Amerikanci pozivaju Trumpa da Sorosa proglasi za terorista

Bijela kuća
15 komentara

Prema autorima peticije, milijarder pokušava provoditi “nasilje protiv Sjedinjenih Američkih Država i njezinih građana”.

Na desetke tisuća američkih građana je potpisalo peticiju na internetskoj stranici Bijele kuće, kojom zahtijevaju da američki predsjednik Donald Trump milijardera Georgea Sorosa proglasi teroristom.

Tekst peticije navodi kako Soros: “namjerno i trajno destabilizira situaciju i pokušava provoditi nasilje protiv Sjedinjenih Američkih Država i njezinih građana”.

Potpisnici traže da američke vlasti i američki ministar pravosuđa Sorosa i sve članove njegovih udruga proglase za “domaće teroriste”. Također inzistiraju da se milijarderu oduzme osobna imovina i ona vezana za njegove organizacije.

Da bi došlo do reakcije Bijele kuće peticiju mora potpisati 100 000 ljudi. U vrijeme pisanja ovog članka, zahtjev je potpisalo preko 71 000 ljudi.

Prema Forbesu, bogatstvo osnivača i voditelja Zaklade Soros, Georgea Sorosa, iznosi oko 25 milijardi dolara. Ranije je CNN izvijestio da je milijarder sa 6 milijuna dolara donirao kampanju bivše predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton.

Iako je teško za vjerovati da će se Trump i Ministarstvo pravosuđa očitovati o ovom pitanju prema zahtjevu potpisnika peticije, bit će zanimljivo čuti komentar stanara Bijele kuće, ako se prikupi nešto manje od 19 tisuća potpisa i provjeri jesu li svi američki državljani.

U tekstu peticije stoji:

”George Soros namjerno i neprestano nastoji destabilizirati i provoditi nasilje protiv Sjedinjenih Američkih Država i njezinih građana. Stvorio je i financirao desetke, vjerojatno i stotine, organizacija, čija je jedina svrha primjena taktike terorističkog modela Saula Davida Alinskog, samo kako bi olakšao propast sustava i ustavne vlade Sjedinjenih Američkih Država. Soros ima nezdrav i nepotrebni utjecaj na cijelu Demokratsku stranku i velik dio savezne američke vlade, stoga ministarstvo pravosuđa odmah treba Georgea Sorosa, sve njegove organizacije i njihove članove proglasiti domaćim teroristima i oduzeti njegovo osobno bogatstvo i imovinu njegovih organizacija zaplijeniti u skladu sa Zakonom o oduzimanju građanskog imetka.”

Peticija: Petitions-White House

Bijela kućaOtvoreno društvopeticija
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tedi
6 godine prije

Hahaha,provjeriti jesu li svi potpisnici americki drzavljani?

njnjn j
6 godine prije

ako se prikupi nešto manje od 19 tisuća potpisa i provjeri jesu li svi američki državljani…otkud sad ovih 19k, prije je pisalo 100k

Motorista
6 godine prije

Pa ako je već prikupljeno 79k

Ante
6 godine prije

Taman da se i prikupi sve potpise Trupm da samo krene na taj put to bi mu bio kraj. A ako bi i uspio nešto napraviti izbili bi sukobi kao u Turskoj. Na kraju bi se jednima sudilo za izdaju.

dugi
6 godine prije

a sto tu treba proglasavati premda je inicijativa dobra

Baba Vanga.
6 godine prije

Od 300 milona Amera potpisalo 70 hiljada,
Bas mnogo

Ogi.cg
6 godine prije

Valjda za “teroristu” a ne “terorista”.Je… ti padeze.Mozda grijesim ali ja sam tako ucio.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI