Američki tehnološki divovi navodno surađuju sa kineskim tvrtkama za praćenje

Praćenje svjetski giganti i Kina
7 komentara

U listopadu 2019. Washington je stavio nekoliko kineskih tvrtki, zaduženih za razvoj umjetne inteligencije na svoj ”entitetski popis”, kako bi im ograničio pristup američkoj tehnologiji, na istu crnu listu na kojoj je kineska tvrtka Huawei.

CNBC je citirao izvješće Top10VPN prema kojem Amazon, Google i Microsoft spadaju u niz američkih tvrtki koje su etiketirane kao tvrtke koje pružaju “osnovne internetske usluge koje pokreću” internetske stranice kineskih nadzornih tvrtki, koje su optužene za kršenje ljudskih prava.

Top10VPN je internetska stranica koja služi za pregled usluga virtualnih privatnih mreža (VPN) i koja se bavi pitanjima vezanim za privatnost.

Simon Migliano, voditelj istraživanja u Top10VPN, citirao je CNBC kako “pružanjem bitnih web usluga ovim kontroverznim kompanijama, američke tvrtke igraju ulogu u širenju visoko invazivnih proizvoda za nadzor, koji mogu potencijalno narušiti ljudska prava širom svijeta”.

Ustvrdio je da “usprkos nastojanjima Trumpove administracije da razdvoji američki i kineski tehnološki sektor, kontinuirana prisutnost američkih tvrtki u diskretnijim postavkama pokazuje da suradnja dviju zemalja ostaje”.

Top10VPN posebno je izdvojio Amazon i Google, koji su navodno pružali internetske usluge Dahua Technology i Hikvision-u, dok su Microsoftove usluge navodno koristili kineski startup-i SenseTime i Megvii.

Uz to, u izvješću Top10VPN spominjani su Twitter i Facebook, kao tvrtke koje navodno pružaju mrežne usluge za isporuku sadržaja kineskoj tvrtki Hikvision.

Sve američke tvrtke koje su navedene kao sporne, odbile su komentirati tu stvar.

Izvješće dolazi nakon što je ove kineske tvrtke za nadzor, Bijela kuća stavila na crnu listu zbog navodnih kršenja ljudskih prava u autonomnoj regiji Xinjiang Uighur. U izvješću iz kolovoza 2018., stručnjaci UN-a za uklanjanje rasne diskriminacije rekli su kako se smatra da će do milijun etničkih Ujgura biti zatočeno u takozvanim kampovima za ”ponovno obrazovanje”.

Peking je u više navrata negirao postojanje takvih kampova, tvrdeći da su to neutemeljene optužbe i da se one odnose kampove koji služe ”protuterorističkim naporima” u regiji.

Kineske tvrtke za umjetnu inteligenciju stavljene su na istu crnu listu, popu tHuaweija, dio su strogog kažnjavanja, kojeg je Washington pokrenuo protiv kineskog tehnološkog diva u svibnju 2019. godine.

Tada je američko Ministarstvo trgovine zabranilo internetskim pružateljima da koriste proizvode te tvrtke, a američkim tehnološkim tvrtkama prodaju tehnologije kineskom tehnološkom divu, bez prethodnogpribavljanja posebnih licenci.

Bijela kuća tvrdi da tvrtka surađuje s kineskom vladom čime se omogućuje špijuniranje onih koji koriste opremu tvrtke, dok su te navode Peking i Huawei odbacili.

U međuvremenu smo dobili službeni stav kompanije Huawei, kojeg prenosimo u cjelosti: “Huawei Technologies Croatia odbacuje najnovije navode u medijima o nekoliko tvrtki, te ističe kako nije izričito pošteno da se u članku spominje samo Huawei. “Informacije” koje je dao američki javni radio, NPR, još su jedna točka američke političke bitke koja je podigla ozbiljne optužbe protiv naše tvrtke, ali još uvijek ne pruža konkretne dokaze koji bi potkrijepili njihovu teoriju. Huawei je 100-postotno privatna tvrtka u koju kineska država nikad nije ušla. U Kini ne postoji zakon koji bi kineske proizvođače info-komunikacijskih uređaja obvezao da prikupljaju informacije.”

GoogleHuaweiMicrosiftVPN
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Borik
3 godine prije

Za sve je kriv Bily Gates i njegovi prozori.

*Ime
3 godine prije

Nevjerojatno, kabala surađuje… Nikad to ne bi čovjek pomislio. Ja sam u šoku, iskreno…

Starina
3 godine prije

Sve zapovijedi dolaze iz jednog centra, a takozvana trvenja služe za odvlačenje pažnje od temeljnih problema i potreba čovječanstva. Svakim danom će biti sve više ovakvih potvrda. Centar iz kojeg se vlada sve očitije otkriva svoje namjere, te želi svoju moć sve otvorenije pokazivati, iz dana u dan. Bez obzira na moć centra vrlo je važno da ne budemo zavedeni i opčinjeni tom moći jer će nestati u jedanput kako kaže u Izaiji 2:18 “Bezvrijednih bogova sasvim će nestati.” Netragom!!
2.Timoteju 3 jasno nas upozorava da “13 zli ljudi i varalice napredovat će sa zla na gore. Zavodit će druge, a i sami će biti zavedeni”

puki
3 godine prije

prije nekoliko tjedana, pisao sam ovdje o scenariju Zaklade Rockefeller, iz godine 2010. u kojem je su “predvidjeli” većinu stvari, koje doživljavamo ima skoro 2 mjeseca: pandemiju, mjere karantena i zabrana, nošenje maski, itd.. i potpunu kontrolu građana Zaklada Rockefeller je nedavno ( u travnju) opet objavila jedan dokumnet i to sasvim otvoreno, plan pandemije za ostvareje svog scenarija od prije 10 godina., U tom planu se predlažu razne ,mjere za faktičku kontrolu svih građana, testovi za sve, one aplikacije za praćenje itd.., i predlažu faktički uvođenje dikatorske vlade, koje oni nazivaju “Pandemic Testing Board” (Vijeće za testove pandemije), po uzoru na Vijeće za ratnu produkciju u SAD-u za vrijeme 2. sv. rata. A to bi vijeće trebali sačinjavati 9 predstavnika koncerna, vlade, znastvenika, saveučilišta i sindikata… baš po ovom redsolijedu.. Također predlažu uvođenje globalnog identifikacijskoj broja za sve ljude ID, ono što i Gates sanja o svemu je izvjestio… Čitaj više »

puki
3 godine prije

jos jedan dokaz da americka kabala deep state suradjuje sa kineskom kvazi komunistickom kabalom u cilju stvaranja totalne orwelowske drzave
dvije kabale su i organizirale ovaj cirkus sa koronom

Max
3 godine prije

Repriza članka od neki dan.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI