Amerikanci nesvjesno priznali da će Ukrajina izgubiti rat

Biden i Putin - Ukrajina
87 komentara

Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin, izjavio da nema limita u financiranju ruske vojske, reagirali su američki stručnjaci, čija izjava otkriva ono što nitko ni u snu ne spominje: “Ukrajina će izgubiti rat”.

Pročitajte što kažu Amerikanci i domaći mainstream mediji

“Ruski vojni porazi u Ukrajini mogli bi uvjeriti Putina da promijeni stratešku alokaciju resursa ruskoj vojsci”, ističe Institut za ratne studije pa dodaje: “Putin može odlučiti o prenamjeni ruskog proračunskog novca na način koji bi Kremlju omogućio da stvori veliku konvencionalnu vojsku nauštrb ekonomskog rasta i potrošačkog komfora, baš kao što su radili Sovjeti…

…Takav razvoj događaja stajao bi resursa i vremena, ali je moguć. ‘Preporuke’ ministra obrane Sergeja Šojgua, koje je sigurno privatno predstavio Putinu prije nego što ih je javno izrekao, zajedno s Putinovom odlukom da ruskoj vojsci omogući sve što joj treba, baš kao i niz drugih indikatora, sugeriraju da je Putin možda već odlučio pripremiti značajnu konvencionalnu vojnu prijetnju Europi jednom kad završi rat u Ukrajini”, zaključuje ISW u analizi.

Jeste li shvatili? Oni već planiraju pad Ukrajine i prave projekcije za budući europski sukob s Rusijom.

Bratoubilačkom ukrajinsko-ruskom sukobu se ne vidi kraja. Jučerašnja posjeta Zelenskog, svom nalogodavcu, samo potvrđuje pakleni plan Zapadnih manipulatora. Cilj je iscrpiti Rusiju i Europu, to te mjere da se sve raspadne.

Međutim, Rusija, Turska, zemlje Azije, Afrike i Južne Amerike su već shvatile plan. Stvaraju se dva svijeta, gdje će aktualni zapadni svijet biti pet puta manji od istočnog.

Rusija će vjerojatno izvršiti novu veliku ofenzivu na Ukrajinu, jer drugog izbora nema. Osvojit će teritorij koji će joj omogućiti fizički kontakt sa sjevernim proruskim dijelom Moldavije i kontrolu delte Dunava u Crno more. Možda će pokušati spojiti ruske teritorije s Mađarskom na liniji Čop-Vilok, čime bi se ruski utjecaj proširio čak do hrvatskih i srbijanskih granica.

Sve je moguće, jer Zapad ne interesira mir u Europi, ali taj isti Zapad ne vidi da se stvari možda neće odviti kako su planirali. Rusija posjeduje energiju, Azija radnu snagu, Afrika prirodne resurse, kao i Južna Amerika. Čekaju nas vrlo burna vremena koja će promijeniti geostratešku i gospodarsku kartu svijeta.

rusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
87 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagor
1 godina prije

Sve je u njihovim rukama kad Ameri odluce prestace rat jer su ga oni I izazvali

1 godina prije

Europa je cilj..a Ukrajina Ce odigrati ulogu okidača europske propasti.strasno je ovo Sha se Ukrajini dogodilo..biti blizak po kulturi,obicajima,jeziku velikom slavenskom susjedu koji te je prvi i priznao kao nezavisu drzavu..i nudio energetske povoljnosti o kojima jedan german i anglosaxonac moze samo sanjati..i baciti sve niz vodu radi korupcije..korupcija je kamen temeljac svog zla koje se desava medju ljudima!a Europa..Europa sa svojim tehnologijama je uz pomoć ruskih energenata mogla biti nenadjebivo europsko-rusko carstvo!fizički je vidljivo koliko bi takav oblik suradnje donio mir,prosperitet i vojnu snagu europskom kontinentu..bez potrebe za iskoristavanjem slabijih nacija.ali..korupcija.korupcija Ce izjesti iznutra srz europskih lidera.a europske narode Ce izjesti velike korporacije koje su preuzele uloge vladara.hvala.

Joe
1 godina prije

Oće ljudi demokraciju…štaš…

nekoime
1 godina prije

Zapad pravi račun bez Kineza…

Ivan Bgd
1 godina prije

Upravo sam pogledao video amerikanci su doneli (sa zakasnjenjem od 3 meseca) predlog budzeta, u kome planiraju da potrose desetine milijardi na pomoc Ukrajini? Ako znaju da je rat izgubljen malo je nejasno zasto onda bacaju toliki novac na to? Ili taj novac nikad nece ni stici do Ukrajine vec ce biti preusmeren u neciji drugi dzep?

TBD
1 godina prije

Kako nesvjesno kad je još uvijek nedementni Kissinger prije više od tjedan dana izjavio kako bi trebalo početi pregovarati s Rusijom i kako bi Rusiji trebalo dati ustupke koji uključuju i teritorije Ukrajine.
Nije novost kako postoji razlika između virtuale i stvarnosti, a dinamika osviješćivanja te razlike skroz je druga stvar.
Čini se kako su pregovori daleko jer nema pomaka niti u osnovnim postavkama pregovora odnosno tko s kim, o čemu, kako itd.
Rusi su spremni na pregovore, ali to njima ne podrazumjeva “prekid vatre” nego pregovaranje i ratovanje.
Pitanje je sad da li su Amerikanci i Rusi zadovoljni s do sada postignutim.
Amerikanci su glavni cilj već postigli, odvojili su EU od Rusije, a Rusi su zauzeli veći dio u četri oblasti bivše Ukrajine i neće odustati dok ne zauzmu ove manje dijelove od te četri oblasti koje su još pod kontrolom Kieva.

tihobl
1 godina prije

…Oni već planiraju pad Ukrajine i prave projekcije za budući europski sukob s Rusijom… I rusi se pripremaju za taj rat. Eno juce govore vojna vjezba umjesto SVO. Raketa isplajuju manje nego sto je proizvodnja. Pripremaju zalihe za pravi rat. A dronova samo djelic stize do fronta. Svaki mobilisani ispali 5 konkursa na poligonu, znaci ispali se daleko vise svaki dana na poligonima nego na okupiranim djeliovima Rusije. Mnogi se pitaju zato rusi ne napredju. Eto im odgovora. Vojsku drze na staroj liniji i bombarduju podrucje koje je sruseno jos 2014. Da su jesenas kod Nikolajeva razbili ukrope, ubacili pojacanja i krenuli prema Odesi tamo bi ih docekala kompletna rumunska i britanska armija, ojacana 101 padobranskom i vojnicima iz nekoliko NATO zemalja. Ako bi krenuli prema Lembergu (njemacki grad u istocnoj Poljskoj) tamo bi ih docekali poljska i nejmacka armija + amerikanci. Ovako pustili su zapad da posalje “instruktore” u… Čitaj više »

Amar
1 godina prije

Jasno je da ukrajina ne moze pobijediti rusiju,a ni vratiti teritorije.Ako su amerikanci stvarno ukrajinski saveznici moraju odmah zaustaviti rat i dati novac za obnovu a ne za oruzje.

nonwo
1 godina prije

Tucker Carlson: Where does Zelenskyy get off talking to us like this? youtube TUCKER KOMENTIRA “GOSTOVANJE CIRKUSA ZELENSKI” U KONGRESU. komentari Amerikanaca “Kad su onom klaunu Zelenskom dali jednu od naših presavijenih zastava bila je najveća pljuska za svakoga tko se ikad borio ili krvario za tu zastavu… Bez riječi sam u što se pretvorila naša zemlja” “Svjedoci smo pada i propasti Amerike.” “Šteta što nemamo nikoga u Washingtonu DC tko voli Ameriku!” “Kakav prezir pokazuju prema američkom narodu!” “Cijeli naš kongres je potpuna sramota” “Ja sam strastveni vrtlar. Jučer poslijepodne sjedio sam s mojim novim Baker’s Creek katalogom sjemenja i bilo mi je muka vidjeti ga prepuna citata Zelenskog. Od njih neću više nikada naručivati sjeme i javit ću im zašto.” “Novac nema domovinu; financijeri su bez domoljublja i bez pristojnosti; njihov jedini cilj je profit.” “Kada vlada ovisi o bankarima za novac, oni, a ne vođe vlade, kontroliraju… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Ukrajina će izgubti ali i mnogi od nas jer SAD tako hoće.

nonwo
1 godina prije

Wait! They’re admitting the CRAZY TRUTH in this new spending bill | Redacted with Clayton Morris youtube O zakonu od tisuća stranica kojim usa šalju milione dolara u Ukrajinu(ONA IM JE NO1 PRIORITET ???) i još puno”lipih stvari”. Svi se SPORNI zakoni donose za vrijeme Blagdana i godišnjih odmora i imaju točno toliko stranica da ih nitko ne može pročitati…..Tako rade sve izdajničke vlade/kongresi,senati,sabori….itd… komentari “Netko nek kaže Mitchu da ne postoji apsolutno ništa što se može dati Ukrajini da pobijedi Rusiju.” “Kako ja shvaćam, žele bjanko ček. Ne bismo li svi?” “Mislim da Ukrajina ima oko 60 milijardi previše za početak. Na mojoj listi stvari oko kojih brinem i do kojih mi je stalo u ovoj zemlji, Ukrajina je oko 2 mjesta iznad samog dna liste.” “Kao što je Knowles rekao, mogli ste čitati Bibliju, Ilijadu, Božanstvenu komediju, Rat i mir i još uvijek niste pročitali onoliko stranica koliko… Čitaj više »

Perun
1 godina prije

Sta ako svaki SLAVEN shvati da je SLAVEN …onda ti papci iz Nato nemaju ama bas nikakve sanse da opstanu ili prezive ,ne bih im bio u kozi…

1 godina prije

Ako sam dobro razumeo šta ovi pričaju, Rusija će da postane najveća vojna sila zato što će da uloži u vojsku više para – a šta je sa Amerikom koja ulaže 10x više od Rusije? Amerika je onda nepobediva?!? “Eh što ne padne zlatan meteor par kilometara prečnika u Srbiju – postala bi nepobediva milenijumima” “Osvojit će teritorij koji će joj omogućiti fizički kontakt sa sjevernim proruskim dijelom Moldavije i kontrolu delte Dunava u Crno more. Možda će pokušati spojiti ruske teritorije s Mađarskom na liniji Čop-Vilok, čime bi se ruski utjecaj proširio čak do hrvatskih i srbijanskih granica.” + cela Rumunija ali i Bugarska – otkad ja to pričam… Za Afriku i Južnu Ameriku će da se vidi. Ja vrlo sumnjam da će one uspeti da se otrgnu od Zapada bez obzira na želju jer će Amerika biti prilično odrešenih ruku dok evropske i azijske kolonije budu krvarile ali… Čitaj više »

Onjj
1 godina prije

Rogozin je imao neki sastanak u hotelu u Donbasu. Ukrajincki su gadjali hotel I mijesto sastanka. Rogozin je ranjen i izjavio je da su Ukrajinci tocno znali za vrijeme i mjesto sastanka. Englezi ili Ameri si im dali podatke.

hiber
1 godina prije

Jedina je zagonetka Putin? S obzirom da je on započeo agresiju, očito je da Ameri imaju opciju B u kojoj je krtica agent kodnog imena Putin.

Adriana
1 godina prije

Bratoubilački rat? Stalno se spominje bratoubilački rat. On je to u smislu što su Galicijani pogonjeni Hazarima natjerali Slavene u UA kontra Rusa za korist Cio-merike. U svim narodima ima Nazi – sklonosti, kod nekih je, kao kod Galicijana u pitanju genetika. To znaju i prepoznaju čak i zveknuti Poljaci dan-danas pamteći Volin i stradanje svojih u II svjetskom.

Yuxel
1 godina prije

I naslov a i komentari su poprilično glupi

alexosijek
1 godina prije

Rusi se povlače na sjeverni pol, prepuštaju st petersburg ukrajincima, a moskvu nijemcima…rekao neimenovani visoki dužnosnik američke cia-e, a potvdio hrvatski ministar obrane

Snig
1 godina prije

Definitivno da postoje dva svijeta. Onaj koji otvoreno mrzi Ruse i onaj drugi koji ima isti osjećaj ali ga ne pokazuje. Kako Rusija može ratovati protiv cijelog svijeta? Ratna proizvodnja čega, granata i tenkova. Pa to je doktrina WWI. Ukopavanje, rovovi, topništvo… Da li se snima film Crna guja. Tako se ne dobija rat u 21. stoljeću.

Гавран
1 godina prije

Takođe, tokom konferencije za novinare, predsednik Rusije je Патриот nazvao prilično starim sistemom, koji je inferioran čak i sistemu PVO S-300.

Dotakao pitanja zašto ruske trupe ne intenziviraju neprijateljstva.

Više puta sam govorio da intenziviranje neprijateljstava dovodi do neopravdanih gubitaka.

Nakon toga, predsednik Putin je naglašeno dodao: “Kokoška kljuca jedno po jedno zrno”.

gigi pinna
1 godina prije

Rusi će doći do mađarske granice, a nisu u stanjju odbaciti zio-nazije dalje od grada Donjecka kojeg već skoro 9 godina teroriziraju isti?

mrdo
1 godina prije

Mudar savjet marioneti Zelenskom. Kad ga kauboji potroše, zgaziće ga ko crva (što i je)  Ni bijeg u Tel Aviv mu neće pomoći. ————————- Iran Zelenskom: Još nisi izvukao pouku iz sudbine lidera koji su dobili podršku SAD Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanaani pozvao je Vladimira Zelenskog posle posete Sjedinjenim Državama da uči iz „sudbina lidera zemalja“ koji su voleli da dobijaju pomoć od Vašingtona. „Gospodinu Zelenskom je bolje da uči iz sudbine nekih od lidera zemalja koje su se radovale podršci Sjedinjenih Država“, rekao je Kanaani u saopštenju objavljenom na telegram kanalu iranskog ministarstva spoljnih poslova. Zelenski je doputovao u Vašington u sredu, gde je razgovarao sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom i obratio se američkom Kongresu. On je rekao da ne zna kako izgleda „pravedan mir“ sa Rusijom , ali je uveren da je isključio kompromise po pitanju teritorije i suvereniteta. Na dan pregovora, SAD su objavile… Čitaj više »

goran
1 godina prije

neka se promijeni,bilo je i vrijeme
doči če rusi na balkan,stat če uz srbiju i zajedničkim vojnim snagama uči če na kosovo i istjerati sa kosova sve šiptare i KFOR i onda se kreće u osvajanje albanije koja če postati dijelom srbije

dupla kamilica
1 godina prije

Pobjednički ćeš kopati po kantama, pripremi si ručku od mačka.

nessy
1 godina prije

Rusija ima ogroman i spor birokratski aparat. Sve sto se radi, radi se po njihovim zakonima. Rusija ima tzv. ‘fond blagostanja’ nesto kao Norveska, fond u koji ide visak novca zaradjenog na energentima. Sve sto se zaradi od, nafte npr., a vise je od predvidjene cijene (mislim 40$ po barelu), ide u taj fond. Ruski politicki vrh mora samo odluciti da taj novac privremeno ide vojsci, umjesto da ga se cuva, za ‘crne dane’. Svatko bi se iznenadio da vidi koliko miljardi $$$ ima tamo. Ameri to znaju, a isto tako znaju da je za pobjedu u nekom sukobu presudan budjet. Gusarski i nezakonito su oteli Ruske devizne rezerve deponirane na zapadu. Zanima me kako planiraju ukrasti domace devizne rezerve, i zalihe zlata? Ali, to ce biti lako, dobit ce Biden salabahter: -sjedni na stolicu -unisti Rusiju -mazni im zlato i devize -smisli sam kako, mozes za savjet pitati sina… Čitaj više »

dupla kamilica
1 godina prije

Priđes li mojoj kanti, iz nje nećeš više izaći a bit će smeđe boje.

tihobl
1 godina prije

Бајден Зеленском: „Морамо да се уверимо да украјинска влада може да настави да иранском народу пружа основне услуге као што су здравствена заштита, образовање и хитне службе“.
ЗЕЛЕНСКИ У КОНГРЕСУ:   „Надам се да ће Конгрес одобрити финансијe за наше злочине“ (замениo реч country са crimes).

Такер Карлсон: „Дошао Зеленски, обучен као менаџер стриптиз клуба, и почиње да тражи новац. Зачудо, нико га није избацио, напротив, сви му се умиљавају и дају му још више милијарди!“

Zoro
1 godina prije

Sovjetski ljudi su platili sa 27 miljona života oslobođenje svoje zemlje, nikakvog zapada ni evropske unije ni nato NE može biti ni na jednom pedlju sovjetske zemlje a Rusija je sljedbenik pravni i stvarni Sovjetskog Saveza. Svi u Rusiji danas i jučer koji su saglasni sa prisustvom natoa eu i sličnih zapadnih struktura bilo gdje na sovjetskom teritoriju uključujući pribaltiku su trula ruska elita koja je uništila SSSR. Rat u pokojnoj ukrajini traje jer ide proces zamjene ruskih elita, odlaze prozapadne a dolaze patriotske koje neće trpiti prisustvo neprijateljskih snaga (nato eu) nigdi na sovjetskom teritoriju ili u istočnoj evropi, taj pojas istočne evrope predstavlja sigurnosni pojas za Rusiju, plaćen je krvlju i tu se nema šta razgovarat. Priče o nezavisnosti i pravu malih država su samo priče za mirna vremena i tv. Pošto amerika i rusija mogu jedno drugo uništiti morat će se dogovoriti a ako ne uspiju onda… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Opet britanci dobili po nosu:

Оружане снаге Русије извеле су данас ракетни напад на објекте 73. Поморског центра снага за специјалне операције украјинске ратне морнарице у Очакову.
Десетине војника је погинуло и повређено.

tihobl
1 godina prije

Ukrajinci na osnovu snimka otkrili da Zelenski nije bio u Bahmutu jer se objekti koji se vide na snimku nalaze na preiferiji Harkova.
Provaljen jos jedan fejk.

MKD
1 godina prije

Nema nista nesvijesno

gogo
1 godina prije

ameri će od eiurpe napraviti južnoameričku vukojebiniu i pobjeć doma baš koo iz afganistana

hiber
1 godina prije

Rusija je rat već izgubila. Ovo su sve već izmotavanja i finese. Da ljudi nepotrebno ne ginu na obije stane bilo bi dosadno.

tihobl
1 godina prije

Tuzna prica jednog ukrajinskg izbjeglice:

У Француској је полиција разоткрила преваре украјинског милионера, преноси француски Ле Фигаро.

Украјински избеглица Дмитриј Малиновски коначно је изашао пред француско правосуђе и осуђен је на затворску казну, наводи Ле Фигаро.

Остаје да се види како је овај човек успео – након што је лажирао своју смрт у домовини – да емигрира у Француску и постане власник тамошњег замка.

Ingerman
1 godina prije

Ono sto su meni logicni zaključci iz onog sto vidom do sada u ukrajinskom ratu je da je rat ili dogovoren ili su Rusima opasno podvaljeni obavještajni podaci(namjerno ili su jednostavno prepametni korumpirani uhljwbi kao i nasi ovdje) i da cemo na proljece gledati totalni ukrajinski napad

Schroder
1 godina prije

Ovaj rat je planiran puno godina Soros se hvalio prije nekoliko godina kako ga je puc u Ukraini 2014 godine kostao 14 miliarde dolara Rat nije poceo ove godine nego prije 8 godina Za ove godine je ubijeno 15 tisuca Rusa civila Prije nekoliko godia u D onjecku su zapalili jednu skolu i ubili 60 Ruske djece Ruski jezik je bio zabranjen u Ukraini U Francuskoj je prikazan jedan dokumentarni filim koji je snimila jedna Francuskinja sta se desavalo u Ukraini od 2014 godine i kako su ubijani Ruski civili OVDJE SE VODI RAT IZMEDU AMERIKE I RUSIJE ;PREKO UKRAINE :Zelenski radi za Amerikance a ne za svoj narod.On je dobro placeni glumac od Amerike Njemu je svijedo da toliko Ukrainaca gine Njegova zena i djeca zive u Londonu u luksuznim nekretnima koje on posjeduje u cjelome svijetu Amerikanci posjeduju iu Ukraini 35 posto obradive zemlje .Vecinu zemlje je kupio… Čitaj više »

Red Dog
1 godina prije

„Sto je Imperija blize kraju, time su ludi njeni zakoni“.
Varvari su hteli postati rimljani, ali ih je Rim ponizio, pa im nije preostalo nista drugo nego da ga uniste.
Vandalski general Stiliko je postao veci rimljanin od rimljana, pa je jahao sa zarista na zariste da brani Rim. Oni su ga ubili.
Vizigotski general Alarik je hteo samo azil. Oni su ga ponizili.
A nisu bili u polozaju, posto je covek kasnije ujahao u Rim bez otpora.
Ali su bili poludeli.
To je zapad sada. Umesto da prihvati ruku multipolarne saradnje, oni udaraju divlje oko sebe i ne daju ljudima drugog izbora nego da ga uniste.

Hagar
1 godina prije

Ukrajna je samo sredstvo u specijalnom ratu protiv EU i Rusije.

Vibor
1 godina prije

Dajte link na taj članak ISW-a

Гавран
1 godina prije

“САД не искључују могућност „нуклеарног инцидента“ на територији Украјине у оквиру војног сукоба са Русијом. То произилази из нацрта буџета за 2023. годину, где је посебним чланом предвиђена додела средстава Кијеву за отклањање последица таквог инцидента.”

Verovatno su u budžetu odvojena sredstva i za predikcijske filmove, koji pretskazuju akcident.

Gvardiol bez a
1 godina prije

Gamb damnit

Fabijan
1 godina prije

More bit, bidne!🙁

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI