini slučajeva pokazao svoju učinkovitost.

U istom je kontekstu precizirao da je 69,4% od 5.000 liječenih pacijenata, od 24. ožujka do danas, podvrgnuto liječenju klorokinom u razdoblju od najviše 10 dana.

“21,3% gore spomenutog uzorka liječilo se klorokinom u periodu od 5 do 6 dana, a samo 1,8% je primilo ovaj tretman u periodu od jednog do 5 dana”, Rekao je Pr Rehal, koji je također član Znanstvenog odbora za praćenje evolucije pandemije koronavirusa.

Ministar zdravlja, Abderrahmane Benbouzid, izvijestio je o dostupnosti više od 250 000 kutija klorokina na razini Središnje ljekarne (PCH), ocjenjujući da je ta količina “dovoljna” za nove slučajeve, dok se čeka razvoj domaće proizvodnje u narednim danima.

Sa svoje strane, generalni direktor tvornice CPCM Pharma u Lakhdariji, jedini proizvođač klorokina u Alžiru, Abdelhakim Bouzid, rekao je da će prva količina sirovine za proizvodnju ovog lijeka biti primljena u narednim danima, navodeći da će tvornica u početku proizvesti 460.000 kutija ovog lijeka u svibnju i 300.000 u srpnju i kolovozu, ukupno više od 700.000 kutija.

Glasnogovornik Znanstvenog odbora za praćenje evolucije pandemije koronavirusa, Djamel Fourar, rekao je u četvrtak na APS-u da su se pacijenti oporavljali nakon što su bili podvrgnuti terapijskom protokolu utemeljenom na klorokinu.

AlžirCOVID-19KlorokinKoronavirus
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tomi
3 godine prije

Dosadio i logicno vise sa zgoljavom koronom nego recite vi nama sta je sa NS2 malo se zaboravilo nato

Nole
3 godine prije

Padaj silo i nepravdo,
Narod ti je sudit zvan.
Bjež’te od nas noćne tmine,
Svanuo je i naš dan.

Medo
3 godine prije

Klorokin nevalja, prejeftino, Bill Gates se ljuti.

mislim
3 godine prije

ako ta terapija s klorokinom tako dobro radi. onda je gotovo sa koronom, nek to još stožer provjeri sutra, a ako je sve ok ,onda preksutra ukidaj sve mijere.

Hamer
3 godine prije

Pod hitno blokirati Alžir lažu treba se obratiti faktografu

istrazuj
3 godine prije

“… svjedoče o skoro 100 postotnoj efikasnosti klorokina protiv Covid-19 …” . Meni stvarno nije jasno sto to oni “lijece”?… … Mozda lijece prehladu? Mozda upalu pluca? Mozda glavobolju? … ili bilo koji od simptoma tzv “virusa CioVid19″…. Medjutim – definitivno – ne mogu biti efektivni protiv virusa – koji po svim naucnim radovima (pocevsi od ona prva 3 kineska!) – naprosto – NE postoji! Dakle tzv “virus Covid19” – ne postoji! Dokumentovani dokazi (tj naucni radovi) za takvo sto – dostupni su populaciji cijele planete, a dr Kaufman je upravo o tome juce odrzao prezentaciju. Svako ko je zainteresovan i ne vjeruje njegovim tvrdnjama (sto je odlicno takodjer!) – moze sam samcat – da se referise na te naucne radove (sa prvim “zrtvama korone” u Wuhanu) – te da pobije njegove tvrdnje. Nadam se da i ovdje ima mirkobiologa, virusologa koji su zeljni naucne istine – a ne da… Čitaj više »

Bosanac
3 godine prije

Ako je Covid-19 ‘walter’ (prevara), onda ga i casa limunade moze izlijecit

Tak
3 godine prije

Pa zar nisu rekli da Hidroklorokvin + cink + sumamed davaju i u Fran Mihaljeviću. Samo se o tome previše ne govori. Dr. Zelenski iz New Yorka tvrdi da u bolnici u kojoj on radi davaju tu kombinaciju i da je treba davati što prije se posumnja na koronu.

Me and I
3 godine prije

Lijek je povucen iz svih apoteka za lijecenje pacijenata od korone. Cak i zamjene. Pacijenti kojima je propisan kao obavezan zbog osnovne bolesti ne mogu doci do njega i ne uzimaju ga. Onaj koji se ne iskoristi ce biti neupotrebljiv, a mnogima ce se zdravstveno stanje pogorsati tokom neuzimanja lijeka. Ni specijalisti nemaju odgovor. Drzava ne može da ga nabavi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI