Anarhisti i „Antifa“ okupirali policijsku stanicu u Seattleu, postavili „Autonomnu zonu Capitol Hill“

Seattle protesti
60 komentara

Nakon što se policija u Seattleu u državi Washington, povukla iz četvrti Capitol Hill, demonstranti su preuzeli napuštenu ‘režimsku’ oblast i podigli barikade kako bi nekoliko ulica oko nje obilježili kao ‘autonomnu zonu’.

Šest blokova u centru Seattlea proglašeno je “Slobodnom zonom Capitol Hill” (CHAZ), od strane aktivista iz tog područja koji su preuzeli kontrolu nad Istočnim područjem PD Seattle, na 12. aveniji i ulici E. Pine.

Novinar Julio Rosas tvitnuo je fotografije iz „Zone“, uključujući letke koji traže da se odbrani PD Seattle i izjavljuje da će policija „uvijek biti rasistička, jer kapitalizam zahtjeva nejednakost“. Novinar Andi Ngo opisao je grupu koja kontroliše to područje kao „Antifa“, a citirao je tvitove koji sugerišu da je među njima bilo naoružanih stražara.

Izvještaj o naoružanom osoblju potvrdio je još jedan aktivista, koji je rekao da su se pripadnici John Brown Gun Cluba – ljevičarske milicije poznate i kao Redneck Revolt – „pojavili da ponude pomoć, neki naoružani“. Simpatizeri su atmosferu unutar zone opisali kao „divnu“ i mirnu, više kao koncert nego bilo šta drugo.

„Policija želi da mislite da će bez njih doći do haosa. Ali šta ako bi bez njih bio mir?” rekao je aktivista otpora Joshua Potash, navodeći Seattle kao primjer onoga kako bi mogli završiti zahtjevi demokrata za „odbranom policije“.

Šefica policije Carmen Best potvrdila je da je njen odsjek evakuisan u ponedeljak uveče kao vježba “povjerenja i deeskalizacije”.

Dva dana ranije, Seattle policija je upotrijebila bljeskalice i biber sprej kako bi odgurnula demonstrante u 11. aveniji i Pine ulici, samo jedan blok dalje, nakon što su pomjerili sigurnosnu barikadu i navodno bacali predmete na policajce.

Demonstranti su insistirali na tome da je upotrijebljen suzavac, ali policija je to demantovala, rekavši da nisu prekršili 30-dnevni moratorijum na supstancu koju je demokratska gradonačelnica Jenny Durkan proglasila.

Gradske vlasti možda očekuju da se aktivisti raziđu, ali barikade i sadržaj njihovih društvenih medija sugerišu da namjeravaju ostati. Lokalna preduzeća i stanovnici „složili su se da su u osnovi odustali od Seattlea“, po riječima jednog aktivista, koji je to nazvao „protokom u nastajanju“ – referencom na anarhističku komunu iz fikcijske serije Shadowrun.

Mape zone koje su aktivisti očito napravili odnose se na ‘Zarobljeni režim istočne oblasti’ i takođe koriste ‘režim’ za opisivanje prijavljenih policijskih položaja. Demokrati vladaju Seattleom gotovo 50 godina. Trenutno gradsko vijeće ima osam demokrata i jednog socijalistu.

AntifaprotestiSADSeattle
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Užička republika v 2.0

Red Dog
3 godine prije

Ustajte, prezreni na svetu…
Zivila prva Sovjetska Republika USA! 🙂

Zen
3 godine prije

Zasto ih nazivate aktivistima kada je jasno da su to sve obicni klosari, kriminalci, mlatimudani, prodane duse, kakvi aktivisti. To su sve nisko inteligentne osobe ili korumpirane osobe tj imaju određenu materijalnu korist od ovoga, ne vidim kako drugacije mogu raditi to sto rade. Btw. Obama Foundation 17.5 8 dana prijr navodne smrti na svom Twittrr profilu objavljuje sliku Floyda s natpisom This is America. Sve do jucer ta slika je stojala na objavi al je jucer maknuta. Jos gore je to da je ista slika objavljena i 29.10.2019. Znaci 6 mjeseci unaprijed su kabalisti znali za ovo. Btw pogledajte slikz kada policajac stoji na ovom Floydu. Napravite mali test doma. Neka netko isto legne a vi koljenom se naslonite njemu na vrat. Pa cete vidjeti da na slici ni na videu je nemoguce procjeniti koliki je pritisak na vrat. Ista pozicija može biti jako bolna a može bitii i… Čitaj više »

Planet zemlja
3 godine prije

Potpuno je jasno da bi vec to završilo da je deckima iza zastora u interesu.posluzit Ce se masama kao problemom koji su uzrokovali sami oni(iz drugih razloga,naravno)…da bi nam onda ponudili rješenje,malo onako diktatorsko.mislim da je neki bivši golman o tome pričao.uglavnom,Nece ovdje mira biti.

Fenix
3 godine prije

Opa krenulo je. Zamolio bih uredništvo ako može malo clanaka o Libiji tamo postaje jako zanimljivo.

Dr.Indoktririrani
3 godine prije

A? Fa?
Pa tio su fašisti,rasisti
pijuni globalne apokalipse…
iskomplexirani gluhi i slijepi…
pogotovo kad ih u ranom djetinjstvu zadoje…doktrinom mržnje

NAPOLEON
3 godine prije

Ne vidim kako misle nauditi Trumpu s ovakvim stvarima. Ovo je na štetu demokrata koji drže gradove i države gdje se ovo događa. Na kraju će stanovnici ovih gradova zvati Trumpa u pomoć. Ima li netko ideju o čemu se ovdje radi?

Dalibor milohnic
3 godine prije

Zamolio bih redakciju da se pozabavi likom i djelom srđe popovića.

Ljubiša Prelepi
3 godine prije

Za takve slučajeve kada lijevi ili desni “antifašisti” preuzmu postoji alat i zove se Zolja.

nessy
3 godine prije

E, svaka cast redakciji. Sada mogu slobodno uzeti Staljina ili Goebelsa za zastitni lik. Ako blokiras reklame “od kojih portal zivi”, ne mozes uci, da bi citao “besplatne” clanke. Svasta sam do sada vidio po netu, ali, ovako nesto, ne. Nazdravlje vam bilo. Predlazem slijedeci korak. Da svaki posjetilac koji cita vase “besplatne” clanke, mora jednom tjedno napraviti esej od barem 1.000 rijeci, u kojem ce opisati koje reklame su mu se svidjele a koje ne. Uz to, bilo bi dobro da neko neovisno tijelo moze potvrditi da je posjetitelj portala sve reklame procitao, i shvatio, naravno.
Zivio utilitarizam, pranje mozga, potrosacko drustvo i slobodno misljenje za koje se (fol) borite.

Max
3 godine prije

Barikade usred SAD a?! Ovo je kao u filmu Napad Na Policijsku Postaju Broj 13 i pokazuje na što spale SAD

Armagedon
3 godine prije

A ovo , sve izlazi polako na vidilo . PADAJU MASKE: Soroš nazvao Trampa “opasnošću za svet” (VIDEO) “Ali ja to smatram čisto privremenom pojavom koja će nestati 2020. godine ili čak i ranije. Predsedniku Trampu pripisujem zaslugu što je sjajno motivisao svoje ključne pristalice” Američki multimilijarder mađarskog porekla Džordž Soroš, glavni je donator američke demokratske stranke i osnivač Fondacije za otvoreno društvo, te glavni finansijer organizacija “Antifa” i “Black life metters”, svih onih koji su našli ulogu i interes u aktuelnim protestima koji su zapalili SAD – još 2018. godine na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu najavio je obračun sa Trampom u 2020. godini. Predsednika Donalda Trampa nazvao je “opasnošću za svet”, ali i “privremenoj pojavi” “koja bi želela da uspostavi mafijašku državu”. Soroš je na samitu održanom pre dve godine, dan uoči dolaska i samog predsednika SAD u Davos, kritikovao Trampov stav prema klimatskim promenama, negiranje Severne Koreje… Čitaj više »

Armagedon
3 godine prije

ISTORISJKI SUSRET: Prvi američki predsednik koi je kročio na tlo SK Finansijer demokrata je značajno naglasio i da “smatra da je Trampova administracija opasnost za svet”. “Ali ja to smatram čisto privremenom pojavom koja će nestati 2020. godine ili čak i ranije. Predsedniku Trampu pripisujem zaslugu što je sjajno motivisao svoje ključne pristalice”, pecnuo je on i Trampove saradnike. Nakon ovog govora poznato je da je Tramp otišao u istorijsku posetu Severnoj Koreji, te da se tri puta sastao sa severnokorejskom predsednikom Kim Džong Unom, a sve sa ciljem da dođe do sporazuma o nuklearnom razoružavanju Severne Koreje. Soroševa predskazanja vezana za rat ispostavila su se kao netačna, ali je evidentna velika unutrašnja kriza, prouzrokovana smrću Afroamerikanca Džordža Flojda koja je dovela do nasilja i nemira na ulicama većine gradova. PROTESTI ŠIROM SAD: Mirni protesti se pretvorii u obračun, lomljenje i krađu izloga itd. Za sve one koji sumnjaju da… Čitaj više »

Antikabalista
3 godine prije

Dabogda jim se desilo stotine Ukrajina, Sirija, Libija, Iraka i Jugoslavija….

tuf
3 godine prije

Kakvi Rusi, kakvi Kinezi. Oni su najveći neprijatelji sebi samima. Taj nagomilani otrov je kad-tad morao izaći na površinu.
P.S. Kako bi bilo protumačeno da npr. Maria Zakharova sada dijeli kolače u Seattle-u?

Epic
3 godine prije

Bilo bi dobro da redakcija portala logicno napise jedan detaljan clanak o tome kako su se sve filmske kuće prepale antife i da nabroje svu śtetu koju je antifa uzrokovala. Zbog antife su povukli ” gone with the wind”, “fawlty towers” i mnoge druge. Vrijeme je za uzbunu jer nam brišu povjest a niti jedan portal se ne usudi pisati o tome!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI