Američki Republikanci pronašli nove razloge za istraživanje Joea Bidena

Biden ljutit
13 komentara

Predsjednik je možda pogrešno postupao s povjerljivim dokumentima, rekla je senatorica Lindsey Graham

Republikanci su pozvali američkog državnog odvjetnika Merricka Garlanda da imenuje posebnog tužitelja, koji će istražiti moguće zlouporabe vladinih zapisa od strane predsjednika Joea Bidena. Žalba je uslijedila nakon što su brojni povjerljivi dosjei pronađeni u Bidenovom bivšem uredu, koji je koristio dok je služio kao potpredsjednik između 2009. i 2017. godine. Lindsey Graham, viši član Senatskog odbora za pravosuđe, tvrdi da bi Garland trebao pokrenuti istragu sličnu istrazi koja je u tijeku protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

“Mislim da ako vjerujete da je poseban odvjetnik neophodan kako bi se javnost uvjerila o rukovanju povjerljivim dokumentima od strane Donalda Trumpa, trebali biste primijeniti posebnog odvjetnika na pogrešno postupanje s povjerljivim dokumentima od strane predsjednika Bidena dok je bio potpredsjednik”, rekao je republikanski senator za Fox News.

Senator Josh Hawley također je pozvao na istragu o Bidenu. “Ne možemo u ovoj zemlji imati dvije razine pravde. Ne može postojati jedno pravilo za Republikance, a drugo za Demokrate”, rekao je tijekom gostovanja na Fox Newsu. “Demokrati tvrde da su svi za jednakost. Što se ovoga tiče, bilo bi pravedno kada bi postojao poseban savjetnik.”

Bijela kuća priznala je u ponedjeljak da je u studenom u Bidenovom bivšem uredu u Washingtonu otkriven “mali broj” povjerljivih dokumenata. Prema američkim medijima, Garland je imenovao tužitelja Johna R. Lauscha Jr. da provede početnu istragu o ovom slučaju. Nekoliko američkih novinskih kuća citiralo je izvore u srijedu kako su Bidenovi suradnici otkrili najmanje jednu dodatnu seriju povjerljivih dokumenata na zasebnoj lokaciji koji su povezani s Bidenom.

Biden je u utorak rekao da je bio “iznenađen” kada je saznao za otkriće. “Ne znam što je u dokumentima”, rekao je predsjednik novinarima tijekom svog putovanja u Meksiko.

Incident je odmah doveo do optužbi koje su bile slične onima protiv Trumpa. Agenti FBI-ja izvršili su raciju u rezidenciji bivšeg predsjednika na Floridi u kolovozu, tijekom koje su se domogli gomile vladinih zapisa, koji uključuju povjerljive materijale. Garland je na kraju imenovao tužitelja Jacka Smitha kao posebnog savjetnika koji će istražiti Trumpa u vezi s dokumentima, kao i neredima na američkom Kapitolu 2021. u Washingtonu. Predsjednici u odlasku moraju vratiti sve predsjedničke zapise vladi jer se smatraju vlasništvom američkog naroda. Službeni zapisi bivših predsjednika pohranjeni su u Državnom arhivu. Trump je međutim zanijekao da je pogrešno postupao s povjerljivim dokumentima. “Kada će FBI pretresti stambene objekte Joea Bidena, možda čak i Bijelu kuću? Ovi dokumenti definitivno nisu deklasificirani”, napisao je Trump na svom Truth Social profilu u ponedjeljak.

BidenrepublikanciSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Dokumenta su uzeta nezakonito (razlog nije bitan) i pronađena su kod Bajdena – u to ne bi trebalo sumnjati. Ali zašto sada ovolika halabuka oko sitnice u odnosu na epske malverzacije u odnosu na predsedničke izbore? Odgovor na ovo pitanje možda najbolje pokazuje način rada Moćnika. Kako su ocenili da je došlo vreme za konflikt sa Rusijom bio im je neophodan Bajden pošto je ta konfrontacija agenda Demokrata dok Tramp (može se reći Republikanci mada među njima ima ratnih jastrebova koji bi napali bilo koga dok “kaplje” od proizvođača oružja) baš i nije bio raspoložen za to. Ovoga smo bili svesni i pre izbora a vreme je to samo potvrdilo. Pošto je Rusija nepovratno uvučena u konflikt, čak i ako se tenzija spusti (a biće takvih perioda) lako je sve ponovo pokrenuti provokacijama na terenu. Sada Moćnici žele da uvuku u sukob i Kinu, sve pripreme su obavljene ali Demokrate… Čitaj više »

gastarbajter
1 godina prije

Ima li se sta pisati o mom putku , pusti ove zapadnjake ?

alexosijek
1 godina prije

Prvo, Lindsey Graham je senator (imenica muškog roda) i teški glupan i lažovčina (jer to jest); drugo, zaista vjerujem kako Joe ne zna, već dugo on živi u magli neznanja…to čini situaciju izuzetnom i opasnom…lp

Herc
1 godina prije

Oni koji su ga postavili ,sad oće da ga se riješe jer je skroz prosviro

Vojni analitičar
1 godina prije

“Američki Republikanci pronašli nove razloge za istraživanje Joea Bidena”
Ne moraju oni tražiti razloge. Biden i mafijaška “duboka država” svakodnevno im bacaju u lice masu razloga ne samo za istraživanje nego i za kažnjavanje i fizičko eliminiranje te “dubokodržavne “demokratske” bagre.

I uzgred rečenoi neokonski šupak i samo deklarativni konzervativac i republikanac “senatorica” Lindsey Graham je muško unatoč tome što ima žensko ime i što je teška pizda.

MrKamenjarac
1 godina prije

….NA ELEKTRICNU STOLICU A SINCIC NEKA GA DRZI ZA RUKU…..

eukolonija
1 godina prije

Tek je igranka počela. Biće tu svašta. Biden je izgleda primio novce za dilanje povjerljivih podataka. Inače po američkim zakonima potpredsjednik Amerike ne smije otuđivati povjerljive podatke poput predsjednika

Max
1 godina prije

Mali ispravak Lindsey Graham je muškarac.

NOME
1 godina prije

Vrijeme je za Kamalu Haris…..ta zna “poso”…..

Gnostic
1 godina prije

Prakticirajući pedofil.

Boba Lazarević
1 godina prije

Izgleda da će elita baciti Joea pod autobus. Kamala je valjda konačno spremna da preuzme?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI