Američke ankete otkrivaju vodstvo Republikanaca u utrci za 2024. godinu

Ron DeSantis
11 komentara

Većina birača GOP-a u Kaliforniji želi vidjeti guvernera Floride Rona DeSantisa kao stranačkog predsjedničkog kandidata

Većina republikanaca u saveznoj državi Kaliforniji favorizira guvernera Floride Rona DeSantisa kao stranačkog kandidata u predsjedničkoj utrci 2024., dok je bivši predsjednik Donald Trump na drugom mjestu. Kao što su neki mediji istaknuli, birači GOP-a iz Golden Statea mogli bi igrati ključnu ulogu u određivanju tko će se kandidirati za predsjednika tijekom republikanskih predsjedničkih predizbora za godinu dana. Anketu je između 14. i 20. veljače proveo online Berkeley Institute of Government Studies, odnosno Institut za vladine studije Berkley (IGS), a ispitano je 1755 registriranih Republikanaca u Kaliforniji.

Oko 37% ispitanika reklo je da bi podržali DeSantisa, a Trumpa je dobilo 29%. Ostali republikanski kandidati, uključujući bivšu američku izaslanicu pri UN-u Nikki Haley i bivšeg potpredsjednika Mikea Pencea, mogli bi računati na potporu najviše 7% birača GOP-a u Kaliforniji, pokazalo je istraživanje.

Među republikanskim glasačima u državi s fakultetskom diplomom, DeSantis uživa omjer podrške veći od dva prema jedan u odnosu na Trumpa. U podskupini koju čine oni koji su 2020. glasali za Trumpa, DeSantis također vodi s 11 bodova.

“U njegovim redovima ima ozbiljnog prebjega”, primijetio je Mark DiCamillo, direktor IGS Poll-a, dodajući da su “ovi birači sada više na strani DeSantisa nego Trumpa”. Očekuje se da će guverner Floride održati govor u Kaliforniji, u predsjedničkoj knjižnici Reagan Library u Simi Valleyju, kao i na prikupljanju sredstava za GOP okruga Orange 05. ožujka.

Los Angeles Times izvijestio je, pozivajući se na izvore upoznate s DeSantisovim planovima, da će se političar sastati s bogatim republikanskim donatorima. Prema novinama, predizbori republikanske stranke u Kaliforniji zakazani za ožujak 2024. mogli bi odigrati ključnu ulogu u odlučivanju tko će pobijediti na stranačkoj nominaciji. Očekuje se da će Golden State imati najveće izaslanstvo na republikanskoj nacionalnoj konvenciji 2024. u Milwaukeeju, tvrdi se u članku.

Štoviše, Kalifornija je dom brojnim imućnim donatorima, istaknuo je The Times. Centar za responzivnu politiku procijenio je da je doprinos države Trumpovoj kampanji 2020. iznosio više od 92 milijuna dolara. Još jedna anketa, koju je proveo Yahoo/YouGov ranije ovog mjeseca, dala je slične rezultate, sugerirajući da Trump ima samo male šanse pobijediti DeSantisa, s time da ovaj drugi ima četiri postotna boda prednosti. Istraživanja pokazuju da je Trump izgubio značajan dio svoje baze podrške nakon kongresnih izbora u studenom, na kojima su kandidati koje je podržavao bivši predsjednik prošli lošije od očekivanog.

anketarepublikanciRon DeSantisSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
1 godina prije

Bit ce dobro ako nistarija Biden ne zavrsi na dozivotnoj..

Zvrk
1 godina prije

Ron svetac, junak našijeh logičara. Samo što njegova vanjska politika neće puno odudarati od Trumpove, dakle okomiti se na Kinu. Od osvih repsa mlađe generacije vidim njega ili onog Teda Cruza kao buduće predsjednike.

Mahatma
1 godina prije

Republikanci moraju naučiti varati inače će Trump bit posljednji republikanski predsjednik.

Siki
1 godina prije

Ma razbit ce Republikance iznutra. Podijeli pa vladaj sistem koji uvjek pali.

Max
1 godina prije

Ron de Santis je vitez dobra Trump isluženi mlijarder. Biden senilni pedofil, Izbor je jasan

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Da vidimo to — NA BROJANJU 😁

dulebg
1 godina prije

Аl ima ona dobra karikatura – kako pišaju Tramp i Bajden: Tramp parabolično, Bajden isto – sa jednom vodoravnom korekcijom od 20%.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI