Američki novinar o ratovima njegove zemlje: “Masovne grobnice zovemo kolateralnom štetom”

Drone - Jemen - poruka
15 komentara

Američki novinar je napisao kako se masovne grobnice u ratovima njegove zemlje nazivaju “kolateralnom štetom”.

“Koliko je djece do sada pokopano u masovnim grobnicama koje nazivamo kolateralnom štetom?”, pita se novinar i pisac Robert Kohler.

Kada je novinar Fox Newsa ruskog predsjednika Vladimira Putina nazvao “ubojicom”, Donald Trump je odgovorio: “Što ti misliš, da je naša zemlja je tako nevina?“.

Imamo puno ubojica (u SAD-u),… previše“, rekao je novi američki predsjednik.

Pisac i novinar Robert Koehler je u članku za The Huffington Post podsjetio kako su te izjave uzrokovale prilično zgražanje u američkoj javnosti. Mnogi nisu htjeli da Trump njihovu zemlju stavlja na istu moralnu razinu s Rusijom.

Šteta što ne možemo pitati Nawar Al-Awlaki, 8 godina, za njeno mišljenje koja su ubojstva gora, ona američka ili ruska“, rekao je kolumnist.

Podsjetio je da je djevojčica umrla jer je do smrti iskrvarila od rane na vratu, tjedan dana prije razgovora s Trumpom, tijekom katastrofalnog američkog napada na Jemen, kada je poginulo 23 civila.

Pisac je istaknuo da je akcija, iako ju je ovlastio Trump, bila planirana nekoliko mjeseci ranije. Tijekom operacije je ubijeno i jedno novorođenče.

Koliko djece je do sada pokopanu u toj masovnoj grobnici koju zovemo kolateralna šteta?“, upitao je kolumnist.

Koehler je podsjetio i da je i stariji brat djevojčice, Abdulrahman Awlaki, ubijen sa samo 16 godina, i to u napadu bespilotne letjelice kojeg je u Jemenu 2011. naredio Barack Obama. To se dogodilo samo dva tjedna nakon što je otac dvoje djece, navodno vođa Al-Qaede i američki državljanin, ubijen u drugom napadu, također bespilotnom letjelicom.

Ali, politika naših ubojica s bespilotnim letjelicama, zračni udarima i našim ratovima je omekšati i opravdati zločine koje su počinili“, napisao je novinar.

Podsjetio je da se i dalje “odbija preuzeti službena odgovornost” za posljedice rata u Iraku.

“Zemlja je uništena, puna mrtvih, izbjeglica i terorizma. No, prilično smo fleksibilni prema svemu, jer ipak ćemo donijeti demokraciju u Irak“, našalio se Robert Koehler na ovu tužnu temu.

Što se tiče nedavnih riječi novog stanara Bijele kuće, Koehler tvrdi da je “Trump u intervjuu za Fox News neočekivano i nepredvidljivo ispljunuo dio istine, a kritičari su, puni indignacije, samo micali glavom”.

Međutim, novinar tvrdi da Trump, čija se potpora temelji se na “izuzetnosti” Sjedinjenih Država, “igra neobičnu igru” i optužuje ga za “rasizam i licemjerje“.

U svom rasizmu i licemjerju, Trump otkriva licemjerstvo medija i vojno-industrijskog kompleksa? Je li je novi predsjednik na neki način uključen u smrt djece koju će kasnije naručiti?” na kraju se pita Robert Koehler.

licemjerstvoMedijiRobert KoehlerThe Huffington Post
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Majkl Đordan
7 godine prije

Licemjerje “izuzetnih” je epskih razmjera.

Lila
7 godine prije

Ipak se kraće. Još prošle godine ovakav članak u USA bi bio nezamisliv

laki
7 godine prije

i uvijek žrtve muslići

Alen
7 godine prije

Svemu dodje kraj pa doci ce i usa…

mars
7 godine prije

Kažu 500 000 mrtve djece do sada u Iraku. Ali je ga, isplatilo se – reče ona češka Amerikanka, koja je uz to i jevrejka, pardon, katolkinja, izvinjavam se, odnedavno muslimanka.

Душан Кокорин
7 godine prije

Шта је употреба осиромашеног уранијума?Шта је напад на независне државе без одобрења СБУН?

nupl
7 godine prije

‘It’s a FALLACY’ John McAfee shuts down ‘manipulative’ FBI claims of Russian hacking CYBERSECURITY tycoon John McAfee has blasted claims Moscow was involved in hacking the US presidential election, insisting it was “not the Russians”. By AJAY NAIR If the US Government believes the Russians, the Chinese, the Iranians do not already have all of our secrets because of their hacking technologies, then our government is deluding itself.” The 71-year-old also accused the US Government of hacking influential figures within the US itself. He said: “I have no privacy and neither do you, Larry. If you think that just because you’re not a political activist or not speaking out against a government agency that they may not be looking into your life – I know that they are. “Why? You are an important person, you influence millions of Americans, so of course, they want to know what you’re thinking, what… Čitaj više »

nupl
7 godine prije

Thus, McAfee believes, the whole “Russian hacking” narrative is either “propaganda intended to incite the American people, to anger toward Russia for some reason, or our intelligence community is so ignorant and naïve that they should all be replaced.”

Jupiter
7 godine prije

Kada se u ime demokratije, komunizma, verskog fanatizma ubija po celoj planeti i to se proglasi
koleteralnom štetom.To govori kakva su to bolesna društva. Na žalost postoje prirodni zakoni
koji kažu ono što činiš drugima desiće se tebi.Ravnoteža mora da se uspostavi.

Garibaldi
7 godine prije

Maske padaju ….

Kobajaši
7 godine prije

Amerikanci i Rusi na istom nivou?
Neće biti jer se zna ko su fašisti, ubice, savremenog sveta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI