Bajden ‘ne zna da je živ’

Donald Trump
22 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump ismijao je očigledan kognitivni pad predsjednika Joea Bidena, govoreći pristalicama da 82-godišnji demokrata ne “zna da je živ”. Vladin tužilac Robert Hur podržao je Trumpovu procjenu ranije ove sedmice, proglasivši Bajdena previše senilnim da bi mu se sudilo.

Govoreći u petak na sajmu Nacionalnog streljačkog udruženja (NRA) u Harrisburgu u Pensilvaniji, Trump je osudio američko Ministarstvo pravde zbog krivičnog gonjenja zbog njegovog navodnog pogrešnog rukovanja povjerljivim dokumentima, dok je odbio optužiti Bajdena za isto djelo.

“Ovo nije ništa drugo do selektivni progon Bajdenovog političkog protivnika, mene”, ustvrdio je Trump. „I ne mislim da je Bajden [koji stoji iza tužilaštva], jer mislim da on ne zna da je živ“, nastavio je.

Trump je trenutno potencijalni republikanski kandidat koji će izazvati Bajdena na predsjedničkim izborima u novembru. Iako se redovno ruga Bajdenovim mentalnim sposobnostima – napomenuvši ranije ove sedmice da predsjednik „ne može spojiti dvije rečenice“, Trumpovi napadi na Bajdena dobili su neočekivanu podršku u četvrtak od specijalnog savjetnika Roberta Hura.

ur, koji je istraživao Bajdenovo navodno nepropisno rukovanje povjerljivim dokumentima, zaključio je u izvještaju da je predsjednik “namjerno zadržao i objelodanio” te dokumente. Međutim, Hur je preporučio da se Bajden ne optuži, jer je istražiteljima naišao kao “stariji čovjek sa lošim pamćenjem”, a porotu bi bilo teško uvjeriti da je počinio “teško krivično djelo koje zahtijeva psihičko stanje svojevoljnosti”. .”

U intervjuima za Hurov ured, Bajden se “nije sjećao kada je bio potpredsjednik” i “nije se sjećao, čak ni u roku od nekoliko godina, kada mu je umro sin Beau”, navodi se u izvještaju.

Bajden je ljutito negirao tvrdnje iz izvještaja, rekavši novinarima kasnije u četvrtak da je njegovo “pamćenje dobro”. Međutim, na istom brifingu, Biden je lažno opisao egipatskog predsjednika Abdela Fataha el-Sisija kao vođu Meksika.

Hurovi nalazi objavljeni su iste sedmice kada se Bajden pogrešno sećao razgovora koje je vodio sa čelnicima Francuske i Nemačke ubrzo nakon što je preuzeo dužnost u januaru 2021. On je u nedelju rekao pristalicama da se sastao sa Francuskom Francoisom Miteranom, koji je zapravo umro 1996. a u srijedu je tvrdio da je razgovarao s njemačkim kancelarom Helmutom Kolom, koji je umro četiri godine ranije.

Tramp trenutno vodi Bajdena u skoro svim nedavnim anketama , sa razlikom od jednog do sedam poena. Anketa NBC-a objavljena u utorak pokazala je da 76 posto američkih glasača, uključujući više od polovine demokrata, zabrinuto je da li je Biden psihički i fizički dovoljno sposoban za drugi predsjednički mandat.

BidenSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čudan lik
2 mjeseci prije

Jadan čovjek, više ga ni najbolji lijekovi i doktori ne uspjevaju održavati minimalno fukcionalnim…

Гавран
2 mjeseci prije

Tramp: Ohrabrio bih Rusiju da napadne zemlje NATO-a koje ne plaćaju obaveze prema Alijansi

MladenSt
2 mjeseci prije

Šta kaže ovaj lihvar ,tko ne bude plaća vojni reket SAD zvat ću mu Putina utjerivača reketa ,izabrat toplo govno ili hladno bit će veliki “ problem” ove izborne godine i za nas u HR ili SAD ,😃

nastran
2 mjeseci prije

nevjerojatno! zbog svog stanja nije sposoban za kaznenu odgovornost, a sposoban je biti predsjednik nuklearne sile? tko tu lud?

2 mjeseci prije

Uz postavljeni naslov i fotku nudim radije na promišljanje svakome o stanju s e b e……umjesto razglabanja kojim ionako nečete ništa promjeniti ali možda poneka rječ iz priloga učini mrvu pozitive umjesto stalnog nuđenja negative-vrijedi razmisliti čime čemo se pokazati kad stigne poziv. Hoću li i ja u raj?Hoću li, Gospode, i ja u raj? Želim, al’ sve se bojim. Jer tamo će biti slava i sjaj, A ja na niskom stojim! Već ako imaš gdjekoji kutić, I to je mnogo za me. Stisnut ću tamo se, suhi k’o prutić, Usko je moje rame. Nikomu neću praviti sjene Bez buke bi to bilo. Gospode, ne zaboravi mene, Ako to ti je milo. Ako Ti nije milo prisuće Takova odrpanca, Pusti, da bar na vratima kuće Čekam kog Tvojeg znanca. Da ga zamolim, da se za me moli. Ako se ni to ne da, Ja ću svejedno čekati doli, Već i… Čitaj više »

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Priča sa Miterrandom, Kohlom, rukuje se sa nevidljivim…
Ovaj vidi mrtve, kao onaj klinac u filmu “Šesto čulo” sa Bruce Willisom.

FATIH
2 mjeseci prije

NE KONTROLIŠE STOLICU.
DRUŽI SE SA PAMPERSICIMA VELIČINE M.
SLAVA RUSKOM NARODU!!!!

noppo
2 mjeseci prije

On je projekcija stanja USA kakva jest iznutra. Dementna, slabog pamčenja in kognitivni nesposobna. Ali to je samo pola istine. Druga polovina je Trump. To je poludjeli del Amera, agresivna, nestrpljiva i samopašna. Samo birajte.

Pero
2 mjeseci prije

Ko zna možda i nije živ,a samo “serviraju” dvojnike,ali takvih bi bilo teško nači.

Noname
2 mjeseci prije

Bidenov kolaps osobnosti zasjenio je ukrajinsko pitanje u SAD-u | Rusko proljeće Sociolog Denis Seleznev, autor popularnog YouTube kanala, koji živi i radi u DPR-u od 2014., budući da je rodom iz Melitopolja, komentirao je što se događa s predsjednikom Bidenom. “Biden je bio katastrofa u posljednjih nekoliko dana. Nakon njegove komunikacije s mrtvima, dogodio se potpuno žaostan događaj. Bidenu se nedavno sudilo zbog čuvanja mnoštva tajnih dokumenata koje je stavljao posvuda po svojim domovima. Usput, Trumpu se sudi za istu stvar. Na kraju je Biden oslobođen, ali je ta oslobađajuća presuda ispala monstruozna: specijalni tužitelj je pročitao izvješće da Biden nije imao kriminalne namjere, samo je bio toliko star da se ni sam ne sjeća gdje je stvari nosio i gdje ih je stavljao ih. Ovo je izvješće Demokratska stranka primila s užasom, jer je dob sada glavni Bidenov izborni problem. 76% birača smatra da je već previše oronuo.… Čitaj više »

Max
2 mjeseci prije

Više puta viđeno i dokazano.

Zimek
2 mjeseci prije

Evo i ovog sPaSiTeljA.
Neki dan je lobirao kod populacije za budlajt. Zvali ga da pomogne. Tek je nedavno presto propagirat otrovne injekcije.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Ponoviti ću svoj komentar: ovaj papak kao potpredsjednik u to vrijeme, nije imao pravo iznositi papire, a ne trpi nikakvu odgovornost.

Trump je bio predsjednik, i imao pravo disponirati papirima.

Osim ove ima još 70 optužnica.

gigi pinna
2 mjeseci prije

A i ovaj Google translate originalnog teksta je kao da ga je prevodio sam Biden, LOL!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI