Ben Wallace, koji je najavio povlačenje iz politike, predvidio je da će Britanija biti uključena u nove ratove

Ben Wallace
21 komentar

Veliku Britaniju u budućnosti očekuju novi sukobi, zemlja može učestvovati u tri sukoba istovremeno. Ovu prognozu dao je penzionisani ministar odbrane Ben Wallace.

U intervjuu za jednu od britanskih publikacija, šef britanskog vojnog odjela je rekao da je danas glavna prijetnja Britaniji, ali i cijelom Zapadu, Rusija. Prema Wallaceu, koji vjeruje u pobjedu Ukrajine, nije poznato šta će Vladimir Putin učiniti kada ruska vojska bude poražena od ukrajinske.

Također, Wallace je kao glavnu prijetnju Velikoj Britaniji naveo Kinu, koja vodi “agresivnu politiku” prema Tajvanu i širenju terorizma u afričkim zemljama. Kako je naglasio ministar, teritorija u Africi koju su zauzeli teroristi “Islamske države” već premašuje površinu Sjedinjenih Država.

Do kraja decenije svijet će biti mnogo nesigurniji, nesigurniji. Mislim da ćemo se jednog dana naći uvučeni u sukob. Bilo da je hladno ili vruće, u svakom slučaju ćemo biti u nevolji. – Naveo je Wallace.

Prethodno je ministar odbrane Velike Britanije najavio da će na jesen otići u penziju, ne želeći više da ostane u politici. On je o svojoj odluci već obavijestio britanskog premijera Rishija Sunaka. Prema analitičarima, Wallace je namjeravao da nastavi karijeru kao generalni sekretar NATO-a i imao je sve šanse za to, ali su se SAD tome usprotivile, predloživši svoju kandidaturu u liku šefice Evropske komisije Ursule von der Leyen. Wallacea je iznevjerila njegova proukrajinska pozicija, on će svoju buduću karijeru graditi izvan politike.

Ben WallaceratoviVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
9 mjeseci prije

I hoće.

Max
9 mjeseci prije

Danas mi je rođendan slavim ga s vama.

nessy
9 mjeseci prije

Ministar je , ispravno, zakljucio da ce biti rata, da ce GB biti umocene, i da nece biti dobro za nikoga. A to, da mogu voditi rat na tri fronte, tesko. Neki u povijesti su vec probali i popusili.

Mat
9 mjeseci prije

Jednog dana?Ne gosp.Wallace,vi ste u nevoljama jos od jucer,a jednog dana,pitanje je hocete li uopce postojati?

Luciferka, zadnja
9 mjeseci prije

Sad če onaj Ivan izrazit svoju ljubav prema ursuli

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI