Američki borbeni avion srušio se u blizini Južne Koreje

F-16
6 komentara

Američki borbeni avion F-16 srušio se u vodama u blizini Južne Koreje, potvrdila je američka vojska. Incident je treći put da se američki ratni avion srušio u regionu za manje od godinu dana.

Pilot borbenog aviona bio je primoran da napusti avion i katapultirao se iz aviona u srijedu rano ujutro, a F-16 je pao u vode kod obale Gunsana u Južnoj Koreji, u blizini vašingtonske zračne baze Kunsan, izvijestio je Yonhap.

“Informacije o uzrocima vanrednog događaja tokom leta neće biti dostupne do zaključenja detaljnih sigurnosnih i nesrećnih istraga,” rekao je pukovnik Matthew C. Gaetke, komandant 8. borbenog krila.

“Sada ćemo fokus prebaciti na pretragu i izvlačenje aviona”, dodaje se u saopštenju, hvaleći spasilačke snage Seula za brzi oporavak američkog pilota, koji je prevezen u medicinsku ustanovu na “procjenu”.

Pad je uslijedio nakon sličnih incidenata koji su uključivali isti tip borbenog aviona posljednjih mjeseci, dok je još jedan F-16 pao iznad Žutog mora tokom vježbe u decembru. Taj avion je takođe bio baziran u Kusanu kao deo američkog 8. borbenog krila.

U maju se još jedan F-16 srušio u blizini zračne baze Osan na sjeverozapadu zemlje. Zvaničnici su otkrili nekoliko detalja o incidentu, ali su rekli da je pilot učestvovao u rutinskoj obuci tokom nesreće i da se bezbedno katapultirao.

F16Južna KorejaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
xyz
2 mjeseci prije

Kanta govana……

ze d
2 mjeseci prije

vježba za ukrainu

Max
2 mjeseci prije

Dobar ali star avion.

Ringo10
2 mjeseci prije

Odlicno

Dawor
2 mjeseci prije

🇺🇲 opet preživjelo ??
Ma “bože” prokleti …. u usta ti se poseremo !!!!
😡😡😡😡😡

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI