fbpx

Izvješće Keiser istražuje utjecaj Covid-19 pandemije na građane New Yorka i na štakore

glodar mis

Budući da je New York City od 22. lipnja dopustio restoranima rad na otvorenom, javile su se pritužbe na glodavce koji su navodno ometali ljude u objedovanju. Izgladnjeli tijekom pandemije, štakori, očajnički željni hrane, navodno napadaju ljude.

Vlasnici tvrtki pozivaju grad na rješavanje problema, dok su grad i država usredotočeni na to kako ponovo pokrenuti gospodarstvo i kako umanjiti potencijalni devastirajući učinak drugog vala.

Max Keizer i Stacy Herbert ističu da su stope slobodnih najamnih mjesta uNew Yorku naglo porasle, što se dogodilo kao rezultat pandemije. Ljudi žive besplatno, ne plaćaju stanarinu, skupljaju svoje prijave za nezaposlene. Uz to, sve veći broj stanovnika odlazi iz grada.

U međuvremenu, porez na imovinu najveći je izvor prihoda u New Yorku. Prema statističkim podacima, u lipnju je zabilježen najmanji broj novih ugovora o najmu za taj mjesec, u odnosu na proteklo desetljeće, jer su stanodavci i brokeri nudili poticaje za privlačenje stanara.

“Dakle, stanodavci postupno propadaju, što znači da će s vremenom banke propasti, što znači da će i sve ostalo propasti”, zaključuje Keizer.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
4 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
alex
Gost
alex
2 mjeseci prije

Propadaju živi. Mrtvima je svejedno.

Siniša
Gost
Siniša
2 mjeseci prije

Ustajte mrtvi da liježu živi?

Max
Member
Max
2 mjeseci prije

Alarmantno.

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
2 mjeseci prije

necu vise pogledati nijedan distopijski sf film,sha ce mi.bijeg iz new yorka,brisem iz compa.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
4
0
()
x