Anketa u Economist tvrdi da 40 % Britanaca “opranog mozga” želi obavezne maske zauvijek, bez obzira na Covid-19

Britanci zele zauvijek obavezne maske
49 komentara

Dok vlada Borisa Johnsona ide ka ukidanju svih ograničenja za koronavirus 19. jula i dok neke grupe vode kampanju protiv toga, nova anketa pokazuje da značajan broj Britanaca opranog mozga želi da neke mjere ostanu trajno.

Anketa kompanije za istraživanje tržišta Ipsos MORI, koju je u četvrtak objavio Economist, pokazuje da velika većina Britanaca podržava većinu trenutnih ograničenja nakon roka od 19. jula, pa čak i „sve dok Covid-19 ne bude pod globalnom kontrolom“.

Štaviše, značajna manjina rekla je da bi željela da neke mjere ostanu na snazi „trajno, bez obzira na rizik“ od Covida-19.

Otprilike trećina ispitanika zalaže se za trajno socijalno distanciranje u kafićima i pozorištima, desetodnevne karantine za one koji se vraćaju iz inostranstva i ostavljanje podataka radi praćenja kontakta u restoranima. Punih 40 % bilo je za trajne mandate za zaštitne maske u trgovinama i javnom prevozu, a još više za odobravanje putovanja u inostranstvo samo uz dokaze o vakcinaciji.

Popularnost policijskog časa od 22 sata u svim slučajevima ostala je ispod 30 %, ali 19 % je i dalje podržalo njegovo trajno produženje.

Rezultati su ponukali ekonomistu Matthew Holehousea da se zapita da li su Britanci zaista toliko različiti po karakteru od „polovine Evrope“ koja je živjela pod „represijom, ali uz određeni pristanak“ prije pedeset godina.

Iako bi se neko mogao dvoumiti oko rezultata i metodologije ankete, ne može se poreći postojanje otpora protiv Johnsonovih nastojanja da ponovo otvori Englesku 19. jula. U ponedjeljak je dobrotvorna organizacija Blood Cancer UK objavila da bi za mnoge njihove članove ovo bio „dan kada im se čini da im se oduzimaju slobode“, jer se više ne bi osjećali sigurno među nemaskiranima.

U utorak je Guardian objavio priču u kojoj je naglašeno da će „dan slobode“ za mnoge biti „dan straha“. Jedna 34-godišnja žena sa invaliditetom rekla je da se osjeća „beznadežno“ ako drugi ne bi nosili maske. 39-godišnji kancelarijski radnik rekao je da bi maske trebalo da se nose „još samo tri mjeseca“ kako bi se svi odrasli mogli vakcinisati i kako bi svi mogli da se „zaštite koliko je moguće“ od virusa, uključujući i „Long Covid“ i nove varijante.

Johnsonovo ponovno otvaranje je „opasno i preuranjeno“, kao i „neetično i nelogično“, argumentovalo je preko 100 naučnika i ljekara u „Memorandumu protiv masovnih infekcija“, objavljenom u srijedu u odjeljku za korespodenciju medicinskog časopisa The Lancet.

„Mnogi naučnici su iskreno zabrinuti da smo sa neoptimalnim brojevima dvostrukih vakcinacija i brzim porastom stope prenosa u vrlo opasnom trenutku pandemije“, navodi se u pismu.

Međutim, neki novinari sugerišu da bi barem neka od kampanja protiv ponovnog otvaranja mogla biti neautentična. Brojni nalozi na Twitteru objavili su identičnu poruku, tvrdeći da „govore u ime svih građana Velike Britanije“ zahtijevajući nastavak mandata za maske i nakon 19. jula. Očito se radi o planski programiranoj kampanji s ciljem daljeg pranja mozga i održavanju plandemija haosa.

anketamaskeThe EconomistVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
istina boli
2 godine prije

haha, “prava” kompanija, “prave” novine i “prave” informacije. Mislim, ko još puši te fore sa “anketama”?

Škafiškafnjak
2 godine prije

Podaci su ogledalo svijesti

mislim
2 godine prije

aaa ha,ha,ha,ha , sve smješnije i smješnije, izobličit ću se od smjeha.

NeBudiOvca
2 godine prije

Ovakve ankete treba uvijek uzeti s rezervom, iako sigurno ima onih koji bi podržali trajne mjere. Ako neki podržavaju natjecanje muškarca koji kaže da je žena u ženskom sportu, onda nije čudno da i za ovo postoje pristaše.
Meni nije jasno kako to da još nisu karcinom proglasili produljenim covidom i smislili mu neki novi naziv npr. Covidom, uvjerili ljude da je karcinom nestao, da je svako maligno oboljenje zapravo uzrokovano covidom i eto im napokon smrtnosti preko 1%
Sigurno bi neki i tu priču popušili.

Diego Delgado
2 godine prije

Admine šta se događa?
Prije 1 minute je bio članak o Hitleru, njemačkoj i kako je on doveden i tam kad sam se spremao ga početi čitati članak je misteriozno nestao s portala. ZAŠTO?
Konačno dočekam članak koji sve razotkriva (onome tko zna čitati između redaka) a ti ga makneš.
Ljubazno te molim vrati članak.
Hvala

AJeTo
2 godine prije

19% želi noću spavati,26% puritanaca, 35% ksenofoba i 40% već ima trajne posljedice na mozgu od nošenja maski.

Vesna Šipuš
2 godine prije

Ankete ne pokazuju apsolutno ništa. Takozvani anketari, ako uopće anketiraju, uvijek pitaju iste ljude ili klikaju na iste odgovore. Ako to rade na Internetu, uvijek isti ljudi (ja, na primjer) daju iste odgovore. Pozivanje na bilo koji izvor kod nas ili u inozemstvu nema smisla. Svi lažu očekujući korist. Budalasto, zar ne?

Spacevoodoo
2 godine prije

The Economist je Rothschiiodsko gkasio i netrebate nas zamarati s tim.

Tupko Glupko
2 godine prije

Miletić o ucjenama i prisiljavanjima na Covid-19 cjepiva pred Berošem i Capakom neki dan u hrvatskom Saboru neki dan, zanimljivo za pogledati: Marin Miletić uništio Beroša, Capaka, HDZ i lijeve: “Ne ucjenjujte ljude, neće vam to proći” – YouTube Primijetite zapjenjene Katarinu Peović (Radnička Fronta) na 10:40 i Sandru Benčić (Možemo) na 08:33 i 12:30 kako bi sve cijepile i da je Covid-19 sigurno cjepivo i nije eksperimentalno. Izgleda da dotične ne znaju proguglati (ili se prave da ne znaju) službene podatke o Covid-19 cjepivu sa službene FDA web-stranice: Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine EUA Fact Sheet for Healthcare Providers Administering Vaccine (Vaccination Providers) (fda.gov) Copy-paste sa druge stranice: “As the vaccination provider, you must communicate to the recipient or their caregiver, information consistent with the “Fact Sheet for Recipients and Caregivers” (and provide a copy or direct the individual to the website http://www.cvdvaccine.com to obtain the Fact Sheet) prior to the… Čitaj više »

Stara kuka
2 godine prije

Sve kad bi ova “anketa” i bila istinita, a znamo da sve takve “ankete” ne služe ispitivanju javnog mnijenja nego njegovom formiranju, i da zaista 40% Britanaca ne podržava ukidanje mjera i traži nošenje maski što to mijenja na stvari? Otkad se to odluke vlade ravnaju prema javnom mišljenju? Je li netko upitao javnost što misli o uvođenju mjera? Pita li netko javnost što misli o klečanju prije utakmica ili nametanju lgbt propagande? A o primanju milijuna ilegalnih imigranata? Sve to vlast radi i još mnogo toga bez obzira na mišljenje javnosti pa zašto bi ono sad odjednoim bilo važno?

Osim toga po čemu su to navedena 34-godišnja žena sa invaliditetom koja “se osjeća „beznadežno“ ako drugi ne bi nosili maske” i 39-godišnji kancelarijski radnik i njima slični likovi kompetentni da o takvim pitanjima odlučuju i da ih se uopće pita?

Praetorian
2 godine prije

Prozirni su, namjestene ankete i nebuloze. Samo mi nije jasno zasto ih uopce prenosite

Mrgud
2 godine prije

Ankete odražavaju mišljenje naručioca istih.

Realno
2 godine prije

Oj pokatoličena mati, nemoj tugovati. Zovi, samo zovi, svi će lobotomirani hrčkovi za cjepivo život dati.

Pa kaže, u zagori na izvoru rijeke Čikoleeeeeeee, stala lobotomirana bagra da obrani svoje cov19 špriceve. Čujte fajzer dobrovoljci, bando, po društvo štetniciiiii. Stići će vas naša astra zeneca i u tunguziji.

Ajmo svi, ruke gore…pa kaže…Igra rokenrol, cela britanija, svima lobotomiranima se oko fajzera i astre ručica savija.

2 godine prije zadnji put uredio Realno
Martin
2 godine prije

KORISRAN LJEK tps://narod.hr/koronavirus/britanska-znanstvenica-ivermektin-jeftin-lijek-protiv-parazita-ucinkovitiji-od-cjepiva-u-borbi-protiv-covid-a

Žvuž
2 godine prije

Ovo čak i donekle vjerujem. Toliko su u prosijeku ružni kao produkt višestoljetnog incesta da bih vjerojatno i ja da izgledam kao prosječni britanski inbreed navijao da nam se sakriju lica i mrzio cijeli svijet.

Max
2 godine prije

Specijalna operracija.

ahim
2 godine prije

Dali je 40 posto navijača na finalnoj utakmici EP nosilo maske?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI