Amazon odbija plan za zabranu plaćanja Visa karticama

Amazon i Visa
1 komentar

Tvrtke pokušavaju riješiti spor oko naknada za plaćanje u Velikoj Britaniji

Američki maloprodajni div Amazon rekao je da će nastaviti prihvaćati kreditne kartice Visa izdane u Velikoj Britaniji na svojoj britanskoj web stranici, dodajući da surađuje s Visom na rješavanju spora oko naknada koje prikuplja pri svakoj kupnji.

Očekivalo se da će Amazon spriječiti britanske online kupce u korištenju kreditne kartice Visa na svojoj platformi, s početkom od 19. siječnja. Međutim, u e-poruci kupcima od ponedjeljka, tvrtka je rekla kako “blisko surađuje s Visom na potencijalnom rješenju”.

Šokantna objava objavljena je u studenom, kada je internetski trgovac optužio Visu da naplaćuje “visoke naknade” za obradu transakcija kreditnim karticama. Visa je rekla da je “vrlo razočarana” tim potezom i obećala da će raditi na rješavanju problema s Amazonom.

Trgovac se navodno protivio povećanju međubankovnih naknada, dodatnih prekograničnih troškova, koje su se navodno pet puta povećali od Brexita. Naknade, koje plaća sam Amazon ili trgovci na platformi za trgovanje, ili bi smanjile marže ili povećale cijene ako bi se prenijele na kupce.

Još nije jasno je li posljednja odluka konačna ili privremena.

“Uvedemo li bilo kakve promjene u vezi s Visa kreditnim karticama, obavijestit ćemo vas unaprijed”, rekao je Amazon.

U međuvremenu, Visa je također izdala kratku izjavu u kojoj kaže: “Kupci Amazona mogu nastaviti koristiti Visa kartice na Amazon.co.uk nakon 19. siječnja, dok mi blisko surađujemo kako bismo postigli dogovor.”

Potencijalno uklanjanje kartica, koje izdaje Visa s maloprodajne platforme u Velikoj Britaniji, bilo bi vrlo skupo za obje tvrtke. Procjenjuje se da bi Amazon mogao izgubiti gotovo 1,4 milijarde funti (1,91 milijardu dolara) ako otkaže plaćanja Visau na svojoj stranici.

Gotovo 90 % britanskih potrošača kupuje na Amazonu, prema istraživanju koje su proveli konzultanti Mintel prošle godine.

AmazonVelika BritanijaVISA
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Preveliki gubitak.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI