Anketa pokazuje ko bi pobijedio u revanšu Trump-Biden

Trump i Biden američki izbori
8 komentara

Više Amerikanaca bi glasalo za bivšeg predsjednika Donalda Trumpa nego za predsjednika Joe Bidena ako bi se izbori održali danas, prema novoj anketi koja pokazuje da Bidenova popularnost opada.

Anketa kod 1.989 registrovanih birača koju su sproveli Haris Poll i Harvardski centar za američke političke studije (CAPS) pokazala je da bi 48 % anketiranih podržalo Trumpa da se danas održe izbori između 45. predsjednika i Bidena. 45 % je reklo da bi podržalo Bidena, dok 8 % nije sigurno za koga bi glasalo.

Muškarci su mnogo češće podržavali Trumpa sa 50-43, dok su Trump i Biden dobili po 46 % od žena. Istraživanje je pokazalo da bi, iako bi Biden preuzeo većinu među gradskim i prigradskim biračima, Trump vodio u selima sa 33 %.

Anketa je takođe pokazala da je Trump najpopularniji izbor za republikanskog kandidata 2024. godine, sa 67 odsto republikanaca koji ga podržavaju da se ponovo kandiduje. Guverner Floride Ron DeSantis, s druge strane, koji je u anketama i medijima više puta spominjan kao najvjerovatniji republikanski kandidat u 2024. godini, dobio je samo 8 % – jedan poen manje od bivšeg potpredsjednika Mike Pencea, koji je naljutio mnoge Trumpove pristalice zbog potvrde Bidenove pobjede na predsjedničkim izborima 2020.

Bidenov rejting odobravanja je konstantno nizak od njegove inauguracije na mjesto predsjednika u januaru, sa prošlonedjeljnom anketom Trafalgar grupe koja je postavila njegov trenutni rejting na samo 36,3 %. 59,1 % ispitanih reklo je da ne odobrava Bidenov učinak kao predsjednika.

Ankete su takođe pokazale da su glasači uznemireni Bidenovom nesposobnošću da obuzda visoke cijene gasa. 83 % Amerikanaca je prošle nedjelje reklo da su rastuće cijene gasa ozbiljan problem, a samo 26 % smatra da je Biden dobro uradio svoj posao.

Da stvar bude još gora po 46. predsjednika, prošlomjesečna anketa Politico i Morning Consalta pokazala je da samo 40 odsto Amerikanaca misli da je Biden dobrog zdravlja, dok 48 odsto ne vjeruje da je Biden mentalno sposoban da bude predsjednik.

Bidenova potpredsjednica Kamala Harris pokazala je još lošije rezultate u anketama, a novembarska anketa otkriva da samo 27,8 odsto Amerikanaca misli da Harris radi dobar posao.

anketaBidenDonald TrumpSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagten
2 godine prije

Nebitno, postavljanje Bidena je samo ruganje vladara iz sjene. Porucuju ako je Kaligula postavio svog konja za senatora mozemo i mi senilnog starca. Imaju oni na lageru kandidate koji su manekencici, nasmijani, mladjahni, elokventni, empaticni, sekularno humani.. ali mislili su daj ajde, nema vise razloga da se krijemo.

Azra
2 godine prije

Ah kad neki misle da će vječni bit i vječno vladat, kako će zabavno bit kad pred lice Boga dođu pa u demonskim predjelima pakla završe. Da, pakao postoji samo nitko tamo ne odlazi zauvijek jer Bog voli i svoju najzločestiju djecu. Ta zla djeca će ipak jedan period boraviti u paklu, a po povratku na zemlju možda se i ne rode kao ljudi za početak.

Kažun
2 godine prije

Predsjednika ,ionako,postavljaju vlasnici FED-a i BIS ( Banka zameđunarodna
poravnanje) Basel,pod kojom spada i HNB sa faraonom Vujčićam. 🙂

Jimmy Onions
2 godine prije

Biden i Trump. Lijevo krilo i desno krilo. Ista ptica.

Raskoljnikov
2 godine prije

Ma to je farsa isto kao i svuda u svijetu, i ankete i tiskanje glasaćkih listića, brojanje glasova, sve je namješteno, sve je kontrolirano i samim time nelegitimno i uzurpatorsko. I to treba ljudima objasniti, i u Americi i u Hrvatskoj i bilo gdje drugdje, da se ne može kroz sustav promijeniti sustav i da činjenica da sustav počiva na prevarama njega čini nelegitimnim i uzurpatorskim.

Max
2 godine prije

Senilni ne zna gdje je.

cetke i metle
2 godine prije

svijet je prepun bijednih luzera koji vjeruju u izbore i ankete, jadno i sugavo.

Scorpiorex
2 godine prije

Pa i prošle godine je vise glasovalo za Donalda

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI