Američki senator tvrdi da bi Kijev mogao postati ruski grad

Kijev, Ukrajina
19 komentara

Demokrat Chris Murphy inzistirao je na tome da će Ukrajina izgubiti bitku protiv Moskve, ako Republikanci ne daju zeleno svjetlo za paket pomoći predsjednika Joea Bidena

Rusija bi mogla napasti druge dijelove Europe nakon pobjede nad Ukrajinom, ustvrdio je američki demokratski senator Chris Murphy, dok je pozivao republikanske zastupnike na odobravanje dodatnih financijskih sredstava za Kijev. Govoreći za NBC News u srijedu nakon odlaska Republikanaca s povjerljivog brifinga Senata o Ukrajini, Murphy je inzistirao na tome da će, ukoliko SAD ne nastave podržavati Ukrajinu, ona “izgubiti ovaj rat” i Kijev će postati “ruski grad”. Senator iz Connecticuta sugerirao je da će ruski predsjednik Vladimir Putin tada imati “zeleno svjetlo za prodor prema NATO-u i Europi”, osim ako SAD ne poduzmu nešto.

Murphy je osudio republikanske zastupnike, jer su odbili prihvatiti posljednji zahtjev predsjednika Joea Bidena za pomoć od 111 milijardi dolara, za koji je tvrdio da će “spasiti svijet od Putinove agresije”.

Moskva je više puta naglasila kako ne planira napasti NATO niti druge dijelove Europe te je umjesto toga primijetila da se vojni blok predvođen SAD-om nastavio širiti prema ruskim granicama. Ruski predsjednik Vladimir Putin također je naveo potencijalno pristupanje Ukrajine NATO-u kao jedan od ključnih razloga za pokretanje vojne operacije protiv Kijeva u veljači 2022. SAD su poslale Kijevu milijarde dolara usred rata s Rusijom. Od tog novca Kijev je financirao svoje oružane snage i članove vlade. Međutim, buduća potpora je upitna, jer se američki Kongres već nekoliko tjedana ne može dogovoriti u vezi Bidenovog paketa potrošnje za Ukrajinu i Izrael.

Republikanci su inzistirali na tome da će dati zeleno svjetlo za zakon samo ako Washington poveća potrošnju na američko-meksičkoj granici i ako uvede strože zakone o azilu i uvjetnom otpustu u imigracijskim postupcima. Zastupnici GOP-a također su naglasili da se o njihovim zahtjevima u biti ne može pregovarati, dok je senator John Cornyn izjavio: ”Ovo nisu tradicionalni pregovori, gdje očekujemo da ćemo doći do dvostranačkog kompromisa o granici. To je cijena koja se mora platiti da bi se dobio dodatak”. Republikanski otpor naišao je na oštre kritike Demokratske stranke. Biden je pozvao Kongres neka “odmah” riješi zastoj, rekavši da bi neuspjeh u podršci Ukrajini bio “apsolutno lud” i “protivan interesima SAD-a”.

S druge strane, američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan ustvrdio je da bi protivljenje “borbi za slobodu u Ukrajini” značilo dopuštanje Putinu da pobijedi.

Kijev je naglasio da mu je očajnički potreban novac Washingtona. Andrey Yermak, šef stožera predsjednika Volodimira Zelenskog, upozorio je da bi kašnjenja američke pomoći moglo značiti poraz za ukrajinske snage.

rusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Izuzetni se inače toliko grče za korist Ukra da ukrajinskih izbjeglica u SAD ima – 2.402.

Da, niti dvije i pol tisuće!
Podaci sa krajem prošlog mjeseca.

U travnju 2022. izuzetni su obećali da će ih primiti 100.000.

A ovi i dalje ginu kao muhe za njihove interese.
Teško je shvatiti mentalni sklop Ukra – nigdje logike.

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Kiev može bit samo i jedino ono što ljudi , koji tamo žive , vele da jesu ! Nikakova Russia , Američki serator , niti bilo tko drugi na svijetu to ne može nametnuti . Isprazna tlapnja 👎

Alex
4 mjeseci prije

Kijev je grad Kijevljana i to će uvijek i biti.

abc
4 mjeseci prije

Kijev je več odavno ruski grad. Samo ga treba očistiti od izdajničkih prozapadnih nacista i fašista.

Darko
4 mjeseci prije

I ostati će tada američka govna bez svih svojih investicija u Ukrajini 🙂

Max
4 mjeseci prije

Jenkiji navalili s plašenjem.

Karma
4 mjeseci prije

Najveca pljacka americkih radnika i svih njenih poreznih platisa. Hazarsko zlo rata za klanje rodjaka ukra i rusa.

Jomla
4 mjeseci prije

Još malo nebuloza, ‘aj’mo dalje 😛 😛

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI