Antiizraelski prosvjednici okupirali zgradu NYT-a

Antiizraelski prosvjed u sjedistu NYT
8 komentara

Aktivisti su optužili novine za “poticanje na genocid” nad Palestincima

Velika gomila prosvjednika nagrnula je u četvrtak u sjedište New York Timesa prosvjedujući protiv izvještavanja novina o ratu Izraela i Hamasa, upali su u zgradu i nakratko zauzeli njezino predvorje.

Prosvjed je započeo oko 16 sati, počevši u njujorškoj javnoj knjižnici u Midtownu prije nego što se spustio na ured NYT-a. Stotine aktivista sudjelovale su u maršu, a mnogi su viđeni s palestinskim zastavama i natpisima koji su nosili antiizraelske slogane.

Prosvjednici su također osudili nepokolebljivu podršku Washingtona Izraelu, a neki su optužili predsjednika Joea Bidena za “podržavanje genocida” nad Palestincima u Gazi, piše New York Post.

U jednom trenutku, prosvjednici su dijelili lažna izdanja NYT-a nazvana “Zločini u New Yorku”, u kojima je stajalo da taj list ima “krv… na rukama” zbog “poticanja entuzijazma za rat”. Dalje su navedena imena desetaka novinara ubijenih u najnovijem nasilju, uz parodijski naslov “Ubili smo naše kolege”.

“Nastavit ćemo pozivati New York Times na odgovornost… za poticanje genocida!” čulo se kako prosvjednici skandiraju. “Ni više ni novčića, ni novčića, nema više novca za New York Times!”

Negdje pri kraju prosvjeda, koji se raspao oko 18 sati, vandaliziran je policijski automobil njujorške policije, s razbijenim stražnjim prozorom i sloganima naškrabanim bojom na vozilu, uključujući riječi “Oslobodite Gazu”. Međutim, policija je izvijestila da tijekom akcije nije bilo uhićenja.

Posljednja runda borbi u Gazi izbila je prošlog mjeseca kada je Hamas pokrenuo iznenadni napad na Izrael, ubivši oko 1400 ljudi. Od tada, IDF je izveo tjedne osvetničkih zračnih napada i postupno eskalirao veliki kopneni napad na Gazu, ostavivši gotovo 11.000 mrtvih Palestinaca, uključujući oko 4.400 djece, prema lokalnim dužnosnicima.

gazaIZRAELNew York TimesPalestinaProsvjed
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
sveznam
5 mjeseci prije

Ne da podrzavaju genocid nad Palestincima nego americki ratni brodovi,podmornice,avioni i dronovi direktno vrse napade na Gazu i okolne zemlje kao Liban,Siriju,Irak i Yemen.Ovo je agresija izraela i amerike na Palestinu i arapske zemlje koje okruzuju pojas Gaze.

Pero
5 mjeseci prije

NYT je nakon CNN najpoznatije židovsko glasilo u SAD.Iako što se toga tiče 90% mainstream medija u SAD su u vlasništvu Židova.

Max
5 mjeseci prije

Na pravom mjestu.

Upravo tako
5 mjeseci prije

Hebreji su zločinačka banda.

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Tek sad dobih i video izvješće … Pa prosvjednici su se tukli žestoko sa NYPD 😱 ?! Povrijeđenih , gadno – na obje strane ! Nakon tih povreda nanesenih pripadnicima policije FBI je izvršila PRETRES DOMA New York City Mayor te mu zaplenila svu elektroniku , spise … To se NIKADA U POVJESTI NY NIJE DO SAD DOGODILO 😱 😳 ?! Amerika , definitivno i ubrzano tone u UNUTARNJE SUKOBE !!! Ovo će se završiti sa civil war !!! Drugačije neće ić – kraj !

NALET
5 mjeseci prije

Čuj okupirali…!? S maskama!?

hrabri hipohondri?!?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI