Američki saveznik pomaže u naoružavanju Rusije

Ruski tenk u Ukrajini
9 komentara

Velika ruska tvrtka inzistira na tome da kupuje samo rezervne dijelove, što znači da time ne krši izvozne kontrole otoka

Tvrtke sa sjedištem u Tajvanu prodale su Rusiji vrijednu opremu koja vrijedi više od 20 milijuna dolara, koja se može koristiti za proizvodnju oružja, tvrdi Washington Post, napominjući da je obrambeni sektor Moskve povećao kupnju posljednjih mjeseci. Citirajući “trgovačku evidenciju i ruske porezne dokumente” koje je pribavilo izdanje, Post je ukazao na entitete u ruskoj industriji oružja koji su potaknuli transakcije s Tajvanom, s jednom tvrtkom, I Machine Technology, koja je uvezla tehnologije u vrijednosti većoj od 20 milijuna dolara, koji su proizvedeni u Tajvanu od siječnja 2023. Strojevi su navodno poslani u 63 odvojene pošiljke.

“Strojevi proizvedeni u Tajvanu činili su praktički sav uvoz ruske tvrtke u prvih sedam mjeseci prošle godine, prema evidenciji. Prodaja tvrtke tijekom tog razdoblja bila je pretežno orijentirana prema ruskoj obrambenoj industriji”, dodale su novine, iako nije precizirao kako će se koristiti CNC strojevi.

Bivši američki dužnosnik za kontrolu naoružanja Kevin Wolf rekao je za Post da su takvi transferi vjerojatno prekršili sankcije, koje su uveli Washington i Taipei kao odgovor na sukob u Ukrajini. Međutim, izvršni direktor tvrtke I Machine Technology, Aleksej Bredikhin, ustvrdio je da to nije tako Umjesto toga, Bredikhin je rekao da su sve kupnje nakon siječnja bile samo za rezervne dijelove i da nisu bile u suprotnosti s tajvanskim kontrolama izvoza, koje su dodatno pooštrene početkom ove godine. “Ne kupujemo ništa od njih osim rezervnih dijelova”, dodao je.

Usprkos tome, američki je dužnosnik ustvrdio da su CNC strojevi “vrlo važni za izradu vojnih oruđa” i da bi mogli biti povezani s “krajnjom upotrebom za vojne svrhe”, uključujući proizvodnju bespilotnih letjelica. Drugi izvršni direktor jednog od tajvanskih producenata, Yu Ming Je, doveo je u pitanje autentičnost datoteka koje je dobio Post, te je također inzistirao da je prodaja bila u skladu s lokalnim zakonima. Nakon što je dobio pitanje o vezama s ruskom industrijom oružja, Yu je rekao da nije upoznat s takvim vezama s njegovom tvrtkom, dodajući: “Distributeri u osnovi imaju mnogo korisnika”.

Bliski strateški saveznik SAD-a i čest kupac američkog oružja, Tajvan se uglavnom pridržavao američkoj politici sankcija prema Moskvi, nametnuvši nekoliko slojeva kazni otkako je Rusija poslala postrojbe u Ukrajinu početkom 2022. Objavljujući svoj posljednji slijed sankcija, koje odražavaju one koje su već nametnule SAD i Europska unija, tajvansko Ministarstvo gospodarstva obećalo je da će “u načelu” blokirati sve zahtjeve za izvozne dozvole ruskim tvrtkama. Ministarstvo je odbilo komentirati je li takva prodaja opreme kršila izvozna pravila, ali je izjavilo da vlada planira izričito zabraniti prodaju tvrtki I Machine Technology.

rusijaSADtajvan
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 mjeseci prije

Najnovije vijesti: hrabar potez Tuckera Carlsona u Moskvu – može li spriječiti Treći svjetski rat? Zapanjujućim razvojem događaja, poznati novinar Tucker Carlson krenuo je u misiju povijesnih razmjera. Dok sudbina Ukrajine i svijeta visi o koncu, Carlson je stigao u Moskvu, u Rusiji, odlučan da intervjuira nikoga drugog do predsjednika Vladimira Putina. Može li ovaj hrabar potez biti ključ za okončanje rata u Ukrajini i sprječavanje prijeteće katastrofe Trećeg svjetskog rata? Čitajte dalje kako biste se udubili u ovu uzbudljivu priču o hrabrosti, novinarstvu i potrazi za mirom. Svijet je sa suspregnutim dahom čekao priliku da svjedoči događaju bez presedana – Tucker Carlson, neustrašivi novinar poznat po oštrim intervjuima i pristupu bez ograničenja, trebao bi sjesti s predsjednikom Vladimirom Putinom . Ovaj potez dočekan je s podjednakim uzbuđenjem i strepnjom, budući da nosi potencijal oblikovanja tijeka povijesti. Pozornica je spremna: neporecivo je da je sukob u Ukrajini eskalirao do opasnih… Čitaj više »

2 mjeseci prije

………Odbrojavanje počinje: iščekivanje ovog povijesnog intervjua je opipljivo. Milijuni gledatelja diljem svijeta s nestrpljenjem iščekuju trenutak kada će Tucker Carlson sjediti nasuprot predsjednika Putina i postavljati teška pitanja na koja treba odgovoriti. Ulozi su veći nego ikad, a ishod ovog intervjua mogao bi imati dalekosežne posljedice za globalni mir i stabilnost. Ujedinjujući glas: U svijetu podijeljenom političkim ideologijama i sukobljenim interesima, potraga Tuckera Carlsona za mirnim rješenjem ukrajinske krize nadilazi stranačke linije. To je pothvat koji ujedinjuje ljude iz svih društvenih slojeva u nadi da će izbjeći katastrofu i spriječiti strahote Trećeg svjetskog rata. Kako se odvija putovanje Tuckera Carlsona u Moskvu, svijet gleda bez daha. Ovaj hrabar potez dokaz je trajne snage novinarstva, potrage za istinom i nesalomljivog duha pojedinaca spremnih riskirati sve za veće dobro. Intervju s predsjednikom Vladimirom Putinom trebao bi biti odlučujući trenutak u povijesti i to je trenutak koji će pomno pratiti milijuni. U ovim… Čitaj više »

2 mjeseci prije

……….Ruski predsjednik Vladimir Putin hitno je zatražio hitan sastanak u Ujedinjenim narodima kako bi se raspravljalo o tekućem ratu na Bliskom istoku. Ovaj diplomatski obračun s visokim ulozima stavio je međunarodnu zajednicu pred dva oštra izbora, od kojih je svaki nosio monumentalne implikacije: ili Ujedinjeni narodi trajno izgaraju pred eskalirajućim sukobom ili Sjedinjene Države i Izrael poduzmu odlučnu akciju da zaustave rat. Ne postoji nedostižna treća opcija, a dok svijet gleda bez daha, budućnost Bliskog istoka visi o koncu.Rat na Bliskom istoku dosegnuo je točku ključanja, privlačeći pozornost cijelog svijeta. Putinov poziv na hitan sastanak u Ujedinjenim narodima dokaz je hitnosti i ozbiljnosti situacije. ………

Max
2 mjeseci prije

oćni zarađuju i j… sirotinju.

Zimek
2 mjeseci prije

Dronove stancaju 3d printerima. Ne cnc.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI