Austrija tvrdi da je migracijski sustav EU već godinama u problemima

Migranti
108 komentara

Kancelar Karl Nehammer pozvao je na hitnu akciju zbog naglog porasta broja tražitelja azila

EU mora hitno popraviti svoj ne funkcionalni sustav azila kako bi se spriječilo ponavljanje migracijske krize iz 2015., izjavio je austrijski kancelar Karl Nehammer u intervjuu objavljenom u subotu. Upozorio je da novi val nekontroliranog kretanja potencijalno može dovesti do raspada cijelog bloka. Govoreći za Welt am Sonntag, Nehammer je osudio trenutne propise EU-a, tvrdeći da je “sustav azila u bloku godinama bio u kvaru” i pozvao na hitnu akciju. Priznao je da iako su kreatori europske politike konačno stekli “više osjećaja za stvarnost” i počeli raspravljati o migraciji, “put je daleko od završetka”.

Prema njegovim riječima, migracija je jedno od najozbiljnijih pitanja kojima se blok mora pozabaviti, “budući da nezakonita migracija može biti pitanje koje može podijeliti, a možda čak i uništiti Europsku uniju”.

Kako bi riješio problem, Nehammer je predložio popis promjena, uključujući stvaranje učinkovite pogranične zaštite, brze procedure za azil na vanjskim granicama EU-a i u trećim zemljama te sklapanje sporazuma s drugim državama koji omogućuju brzu deportaciju migranata. Također se oštro usprotivio inicijativi koju su podržali Njemačka i Europski parlament, a kojom bi se žene s djecom izuzele iz novih propisa, označivši je “nepraktičnom i u konačnici kontraproduktivnom”. Prema Nehammeru, takvo bi izuzeće rezultiralo time da žene i djecu njihovi rođaci pošalju “na opasno putovanje preko Sredozemlja i nakon toga ih predaju beskrupuloznim trgovcima”.

“Takvo odstupanje bilo bi praktički poziv ženama s djecom neka riskiraju migraciju u Europu i ako se odobri zaštita, zeleno svjetlo i ostatku njihovih obitelji”, rekao je Nehammer njemačkim novinama. Unija je zabilježila nagli porast zahtjeva za azilom između lipnja 2022. i svibnja 2023., prema podacima EU-a. Broj se približava rekordnim razinama iz krize 2015., kada je oko 1,3 milijuna migranata potražilo utočište u EU. Samo u 2022. broj zahtjeva za azilom u bloku dostigao je gotovo milijun, a većina ih je stigla iz Sirije, Afganistana i Turske.

Nadalje, sustavi socijalne skrbi članica EU-a i dalje su pod velikim pritiskom zbog priljeva izbjeglica koje su u EU pobjegle iz Ukrajine.

AustrijaeuKarl NehammerMigranti
Pretplatiti se
Obavijesti o
108 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrčikola
7 mjeseci prije

“Migracijski sustav” radi onako kako je osmišljen, tj, savršeno…za vlasnike Europe…u problemu su prastari stanovnici Europe…ali, yebiga, svatko bi svoje probleme trebao sam rješavat.

Sparkling
7 mjeseci prije

Ne trebate ići daleko, samo pogledajte što se događa u HR. Prihvatni centar pun. Nemaju kamo više s njima. Granice Hr šuplje, ulaze bez ikakvih problema. Šverceri ljudima zarađuju kao da imaju apartmane s četiri zvijezdice.
Italija je u ogromnom problemu. Ne znaju kako riješiti toliku navalu preko mora.
Francuska je priznala da ako se ovako nastavi, uskoro neće biti večinski katolička zemlja.
Dobro jutro EU, U kojim snovima živiš? Dokle god korumpirani političari budu slijepo sljedili direktive preko bare, nema sreće i nekog boljitka za EU.
Još koju godinu i kad se sve loše kockice poslože gledati ćemo kako se EU guši u svojoj nemoći.
Lp

Dante
7 mjeseci prije

Duboka drzava ih preplavljuje muslimanima
Vratilo se fašistima kao Bumerang!

dona
7 mjeseci prije

Treba staviti pravog vođu na čelu EU koji će amerima reći odj….te, a ne onu kozu šugavu  koju su instalirali upravo ameri , 

Zbljuvvvv
7 mjeseci prije

Pa sami su to organizirali.

Gost
7 mjeseci prije

Ukinuti socijalni dohodak a za svaki prekrsaj deportitati , kao i za ilegalni prelazak granice

Miko
7 mjeseci prije

Samo ovcoidi padaju na parcelizaciju kontrolnog sistema pa sad kao migrantski sustav trokira, a socijalnome, mirovinskoome, zdravstvenome cvijetaju ruže. Nevjerojatno je kako se i sa ovim člankom sugerira da je moguće popravit sustav tako da mu se dijelovi jedan po jedan poprave.
A ko će popravit medijski sustav i facktcheckere koji su od EU upravo osnaženi, pa ko će popravit bankarski sustav i tako dalje.
Čini se kako većini odgovara svoja djela nemjenjat.

Tim
7 mjeseci prije

Migrante treba smjestiti daleko od gradova u kampove sa svim komforom, muški dio zaposliti na poljoprivredi, šumarstvu, građevini da radom zarade svaki euro koji za njih dajemo, a da nešto i uštede. Koji lažu o osobnim podacima i porijekli odmah deportirati, koji neće raditi deportirati. Muslimane treba izolirati od drugih migranata. Kampove trebaju održavati, sve službe u kampovima opsluživati sami migranti. Svaki, pa i najmanji oblik nasilja, muslimanske indoktrinacije, natruhu nezahvalnosti, nerad, kriminal, odmah suzbiti, a nasilnike, agresivce vratiti od kuda su došli, jer im očito fali nered, kaos i zločin u zemljama majmuna uz kojih su došli. Kada u njihovim zemljama dođe do stabilizacije, treba ih vratiti od kud su došli sa novcem koji su zaradili radeći kod nas, nakon namirenja svih troškova koje smo na njima imali. Potrebiti će otići sa zahvalnosti, a lijenčine, ekstremisti, probisvjeti neće niti doći kada vide kramp i lopatu. Naša zemlja je samo… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Cjela priča ide u pravcu – slanja na ratište – vojno sposobnih Ukrainaca ( okolo 160 000 ) a priča o zaštiti žena i djece ide u pravcu zaštite ( otimanja ) BJELE DJECE – Ukrainska podrijetla 😉 ! Niti jedna trena , nijesu niti pomislili , zadržat , crnačke obitelji a posebice NE Arapske ⚠️ ! Niti vjerski niti rasno se ne uklapaju . Dakako … Da svi vele ovako , liberali to nebi prihvatili no su vrlo vješti , zamotat stvari u čokoladu te onda , lako – SVI – progutaju 🤣 ! Eto .. Država i partije se brinu za vas 🤣 , liberali misle na žene i djecu , Euro lgbtq+ NA DJECU 🤬 , conservative right misle , Arapi , crnci i ostali Muslimani – VAN iz bijele Europe a satano – globalisti … Eto nami NATO vojske pod prisilom , Ukrainskih , gladnih kurava… Čitaj više »

Mrčikola
7 mjeseci prije

Mlađo, kakvi bolje…prihvatili smo “zapadne” vrijednosti i kapitalističke vrline da je to, naprosto, očarvajuće.😁

Trgup
7 mjeseci prije

Živim u manjem mjestu blizu Dortmunda (40000 stanovnika) i ovdje imamo 15ak kontejnera za azilante. Možete misliti koliko ih je po cijeloj Njemačkoj. I svi su izgledom sa bliskog istoka

Buničar
7 mjeseci prije

O tome je trebalo razmisljati kada je europa stala uz svoju “najbolju prijateljicu” ameriku koja je zarila i palila diljem bliskog istoka. Nakon sto su poharali to podrucje (haraju po njemu i dalje) posteno je da izbjeglice dodu kao kamata….

mike
7 mjeseci prije

sva sreca ti si ih nahranio pa bece morati putem nasim

Jadranka S.
7 mjeseci prije

Dok god covjek/covjecanstvo ne spozna da mu je neprijatelj pod krovom nema spasa covjecanstvu!

Max
7 mjeseci prije

Pa,i,jest.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Tzv migrantska kriza 2015. je bila ozbiljan udarac na suverenost država.
Država je prije svega definirana granicom.

A da se to ne može riješiti – nemojte me nasmijavati.
Francuska pred nekih 5,6 godina pokupila za dan Rome iz Rumunjske i vratila ih natrag. Oko 5000, ne sjećam se više.

Jugoslavija, ’80- tih, pokupila za jednu noć Rome sa Ravnica.
Ujutro pokupili smeće. Kraj.

držnedaj
7 mjeseci prije

Tako je lulu zmaje, sve je božije čudu, baš sve i dah koji udišemo…
samo se treba popet dotle, to vidjet.

Ruža
7 mjeseci prije

Slažem se. Zar nije to divno! Bog nam je dao život, dao nam je sve mogućnosti, prilike, mozak i razum. Na nama je da se potrudimo da ovaj relativno kratak život proživimo u nastojanju da budemo šta bolji, da se sjetimo Biblije svaki dan i da pokušavamo djelovati u skladu s njom koliko god možemo.
Jako smo sretni jer se svaki dan budimo živi i zdravi, a mnogi to ne mogu no tragično je to šta se tako veliko čudo uzima zdravo za gotovo bez zahvalnosti…

gargamel.
7 mjeseci prije

Migrantima ce po brzoj proceduri dati drzavljanstvo, onda uniforma, obuka i pravac front. Za vreme primirja, da se pobrinu za porast nataliteta.

7 mjeseci prije

Komplet EU je u problemu ili bolje rečeno agoniji , mučno će biti i gledati polagano propadanje , no šta je tu je , zasluženo je…

Dora
7 mjeseci prije

Nalazim se u Austriji u jednom malom gradiću( di nikad nebih rekla da se nalaze migranti), medjutim gradic je prepun migranata, a sta je najgore oko zeljeznicke postaje hrpa mladih sa najnovijim mobitelima i cigaretama. Jedna gospodja koja zivi ovdje vec 60 godina mi je rekla podatak da osobno zna da dobivaju mjesecno 950 eura pomoci!! zalosno, a ja lomim ledja zaradjujuci nesto malo vise cijeli mjeces. Neki dan gledam ispred mene tri trudnice( crnkinje) zamotane od glave do pete, guraju kolica, smiju se, da sam u nekom velikom gradu rekla bih nesto, ali u malom alpskom gradicu, ovo je za nepovjerovat koja je kolicina migranata koji ne rade nista, puše, prave djecu i secu okolo. A ja lomim ledja cijeli mjesec radeci za malo nesto vise od njihove mjesecne socijale!!! Sramota od sotonjara koje sve rade planski!!Ali soci ce pravda Bozja!

tuf
7 mjeseci prije

Tebi je Nova TV isušila mozak? Pučevi u afričkim državama su upravo reakcija na djelovanje zapadne kabale koja stoljećima crpi njihove vrijedne resurse. Rusija nikada, pročitaj još jednom, isušeni: NIKADA nije sudjelovala u afričkom robovlasništvu i iscrpljivanju resursa nego je kroz desetljeća pomagala upravo ostvarenju njihove suverenosti. Ovo što sada gledamo je manifestacija ugleda koji Rusi uživaju među Afrikancima koji itekako pamte tko ih je tjerao bičem u rudnike i držao gladnima a tko ih pomaže žitom i oružjem protiv okupatora. Zato, isušeni mozgu, razmisli o tome tko šalje izbjegličke valove. Sam sebi objasni kako nije bilo izbjegličkih valova iz Sirije dok američki fašisti nisu upogonili plaćeničke džihadiste iz više od stotinu država. Kako ljudi nisu u milijunima bježali iz Libije i Iraka dok su njima vladali autoritarni vođe, držeći sav taj džihadistički šljam pod kontrolom da se ne prelije van granica. Tko je sve civile tih država potjerao u… Čitaj više »

Qwerty
7 mjeseci prije

Migracija . Kako je nastala ova rec mi – gracija ….mi to smo mi svi -sta znaci gracija ? To je : zahvalnost, milost, naklonost, ljupkost, ljubav koja se nekom pokazuje… Prema tome u momentu nastanka reci migracija je znacila nesto lepo, pohvalno – a pazi sad cudo – ta rec podrazumeva krizu, problem, pocast … i sta sad – najbolje je zameniti ime – ali u koje novo ime, Recimo predlog : merkelizanti ( javno je priznala da integracija migranata u Nemackoj nije uspela) ili mozda makronizacija, problemizanti, nistaneznanti, demonstranti. Budimo realni – trzimo nenoguce (hipi parola). Kad su dolazili naucnici, doktori sve je bilo u skladu sa imenom a kad su dosli nepismeni i gladni ljudi – pa to je kriza, idemo u haos. Mozda ovo niste procitali – pazi sad. Ujedinjene nacije prave anketu medju svojim clanicama.Pitanje: Molimo Vas napisite nam Vase iskreno MISLJENJE O RESENJU ZA… Čitaj više »

Dora
7 mjeseci prije

Da se nadovezem jos na svoj komentar, kako zivim i radim u malom alpskom gradicu u Austriji koji je prepun ali doslovno prepun migranata koji ne rade nista vec primaju 950 e mj pomoci, a moji kolege na poslu iz juzne amerike, ukrajine, bosne i srbije moraju placati i polagati njemacki ispit citanje, pisanje), te ako prodju produzit ce im se viza, ako ne,kuci, a migrantima iz afrike, pakistana… nikom nista, 950 e pomoci, stanovi u centru grada. Prežalsono

Lucija, prva
7 mjeseci prije

1939. Nacistička Njemačka.
Brod ST Luis sa 900 Židova iz Njemačke nisu htjeli primiti ni Kuba ni USA. Nije mogao ni pristati.
Morao se vratiti u Njemačku.

Nije teško pogoditi kako su završili.
To su bile izbjeglice.
Ovo danas – što se nama u EU prodaje – nisu.

Btw, ja nisam Židov.
Ali, da jesam….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI